Pisanie postów
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Pisanie postów
Nie wiem czemu, ale w dodanych napisach na głównej stronie portlau nie widać dodanego 2 odcinka Time.
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów
O, pojawiło się, czyżby interwencja Trafa, czy też musiało się coś odświeżyć?
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów
Coś dałoby się zrobić, żeby te posty też się pojawiały na głównej stronie portalu? viewtopic.php?p=119993#p119993
-
Traf
Wskaż do odpowiedzi - Techniczny
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Gra o tron
Pisanie postów
Można i zrobiłem- zmieniłem temu tematowi typ. Był ogłoszeniem, a one mają osobną tabelkę w portalu. Teraz jest to temat przyklejony i jako taki będzie już widoczny w tabelce pomijającej ogłoszenia.
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów
Dzięki!
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów
Coś się chyba pokiełbasiło z funkcjami moderacji. Nie jestem w stanie połączyć działów...
-
Traf
-
seriale to moja pasja
Pisanie postów
Łączenie działów nie jest i w tym skrypcie nigdy nie było kompetencją moderatorów. Działy łączy się jedynie w Panelu Administracyjnym.
Jeśli łączone działy mają różne uprawnienia, to trzeba zdecydować, które pozostaną w dziale będącym wynikiem połączenia.
Jeśli łączone działy mają różne uprawnienia, to trzeba zdecydować, które pozostaną w dziale będącym wynikiem połączenia.
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów
Źle się wyrazilem - chodzi o łączenie postów (całych tematów) - np. kasztanowy ludzik jest 2 razy, tak samo przenoszenie postów między działami też znikło.
-
Traf
-
seriale to moja pasja
Pisanie postów
Rozumiem, że miałem nie zakładać nowego tematu o tym serialu, a edytować pierwszy post newsa dodając do niego wszelkie informacje o tym serialu
Jak dla mnie, niezbyt podoba mi się dogłębne edytowanie postów innych forumowiczów, tak że będą kompletnie przepisane na nowo, bo teraz informacje o serialu są w środku tematu, a przecież powinny być na jego początku...
Edit:
Ja bym to zrobił inaczej- tematami newsów powinny być jedynie kategorie seriali, czyli na przykład temat "Informacje o nowych serialach policyjnych" i informacja o serialu Kasztanowy ludzik byłaby wpisem w tym temacie, a nie nowym tematem, który nie bardzo można dać jako informację o danym serialu.

Jak dla mnie, niezbyt podoba mi się dogłębne edytowanie postów innych forumowiczów, tak że będą kompletnie przepisane na nowo, bo teraz informacje o serialu są w środku tematu, a przecież powinny być na jego początku...
Edit:
Ja bym to zrobił inaczej- tematami newsów powinny być jedynie kategorie seriali, czyli na przykład temat "Informacje o nowych serialach policyjnych" i informacja o serialu Kasztanowy ludzik byłaby wpisem w tym temacie, a nie nowym tematem, który nie bardzo można dać jako informację o danym serialu.
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów
Przenoszenie działało u nas "od zawsze", niemniej był moment, że newsy były odrębnie od wątku serialu (który dodatkowo dodawał serial do niefunkcjonującej już bazy i zakładał podstrony), ale potem ludzie pisali o serialach w kilku miejscach (zależy co kto znalazł), powielali newsy, był z tym niezły chaos.
Przenoszenie i łączenie nie jest idealnym rozwiązaniem, niemniej uważam, że to porządkuje dyskusje, nawet jeśli nie są one już tak liczne, jak kiedyś.
Oczywiście zakładając post z serialem warto ze 2-3 zdania o tym serialu napisać, wrzucić jakiś link czy grafikę - nie musi to mieć już jakiejś "sformatowanej" postaci, bo ten post nie dodaje już niczego do bazy.
Niemniej nie upieram się za żadnym rozwiązaniem, jeśli ktoś ma zdanie podobne do Trafa albo inny pomysł, niech śmiało pisze.
Przenoszenie i łączenie nie jest idealnym rozwiązaniem, niemniej uważam, że to porządkuje dyskusje, nawet jeśli nie są one już tak liczne, jak kiedyś.
Oczywiście zakładając post z serialem warto ze 2-3 zdania o tym serialu napisać, wrzucić jakiś link czy grafikę - nie musi to mieć już jakiejś "sformatowanej" postaci, bo ten post nie dodaje już niczego do bazy.
Niemniej nie upieram się za żadnym rozwiązaniem, jeśli ktoś ma zdanie podobne do Trafa albo inny pomysł, niech śmiało pisze.
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Pisanie postów
Nie działa opcja dodawania seriali ani dodawania newsów.
Dodatkowo co chwila jestem wylogowywany z forum.
Tylko ja tak mam?
Dodatkowo co chwila jestem wylogowywany z forum.
Tylko ja tak mam?
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów

Tu jest skrót do dodawania seriali/newsów.
Co prawda dodawanie seriali już nie tworzy już dodatkowego formularza/podstrony, ale dodaje wątek w dziale https://seriale-asd.eu/viewforum.php?f=3
U mnie te opcje działają.
I co znaczy co chwila wylogowanie? Zauważyłem, że z domu zdarza się u mnie sporadycznie, ale jak zaglądam z pracy, to praktycznie codziennie (pewnie zabezpieczenia firmowe).
Chyba że akurat Traf coś nam tu aktualizował?
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Pisanie postów
Faktycznie to coś u mnie. Z jakiegoś powodu "dodaj serial" lub "dodaj newsa" uznawało mi za niebezpieczne strony.
Strona sie nie odpalała i wylogowywało mnie też.
Strona sie nie odpalała i wylogowywało mnie też.
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów
Qrde... to przez wygasły certyfikat... Myślałem, bo poczekać z tym do odnowienia domeny, ale chyba jednak trzeba będzie się tym wcześniej zająć, skoro stwarza takie problemy...
-
Traf
-
seriale to moja pasja
Pisanie postów
Sprawa jest taka- jeśli jakiś link kieruje na zabezpieczony adres forum, to kierowany jest proszony o zalogowanie się na tą stronę z https, jednak takiej nie ma, bo certyfikat wygasł i w związku z tym wyłączyłem go.
Zakładanie nowego tematu itd było linkami kierującymi do zabezpieczonych stron. Poprawiłem to i teraz już kieruje do stron niezabezpieczonych.
Zgłaszajcie miejsca, w których linki kierują na stronę forum zaczynającą się od https, a zostaną one poprawione, by kierowały na strony http.
Zakładanie nowego tematu itd było linkami kierującymi do zabezpieczonych stron. Poprawiłem to i teraz już kieruje do stron niezabezpieczonych.
Zgłaszajcie miejsca, w których linki kierują na stronę forum zaczynającą się od https, a zostaną one poprawione, by kierowały na strony http.
-
sindar
-
Expert
Pisanie postów
Hm, ciekawostka, dlaczego szukajka nie znajduje serialu o tytule "from"?
-
Traf
-
seriale to moja pasja
Pisanie postów
sindar, używaj wskazania do odpowiedzi, bo nie mam ustawionej obserwacji żadnego tematu na forum, po prostu nie mam czasu, by czytać całe forum.
Indeksowanie wyszukiwania zostało zaktualizowane i teraz nie powinno być problemu z wyszukaniem serialu "From".
Indeksowanie wyszukiwania zostało zaktualizowane i teraz nie powinno być problemu z wyszukaniem serialu "From".
-
Traf
-
seriale to moja pasja
Pisanie postów
Dodałem wersję wskazania, którą uruchamia wpisanie "@" i pierwszych liter nicka...
@Sirm na tobie wypróbuję
@Sirm na tobie wypróbuję

-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Pisanie postów
@Traf , nie działa...
Ale za to ten post nie wyświetla mi się w liście ostatnich wiadomości, tak że coś i tak się pomieszało.Jakby nie to że mnie przywolałeś nie wiedział bym o tym wpisie.

https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
Traf
-
seriale to moja pasja
Pisanie postów
Działa tak w portalu- w najnowszych tematach są tam pokazywane jedynie zwykłe tematy, a ten tutaj ma status ogłoszenia. Portal zaś jest ustawiony na wyświetlanie tylko jednego ogłoszenia ...