Opis:
W niebezpiecznych czasach, pełnych intryg i zdrady,
Cassian Andor przystępuje do walki z tyranią Imperium Galaktycznego.
Wkrótce staje się bohaterem Rebelii.
[b]Opis:[/b] W niebezpiecznych czasach, pełnych intryg i zdrady, Cassian Andor przystępuje do walki z tyranią Imperium Galaktycznego. Wkrótce staje się bohaterem Rebelii.
Andor to kolejny serial ze świata Star Wars, tym razem jest to prequel całkiem udanego Rogue One.
Jakoś na razie po ostatnich Obi-Wanie i Bobie tak średnio mam ochotę się za to zabrać, ale może jednak warto?
Ktoś ogląda? Jakie są Wasze opinie?
Andor to kolejny serial ze świata Star Wars, tym razem jest to prequel całkiem udanego Rogue One. Jakoś na razie po ostatnich Obi-Wanie i Bobie tak średnio mam ochotę się za to zabrać, ale może jednak warto? Ktoś ogląda? Jakie są Wasze opinie?
Serial nadrabia klimatem, bo produkcja ma dość wolne tempo i jak dla mnie jest to niewielki minus. Na duży plus pokazanie postaci z perspektywy Imperium, które mają swoje motywacje i są tymi "dobrymi", tego jeszcze nie było w żadnym serialu z uniwersum SW co dla mnie zdecydowanie jest zaletą tego serialu.
Serial nadrabia klimatem, bo produkcja ma dość wolne tempo i jak dla mnie jest to niewielki minus. Na duży plus pokazanie postaci z perspektywy Imperium, które mają swoje motywacje i są tymi "dobrymi", tego jeszcze nie było w żadnym serialu z uniwersum SW co dla mnie zdecydowanie jest zaletą tego serialu.
Ostatnie dwa odcinki są świetne. W szóstym w końcu mamy jakąś akcję, ale nie w tym "filmowym" stylu tylko bardziej... przyziemnym - z braku lepszego określenia. W filmach mamy jasny podział na dobrych i złych, a serial ten podział zaciera (no może nie do końca). Rebelia nie jest tutaj ukazana jako idealiści walczący o wolność, a ludzie, którzy posuną się bardzo dlaeko byle osiągnąc swoje cele. Co świetnie zostało ukazane w dialogach w odcinku siódmym, który jest pewnego rodzaju odpoczynkiem po tym co działo się w poprzednim epizodzie.
Serial na początku miał wolniejsze tempo, teraz możliwe, że przyspieszy, zwłaszcza po tym co stało się z głównym bohaterem w ostatnim odcinku.
Ostatnie dwa odcinki są świetne. W szóstym w końcu mamy jakąś akcję, ale nie w tym "filmowym" stylu tylko bardziej... przyziemnym - z braku lepszego określenia. W filmach mamy jasny podział na dobrych i złych, a serial ten podział zaciera (no może nie do końca). Rebelia nie jest tutaj ukazana jako idealiści walczący o wolność, a ludzie, którzy posuną się bardzo dlaeko byle osiągnąc swoje cele. Co świetnie zostało ukazane w dialogach w odcinku siódmym, który jest pewnego rodzaju odpoczynkiem po tym co działo się w poprzednim epizodzie. Serial na początku miał wolniejsze tempo, teraz możliwe, że przyspieszy, zwłaszcza po tym co stało się z głównym bohaterem w ostatnim odcinku.
W sumie próbnie zapodałem sobie odcinek, a nie wiem kiedy, a mi trzy przeleciały.
Tak, to chyba najlepsze, co dotąd dostaliśmy w serialowym świecie SW.
Jest na poważnie i adresowane do bardziej dorosłego widza.
Akcji póki co nie aż tak wiele, ale całość trzyma w napięciu niczym thriller.
Oglądam dalej.
W sumie próbnie zapodałem sobie odcinek, a nie wiem kiedy, a mi trzy przeleciały. :) Tak, to chyba najlepsze, co dotąd dostaliśmy w serialowym świecie SW. Jest na poważnie i adresowane do bardziej dorosłego widza. Akcji póki co nie aż tak wiele, ale całość trzyma w napięciu niczym thriller. Oglądam dalej.
I po sezonie - bardzo dobrym.
Andor to najlepsze, co w serialowym SW się przytrafiło.
Pełnokrwiste, niejednoznaczne postaci, ciekawy scenariusz i dialogi. Widzowie naprawdę są potraktowani serio.
Czekam na 2 sezon, który ma też być ostatnim.
I chcę czegoś takiego więcej w tym uniwersum.
P.S. Nie przegapcie sceny po napisach w finale sezonu.
I po sezonie - bardzo dobrym. Andor to najlepsze, co w serialowym SW się przytrafiło. Pełnokrwiste, niejednoznaczne postaci, ciekawy scenariusz i dialogi. Widzowie naprawdę są potraktowani serio. Czekam na 2 sezon, który ma też być ostatnim. I chcę czegoś takiego więcej w tym uniwersum.
P.S. Nie przegapcie sceny po napisach w finale sezonu.
dokładnie w końcu SW dla dorosłego widza bez prowadzenia za rączkę też czekam na kontynuację i proszę więcej produkcji z tego uniwersum na takim poziomie
dokładnie w końcu SW dla dorosłego widza bez prowadzenia za rączkę :) też czekam na kontynuację i proszę więcej produkcji z tego uniwersum na takim poziomie
Andor pokazał jak powinno się robić produkcje ze świata ST dla dojrzałego widza. Początek może trochę niemrawy, choć nadrabiał klimatem, ale jak już poznaliśmy wszystkich bohaterów to zrobiło się naprawdę ciekawie.
Na drugi sezon się cieszę i będę czekał z niecierpliwością
► Pokaż Spoiler
choćby dla tego, żeby dowiedzieć się czy pokażą dalsze losy postaci, w którą fenomenalnie wcielił się Andy Serkis.
Andor pokazał jak powinno się robić produkcje ze świata ST dla dojrzałego widza. Początek może trochę niemrawy, choć nadrabiał klimatem, ale jak już poznaliśmy wszystkich bohaterów to zrobiło się naprawdę ciekawie. Na drugi sezon się cieszę i będę czekał z niecierpliwością [spoil]choćby dla tego, żeby dowiedzieć się czy pokażą dalsze losy postaci, w którą fenomenalnie wcielił się Andy Serkis.[/spoil] A scena po napisach to ciekawy smaczek :)
Nie wiem czemu, ale dopiero kiedy znalazłem ten trailer drugiego sezonu: https://www.youtube.com/watch?v=pnLk7Fo-PL0
obejrzałem sobie sezon pierwszy i faktycznie- jak dla mnie to najbardziej "dla dorosłych" serial z całego uniwersum Star Wars...
[quote=Lubec post_id=121758 time=1669499408 user_id=10928] A scena po napisach to ciekawy smaczek :) [/quote] :super: Dzięki za tą informację, bo pewnie nie obejrzałbym tej końcówki...