Bany w nagrodę?!
Bany w nagrodę?!
W temacie Supernatural zawrzało ze względu na piękne spoilery..
Chyba czas zauważyć, że są one zmorą forum. a nawet jeśli to nie plaga to nawet jeden może spowodować ze odechciewa się tu wchodzić i dzielić się z innymi userami wrażeniami z naszych telewizyjnych produkcji.
Za spoiler powinien być BAN (chociaż czasowy)! bo z ostrzeżeń sobie ludzie nic nie robią. Zauważcie że to nowi użytkownicy przeważnie psują całą zabawę. IMO powinny zajść zmiany na forum i powinno się wprowadzić troszkę ostrzejsze zasady. Np WYRAŹNA informacja w regulaminie, osobne topiki w których niedoświadczonych użytkowników uczyłoby sie co to jest opcja "Spoiler".
Czekam na Wasze komentarze odnośnie tej sprawy;)
Pozdrawiam:]
Chyba czas zauważyć, że są one zmorą forum. a nawet jeśli to nie plaga to nawet jeden może spowodować ze odechciewa się tu wchodzić i dzielić się z innymi userami wrażeniami z naszych telewizyjnych produkcji.
Za spoiler powinien być BAN (chociaż czasowy)! bo z ostrzeżeń sobie ludzie nic nie robią. Zauważcie że to nowi użytkownicy przeważnie psują całą zabawę. IMO powinny zajść zmiany na forum i powinno się wprowadzić troszkę ostrzejsze zasady. Np WYRAŹNA informacja w regulaminie, osobne topiki w których niedoświadczonych użytkowników uczyłoby sie co to jest opcja "Spoiler".
Czekam na Wasze komentarze odnośnie tej sprawy;)
Pozdrawiam:]
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
Całkowicie się zgadzam :evil:Shedao Shai pisze:Ano, nie można się nie zgodzić. Myślę, że tydzień byłby okiej.
A skoro o blokowaniu mowa to możnaby zrobić coś jeszcze: jako że nowicjusze mają zwyczaj niepotrzebnego zakładania nowych tematów gdy nie chce im się czegoś poszukać propouje zablokować taką możliwość przed osiągnięciem jakieś minimalnej liczby postów np. 10 ? Co Wy na to.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja się wcale nie upieram przy tym co napisałem. Ale gdybym był takim nowym, nie liczącym się z innymi użytkownikiem, zaspoilerował i dostałbym bana na tydzień. Przejąłbym się tym? Nie. Po prostu wróciłbym po jakimś czasie.
Zdaję sobie sprawę, że moje rozwiązanie jest dość drastyczne i głupio kogoś tak karać za jedną wpadkę, w końcu to może być wartościowy użytkownik. Ale po to ma pozostawione pozostałe działy, tam może się wykazać, udowodnić swoją wartość. Być może "odkupić" swoją winę i odzyskać dostęp do utraconej części forum.
Zdaję sobie sprawę, że moje rozwiązanie jest dość drastyczne i głupio kogoś tak karać za jedną wpadkę, w końcu to może być wartościowy użytkownik. Ale po to ma pozostawione pozostałe działy, tam może się wykazać, udowodnić swoją wartość. Być może "odkupić" swoją winę i odzyskać dostęp do utraconej części forum.
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Ze spoilerami jest taka trudność, że nie da się ich za każdym razem od razu zauważyć i zmienić. Jako że często jestem na forum, to nawet niektórzy pewnie nie wiedzą, ile tych spoilerów było, bo często - kiedy akurat udało się zdążyć - zmieniałem go na nasz uroczy guziczek. Nie zawsze się jednak tak uda i dochodzi do sytuacji jak ta z "Supernatural" 
I faktycznie - ostrzeżenia dają tyle, co nic, więc lepszym rozwiązaniem byłoby czasowe banowanie. Tydzień jest dość dobrym okresem. Żeby pamiętać, kto i kiedy, w oddzielnym temacie - SPOILEROWCY - przez ten czas dany delikwent by widniał. Jest spora szansa, że więcej by tego nie zrobił
Również pomysł z możliwością zakładania nowych tematów po uzyskaniu pewnej liczby postów jest dobry. Jeśli tylko taka możliwość istnieje, sądzę, że asd winien ją wprowadzić

I faktycznie - ostrzeżenia dają tyle, co nic, więc lepszym rozwiązaniem byłoby czasowe banowanie. Tydzień jest dość dobrym okresem. Żeby pamiętać, kto i kiedy, w oddzielnym temacie - SPOILEROWCY - przez ten czas dany delikwent by widniał. Jest spora szansa, że więcej by tego nie zrobił

Również pomysł z możliwością zakładania nowych tematów po uzyskaniu pewnej liczby postów jest dobry. Jeśli tylko taka możliwość istnieje, sądzę, że asd winien ją wprowadzić

-
Wskaż do odpowiedzi
Tak, ale każda kij ma dwa końce. Jeśli zostałby wprowadzony limit zakładania tematów od np. 10 postów to forum byłoby zalane offtopicami i innymi pierdołami.
W tematach o serialach zalęgną się komenty: "Super epek, polecam", "Mój ulubiony serial, naprawdę extra", byleby dojść do upragnionych 10 postów.
W tematach o serialach zalęgną się komenty: "Super epek, polecam", "Mój ulubiony serial, naprawdę extra", byleby dojść do upragnionych 10 postów.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Wydaje mi się możliwość zakładania nowych tematów to nie jakieś Porsche Cayman S żeby zaraz się wszyscy nowi użytkownicy ścigali w ilości postów... Ale mogę się mylić.PaPyS pisze:Tak, ale każda kij ma dwa końce. Jeśli zostałby wprowadzony limit zakładania tematów od np. 10 postów to forum byłoby zalane offtopicami i innymi pierdołami.
A jeśli chodzi o spoilery to mam na nie prosty sposób. Czytam temat o danym serialu od początku i gdy dochodzę do miejsca w którym został dodany odcinek/nowy sezon którego jeszcze nie widziałem to nie czytam dalej...

Ignorance is a virtue.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Faktycznie mało osób czyta regulamin i FAQ i mozna by za to ich banowac ale z drugiej strony nie chodzi o to, żeby od "nowych" odgradzac sie murem bo to zniecheca.
Mógłbym np nowym uzytkownikownikom nie dawac prawa do pisania w działach "wszystko o" przez jakis czas itp ale nie wiem jeszcze czy to dobry pomysl.
Moze lepiej jakas wyskaujaca plansza z ostrzezeniem i zacheta uzywania Spoilera?
Mógłbym np nowym uzytkownikownikom nie dawac prawa do pisania w działach "wszystko o" przez jakis czas itp ale nie wiem jeszcze czy to dobry pomysl.
Moze lepiej jakas wyskaujaca plansza z ostrzezeniem i zacheta uzywania Spoilera?

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
Jeszcze tylko jedno pytanie: czy jest możliwy ban na samo pisanie, czy tylko taki, który uniemożliwia całkowicie wejście na forum?
A tekst wysyłany do nowych może taki:
(i tu opis jej używania)
A tekst wysyłany do nowych może taki:
Kod: Zaznacz cały
Czekasz na ostatni odcinek Twojego ulubionego serialu. Czekasz długo, bo wstrętni producenci zrobili przerwę. A poprzedni epizod skończył się tak, że siedziałeś na krawędzi fotela, nerwowo obgryzając paznokcie. Postanowiłeś zajrzeć na forum, gdyż jakoś ten czas oczekiwania trzeba zapełnić. Zaglądasz do działu o Twoim ulubionym serialu, na którego ostatni odcinek tak czekasz i co widzisz? Ktoś obejrzał go wcześniej od Ciebie i … dokładnie opisał, co się w nim stało. Co czujesz? Jesteś zadowolony, czy też może raczej wściekły? Co myślisz o tej osobie? Że to jest fajny gość, czy też może szukasz brzydkich słów w słowniku wulgaryzmów? PAMIĘTAJ – FORUM CZYTAJĄ WSZYSCY, NIE TYLKO CI, KTÓRZY WIDZIELI WSZYSTKIE ODCINKI. KORZYSTAJ Z DOSTĘPNEJ NA NASZYM FORUM OPCJI SPOILER.
-
asd
-
Expert
ok ale myslałem o jakim wstepie...
Może tak?:
Może tak?:
xvidasd pisze:Witaj!
Witaj w www.tvshows.yoyo.pl.
Witam serdecznie!
Mam nadzieje, że będziesz zadowolony z czasu poświęconego w naszym serwisie!
Na początek chciałbym udzielić Ci dwóch rad, które pozwolą uniknąć złego startu.
Otóż na naszym Forum bardzo nie lubimy kiedy ktoś zadaje pytania w stylu Kiedy będzie... oraz Jak pobierać? itp.
Zamiast zadawać tego typu pytania, po prostu rozglądnij się po Forum i poczytaj tematy.
Druga ważna kwestia to:
Jak pisać o treści seriali, żeby nie zdradzać scenariusza tym, którzy jeszcze nie oglądali?
Treści mogące zdradzić scenariusz widzom, którzy jeszcze nie widzieli danego odcinka/całego serialu piszemy pomiędzy tagami:
Lub po prostu zaznacz tekst i użyj przycisku Spoiler w panelu szybkiej odpowiedzi:
A najlepiej koniecznie przeczytaj FAQ gdyż zawarte są tam pytania na większość pytań, które zadają nowi użytkownicy.
Zapraszamy Cie więc do ciekawych dyskusji!
www.tvshows.yoyo.pl Admin

Oceń ten serial