SubEdit Player

Historyczne posty.
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

SubEdit Player

Post autor: Yogi_18 »

Może ktoś z was wie jak zrobić by mieć "przezroczyste" napisy w programie:

Obrazek
Obrazek
Wiem że w skrótach klawiszowych wyłączyć można wciskając " M ", niestety włączanie/wyłączanie nic nie daje :cry:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Narzędzia w pasku u góry - ikonka przezroczyste napisy - kliknij i masz :) Lub klawisz M podczas odtwarzania wduś.
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

ja se pomniejszam obraz i daje na czarnym tle :D
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Yogi_18 pisze:Wiem że w skrótach klawiszowych wyłączyć można wciskając " M ", niestety włączanie/wyłączanie nic nie daje Crying or Very sad
Bostonq pisze:Narzędzia w pasku u góry - ikonka przezroczyste napisy - kliknij i masz Lub klawisz M podczas odtwarzania wduś.
Jak już w pierwszym poście napisałem włączenie - to nie działa.

tgRIDDICKtg pisze:ja se pomniejszam obraz i daje na czarnym tle
Taaa, ale niestety u mnie na czarnym tle mieści się tylko jedna linijka, jak już są dwie to czarny dymek nachodzi już na film, poza tym przezroczystość nie tyczy się tylko napisów ale również też całej ramki w trybie pełnoekranowym oraz licznika czasu :P
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Licznik czasu zawsze mozesz wyłączyć klikając a niego lewym w trybie pełnoekranowym i zmieniając jego tryb pracy.

Co do przeźroczystości a raczej jego braku.
Z faq subedita:

Ad.1. Włączam przezroczyste napisy, lecz pozostaje pod nimi czarna ramka. Dlaczego?
Sposób, w jaki SubEdit wyświetla napisy, nie gwarantuje ich przezroczystości w każdej sytuacji.
Gdzie szukać przyczyn braku przezroczystości napisów:
Włączone klonowanie w trybie nView,
Rozdzielczość ekranu/ilość kolorów (można użyć automatycznej zmiany rozdzielczości na pełnym ekranie),
Sterowniki karty graficznej,
Kodeki/filtry.

Jeśli to Vista to na jednym forum znalazłem "niby" rozwiązanie problemu, ale czy dział nie pytaj :)

"Wyłącz Kompozycje Wizualne
Wyłącz Kompozycje Pulpitu
Wyłącz skalowanie ekranu o wyższej rozdzielczości DPI."
Ostatnio zmieniony 22 września 2008, 23:54 przez Merlin_, łącznie zmieniany 1 raz.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

A fakt, nie zauważyłem, że jest pod obrazkiem. A to jaki system jest? Z Twojego postu w Hyde Parku wnoszę, że Vista. No bo skoro ikonka nie działa, ani klawisz, a program jest nowo zainstalowany, to nie bardzo wiem, co mogłoby być przyczyną. Bo na XP zawsze to działa bez problemu :scratch: A kodeki pewnie masz standardowe, co używacie tu na forum.
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

czemu sie nie miesci ?? umnie sie miesci pare linijek bo obraz jak pomniejszasz to idzie go do gory potem przesunac
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

ehh, ostatnią godzinę poświęciłem na poszukiwania... i znalazłem jakiś (chyba amatorski) patch o nazwie "Starter.exe" który wrzuca się do folderu z Subeditem i SubEdita uruchamia sie przez ten patch, co z tego co patrzałem to jak na razie działa :)

Merlin_ pisze:Jeśli to Vista to na jednym forum znalazłem "niby" rozwiązanie problemu, ale czy dział nie pytaj

"Wyłącz Kompozycje Wizualne
Wyłącz Kompozycje Pulpitu
Wyłącz skalowanie ekranu o wyższej rozdzielczości DPI."
Nie pytam :P
Ale taki wyłączanie i włączanie z czasem robi się nudne wiec na razie te rady sobie odpuszczam :)

Bostonq pisze:A to jaki system jest? Z Twojego postu w Hyde Parku wnoszę, że Vista.
Dobrze wnioskujesz ;)
Trzeba w końcu skonfigurować to wszystko by działało :)

Bostonq pisze:A kodeki pewnie masz standardowe, co używacie tu na forum.
Kodeki które wgrałem to:
- ffdshow (jakiś staaaary)
- Xvid którego polecał XvidASD do kompresji
- K-Lite Mega Codek Pack
- Quick Time Alternative
- Real Alternative

Nic więcej by nie psuć systemu (choć i tak nie podobało mi się wgranie K-Lite...)

tgRIDDICKtg pisze:czemu sie nie miesci ?? umnie sie miesci pare linijek bo obraz jak pomniejszasz to idzie go do gory potem przesunac

U mnie na PC jak mam rozdziałkę 1024x768 to też mogę zmieścić więcej tekstu, ale na lapku mam już 1280x800, jak mam "full screen" to obraz jest prawie jak rozdzielczość ekranu, w ten sposób mieści mi się jedna linia z czcionką w rozmiarze 20 ;]

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ