Ponieważ srial jest naprawdę świetny a na pewno wiele osób zapomniało go już ewentualnie niektórzy nawet przeoczyli chciałbym go powtórzyć.
Dotychczas wyemitowane zostały dwa sezony - każdy z nich opowiada inna historię. W skrócie serial opowiada o rozpracowywaniu od środka islamskiej komórki terrorystycznej.
Serial ma niesamowity klimat i przedstawia "jak to się dzieje od środka".
Nie jest to film w stylu "rambo" - "tajniak" (muzułmanin) często staje pod ścianą musząc wybierać pomiędzy ratowaniem życia jednostki czy ujawnieniem swojej prawdziwej tożsamości. Serial pokazuje jak ścisłe są te komórki terrorystyczne i jak testowana jest "wirność" wybrańców allacha - przeniknięcie do nich z zewnątrz jest praktycznie niemożliwe.
Z początku też byłem niechętny jednak gdy zacząłem oglądać to przepadłem na amen - świetnym pomysłem było zawarcie całej historii w jednym sezonie - drugi sezon opowiada już całkiem inną - czekam z niecierpliwością na trzeci sezon -liczę że taki powstanie.
Na podkreślenie zasługuje też wyjątkowa rola Farika - ten gość jest idealnie
dobrany do tej roli i ma coś takiego niesamowitego w sobie - serdeczność, inteligencję oraz zasady w które wierzy
Co ciekawe po oglądnięciu można łatwiej zrozumieć co kieruje zamachowcami - a polska opinia: "idiota który wierzy, że po śmierci pójdzie do raju gdzie będzie miał sto dziewic" lega w gruzach...
A jeśli jeszcze ktośnie oglądał to mam pytanie - czy ReSeed w (XviD asd) spotkałby się z Twoim zainteresowaniem?
Dotychczas wyemitowane zostały dwa sezony - każdy z nich opowiada inna historię. W skrócie serial opowiada o rozpracowywaniu od środka islamskiej komórki terrorystycznej. Serial ma niesamowity klimat i przedstawia "jak to się dzieje od środka".
Nie jest to film w stylu "rambo" - "tajniak" (muzułmanin) często staje pod ścianą musząc wybierać pomiędzy ratowaniem życia jednostki czy ujawnieniem swojej prawdziwej tożsamości. Serial pokazuje jak ścisłe są te komórki terrorystyczne i jak testowana jest "wirność" wybrańców allacha - przeniknięcie do nich z zewnątrz jest praktycznie niemożliwe.
Z początku też byłem niechętny jednak gdy zacząłem oglądać to przepadłem na amen - świetnym pomysłem było zawarcie całej historii w jednym sezonie - drugi sezon opowiada już całkiem inną - czekam z niecierpliwością na trzeci sezon -liczę że taki powstanie.
Na podkreślenie zasługuje też wyjątkowa rola Farika - ten gość jest idealnie dobrany do tej roli i ma coś takiego niesamowitego w sobie - serdeczność, inteligencję oraz zasady w które wierzy
Co ciekawe po oglądnięciu można łatwiej zrozumieć co kieruje zamachowcami - a polska opinia: [i]"idiota który wierzy, że po śmierci pójdzie do raju gdzie będzie miał sto dziewic"[/i] lega w gruzach...
A jeśli jeszcze ktośnie oglądał to mam pytanie - czy ReSeed w (XviD asd) spotkałby się z Twoim zainteresowaniem?
Oooooooooo tak! W sensie - jeden z moich ulubionych seriali, spokojnie w Top5. Czekam na 3. sezon, bo "otwarta furtka" została, z tym że z tego co wiem, to zainteresowanie serialem nie było jakoś zbytnio wielkie - widocznie nadal panuje zapotrzebowanie na rambosieczki.
Oooooooooo tak! W sensie - jeden z moich ulubionych seriali, spokojnie w Top5. Czekam na 3. sezon, bo "otwarta furtka" została, z tym że z tego co wiem, to zainteresowanie serialem nie było jakoś zbytnio wielkie - widocznie nadal panuje zapotrzebowanie na rambosieczki.
Zobacz, zobacz. Naprawdę warto. Sleeper Cell zawsze stawiam obok wg mnie najlepszych seriali, czyli Deadwood, Sopranos, Rome oraz Kompania Braci. A to zaszczytne miejsce i musi o czymś świadczyć.
Jak obejrzysz pierwszy odcinek i się wkręcisz, to nawet nie zauważysz jak ci cały weekend ucieknie
Zobacz, zobacz. Naprawdę warto. Sleeper Cell zawsze stawiam obok wg mnie najlepszych seriali, czyli Deadwood, Sopranos, Rome oraz Kompania Braci. A to zaszczytne miejsce i musi o czymś świadczyć. Jak obejrzysz pierwszy odcinek i się wkręcisz, to nawet nie zauważysz jak ci cały weekend ucieknie ;)
Widziałem oba sezony już jakiś czas temu, ale pamiętam je bardzo dobrze, bo serial po prostu świetny. Znakomita fabuła, główna postać, terroryści. Serial mocno wciąga. Polecam wszystkim, bo jest znakomity!!!
Widziałem oba sezony już jakiś czas temu, ale pamiętam je bardzo dobrze, bo serial po prostu świetny. Znakomita fabuła, główna postać, terroryści. Serial mocno wciąga. Polecam wszystkim, bo jest znakomity!!!
Wlasine co obejrzalem pierwszy sezon i jestem na 3cim odcnku drugiego sezonu.
Musze powiedziec ze mil serial. Co prawda sa "dluzyzny" i troche brakuje akcji, ale przynajmniej jest czyms swierzym porownujac z PB czy lost .
PS: Ta irakijka mieszkajac w LA w odcinku 2-03 ktora sie spotyka w klubie z jednym z terorystow jest przepiekna!!!
Wlasine co obejrzalem pierwszy sezon i jestem na 3cim odcnku drugiego sezonu. Musze powiedziec ze mil serial. Co prawda sa "dluzyzny" i troche brakuje akcji, ale przynajmniej jest czyms swierzym porownujac z PB czy lost :).
PS: Ta irakijka mieszkajac w LA w odcinku 2-03 ktora sie spotyka w klubie z jednym z terorystow jest przepiekna!!! :D
hii ;) serial wymiata ;) obecni jestem przy piatym odcinku 2 serii i nie sądziłem ze mnie tak to wciągnie :mrgreen: na prawde warto zassac i obejrzec 8)
ps. wie ktos z Was moze co to za uwor leci w tle w 7 odcinku 1 serii w 13 minucie gdy Farik jedzie gablota brzez Vegas :D