🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Dexter

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Gość
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Gość »

Własnie skończyłem oglądać 3x01. Odcinek mi się bardzo podobał, utrzymany klimat z sezonów 1 i 2 :D
Spoiler:
Sezon będzie dobry!
evo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: evo »

dziś "wyszedł" nowy oficjalny dexter 3x01
Ogladał ktoś może wersję ta oficjalną i tą która pojawiła się w sieci na początku wrzesnia?
Różnią sie czymś?
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

evo pisze:dziś "wyszedł" nowy oficjalny dexter 3x01
Ogladał ktoś może wersję ta oficjalną i tą która pojawiła się w sieci na początku wrzesnia?
Różnią sie czymś?
Własnie to samo mnie ciekawi, jezeli są jakies zmiany prosiłbym innych którzy to juz oglądali o wypowiedzenie się na ten temat:)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Nie różni się od preaira.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

panjandrum pisze:Nie różni się od preaira.
Dzięki, przynajmniej wiem że nic nie straciłem:P
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

[3x02] no no robi się ciekawie. Ciekawe Dexter zrobi z... kto już widział wiem o kogo chodzi. ;)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

tez macie wersje co wazy 550mb?
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Jest tylko taka i 720p. 350ki nie ma.

edit:
Świetnie się zapowiada nowy sezon. Ciekawi mnie jaką scenarzyści wymyślą koncepcję na zakończenie.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.

Douglas Adams
Gość
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gość »

Odcinek super, końcóweczka miodzio!
Spoiler:
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Shen pisze:tez macie wersje co wazy 550mb?
Obecne standardy grup ripujących wyglądają tak:

20 min show = 175mb
30 min show = 235mb
40 min show = 350mb
60 min show = 550mb
80 min show = 700mb

W kolokwialnym skrócie: Dexter jest za długi, ale ładniej wygląda.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Dexter nie ma nawet 50 minut. Mogli zrobić z tego 350, a tak trzeba pobrać 200 mega więcej. Jak ktoś chce lepszą kopię niech pobiera 720p.
Ale trudno, nawet gdyby epki miały po 2gb dla tego serialu warto.

Douglas Adams
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

właśnie wkurzające jest to że teraz pojawiły się te głupie 550-tki :/ . kiedyś Dexter albo Rome które trwały po około 50-60 minut ważyły 350MB i jakość była bardzo dobra. Prawie nikt nie widzi na pewno różnicy pomiędzy jakością starych odcinków Dexa w 350-tkach a tymi nowymi w wersji 550MB, a "skoro nie widać różnicy to po co przepłacać :P" więc nie wiem po jaką cholere grupy RIPujące wprowadziły tą zmiane :/
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

U mnie na LCDku widać, ale tylko w stopniu minimalnym. To tak bazując na S03E01, które najpierw ukazało się w 350 MB (nie mówię tu o wersji preair, tylko o HDTV ripie, który zresztą miał skopano synchro dźwięku w końcówce), dopiero potem w 550 MB (dwukrotnie, ponieważ pierwsza wersja miałą podobne problemy co 350-tka). Poza tym, dodatkowe 200 MB to żadna tragedia, choć w tym odcinku można zauważyć pewną niekonsekwencję jako że bliżej było do 40 minut niż 60 (niewiele, ale zawsze).

Wracając do S03E02.
Po pilocie moje wrażenia były raczej średnie, ale po obejrzeniu drugiego odcinka... Dexter wrócił.
Spoiler:
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Spoiler:
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Dexter [3x02] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL
Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Wielkie dzięki, nie mogłem sie po tych wszystkich opiniach jakie m.in. na forum słyszałem doczekać!
Obrazek
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Bardzo ciekawy odcinek, extra koncowka

Podoba mi sie to ze scenarzysci nie powtarzaja pomyslow, z kadym sezonem maja nowy pomysl i nie jest on absurdalny jak sie zdarzalo w innych serialach
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

bartek1 pisze:Bardzo ciekawy odcinek, extra koncowka

Podoba mi sie to ze scenarzysci nie powtarzaja pomyslow, z kadym sezonem maja nowy pomysl i nie jest on absurdalny jak sie zdarzalo w innych serialach
Ten serial jest wzorowany na książkach, ale nie wiem jak się dokładnie to ma bo nigdy ich nie czytałem i nawet nie wiem ile ich jest.

Douglas Adams
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Trzy. Dwie wyszły w Polsce - "Demony dobrego Dextera" i "Dekalog dobrego Dextera". Trzecia - "Dexter in the Dark" - nie wyszła jeszcze w Polsce. Pierwszy sezon był wzorowany na pierwszej części, czyli "Demonach...".
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

A drugi na "Dekalogu...", czy nie? Jak nie to o czym jest ta książka jak ją czytałeś?

Douglas Adams

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ