Witam,
dotychczas oglądałem CSI na AXNie, nie miałem okazji obejrzeć pierwszej seri, leci właśnie na Hallmarku. Przeżyłem szok jak bardzo zmienił się ten serial. Grissom uśmiecha się, żartuje, zupełnie inny typ postaci jest serwowany z czasem. Pamiętam parę odcinkó bez niego i odczuwało się jego brak, ciekawe czy następca sie "zaaklimatyzuje"
Witam, dotychczas oglądałem CSI na AXNie, nie miałem okazji obejrzeć pierwszej seri, leci właśnie na Hallmarku. Przeżyłem szok jak bardzo zmienił się ten serial. Grissom uśmiecha się, żartuje, zupełnie inny typ postaci jest serwowany z czasem. Pamiętam parę odcinkó bez niego i odczuwało się jego brak, ciekawe czy następca sie "zaaklimatyzuje" :)
The ninth season begins with the discovery of CSI Warrick Brown slumped over in his car after hearing the gunshots. The entire team grieves for their fallen friend while unknown to them the killer, the Undersheriff, investigates the murder. Also an old friend returns when they hear the news.
tak wiec zgodnie z tym co przewidzialem 17 maja - Warrick is dead
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
[spoiler] dla tych co nawinie mysla ze Warric jednak przezyje, oto streszczenie pierwszego odcinka 9 serii jakie znalazlem na wiarygodnej stronie
[code]The ninth season begins with the discovery of CSI Warrick Brown slumped over in his car after hearing the gunshots. The entire team grieves for their fallen friend while unknown to them the killer, the Undersheriff, investigates the murder. Also an old friend returns when they hear the news.[/code]
tak wiec zgodnie z tym co przewidzialem 17 maja - Warrick is dead[/spoiler]
The ninth season begins with the discovery of CSI Warrick Brown slumped over in his car after hearing the gunshots. The entire team grieves for their fallen friend while unknown to them the killer, the Undersheriff, investigates the murder. Also an old friend returns when they hear the news.
tak wiec zgodnie z tym co przewidzialem 17 maja - Warrick is dead
[quote="fluid"]cos o pierwszym odcinku 9 sezonu...
[spoiler] dla tych co nawinie mysla ze Warric jednak przezyje, oto streszczenie pierwszego odcinka 9 serii jakie znalazlem na wiarygodnej stronie
[code]The ninth season begins with the discovery of CSI Warrick Brown slumped over in his car after hearing the gunshots. The entire team grieves for their fallen friend while unknown to them the killer, the Undersheriff, investigates the murder. Also an old friend returns when they hear the news.[/code]
tak wiec zgodnie z tym co przewidzialem 17 maja - Warrick is dead[/spoiler][/quote]
Wlasnie obejrzalem 1 odcinek 9 zesonu i musze przyznac ze jest on dosc zaskakujacy
Spoiler:
1.potwierdza sie to co mowilem - Warric jest martwy i nic tego nei zmieni
2.pojawia sie Sara Sidle!!! - czy na stale czy tez nie tego nie wiadomo
Ogolnie odcinek jest bardzo smutny, przygnebiajacy i ckliwy ale bylo to do przewidzenia jednak koncowka jest po prostu rewelacyjna.
Rewelacyjne rozpoczecie kolejnego sezonu
Jak pojawia sie napisy to od razu wstawie 1 odcinek
Pozniej odcinki bede wstawial paczkami po 2-3 czyli dokladnie tak samo jak robilem przy sezonie 8
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Wlasnie obejrzalem 1 odcinek 9 zesonu i musze przyznac ze jest on dosc zaskakujacy [spoiler] 1.potwierdza sie to co mowilem - Warric jest martwy i nic tego nei zmieni 2.pojawia sie Sara Sidle!!! - czy na stale czy tez nie tego nie wiadomo
Ogolnie odcinek jest bardzo smutny, przygnebiajacy i ckliwy ale bylo to do przewidzenia jednak koncowka jest po prostu rewelacyjna. Rewelacyjne rozpoczecie kolejnego sezonu[/spoiler]
Jak pojawia sie napisy to od razu wstawie 1 odcinek Pozniej odcinki bede wstawial paczkami po 2-3 czyli dokladnie tak samo jak robilem przy sezonie 8
po pierwsze myslalam, ze jednak Warrick przezyje
po drugie fajnie, ze pojawila sie Sara ona zawsze byla dl amnie najwazniejsza postacia. Zaluje tylko ze odcinek tak szybko zlecial i ze nie wycisneli z niego wiecej lez, mysle ze troszku wiecej dramatyzmu nie zaszkodziloby.
Poczatek sezonu uznaje za udany, oby tak bylo juz do konca
Jak dla mnie dosc zaskakujacy odcinek [spoiler]po pierwsze myslalam, ze jednak Warrick przezyje po drugie fajnie, ze pojawila sie Sara ona zawsze byla dl amnie najwazniejsza postacia. Zaluje tylko ze odcinek tak szybko zlecial i ze nie wycisneli z niego wiecej lez, mysle ze troszku wiecej dramatyzmu nie zaszkodziloby. [/spoiler]
Poczatek sezonu uznaje za udany, oby tak bylo juz do konca
Ja tu dopiero w połowie 2 sezonu jestem, a tu już 9. Widać różnice w używanej w tamtych latach (2000r) technologii i od tej strony trochę to jest monotonne, ale za to fajne zagadki kryminalne. Pewnie wszystko z sezonu na sezon się polepsza. Podoba mi się główny bohater, jest jakoś bardziej ludzki od Horatia, albo Maca bo tamci to chodzące ideały z zawsze takim samym wyrazem twarzy. Reszta aktorów też spoko, trochę denerwuje mnie ta laska ze szparą w zębach (zapomniałem jak jej na imię). I jeszcze jedno: wiem, że LV to miasto neonów i nocnego życia, ale to, że akcja prawie zawsze dzieje się w nocy trochę męczy po kilkunastu odcinkach. Ogólnie pozytyw i w wolnych chwilach zamierzam wracać do tego serialu, może kiedyś nadrobię
ps.: Szkoda, że torrenty asd prawie wszystkie padły, jestem skazany na lektora z dwójki, bo w 350kach nie chcę mi się ściągać, a mam rmvb z lektorem
Jakby ktoś chciał wrzucić na rapida, nie mam nic przeciwko
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Ja tu dopiero w połowie 2 sezonu jestem, a tu już 9. Widać różnice w używanej w tamtych latach (2000r) technologii i od tej strony trochę to jest monotonne, ale za to fajne zagadki kryminalne. Pewnie wszystko z sezonu na sezon się polepsza. Podoba mi się główny bohater, jest jakoś bardziej ludzki od Horatia, albo Maca bo tamci to chodzące ideały z zawsze takim samym wyrazem twarzy. Reszta aktorów też spoko, trochę denerwuje mnie ta laska ze szparą w zębach :D (zapomniałem jak jej na imię). I jeszcze jedno: wiem, że LV to miasto neonów i nocnego życia, ale to, że akcja prawie zawsze dzieje się w nocy trochę męczy po kilkunastu odcinkach. Ogólnie pozytyw i w wolnych chwilach zamierzam wracać do tego serialu, może kiedyś nadrobię :)
ps.: Szkoda, że torrenty asd prawie wszystkie padły, jestem skazany na lektora z dwójki, bo w 350kach nie chcę mi się ściągać, a mam rmvb z lektorem Jakby ktoś chciał wrzucić na rapida, nie mam nic przeciwko :D
a jeśli już mówimy o zagadkach (ze starszych sezonów i ogólnie)
Mi bardzo podobały się te odcinki, które miały jakieś zaczepienie w historii LV. . .(Mickie (dobrze napisałem?) Dunn etc.))
i motyw z książką Grega. . .
a jeśli już mówimy o zagadkach (ze starszych sezonów i ogólnie)
Mi bardzo podobały się te odcinki, które miały jakieś zaczepienie w historii LV. . .(Mickie (dobrze napisałem?) Dunn etc.)) i motyw z książką Grega. . .
Ciekawa sprawa w ostatnim odcinku. . .
(piszę w trakcie oglądania więc nic chyba nie zdradzę)
Spoiler:
ciekaw jestem, kto jest na tyle psychiczny, żeby przywiązać kogoś innego do podwozia samochodu. . .
Grissom niestety coraz bliżej "końca". . .
zauważyliście, że kryminalistycy z Las Vegas są bardzo "grzeczni"? - w "Big Apple" i Miami sami dokonują przeszukania budynku, a w "Sincity" mundurowi robią przeszukania. . .
Ciekawa sprawa w ostatnim odcinku. . . (piszę w trakcie oglądania więc nic chyba nie zdradzę)
[spoiler] ciekaw jestem, kto jest na tyle psychiczny, żeby przywiązać kogoś innego do podwozia samochodu. . . Grissom niestety coraz bliżej "końca". . . [/spoiler]
zauważyliście, że kryminalistycy z Las Vegas są bardzo "grzeczni"? - w "Big Apple" i Miami sami dokonują przeszukania budynku, a w "Sincity" mundurowi robią przeszukania. . .
jakos nie chce mi sie wierzyc ze koles co gra chyba tylko w jednym tasiemcu znajdzie sie w CSI. Co do Grissoma, gdy on odejdzie z obsady ja odejde z nim i przestane ogladac CSI, bez niego to juz nie bedzie to samo.
jakos nie chce mi sie wierzyc ze koles co gra chyba tylko w jednym tasiemcu znajdzie sie w CSI. Co do Grissoma, gdy on odejdzie z obsady ja odejde z nim i przestane ogladac CSI, bez niego to juz nie bedzie to samo.