Terminator the Sarah Connor Chronicles
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- youtube Warszawa
Grupa ripująca 0TV wydała 2x07 pod nazwą 2x06
Wyszedł DIRFIX, ale nazwa pliku jest nadal błędna.

Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
Wracając do "naiwności" w tym serialu to coraz bardziej mam mieszane uczucia...
Otóż kiedy serial przestaje być fascynujący (zaczyna przynudzać) coraz bardziej zwracam uwagę na detale:
Deska ugina się jak pod "zwykłym" człowiekiem:

888 zbudowane są z cyny? że topią się jak świeczki w "torfie"?

To po co wczesniej te całe cyrki ze spalaniem szczatków poprzednich maszyn w wysokiej temperaturze itp??
Coraz czesciej dochodzę do wniosku, że ktoś tu kogoś na siłe chce zrobić "w wała"...
Added after 35 hours 56 minutes:
Terminator [2x08]
Otóż kiedy serial przestaje być fascynujący (zaczyna przynudzać) coraz bardziej zwracam uwagę na detale:
Deska ugina się jak pod "zwykłym" człowiekiem:

888 zbudowane są z cyny? że topią się jak świeczki w "torfie"?

To po co wczesniej te całe cyrki ze spalaniem szczatków poprzednich maszyn w wysokiej temperaturze itp??
Coraz czesciej dochodzę do wniosku, że ktoś tu kogoś na siłe chce zrobić "w wała"...
Added after 35 hours 56 minutes:
Terminator [2x08]

-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
Wskaż do odpowiedzi
No nie wiem, czy to akurat jest takie złe. Trochę trudno jest się postawić w sytuacji młodego człowieka, który chciałby funkcjonować normalnie, a tu wypada stale czuwać na czyhające zewsząd wraże roboty. I na dodatek znosić świadomość, że za chwilę świat przestanie istnieć w dotychczasowej formie. Wydaje mi się, że bunt Connora jest dość naturalny i właśnie sztucznym byłoby stworzenie postaci od razu przesiąkniętej chęcią poświęcenia. Serial przedstawia proces dojrzewania Connora i tak chyba należy go traktować. Przecież sukcesywnie postać się zmienia - ma już w swojej biografii - więc należy się spodziewać, że z czasem dorośnie do roli zbawcy ludzkości 
Spoiler:

-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
Pewnie takBostonq pisze: więc należy się spodziewać, że z czasem dorośnie do roli zbawcy ludzkości

http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl
-
Wskaż do odpowiedzi
No, chyba odcinek 8 przyniósł odpowiedź na Twoje wątpliwości
Zdaje się, że młody Connor przerobił przyśpieszony kurs dojrzewania 
A na dodatek był to chyba najlepszy odcinek ze wszystkich. Emocje, akcja, emocje
Dodatkowo kapitalna konstrukcja z podziałem na poszczególne punkty widzenia. I cudowna (choć po cichu liczyłem na trochę więcej) sekwencja w meksykańskim kościele - zgodność muzyki z obrazem w pełni uraczyła moją potrzebę estetyki (na tyle, na ile może to zrobić serial popowy) 
Twórcy "Heroes" mogliby się sporo nauczyć od scenarzystów "Kronik", zwłaszcza tego, jak można utrzymać napięcie bez bezsensownego zwiększania ilości postaci. I powiązań między nimi

A na dodatek był to chyba najlepszy odcinek ze wszystkich. Emocje, akcja, emocje

Twórcy "Heroes" mogliby się sporo nauczyć od scenarzystów "Kronik", zwłaszcza tego, jak można utrzymać napięcie bez bezsensownego zwiększania ilości postaci. I powiązań między nimi

-
asd
-
Expert
-
asd
-
Expert
-
asd
-
Expert
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
jaki ostatni odcinek?? jak 15 grudnia jest emitowany kolejny czyli 13 i pozniej przerwa do 13 lutego 2009Sott23 pisze:'kuniec' Ostatni odcinek tak nie bardzo mi podszedł, myślałem,ze będzie jakieś rozwiniecie akcji jeszcze na koniec no ale cóż : ) Wiadomo coś o kolejnym sezonie ?
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Ja niestety muszę się zgodzić z @tehgoju. Serial ostatnio, jak dla mnie, ma tendencję spadkową. Każdy nowy odcinek wydaje się gorszy, serial się dłuży a odcinek muszę oglądać na raty, bo mnie nudzi. Wątki z przyszłej przeszłości wydają mi się mało interesujące i mało efektowne. Postać czarnej skośnookiej też nie przypadła mi do gustu. Nie mniej jednak w serialu pozostaje niezmiennie duży potencjał.
Oceń ten serial