🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Dodatki do FireFoxa warte polecenia

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Dodatki do FireFoxa warte polecenia

Post autor: Yogi_18 »

Jak wiecie lub nie wiecie przeglądarka stron WWW Mozilla FireFox oferuje ogrom dodatków do swojej przeglądarki, mam więc pytanie do użytkowników tejże przeglądarki takich dodatków używacie i co one dają :)

Ja osobiście zawsze używam tych:

* FasterFox - przyśpiesza ładowanie stron (nie wiem jak się sprawdza na NEOstradzie i tym podobnych ale na mojej sieci radiowej działa znakomicie) - polecam ;)

* NoScript - blokuje niektóre skrypty (np Jave), animacje flash (jeśli się ustawi w opcjach), i najważniejsze w 99% usuwa reklamy :) - polecam ;)

* FoxGame i Przybornik oGame Toolbar - dwa dodatki które używam do gry oGame :)

Oprócz tego używałem jakiś menadżerów plików, odtwarzaczy muzyki lub też wtyczki z pogodą,
niestety jakoś na dłużej u mnie one nie zawitały :?

A wy co używacie i co polecacie :)
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2007, 01:48 przez Yogi_18, łącznie zmieniany 1 raz.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Nie używam NoScript (przynajmniej widzę śnieg :wink: ), za to stosuję Adblocka - wywala reklamy. Do tego jeszcze Polski słownik poprawnej pisowni - tego wyjaśniać chyba nie trzeba, a niektórym by się na pewno przydało :wink:
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Bostonq pisze:Do tego jeszcze Polski słownik poprawnej pisowni - tego wyjaśniać chyba nie trzeba, a niektórym by się na pewno przydało Wink
Jak się nie mylę to słownik jest już standardowo od kilku wersji Firefoxa :)
Pisząc wiadomość podkreśla błędy na czerwono tak jak word, czy to jest jeszcze jakiś inny słownik ??
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Tak, słownik jest już w standardzie, ale może kiedyś nie było i Bostonq wcześniej zainstalował, a teraz nie zauważył różnicy ;)

W każdym razie ja nie używam żadnych wtyczek, ale będę musiał się zastanowić nad FasterFox. Akurat przetestuję patent na Neo...
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Ale to od wersji 2.0 dopiero. W starszych był dodatek taki.

Ja używam:
Adblock Plus
Tab Mix Plus

Download Statusbar
Fasterfox
Image Toolbar
PDF Download
BBCode
Link Alert
Screen grab
IE Tab
Favicon
FlashGot
Megaupload SX.3.2

No i 2 stronki z dodatkami:
https://addons.mozilla.org/pl/firefox
http://mozillapl.org/baza_rozszerzen
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

Video Downloader
Megaupload sx3.2
ładną skórkę Nasa night Launch 0.6.2xxx
image zoom
google toolbar
orbit downloader firefox integration
RealPlayer browser
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

Ja używam

FlashGot
Gspace (niestety w Firefoxie 3.0 narazie nie działą).
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

mikel2 pisze:Megaupload SX.3.2
Wochniu pisze:Megaupload sx3.2
Powiedzcie mi co daje ta wtyczka ??
Czy ona omija limity na megauploadzie czy coś innego daje ??
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Hehe, znalazłem na stronie firefoxa słownik języka polskiego, to zainstalowałem sądząc, że to coś lepszego od tego, co jest w standardzie. Najwyraźniej się myliłem :)
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Megaupload "udaje", że przeglądarka to IE z tym Toolbarem. A po się przydaje gdy nie ma już wolnych slotów dla PL.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

ja uzywam:
- chatzilla
- copy plain text
- dom inspector(chyba jest w standardzie bodajze)
- download statusbar
- fasterfox
- febe
- firebug
- flashgot
- gmail manager
- image zoom(jak potrzebuje)
- paste and go 2
- pdf download
- seoquake
- showip
- talkback (chyba standard)
- web developer

troche dodatkow moze wedlug was niepotrzebnych a ze troche sie bawie w html php css i te sprawy to je uzywam :)

btw kto mi powie co to za serial jest w logo na forum? bo bardzo mnie ciekawia postacie :D czy to moze jakas mieszanka :P
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Liroy pisze: btw kto mi powie co to za serial jest w logo na forum? bo bardzo mnie ciekawia postacie :D czy to moze jakas mieszanka :P
Tin Man
Awatar użytkownika
zmora
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: zmora »

Dodatek adblocka jest bardzo dobry po załadowaniu filtrów blokuje wszelkie reklamy. Teraz używam innego pakietu Symanteca i opcji blokowania reklam nie ma na szczęście jest ten dodatek do przeglądarki ;)
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16 ;)
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

Ja stosuję:
Download Statusbar
Footiefox- chyba najfajniejszy- podaje na dole w prawym rogu wyniki spotkań piłkarskich "na żywo" :) można wybrać i ustawić jakie ligi/zespoły mają być pokazywane :) jak dla mnie świetna sprawa
Fox Game
Greasmonkey
I jeszcze 2 do ciasteczek i debugowania :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

shisho pisze:podaje na dole w prawym rogu wyniki spotkań piłkarskich "na żywo" można wybrać i ustawić jakie ligi/zespoły mają być pokazywane jak dla mnie świetna sprawa
Fox Game
Greasmonkey
I jeszcze 2 do ciasteczek i debugowania
Zapominacie, że to program do przeglądania stron internetowych - tylko takie narzędzie...
Dla mnie liczy sie zawartość stron które przeglądam niż rodzaj przeglądarki przy pomocy której to robię.
Używam Explorera 7 i jest wystarczający.
Mam też firefoxa ale nie zauważyłem jakiejś specjalnej różnicy - tzn strony wyświetlane pod ff nie mają wcale więcej zdjęć czy textów które czytam...
Obrazek When Dreams Come True...
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Ale FF jest znacznie bezpieczniejszy i chodzi szybciej niż IE. Kiedyś miałem podobne podejście do Ciebie, ale się przestawiłem na Mozille. Po paru latach użytkowania na chwilę wróciłem do IE i myślałem, że się załamię a monitor wyrzucę przez okno. Teraz nawet jak pracuje na obcym kompie to ściagam FF, bo inaczej cholera mnie łapie. Różnica jest... Widać ją po dłuższym użytkowaniu...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

elmo pisze:Ale FF jest znacznie bezpieczniejszy i chodzi szybciej niż IE
Jestem doświadczonym użytkownikiem internetu a jeśli już trafi mi się jakiś trojan czy tym podobne złośliwe wirusy to z przyjemnością go zwalczam - nie jest to dla mnie żadne zagrożenie.

Jeśli chodzi natomiast o prędkość to nie zauważyłem ŻADNEJ różnicy.

W IE7.0 podoba mi się bardziej wygląd stron gdyż fonty są staranniejsze.

Może Wasze wspomnienia dotyczyły explorera w wersji 6 ?? Zachęcam do spróbowania wersji 7 gdyż jest naprawde miła, ładna i szybko chodzi :!:
Obrazek When Dreams Come True...
qwertz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: qwertz »

elmo pisze:Ale FF jest znacznie bezpieczniejszy
To są akurat oskarżenia powtarzane od czasów sprzed powstania siódemki :P
Ponadto jakoś dawno nie słyszałem o wykryciu większej luki w IE, ale w FF słyszy się o tym coraz częściej (vide przeskok z FF 2.0.0.8 do 2.0.0.9 w przeciągu tygodnia z uwagi na wykrycie sporej luki w zabezpieczeniach).
elmo pisze:chodzi szybciej niż IE
Jeśli wrzucisz tyle samo pluginów lub wyłączysz filtr zawartości w IE, prędkość będzie taka sama lub porównywalna.

/edit:
fonty są staranniejsze
Można to zmienić włączając wygładzanie czcionek w ustawieniach ekranu (opcja ClearType). Potem cały system będzie miał takie staranniejsze fonty.
elmo
Wskaż do odpowiedzi

No możliwe, że 7 jest znacznie lepsza niż poprzedniczka. Ja tutaj wiele nie mam do powiedzenia, bowiem korzystałem z niej bardzo rzadko i zaraz ściągałem Mozille. Po prostu nawróconego na FF trudno z powrotem przestawić na IE ;)
Tak samo ja Tlenowca z powrotem na GG ;)
Wochniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Wochniu »

Ja też kiedyś nie umiałem ścierpieć Mozilli. Teraz używam jej cały czas a IE odstawiłem na bok i nie wyobrażam sobie pracy na IE. Na mozilli mam czarna skórkę i ta z IE mnie poprostu razi ;P

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ