Mortal Kombat: Conquest

a long, long time ago..
nitrous
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Mortal Kombat: Conquest

Post autor: nitrous »

Mortal Kombat Conquest rozgrywa się ok 500 lat przed turniejem Mortal Kombat. Jest to serial który składa się z 22 odcinków. Głównymi bohaterami stojącymi po stronie dobra są: Kung Lao - mnich który pokonał Shang Tsunga, Siro - strażni oraz Taja - złodziejka. Do całej trójki dochodzi jeszcze Raiden który co jakiś czas się pojawia i daje dobre rady głównym bohaterom. Historia zaczyna się tak, że Kung Lao dowiaduje się od Raidena o tym, że został wybrany do obrony Królestwa Ziemi i musi stoczyć walkę z czarownikiem Shang Tsungiem. Kung Lao wygrywa. Chce poślubić swoją ukochaną jednak zostaje ona zabita. Zaprzyjaźnia się on z wcześniej wspomnianymi ludźmi: Taja która pomaga Kung Lao kiedy mają ściąć mu głowę oraz Siro który postanawia dołączyć do mnicha. W kolejnych odcinkach cała trójka zmaga się z różnymi problemami i są to głównie pomysły Shang Tsunga i Shao Kahna którzy cały czas knują jak zabić Kunga Lao. Shang Tsung za to, że przegrał walkę został wtrącony do kopali kobaltu i tam poznaje Vorpax która pomaga mu w planach. Cała trójka żyje w domu Byrona - ojca ukochanej Kunga Lao który został zabity. Serial cały czas nabiera fabuły i nowych zdarzeń. Ogląda się go bardzo fajnie. Co odcinek jesteśmy światkami nowych wydarzeń i dowiadujemy się czegoś nowego. Trzeba przy tym zaznaczyć, że serial nie narusza zbytnio historii gry i bardzo dobrze. Dodaje za to nowe wątki np. dowiadujemy się jak powstał Scorpion oraz Sub-Zero. Jeśli jestem już przy postaciach. Jest ich bardzo dużo. Poza wcześniej wspomnianymi wojownikami pojawiają się takie postacie jak: Noob Saibot, Reptile (a dokładniej cała armia), Reiko, Kitana, Mileena, Quan Chi oraz nowi wojownicy np. Omegis (wróżka), wcześniej wspomniana Vorpax, Kreeya, Kali i inni. Oczywiści postacie dysponują swoimi zdolnościami (Sub-Zero bawi się lodem, Scorpion puszcza swojego zwierzaka z ręki, Kitana używa podczas walki wachlarzy). Postacie wyglądają też dobrze. Zostały zrobione na wzór gry oraz filmu MK The Movie. Np. Scorpion wg. mnie wygląda lepiej niż w MK Annihilation. Genialnie wygląda Quan Chi w stroju z MK4 a i sam aktor bardzo dobrze odgrywa jego rolę. Zresztą wszyscy aktorzy grają dobrze (dla mnie najlepiej swoją rolę odgrywa Shang Tsung czyli Bruce Locke). Efekty specjalne też stoją na całkiem dobrym poziomie a jest ich sporo. Biorąc pod uwagę, że to serial można powiedzieć, że jest bardzo dobre. Miła dla ucha jest też muzyka i podobnie jak w filmach jest szybka podczas walki a wolna w krótkich przerwach. Bardzo fajny jest początkowy kawałek. Walki w serialu są zrobione na podobnej zasadzie jak w filmach MK więc nie ma się do czego przyczepiać. Uważam, że niektóre walki są zrobione nawet lepiej niż w MK Annihilation. Podsumowując: serial MKC jest naprawdę warty obejrzenia i mimo tego, że ma takie słabe zdanie (nie wiem czemu) polecam go zobaczyć każdemu kto się interesuje serią MK. Dla fanów oczywiście obowiązkowe :)
Kiedys ogladalem, mimo ze moze troche hm momentami slabe ogladalo sie nawet nawet, z checia przypomnialbym sobie :)

Obrazek

Wszystkie odcinki:
http://www.tv.com/mortal-kombat-conques ... tings.html
http://epguides.com/MortalKombatConquest/

Obrazki:
http://mk.giery.eu/mkcfilm/mkczdjecia.htm

Co wy o tym sadzicie ? :)
Patryk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Patryk »

Jestem na NIE !!!! Ten serial to żenada ....
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

coś na poziomie Power Rangers :grin:
a napisów też pewnie nie ma bo nikomu sie nie chciało tłumaczyć :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Lisu11 pisze:coś na poziomie Power Rangers
nie przesadzaj, az tak kiepski nei jest - chociaz rewelacja tez to nie jest
Lisu11 pisze:a napisów też pewnie nie ma bo nikomu sie nie chciało tłumaczyć
ktos tlumaczy bo widzialem an napisy24
jak beda chetni to moze cos tam wstawie...
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Ja jestem za! - Kiedys grałem namiętnie w mortala zwłaszcza jedynke i sentyment pozostał...
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja zobaczyc tez bym mogl. Nigdy nie oglądalem
Obrazek
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

Mortal jest świetny ale nie ten serial;/ Porażka wg. mnie oczywiscie
nitrous
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nitrous »

a co powiecie na animowane jeszcze ?
"Mortal Kombat: The Animated Series" is a show based on the popular video game Mortal Kombat. Fighters from Mortal Kombat tournaments from other worlds are invading Earth, using it as their practice ground. An elite group of the best Earth fighters is assembled to destroy all the aliens. The original Mortal Kombat was developed as a reaction to the popular Capcom fighting game Street Fighter...
http://www.tv.com/mortal-kombat-the-ani ... mmary.html
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Na napisy24 są jakieś napisy do mortala - to do serialu czy tego animowanego?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

xvidasd pisze:to do serialu czy tego animowanego?
do serialu i z tego co mi sie na razie sciagnelo to pasuja
tak wiec za jakis czas wstawie na probe pierwsze 2 odcinki (pilot) i zobaczymy jak sie przyjmie
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
jan_jose
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: jan_jose »

jakiś czas temu oglądałem serial bodajże na tvn-nie niezłe zakończenie
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

fluid pisze:
xvidasd pisze:to do serialu czy tego animowanego?
do serialu i z tego co mi sie na razie sciagnelo to pasuja
tak wiec za jakis czas wstawie na probe pierwsze 2 odcinki (pilot) i zobaczymy jak sie przyjmie
Hmm zwykle bym o to nie pytał, ale lepiej tym razem doprecyzuj co znaczy jakiś czas ;)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ