Proszę o Wasze opinie i udział w powyższej ankiecie PO OGLĄDNIĘCIU SERIALU (min 2odcinki).
Chciałbym, żeby każdy zadał sobie to pytanie i uczciwie oddał głos (anonimowy).
Ostatnio zmieniony 06 marca 2009, 17:58 przez asd, łącznie zmieniany 1 raz.
Proszę o Wasze opinie i udział w powyższej ankiecie [b]PO OGLĄDNIĘCIU SERIALU[/b] (min 2odcinki). Chciałbym, żeby każdy zadał sobie to pytanie i uczciwie oddał głos (anonimowy).
Perełka O serialu wcześniej nie słyszałem, a spełnia wszelkie moje oczekiwania - tak jak w przypadku "It Crowd", "Spaced", "Flight of the Chonchords - czyli obecność poczucia humoru opartego na absurdzie, często surrealistycznych sytuacjach, groteskowych postaciach A tego tu pełno: ksiądz Jack, ksiądz, który w większości milczy, ksiądz Stone, który wygłasza opinie, że nie wierzy w religie instytucjonalne, wesołe miasteczko. Kapitalne jest zestawienie dość zdroworozsądkowego głównego bohatera z absurdalnie komicznym tłem. Generalnie - obejrzę całość, serial dołączył do wcześniej wymienionych seriali komediowych, które osobiście uznaję za jedne z większych osiągnięć tej dziedziny serialowej A - uczuć religijnych serial nie obraża, trzeba trochę dystansu i można się popłakać ze śmiechu z żartu z objawienia Matki Boskiej Cudo. Wielkie dzięki asd Gdybyś go zaproponował normalnie, z opisem, też bym się zdecydował, bo tematyka mi leży, a o poczuciu humoru pisałem powyżej, ale tak było większe zaskoczenie
[spoiler]Perełka :D O serialu wcześniej nie słyszałem, a spełnia wszelkie moje oczekiwania - tak jak w przypadku "It Crowd", "Spaced", "Flight of the Chonchords - czyli obecność poczucia humoru opartego na absurdzie, często surrealistycznych sytuacjach, groteskowych postaciach :) A tego tu pełno: ksiądz Jack, ksiądz, który w większości milczy, ksiądz Stone, który wygłasza opinie, że nie wierzy w religie instytucjonalne, wesołe miasteczko. Kapitalne jest zestawienie dość zdroworozsądkowego głównego bohatera z absurdalnie komicznym tłem. Generalnie - obejrzę całość, serial dołączył do wcześniej wymienionych seriali komediowych, które osobiście uznaję za jedne z większych osiągnięć tej dziedziny serialowej :) A - uczuć religijnych serial nie obraża, trzeba trochę dystansu i można się popłakać ze śmiechu z żartu z objawienia Matki Boskiej :D Cudo. Wielkie dzięki asd :) Gdybyś go zaproponował normalnie, z opisem, też bym się zdecydował, bo tematyka mi leży, a o poczuciu humoru pisałem powyżej, ale tak było większe zaskoczenie :)[/spoiler]
mogę powiedzieć prawie to samo co Bostonq- podoba mi się ten typ humoru, chociaż pewien nie jestem czy bym obejrzał po przeczytaniu opisu- prawdopodobnie bym pobrał i by leżało parę miesięcy na dysku, w wakacje może bym po to sięgnął i tyle... a tak już połowa serii za mną, jutro obejrzę drugą za to mój brat stwierdził, że dla niego to metr mułu i totalne dno ;]
Ostatnio zmieniony 01 marca 2009, 19:01 przez shisho, łącznie zmieniany 1 raz.
[spoiler]mogę powiedzieć prawie to samo co [b]Bostonq[/b]- podoba mi się ten typ humoru, chociaż pewien nie jestem czy bym obejrzał po przeczytaniu opisu- prawdopodobnie bym pobrał i by leżało parę miesięcy na dysku, w wakacje może bym po to sięgnął i tyle... a tak już połowa serii za mną, jutro obejrzę drugą :) za to mój brat stwierdził, że dla niego to metr mułu i totalne dno ;] [/spoiler]
podoba mi się, humor fajny, ale jak dla mnie to do it crowd mu daleko. przypomina mi troche black adder tam tez jest w miare rozsądny główny bohater otoczone przez bande idiotów. ale black adder też jest śmieszniejszy. ogólnie serial oceniam na plus. mogą być częściej takie niespodzianki.
[spoiler]podoba mi się, humor fajny, ale jak dla mnie to do it crowd mu daleko. przypomina mi troche black adder tam tez jest w miare rozsądny główny bohater otoczone przez bande idiotów. ale black adder też jest śmieszniejszy. ogólnie serial oceniam na plus. mogą być częściej takie niespodzianki.[/spoiler]
No tego się nie spodziewałem Serial niezły ale czy ja wiem czy konkurował by z IT Crowd. Serial specyficzny, brytyjski?? Przyznaję niecodzienna tematyka
[spoiler]No tego się nie spodziewałem :D Serial niezły ale czy ja wiem czy konkurował by z IT Crowd. Serial specyficzny, brytyjski?? Przyznaję niecodzienna tematyka :D[/spoiler]
Jak dla mnie to żadna rewelacja, chyba humor angielski do mnie nie przemawia. Jedyna scena, która mnie rozśmieszyła to wróżenie i trzej żniwiarze. Oglądnę jeszcze parę odcinków, zobaczymy jak się rozwinie. Jeśli chodzi o tematykę to ona by mnię wręcz zachęciła do zobaczenia tego serialu, zawsze wydawało mi się, że na plebani może być śmiesznie ; ) Moją komedią numer jeden dalej pozostaje Two and a Half Men.
[spoiler]Jak dla mnie to żadna rewelacja, chyba humor angielski do mnie nie przemawia. Jedyna scena, która mnie rozśmieszyła to wróżenie i trzej żniwiarze. Oglądnę jeszcze parę odcinków, zobaczymy jak się rozwinie. Jeśli chodzi o tematykę to ona by mnię wręcz zachęciła do zobaczenia tego serialu, zawsze wydawało mi się, że na plebani może być śmiesznie ; ) Moją komedią numer jeden dalej pozostaje Two and a Half Men.[/spoiler]
Ja ten serial juz kiedys ogladalam w TV!! Dawno temu jak mialam kablówke, nie ogladnelam oczywiscie nigdy calego odcinka ale urywki mi sie przypominaja
Spoiler:
po 4 odcinkach moge powiedziec, ze jak dla mnie serial nie jest jakims hitem, ale jest duzo smiesznych scen i uwielbiam tego ksiedza głupka, jest rewelacyjny, jego gloszenie ze nie wierzy w boga mnie powola, mysle ze TVP1 powinna go puscic w niedzielne popoludnie zamiast "Ojca Mateusza"
Ja ten serial juz kiedys ogladalam w TV!! Dawno temu jak mialam kablówke, nie ogladnelam oczywiscie nigdy calego odcinka ale urywki mi sie przypominaja [spoiler]po 4 odcinkach moge powiedziec, ze jak dla mnie serial nie jest jakims hitem, ale jest duzo smiesznych scen i uwielbiam tego ksiedza głupka, jest rewelacyjny, jego gloszenie ze nie wierzy w boga mnie powola, mysle ze TVP1 powinna go puscic w niedzielne popoludnie zamiast "Ojca Mateusza" :-p [/spoiler]
Na pewno po samym opisie nie dałbym serialowi szansy, ze względu na 'uprzedzenia', może po naprawdę dobrych opiniach zdecydowałbym się na odcinek, a wtedy to już by poszło , ale i to niekoniecznie. Dobrze że się zgłosiłem, bo serial naprawdę śmieszny, z gatunku tych najśmieszniejszych, nie umywa sie IMO do T&aHM czy Gary'ego, ale i tak w czołówce
Czekam na 2gi sezon
Seans pierwsza klasa.
[spoiler]Na pewno po samym opisie nie dałbym serialowi szansy, ze względu na 'uprzedzenia', może po naprawdę dobrych opiniach zdecydowałbym się na odcinek, a wtedy to już by poszło :D, ale i to niekoniecznie. Dobrze że się zgłosiłem, bo serial naprawdę śmieszny, z gatunku tych najśmieszniejszych, nie umywa sie IMO do T&aHM czy Gary'ego, ale i tak w czołówce :) Czekam na 2gi sezon :) Seans pierwsza klasa.[/spoiler]
Dla mnie bobma!
Absurd w tym serialu przekracza wszelkie granice no i niecodzienna tematyka...
Podobno pierwszy sezon jest śmieszny a drugi to już "rozwala" ze śmiechu!
Dla mnie bobma! Absurd w tym serialu przekracza wszelkie granice no i niecodzienna tematyka... Podobno pierwszy sezon jest śmieszny a drugi to już "rozwala" ze śmiechu!
Serial obejrzałbym ze względu właśnie na niecodzienną tematykę. Z czasem jednak gorzej, dlatego pewnie zalegałby na dysku. Za mną 2 odcinki i muszę przyznać, że mi się podoba. Jednak myślę, że ITCrowd jakoś śmieszniejszy. Rozwaliła mnie za to scena w toalecie z ojcem Stone'em
[spoiler] Serial obejrzałbym ze względu właśnie na niecodzienną tematykę. Z czasem jednak gorzej, dlatego pewnie zalegałby na dysku. Za mną 2 odcinki i muszę przyznać, że mi się podoba. Jednak myślę, że ITCrowd jakoś śmieszniejszy. Rozwaliła mnie za to scena w toalecie z ojcem Stone'em :haha :-)) [/spoiler]
Powyżej możecie znależc opinie osób, które jako pierwsze oglądnęły Ojca Teda i to "w ciemno".
O czym jest więc Ojciec Ted?
To Brytyjsko/Irlandzka komedia, która niejednego rozbawi do łez.
W Polskiej telewizji nie ma żadnych szans, żeby ten serial pojawił się w przeciągu najbliższych lat dlaczego? Ano dlatego, że serial obraca się wokół trójki księży. Naprawdę Odrzuccie swoje uprzedzenia - nauczmy się smiac z siebie i ze wszystkiego - to nie boli!
W Polskiej telewizji nie ma żadnych szans, żeby ten serial pojawił się w przeciągu najbliższych lat dlaczego? Ano dlatego, że serial obraca się wokół trójki księży. Naprawdę Odrzuccie swoje uprzedzenia - nauczmy się smiac z siebie i ze wszystkiego - to nie boli!
Na po czterech odcinkach mam mieszane uczucia. Typowy absurdalny brytyjski humor z książęcą xD tematyką. Po przeczytaniu opisu na bank bym nie ściągnął No i Father Ted ma najgorszą czołówkę jaką w życiu widziałem xD a zawsze mi się zdawało że Twin Peaks już nic nie przebije
Na po czterech odcinkach mam mieszane uczucia. Typowy absurdalny brytyjski humor z książęcą xD tematyką. Po przeczytaniu opisu na bank bym nie ściągnął :-p No i Father Ted ma najgorszą czołówkę jaką w życiu widziałem xD a zawsze mi się zdawało że Twin Peaks już nic nie przebije :alien:
Po pierwszych odcinkach popieram przedmówców. Obejrzeć trzeba!!!
P.S Co do zastrzeżeń Admina odnośnie tematyki serialu... Ja akurat nigdy nie miałam z tym problemu. Może dlatego że po moich doświadczeniach z "urzędnikami Pana B." nie czuję sympatii do żadnego z ( teraz powinny być niecenzuralne wyrażenia ale nie chcę dostać bana ) tych ludzi. To że u nas temat kleru w mediach jest tabu, i kręci się tylko seriale o wymyślonych, kompletnie nierzeczywistych postaciach typu Ojciec Mateusz (rozwala mnie ten jego rower , taki życiowy przykład skromności i ubóstwa) to według mnie dziedzictwo tysiąca lat indoktrynacji i kompletnego wymazania z naszej kultury krytycznego spojrzenia na niektórych.
Ale dość, w końcu to nie dyskusja o światopoglądzie .... każdy ma swój
A serial śmieszny, tylko Brytyjczycy potrafią nabijać się ze wszystkiego w taki sposób
Po pierwszych odcinkach popieram przedmówców. Obejrzeć trzeba!!! P.S Co do zastrzeżeń Admina odnośnie tematyki serialu... Ja akurat nigdy nie miałam z tym problemu. Może dlatego że po moich doświadczeniach z "urzędnikami Pana B." nie czuję sympatii do żadnego z ( teraz powinny być niecenzuralne wyrażenia ale nie chcę dostać bana :P ) tych ludzi. To że u nas temat kleru w mediach jest tabu, i kręci się tylko seriale o wymyślonych, kompletnie nierzeczywistych postaciach typu Ojciec Mateusz (rozwala mnie ten jego rower :D :D :D , taki życiowy przykład skromności i ubóstwa) to według mnie dziedzictwo tysiąca lat indoktrynacji i kompletnego wymazania z naszej kultury krytycznego spojrzenia na niektórych. Ale dość, w końcu to nie dyskusja o światopoglądzie .... każdy ma swój :salut: A serial śmieszny, tylko Brytyjczycy potrafią nabijać się ze wszystkiego w taki sposób :grin:
beata101 pisze:Co do zastrzeżeń Admina odnośnie tematyki serialu
Ej! Ale ja nie mam zastrzeżen!! Ta ankieta była tylko badaniem - 10-c osób oglądnęło w "ciemno" i wynik był taki, że 10% osób jest uprzedzonych i wszystko co wiąze sie z "czarnymi" jest tematem tabu. Spodziewałem się wyższego odsetka takich osób ale na szczęście z roku na rok jest coraz lepiej.
Zapraszam na kolejne odcinki tego zajefajnego serialu:
[quote="beata101"]Co do zastrzeżeń Admina odnośnie tematyki serialu[/quote]
Ej! Ale ja nie mam zastrzeżen!! Ta ankieta była tylko badaniem - 10-c osób oglądnęło w "ciemno" i wynik był taki, że 10% osób jest uprzedzonych i wszystko co wiąze sie z "czarnymi" jest tematem tabu. Spodziewałem się wyższego odsetka takich osób ale na szczęście z roku na rok jest coraz lepiej.
Zapraszam na kolejne odcinki tego zajefajnego serialu:
Father Ted [2x01] (XviD asd) http://www.megaupload.com/?d=WKLU26YP Father Ted [2x02] (XviD asd) http://www.megaupload.com/?d=6GT1HHTK Father Ted [2x03] (XviD asd) http://www.megaupload.com/?d=HQ9DGLB1