Harper's Island

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: fluid »

obejrzalem wlasnei pierwszy odcinek i jestem pelen dobrych mysli jezeli chodzi o ten serial
jak beda chetni i ktos bedzie robil do niego napisy to go wstawie
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Napisy są już na ukończeniu, co wynika z tabelki na napisy24 :)
mc3kowal
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: mc3kowal »

fluid pisze:jak beda chetni i ktos bedzie robil do niego napisy to go wstawie
no ja właśnie tylko czekam na ten serial by xvid asd ;P
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Właśnie ukazały się napisy :) Dobry prezent na Wielkanoc :)
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

No to nie zostało nic innego jak obejrzec pierwszy odcinek

Added after 4 hours 12 minutes:

Ciekawe wprowadzenie, zobaczymy jak dalej bedzie sie utrzymywal klimat.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Podobało mnie się, będę oglądał. Lubię takie oldschoolowe dreszczowce spod znaku "kto jest mordercą". Tylko mam nadzieję, że mordercą będzie ktoś z bohaterów a nie ktoś kogo wprowadzą w ostatnim odcinku i dorobią do niego całą historię, tak że wszystkie przewidywania widzów "o to ten, nie to ten" o kand d**y będzie można rozbić.

Katie Cassidy... dla niej bym oglądał nawet jakby to była jakaś Brzydula Betty czy coś :D dodatkowo w HI druga osoba z obsady Supernaturala: Jim Beaver, no i Karl z Desperatek. Jest gut.

Obrazek
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Świetny pierwszy odcinek, ciekawe tylko co będzie dalej. Ja już czekam na kolejne!
Obrazek
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Shedao Shai pisze:
Katie Cassidy... dla niej bym oglądał nawet jakby to była jakaś Brzydula Betty czy coś :D dodatkowo w HI druga osoba z obsady Supernaturala: Jim Beaver, no i Karl z Desperatek. Jest gut.

Obrazek
jak ona tam gra to sciagam w ciemno :D szkoda ze pozbyli sie jej z supernatural
krisbaran
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: krisbaran »

Tez obejrzalem 1 odcineczek, no i jestem pozytywnie nastawiony na nastepne... akcja sie rozkreci, ludzi bedzie ubywac:D

A co do tego, że juz zapowiedziany 1 sezon to moze i dobrze, miejmy nadzieje ze wartko i preznie bedzie to sie rozwijac...
Obrazek Obrazek
"Cztery jupitery, gdy zapada zmrok..."
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Strasznie sie wynudzilem na tym pierwszym odcinku. Klimacik na wyspie troche przypomina mi twin peaks.
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

Shen pisze:Klimacik na wyspie troche przypomina mi twin peaks.
jako ze bardzo lubie Twin Peaks to akurat uznalbym za plus :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

prosze o napisanie (swoimi slowami) opisu bo ja nie mam czasu na ogladanie a chce go wstawic
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Postaram sie to zrobic do jutra.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Po 2 odcinkach serial jest kapitalny jak dla mnie,a prawdziwa akcja dopiero sie zacznie
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Po dwóch odcinkach (i trochę bezsensowym skrócie przyszłych wydarzeń, co pojawia się w końcówce drugiego epizodu) można pokusić się o jakąś diagnozę.

Ogólnie - moim zdaniem - jest fajnie, atmosfera zagrożenia budowana jest poprawnie, napięcie narasta, bohaterowie dają się lubić, choć są dość typowo skonstruowani - jest ktoś zabawny, ktoś z tajemnicą, luzak, ktoś porządny, itp. Trudno to jednak uznać za szczególną wadę, gdyż w tego typu produkcji pewna stereotypowość bohaterów jest wpisana w ramy gatunku.

A właśnie - jaki to gatunek? Widzowie trochę się podzielili - jedni stawiają na kryminał (tyle że dość brutalny, z elegancją powieść Christie nie mający za wiele wspólnego), gdyż jest zagadka, wykluwa się coś w rodzaju śledztwa, no i bardzo istotne - ograniczony krąg podejrzanych i zamknięta przestrzeń. Inni piszą, że to slasher, czyli coś w rodzaju "Piątku 13". I tu też padają sensowne argumenty - przede wszystkim rzecz w ilości i sposobie obrazowania zabijania. Trupów już jest sporo, łobuza nie widzimy, a ten dokonuje swoich aktów przemocy w sposób dość spektakularny. Osobiście skłaniałbym się ku poetyce slashera, lecz nie należy zapominać, że coraz bardziej widoczne stają się wątki nadprzyrodzone, a te już mogą pchnąć serial w stronę "normalnego" horroru (wszak slahser najczęściej prezentuje zbrodniarza szalonego, ale jednak realnego).

No ale na to trzeba poczekać, zobaczymy, co będzie dalej :) Na razie na pewno warto oglądać, choć też nie należy spodziewać się dzieła przełomowego, oryginalnego (przynajmniej na razie). Ale rozrywka to dość przyjemna, oczywiście, jeśli ktoś takie coś w ogóle lubi :)
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Jak dla mnie to najlepsza premiera tego roku, przynajmniej jak narazie.
Obrazek
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Mnie się podobało, zapowiada się jeszcze ciekawiej. Fakt, że te fragmenty na końcu odcinka mogły zniesmaczyć trochę oczekiwanie na kolejny odcinek. Dlatego kiedy zobaczyłem napis "5 murders so far" zwęszyłem o co chodzi i wyłączyłem :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Te fragmenty było o tyle bezsensu, że a) było ich za dużo, b) zamiast podkręcać atmosferę, moim zdaniem, ją osłabiły, bo wiemy, czego się spodziewać. Rozumiem, gdy twórcy uchylają rąbka tajemnicy, by "nakręcić" oczekiwania, ale "wyprztykiwanie" się z najlepszych momentów jest co najmniej dziwne. Zwłaszcza w przypadku serialu, bo w sumie trailery filmowe często takie właśnie są. Widzimy "super momenty", a później trailer okazuje się najlepszą częścią filmu :)
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Tu opis, który obiecałem( mam nadzieję, że się nada)

Kod: Zaznacz cały

Harper's Island przedstawia historie uroczystości weselnej, która zamienia się w krwawą walkę o przetrwanie. Ktoś zabija gości weselnych, każdy jest podejrzany. Wszystko w scenerii tytułowej wyspy Harpera, gdzie przed laty doszło do serii zabójstw. Jakie sekrety skrywają uczestnicy wesela i co łączy ich z wydarzeniami z przeszłości.
Na rozwiązanie zagadki, czasu, jak i gości weselnych coraz mniej.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Uoooo jaaa, obejrzałem właśnie drugi odcinek. No niesamowite, ale po dwóch odcinkach, nie mogę się już doczekać następnych. Obecnie w tygodniu jest to dla mnie premiera nr. 2 (po LOSTach oczywiście). Ja chcę więcej!!! :D

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ