Jakość seriali (XviD asd)

Historyczne posty.

<t>Jakośc seriali (XviD asd) w skali od 1-10 (dotyczy nowych wstawek)</t>

Można wybrać tylko 1. opcję

Nie głosuj, zobacz wyniki, ale stracisz prawo do głosowania

Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Jakość seriali (XviD asd)

Post autor: asd »

Wiem, że bywało z tym różnie - jak teraz sięgam po nasze pierwsze pozycje to faktycznie pixeloza aż razi po oczach... - zwłaszcza jak ktoś oglądał na monitorze... (dla niezorientowanych - kompresja xvid cały czas jest doskonalona i starsze wstawki były kompresowane przy użyciu gorszych metod kompresji. Jeśli więc oglądnąłes np. Firefly czy Sliders i Tylko to, to najlepiej nie bierz udziału w ankiecie bo muszę Ci przyznac rację - ówczesna metoda kompresji to DNO).

Ostatnio jednak powtórnie oglądnąłem stare sezony Supernatural, Rescue Me, Generation Kill i jeszcze parę innych tym razem jednak na monitorze 22" i... sam byłem zdziwiony ich jakością gdyż nie dojrzałem żadnych pixeli...

Czy więc informacja zawarta na tej podstronie

Kod: Zaznacz cały

http://xvidasd.com/!info.html 
jest miarodajna?

Jak sądzicie?

(przyjmijmy, że "1" oznacza "dno", "6" oznacza - "ok" a "10" jest równoznaczne z "nie widzę różnicy").
Obrazek When Dreams Come True...
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

W XvidASD oglądam tylko Supernatural gdyż resztę seriali oglądam w 720p. Jakość zadzwiająco dobra na tv praktycznie nie widać różnicy z 350.
Sieniu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sieniu »

Ja oglądam wszystko w jakości asd. No chyba że wychodzi Lost szybciej :)
A tak to asd! Jakość świetna i nie ma co poprawiać! Wczoraj ściągnąłem 1 sezon Supernatural i jest bardzo ok !:-)
I jakość wideo jak i audio!
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

ja jestem zadowolona z jakosci na tv oglada sie swietnie. No może poza nikitą :D
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Dałem zachowawczo 8. Seriale oglądam na 24" monitorze i powiem, że po kompresji nie widzę za dużych zmian. Jeśli są to nie przeszkadzają mi na tyle abym nie mógł tego oglądać. Oczywiście wszystko jest uwarunkowane plikiem źródłowym.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Od zawsze oglądam na monitorze, jeśli chodzi o starsze pozycje to tak, było trochę gorzej, chyba że oglądałem z większej odległości niż normalnie pracuje (ale bez przesady prawda?) i było OK. Jeśli chodzi o porównanie asd - 350tki to daje 8mkę, różnice są, ale mało zauważalne "z bliska". Mnie odpowiada :) NIe narzekałem nigdy na jakość nawet starszych pozycji i nie będę raczej w przyszłości :)
Obrazek
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Ja niestety oglądam na trochę mniejszym monitorze, a dokładnie na 17 calówce, a czasami także na laptopie. Jakość jak dla mnie jest zadowalająca z plusem, tak naprawdę to nigdy nie zrezygnowałem z serialu w asd z powodu jakości.
W ankiecie jako porównanie do 350-tek dałem ocenę 8 czyli widać z bliska małą różnicę, ale niczemu to nie przeszkadza w oglądaniu.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Podpisuję się pod tym co napisał @spiderpp.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Dałem 10, zawsze oglądałem Xvid asd na monitorze (telewizora nawet nie mam), nigdy mi nie przeszkadzała jakość a rozmiar o 2/3 mniejszy piechotą nie chodzi, jest to świetny format. Nie zauważam problemów.
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

Daje 8. Wczesniej oglądałem na monitorze 15 cali i trochę brzydko to wyglądało, ale teraz oglądam na TV 32 cale i wszystko akurat tak na 8 jest :) Czasem nie da rady rozpoznać czy to xvid asd czy 350
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Jakość nowych seriali jest znakomita. Wcześniej różnie bywało, szczerze mówiąc Farscape:Wojny Rozjemców ściągnęłam na 350 bo w asd było marniutko :-] ( ale ja mam świra na punkcie tego serialu, i teraz szukam sobie tego samego w jakości HD, więc żródłem do końca miarodajnym nie jestem w tym przypadku :-p) Ale teraz wszystko jest ok.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

xvidasd pisze:Czy więc informacja zawarta na tej podstronie

Kod: Zaznacz cały

http://xvidasd.com/!info.html 
jest miarodajna?
??
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

I jest, bo na TV jak najbardziej można oglądać i na monitorze trochę widać czasem, zwłaszcza w starszych wersjach różnice. I nie jest, bo nie widać jej w nowszych, z odp odległości.
Można powiedzieć, że kwestia tego, jak sam widzisz, jest złożona.
Jakbyś chciał zmienić opis, to musiałbyś uwzględnić informacje, że starsze wersje, są na TV, a nowsze można śmiało oglądać na monitorach, z zastrzeżeniem, że są drobne i mało zauważalne różnice, gdy nie ogląda się z bardzo bliska.
Obrazek
Alinoe5
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Alinoe5 »

Dałem 8/10 a co tam... ;)
Deckard_BR
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Deckard_BR »

Zazwyczaj oglądam na 32 calowym telewizorze i nie mam żadnych zarzutów do jakości. Czasem oglądam 17 calowym monitorze i też nie widzę powodów do rwania włosów z głowy. W przypadku RS też nie zauważyłem znaczącego spadku jakości.
Awatar użytkownika
Szycha
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Szycha »

Aktualnie oglądam seriale najczęściej w weekendy, bo w tygodniu nie zawsze starczy mi na to czasu, więc ściągam raczej już te wydane w Asd, ze względu na rozmiar (w końcu nagranie całej serii na jedną płytę to większy porządek i w razie czego mniej żonglowania dvd-kami). jakość dla mnie jest dobra, nie powiedziałbym, że rewelacyjna, ale ze spokojem da się oglądać nawet na 19" monitorze (oczywiście w pewnym oddaleniu od rzeczonego). Różnica jednak jest w porównaniu do standardowych 350-tek, ale nie na tyle duża, żeby klnąć pod nosem na jakość (btw. ktoś pamięta jak wyglądały pierwsze wersje filmów i anime w kodeku RMVB ? Początki ASD przy tym, to jakość na 10/10 ^^)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Uwazam ze jakos obrazu jest bardzo dobra i nie ma sie czego przyczepic.
Ogladam na komputerze ze wzgledu na to ze czasem zdarza mi sie ze napisy sa przesuniete wzgledem tego co sie dzieje na ekranie. Musze wtedy sama je poprawiac. Dlatego dalam 8 a nie 10.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

nova.nike pisze:czasem zdarza mi sie ze napisy sa przesuniete wzgledem tego co sie dzieje na ekranie.
W naszych?? Niemożliwe.
Zmień player na lepszy!
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Albo ustawienia playera :)
Obrazek
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Nie za czesto ale tak pare razy mi sie zdarzylo, np w Bones, 24h, Poirot. Przez co wole jednak najpierw serial obejrzec na kompie, nim zdecyduje ze chcialabym go miec na plytce.
Zmienic playera? Moglabym, choc uzywam wmp, a wiec podstawowy program Windowsa i sadze ze powinno na nim dzialac. Zreszta nawet jesli bede ogladac na kompie na innym playerze na ktorym wszystko bedzie ok, to po nagraniu i przy ogladaniu na dvd, napisy beda jednak rozjechane, nieprawdaz?
W ustawieniach wole nie mieszac, bo jeszcze gorzej cos ustawie, znajac moj poziom obslugi komputera ;)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ