House

Seriale prawdziwsze niż życie.
bartek1
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: bartek1 »

Nie dam sobie obciac reki obciac ale w jakims innym serialu tez nawiazali do House'a(nie pamietam w ktorym, za duzo ich ogladam) W kazdym razie byl tekst w stylu ze wszyscy sie podniecaja podstarzalym,(niby) przystojnym doktorkiem :D
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

W jakimś serialu był też tekst w stylu 'a ty co House'a zgrywasz' ale też nie pamiętam w którym.
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

no dokałdnie taki był tekst, ale teraz mam ból głowy w jakim;]
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

w Supernatural ostatnim?
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

To jest na tyle ciekawe, że założę odrębny temat w dziale "Forum serialowe" - tak, żebyśmy nie musieli o tym rozmawiać w poszczególnych tematach :) O, tutaj: http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=1442
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Nie wiem, jak skomentować ostatni odcinek, serio.

Niestety dla mnie był pozbawiony dramatyzmu. Może dlatego, że wiedziałam wcześniej, że
Spoiler:
ale liczyłam na to, że to będzie bardziej hmm .. wstrząsające? A oglądałam odcinek i wydawało mi się, że to po prostu zlepek scen, brakowało mi jakiejś ciągłości, bardzo dziwnie mi się to oglądało.

Jeśli to miało być to
Spoiler:
Pacjenci nie zrobili na mnie wrażenia, a szkoda, bo się bardzo nastawiałam na coś fajnego i cieszyłam, że Meat Loaf będzie grał. Cóż, może powinien iść na jakiś kurs aktorski, zamiast uczyć się grać chorego oglądając Damages ;)

W każdym razie zawiodłam się lekko.

A wiecie dlaczego
Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No cóż, ja to odebrałem zupełnie inaczej, bo niczego się nie spodziewałem, więc najpierw dostałem w łeb, a później było już tylko "lepiej", choć brzmi to dziwnie względem tego, co się stało. Chodzi mi o to, że nie spodziewałem się tak dobrego odcinka, po tak wielu już obejrzanych. Dla mnie był dramatyczny, spójny, świetnie zagrany. Co kraj, to obyczaj :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Dla mnie to był jedyny odcinek House' który normalnie autentycznie mi się nie podobał :/. Że nie czytałem żadnych spoilerów to nie wiedziałem że to co się stało się stanie. Przypadek medyczny też jakiś z dupy wzięty. Wątek medyczny moim zdaniem leżał w tym odcinku. Ekipa też taka jakaś anemiczna się w sumie wydawała. Jedyny plus epka to chyba 30 sekundowa akcja w przychodni.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

House M.D. [5x20] Obrazek

House M.D. [5x21] Obrazek
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: Krzychu »

Spoiler dotyczy finału sezonu:
Spoiler:
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Fajnie gdybys uzyl opcji spoiler..............
M.
Wskaż do odpowiedzi

A ja tylko powiem, że ten spoiler to jest bzdura praktycznie wyssana z palca i w Entertainment Weekly nic takiego nie napisali, tylko się zastanawiali :D
AKIM134
Wskaż do odpowiedzi

PROŚBA

Post autor: AKIM134 »

An25driu
Kiedy wstawisz następny odcinek. czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam
AKIM
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Re: PROŚBA

Post autor: Brita_ »

AKIM134 pisze:An25driu
Kiedy wstawisz następny odcinek. czekam z niecierpliwością.
Pozdrawiam
AKIM
Radze sie zapoznac
http://tvshows.i365.pl/faq.php
yareckt
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yareckt »

M. pisze:... nastawiałam na coś fajnego i cieszyłam, że Meat Loaf będzie grał. Cóż, może powinien iść na jakiś kurs aktorski, zamiast uczyć się grać chorego oglądając Damages ;)

W każdym razie zawiodłam się lekko.
[/spoiler]
eeeetam, marudzisz M., Pulpet był bardzo fajny, może historyjka trochę za bardzo nagięta (może Dr House zmierza ku sf? :-)) ale Pulpeta będę bronił, mordę (chyba się zgodzicie że trudno tu mówić o twarzy) ma jaką ma, dlatego łatwo się wciela w postać - to tak jak z Kobuszewskim, zawsze wiarygodna postać, bo co można zrobić z taką gębą - nie chcę nikogo urazić, (a już na pewno nie Mistrza Kobuszewskiego), ale chyba rozumiecie o czym mówię, niektórzy mają po prostu taką twarz, nie muszą więcej nic robić, wystarczy, że reżyser wprowadzi nas w klimat a my płaczemy albo pękamy ze śmiechu - taki talent
M.
Wskaż do odpowiedzi

No u mnie niestety nie powodowało to ani jednego ani drugiego - sceny z Loafem były po prostu nudne wg mnie ;)
yareckt
Wskaż do odpowiedzi

fajnie, że można się posprzeczać, ale dla mnie pulpet wyciągnął ten odcinek kiedy reszta się poddała, tzn. wg mnie odcinek był słaby jeśli chodzi o główne postacie, za to Launch On Meat zrobił coś przyciągającego do odcinka, bez niego byłoby to co opisałaś, Oprócz Pulpeta nie będę nikogo bronił, odcinek był słaby i nie trzymał się kupy, nawet dr dom nie dał rady zdominować tego odcinka

co raz trudniej wymagać oryginalności od tego znakomitego serialu, a jednak scenarzyści wciąż dają radę utrzymać najwierniejszą publikę, w tym mnie, między innymi poprzez zapraszanie takich zapomnianych pulpetów jak Pulpet, wcale nie uważam tego za schyłek serialu i wierzę w pisarzy
M.
Wskaż do odpowiedzi

No a dla mnie mimo wszystko właśnie Loaf to było "najsłabsze ogniwo".
Tak, jak bardzo mi się podobał w Podziemnym Kręgu czy Rocky Horror Picture Show, to w Housie porażka.
A bardzo się cieszyłam na odcinek z jego udziałem, nastawiałam się na coś dobrego ... no i kurde, męka, a nie oglądanie. Cały wątek pacjentów mi się nie podobał i nudził, a na dodatek pod kątem gry fatalnie, powiedziałabym, że chyba nawet jeden ze słabszych w tym sezonie.

Może też na to wrażenie miał wpływ fakt, że w poprzednim odcinku [5x19] Mos Def zagrał po prostu rewelacyjnie.

A cały odcinek za pierwszym razem mi się nie podobał, dopiero kiedy obejrzałam go drugi raz, uznałam, że źle go oceniłam jednak. Sceny, które były dramatyczne, początkowo mnie bawiły. Może to kwestia tego, że wszystko mi "spaliły" spoilery wcześniej, wiedziałam, co się wydarzy - gdyby nie to, doceniłabym ten dramatyzm od razu.

Za to drażniła mnie trochę ta "szaroburość" odcinka, jakby chcieli jeszcze tym dodać powagi sytuacji, która miała miejsce.

Za to plusem, pozaserialowym, ale jednak, jest to, że Hugh Laurie będzie się udzielał na nowej płycie Loafa podobno :D
yareckt
Wskaż do odpowiedzi

M. pisze:Tak, jak bardzo mi się podobał w Podziemnym Kręgu...
nie będę już więcej polemizował, powiedziałem co wiedziałem i wziąłem na klatę kontrargumenty, nawet cichutko przyznaję, że masz rację
a to dzięki chwytowi poniżej pasa, (czyt. Faith Club)
po takiej roli trzeba czegoś wymagać, a nie tylko pokazania się w piżamie

true, true!

przepraszam że się rozmazałem, ale eeehhh, Faith Club, doczekamy się jeszcze kiedyś takich filmów?!
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Najnowszy odcinek - świetny. Co jest głównie zasługą "imprezy" oraz House'a jak zwykle kłócącego się z Wilsonem.
Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ