"Fringe" zastąpi "Dextera" w TVN
"Fringe", najnowszy serial twórcy "Zagubionych", znajdzie się w czerwcowej ramówce stacji TVN. Pierwszy odcinek zostanie wyemitowany we wtorek 2 czerwca o godzinie 23:30.
"Fringe" to długooczekiwany owoc współpracy J.J. Abramsa (producenta kultowych "Zagubionych"), Roberta Orci’ego i Alexa Kurtzmana – zespołu odpowiedzialnego za sukces między innymi "Star Treka", "Agentki o stu twarzach" czy "Mission Impossible: III". Macierzystą stacją filmu jest amerykańska FOX i, chociaż nie dotarł jeszcze na ekrany polskich telewizorów, cieszy się w naszym kraju sporą popularnością.
We "Fringe" pojawia się plejada znanych i lubianych aktorów, między innymi: Anna Torv ("Księga objawienia"), Joshua Jackson ("Jezioro marzeń"), John Noble ("Władca pierścieni"), Lance Reddick ("Zagubieni", "Prawo ulicy") czy nominowany do Nagrody Emmy i Złotego Globu Blair Brown. Tymczasem w USA trwają przygotowania do drugiego sezonu "Fringe". - Zakończyliśmy pracę nad odcinkiem finałowym pierwszego sezonu i aktualnie trwają zdjęcia do jednego z epizodów drugiej - zdradził w jednym z wywiadów Kirk Acevedo, odtwórca roli agenta Charliego Francisa.
Fringe
-
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- youtube Warszawa
info: http://film.onet.pl/zwiastuny/0,65408,, ... onews.html
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Nie wiem jak jest w zagranicznych stacjach w oryginale, ale podejrzewam, że maja jednak i tam przerwy na reklamy...
Prosiłbym o weryfikację tej tezy
A co do lektora - po prostu nienawidzę, zwłaszcza filmów z lektorem. House na ten przykład, jak na 2jce leci... no nie da się oglądać znając oryginał...
Prosiłbym o weryfikację tej tezy

A co do lektora - po prostu nienawidzę, zwłaszcza filmów z lektorem. House na ten przykład, jak na 2jce leci... no nie da się oglądać znając oryginał...
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
Jestem na 10 odcinku w tej chwili i ogólnie bardzo dobre wrażenie. Serial trzyma w napięciu. Teksty Waltera oczywiście nie do podrobienia
jedyne co mnie jak dotąd trochę irytuje to fakt, że z każdym przypadkiem ma coś on wspólnego. I z każdym następnym odcinkiem mam nadzieję, że w końcu to się zmieni. Ciekawe czy złudna nadzieja 
Joshua Jackson przypomina mi o starych dobrych czasach Jeziora marzeń :roll:

Joshua Jackson przypomina mi o starych dobrych czasach Jeziora marzeń :roll:
bardzo mocny final sezonu 3 ostatnie odcinki sa naprawde niezle. Na poczatku glowna fabula byla prowadzona imo troche nieudolnie ale im dalej tym lepiej. W koncowce jest kilka ciekawych watkow.
zaciekawil mnie serial na tyle ze bede ogladał kolejny sezon. Jak wyciagna wnioski z tego co spierdolili w 1 to moze byc naprawde mocna pozycja.
Co do pani agent Dunun to na poczatku faktycznie byla wkurzajaca potem sie mocno poprawila albo ja sie przyzwyczailem
Spoiler:
Co do pani agent Dunun to na poczatku faktycznie byla wkurzajaca potem sie mocno poprawila albo ja sie przyzwyczailem
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
Finał był git, chociaż przewidywalny, tzn czytając sobie komentarze na IMDB jakieś 2-3 tygodnie temu, natknąłem się na masę ludzi uważających że
Ale nie no, podobało mi się, dostaliśmy dużo odpowiedzi i nie zostaliśmy z chamskim cliffhangerem a'la Lost. Bohaterowie są w porządku, Walter rozwala swoimi tektami, agentkę Dunham już można znieść, czekam na 2 sezon.
Spoiler:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Hmmm... nie wiem czemu, ale jak dla mnie ten serial to "Archiwum X - 20 lat później", gdzie Walter to Mulder z dodatkowymi umiejętnościami, a Peter i Olivia to Scully
Przy czym postać Olivii strasznie wkurzająca.
Pierwszy odcinek obejrzałam już jakiś czas temu, spodobał mi się, ale z powodu braku czasu postanowiłam poczekać na cały sezon. Ale teraz, podczas oglądania dalszych odcinków zaczęło mnie wkurzać to wszystko, te "dziwne przypadki", tajemnice, spiski i magiczna nauka. Czasem miałam wrażenie, że po prostu przesadzają.
Serial obejrzałam do końca, bo:
- teksty Waltera są bezcenne, zastanawiałam się nawet przez chwilę, czy nie wyciąć ich z serialu i nie zbierać gdzieś na kompie, ale po pierwsze nie mam zdolności by to zrobić, a po drugie czasem kontekst sytuacyjny jest zbyt rozległy
- aktor grający Peter'a był naprawdę niezły :-]
Kolejny sezon też pewnie obejrzę z tych samych powodów. I z tych samych powodów polecam ten serial, bo czasem można się naprawdę dobrze pośmiać, a takich sci-fi nie ma w końcu za dużo

Spoiler:
Serial obejrzałam do końca, bo:
- teksty Waltera są bezcenne, zastanawiałam się nawet przez chwilę, czy nie wyciąć ich z serialu i nie zbierać gdzieś na kompie, ale po pierwsze nie mam zdolności by to zrobić, a po drugie czasem kontekst sytuacyjny jest zbyt rozległy
- aktor grający Peter'a był naprawdę niezły :-]
Kolejny sezon też pewnie obejrzę z tych samych powodów. I z tych samych powodów polecam ten serial, bo czasem można się naprawdę dobrze pośmiać, a takich sci-fi nie ma w końcu za dużo

Oceń ten serial