🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Fringe

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

Post autor: Krzychu »

info: http://film.onet.pl/zwiastuny/0,65408,, ... onews.html
"Fringe" zastąpi "Dextera" w TVN

"Fringe", najnowszy serial twórcy "Zagubionych", znajdzie się w czerwcowej ramówce stacji TVN. Pierwszy odcinek zostanie wyemitowany we wtorek 2 czerwca o godzinie 23:30.

"Fringe" to długooczekiwany owoc współpracy J.J. Abramsa (producenta kultowych "Zagubionych"), Roberta Orci’ego i Alexa Kurtzmana – zespołu odpowiedzialnego za sukces między innymi "Star Treka", "Agentki o stu twarzach" czy "Mission Impossible: III". Macierzystą stacją filmu jest amerykańska FOX i, chociaż nie dotarł jeszcze na ekrany polskich telewizorów, cieszy się w naszym kraju sporą popularnością.

We "Fringe" pojawia się plejada znanych i lubianych aktorów, między innymi: Anna Torv ("Księga objawienia"), Joshua Jackson ("Jezioro marzeń"), John Noble ("Władca pierścieni"), Lance Reddick ("Zagubieni", "Prawo ulicy") czy nominowany do Nagrody Emmy i Złotego Globu Blair Brown. Tymczasem w USA trwają przygotowania do drugiego sezonu "Fringe". - Zakończyliśmy pracę nad odcinkiem finałowym pierwszego sezonu i aktualnie trwają zdjęcia do jednego z epizodów drugiej - zdradził w jednym z wywiadów Kirk Acevedo, odtwórca roli agenta Charliego Francisa.
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

23:30 srodek tygodnia i wszystko jasne. Znów będzie bardzo mała widownia i serial przejdzie niezauważony.
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Wow. Ostatni odcinek był najlepszy ze wszystkich do tej pory! :D
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Serafin666
U nas wszystko co fajne jakoś niknie - brak promocji, cenzura w tłumaczeniach, przerwy na reklamy...
Ostatnio widziałam kawałek Criminal Minds na Pulsie - porażka, lektora słuchać się nie dało :P
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Nie wiem jak jest w zagranicznych stacjach w oryginale, ale podejrzewam, że maja jednak i tam przerwy na reklamy...
Prosiłbym o weryfikację tej tezy :)
A co do lektora - po prostu nienawidzę, zwłaszcza filmów z lektorem. House na ten przykład, jak na 2jce leci... no nie da się oglądać znając oryginał...
Obrazek
M.
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: M. »

Cóż, w trakcie emisji oglądam House'a - 7 reklam w ciągu jednego odcinka. Więc Fringe będzie miało tak samo, 7 lub 8 :)
A cokolwiek z lektorem - dla mnie złe z założenia ;)
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Fringe [1x17] Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Dziekuję :) Co raz to lepiej z tym serialem
Obrazek
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Fringe [1x18] Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Miła niespodzianka, dzieki wielkie :)
Obrazek
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Jestem na 10 odcinku w tej chwili i ogólnie bardzo dobre wrażenie. Serial trzyma w napięciu. Teksty Waltera oczywiście nie do podrobienia :D jedyne co mnie jak dotąd trochę irytuje to fakt, że z każdym przypadkiem ma coś on wspólnego. I z każdym następnym odcinkiem mam nadzieję, że w końcu to się zmieni. Ciekawe czy złudna nadzieja ;)

Joshua Jackson przypomina mi o starych dobrych czasach Jeziora marzeń :roll:
ndb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ndb »

bardzo mocny final sezonu 3 ostatnie odcinki sa naprawde niezle. Na poczatku glowna fabula byla prowadzona imo troche nieudolnie ale im dalej tym lepiej. W koncowce jest kilka ciekawych watkow.
Spoiler:
zaciekawil mnie serial na tyle ze bede ogladał kolejny sezon. Jak wyciagna wnioski z tego co spierdolili w 1 to moze byc naprawde mocna pozycja.

Co do pani agent Dunun to na poczatku faktycznie byla wkurzajaca potem sie mocno poprawila albo ja sie przyzwyczailem
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Finał był git, chociaż przewidywalny, tzn czytając sobie komentarze na IMDB jakieś 2-3 tygodnie temu, natknąłem się na masę ludzi uważających że
Spoiler:
Ale nie no, podobało mi się, dostaliśmy dużo odpowiedzi i nie zostaliśmy z chamskim cliffhangerem a'la Lost. Bohaterowie są w porządku, Walter rozwala swoimi tektami, agentkę Dunham już można znieść, czekam na 2 sezon.
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

No to koncówka. Niedługo torrent z całym sezonem.
Fringe [1x19-20] Obrazek
Ostatnio zmieniony 15 maja 2009, 19:17 przez Merlin_, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Dziekuję :)
Obrazek
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

Dziekowac
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Fringe Season1 Obrazek
MirzA
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MirzA »

Merlin_ pisze:Fringe Season1 Obrazek
Dzięki ściągam ostatnie odcinki i seeduje :)
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Małe wpadki:
Spoiler:
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Hmmm... nie wiem czemu, ale jak dla mnie ten serial to "Archiwum X - 20 lat później", gdzie Walter to Mulder z dodatkowymi umiejętnościami, a Peter i Olivia to Scully ;) Przy czym postać Olivii strasznie wkurzająca.
Spoiler:
Pierwszy odcinek obejrzałam już jakiś czas temu, spodobał mi się, ale z powodu braku czasu postanowiłam poczekać na cały sezon. Ale teraz, podczas oglądania dalszych odcinków zaczęło mnie wkurzać to wszystko, te "dziwne przypadki", tajemnice, spiski i magiczna nauka. Czasem miałam wrażenie, że po prostu przesadzają.
Serial obejrzałam do końca, bo:
- teksty Waltera są bezcenne, zastanawiałam się nawet przez chwilę, czy nie wyciąć ich z serialu i nie zbierać gdzieś na kompie, ale po pierwsze nie mam zdolności by to zrobić, a po drugie czasem kontekst sytuacyjny jest zbyt rozległy
- aktor grający Peter'a był naprawdę niezły :-]
Kolejny sezon też pewnie obejrzę z tych samych powodów. I z tych samych powodów polecam ten serial, bo czasem można się naprawdę dobrze pośmiać, a takich sci-fi nie ma w końcu za dużo :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ