Nagrody Emmy 2009 wręczone.
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
Nagrody Emmy 2009 wręczone.
Nagrody Emmy 2009:
Najlepszy serial dramatyczny - "Mad Men"
Aktorka pierwszoplanowa w serialu dramatycznym - Glenn Close, "Damages" ("Układy")
Aktor pierwszoplanowy w serialu dramatycznym - Bryan Cranston, "Breaking Bad"
Aktorka drugoplanowa w serialu dramatycznym - Cherry Jones, "24" ("24 godziny")
Aktor drugoplanowy w serialu dramatycznym - Michael Emerson, "Lost" ("Zagubieni")
Najlepszy serial komediowy - "30 Rock" ("Rockefeller Plaza 30")
Aktorka pierwszoplanowa w serialu komediowym - Toni Collette, "United States of Tara"
Aktor pierwszoplanowy w serialu komediowym - Alec Baldwin, "30 Rock" ("Rockefeller Plaza 30")
Aktorka drugoplanowa w serialu komediowym - Kristin Chenoweth, "Pushing Daisies" ("Gdzie pachną stokrotki")
Aktor drugoplanowy w serialu komediowym - Jon Cryer, "Two and a Half Men" ("Dwóch i pół")
Najlepszy konkursowy reality-show - "The Amazing Race"
Najlepszy film telewizyjny - "Grey Gardens"
Najlepszy mini-serial - "Little Dorrit"
Najlepszy program rozrywkowy - "The Daily Show With Jon Stewart"
Już wręczono nagrody Emmy, jak wy patrzycie na zwycięzców?
Ja jestem zadowolony, ze mój ulubieniec Alan Harper dostał swoją nagrodę ; )
Najlepszy serial dramatyczny - "Mad Men"
Aktorka pierwszoplanowa w serialu dramatycznym - Glenn Close, "Damages" ("Układy")
Aktor pierwszoplanowy w serialu dramatycznym - Bryan Cranston, "Breaking Bad"
Aktorka drugoplanowa w serialu dramatycznym - Cherry Jones, "24" ("24 godziny")
Aktor drugoplanowy w serialu dramatycznym - Michael Emerson, "Lost" ("Zagubieni")
Najlepszy serial komediowy - "30 Rock" ("Rockefeller Plaza 30")
Aktorka pierwszoplanowa w serialu komediowym - Toni Collette, "United States of Tara"
Aktor pierwszoplanowy w serialu komediowym - Alec Baldwin, "30 Rock" ("Rockefeller Plaza 30")
Aktorka drugoplanowa w serialu komediowym - Kristin Chenoweth, "Pushing Daisies" ("Gdzie pachną stokrotki")
Aktor drugoplanowy w serialu komediowym - Jon Cryer, "Two and a Half Men" ("Dwóch i pół")
Najlepszy konkursowy reality-show - "The Amazing Race"
Najlepszy film telewizyjny - "Grey Gardens"
Najlepszy mini-serial - "Little Dorrit"
Najlepszy program rozrywkowy - "The Daily Show With Jon Stewart"
Już wręczono nagrody Emmy, jak wy patrzycie na zwycięzców?
Ja jestem zadowolony, ze mój ulubieniec Alan Harper dostał swoją nagrodę ; )
-
Wskaż do odpowiedzi
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
O, Shedao jak zawsze rzeczowo i z dowcipem...
No cóż, faktycznie "Mad Men" jest kiepski, truposzy brak - czy to żywych czy martwych ostatecznie - rola główna w "Breaking Bad" puszczona, facet jest łysy i za nic nie chce przypominać Mili Jovovich, a Toni Collette nie wie, kogo gra, bo stale myli role
Ech, to oczywiście żart (mam nadzieję, że się Shedao nie obrazisz), ale przyznam, że musiałem sobie przypomnieć, kto to jest Michael Emerson, choć "Lost" przecież bardzo lubię
Werdykt - na tyle, co znam dane seriale - wydaje mi się (MI, osobiście) bardzo trafny. Widać wyraźnie, że seriale mocno odbiegły od kina popularnego w USA i rzeczywiście w tych nagrodach docenia się znaczne walory artystyczne (które przy okazji nie przesłaniają rozrywkowych)

Ech, to oczywiście żart (mam nadzieję, że się Shedao nie obrazisz), ale przyznam, że musiałem sobie przypomnieć, kto to jest Michael Emerson, choć "Lost" przecież bardzo lubię

Werdykt - na tyle, co znam dane seriale - wydaje mi się (MI, osobiście) bardzo trafny. Widać wyraźnie, że seriale mocno odbiegły od kina popularnego w USA i rzeczywiście w tych nagrodach docenia się znaczne walory artystyczne (które przy okazji nie przesłaniają rozrywkowych)

-
Shedao Shai
- Kontakt:
Do Mad Men podszedłem dobrze nastawiony, niestety odpadłem w połowie pilota, zaczątki klimatu były ale to nie wystarczyło bo wiało NU DĄ. Może i potem się poprawia, relacje między bohaterami się wyrabiają itd, ale sorry, no zniechęciłem się. Breaking Bad obejrzałem pierwszy sezon, zacząłem drugi no i jakoś nie mogę się przemóc dalej. W złym kierunku to poszło.
Problem do którego piję, to że nagradzane są seriale które na to nie zasługują, bo może OK - są dobre, nie podważam, ale jest wiele dużo lepszych które w takich nagrodach Emmy zostały całkowicie pominięte.
Zacznijmy od takiego Battlestar Galactica, które w tym roku się skończyło - no przecież tylko ten serial mógłby spokojnie zgarnąć pierwszych pięć nagród bo nikt mi nie powie że w jakimś Mad Men jest lepsza dramaturgia niż w BSG gdzie połowę odcinków oglądałem z otwartą z podziwu szczęką a potem ryczałem jak bóbr przez ostatnie pół godziny zakończenia.
Co do aktorstwa, z Bryanem Cranstonem ale mam podobnie jak ty z Emersonem, tzn podejrzewam że to aktor grający główną postać z BB, ale gdyby mi przedstawić to nazwisko bez kontekstu BB w życiu bym go z niczym nie skojarzył. No a przechodząc do kwestii wyboru - eee no ja dziękuję, postać jaką wykreował w niczym nie wyróżnia się z tłumu innych, podobnych. Ale nie o to chodzi: nie ma w sobie "tego czegoś", co by sprawiało że czekam na następne odcinki żeby się dowiedzieć co z nim dalej. Nagroda dla takiego pionka jest pośmiewiskiem w momencie gdy mógłby ją dostać, i teraz wymieniam z rękawa kilka przykładów bo lista jest dłuuga, Jensen Ackles za Deana z Supernaturala (no kaman - kto nie kocha tego kolesia? Bo ja go ubóstwiam, mógłbym oglądać SN tylko dla niego - czy to nie świadczy o jakości roli?) Dalej - David Duchovny za Californication, Terry O'Quinn za Losty, Kiefer za 24, wspomnieni już aktorzy z BSG - przecież tam by można urządzić łapankę na planie i co drugiemu powlepiać nagrody i by było dobrze
Co do aktorek się nie wypowiadam, bo jak rozumiem Emmy za wygląd się nie dostaje, a to jest moje "pole" zainteresowania
w sumie dobrze, że aktorka z 24 - co prawda nie jestem z serialem na bieżąco, ale to jednak cieszy.
Dziwne te nagrody, dziwne. Patrząc na nagrody z poprzednich lat, to i tam było wiele dziwnych sytuacji. Czasem na +, czasem na -... no faktycznie takie nasze serialowe Oscary.
Problem do którego piję, to że nagradzane są seriale które na to nie zasługują, bo może OK - są dobre, nie podważam, ale jest wiele dużo lepszych które w takich nagrodach Emmy zostały całkowicie pominięte.
Zacznijmy od takiego Battlestar Galactica, które w tym roku się skończyło - no przecież tylko ten serial mógłby spokojnie zgarnąć pierwszych pięć nagród bo nikt mi nie powie że w jakimś Mad Men jest lepsza dramaturgia niż w BSG gdzie połowę odcinków oglądałem z otwartą z podziwu szczęką a potem ryczałem jak bóbr przez ostatnie pół godziny zakończenia.
Co do aktorstwa, z Bryanem Cranstonem ale mam podobnie jak ty z Emersonem, tzn podejrzewam że to aktor grający główną postać z BB, ale gdyby mi przedstawić to nazwisko bez kontekstu BB w życiu bym go z niczym nie skojarzył. No a przechodząc do kwestii wyboru - eee no ja dziękuję, postać jaką wykreował w niczym nie wyróżnia się z tłumu innych, podobnych. Ale nie o to chodzi: nie ma w sobie "tego czegoś", co by sprawiało że czekam na następne odcinki żeby się dowiedzieć co z nim dalej. Nagroda dla takiego pionka jest pośmiewiskiem w momencie gdy mógłby ją dostać, i teraz wymieniam z rękawa kilka przykładów bo lista jest dłuuga, Jensen Ackles za Deana z Supernaturala (no kaman - kto nie kocha tego kolesia? Bo ja go ubóstwiam, mógłbym oglądać SN tylko dla niego - czy to nie świadczy o jakości roli?) Dalej - David Duchovny za Californication, Terry O'Quinn za Losty, Kiefer za 24, wspomnieni już aktorzy z BSG - przecież tam by można urządzić łapankę na planie i co drugiemu powlepiać nagrody i by było dobrze

Co do aktorek się nie wypowiadam, bo jak rozumiem Emmy za wygląd się nie dostaje, a to jest moje "pole" zainteresowania

Dziwne te nagrody, dziwne. Patrząc na nagrody z poprzednich lat, to i tam było wiele dziwnych sytuacji. Czasem na +, czasem na -... no faktycznie takie nasze serialowe Oscary.
-
Wskaż do odpowiedzi
Shedao Shai Skoro Ty nie obejrzałeś Mad Men, (pół pierwszego odcinka to jednak trochę za mało...), i "wiesz", że niezasłużenie to ja pozwolę sobie powiedzieć, że BSG (kategoria- sci-fi, przygodowy, w moim tłumaczeniu bajeczka dla większych dzieci) nie ma nawet porównania z best drama series jakim jest niewątpliwie Mad Men.
Fajnie tam gra, można się zgodzić, jest śmieszny, ale jak tylko zaczyna podnosić głos i prawić jakieś wielkie przemówienie do Sama czy kogokolwiek, to ja dalej się zwijam ze śmiechu- nie kupuje tego- Czy to nie świadczy o jakości roli? Złoty Glob dla niego to byłoby nieporozumienie, na pewno nie za rolę Deana.

Jak narazie to świadczy tylko o tym, że podoba Ci sie Dean/Jensen.Jensen Ackles za Deana z Supernaturala (no kaman - kto nie kocha tego kolesia? Bo ja go ubóstwiam, mógłbym oglądać SN tylko dla niego - czy to nie świadczy o jakości roli?)
Fajnie tam gra, można się zgodzić, jest śmieszny, ale jak tylko zaczyna podnosić głos i prawić jakieś wielkie przemówienie do Sama czy kogokolwiek, to ja dalej się zwijam ze śmiechu- nie kupuje tego- Czy to nie świadczy o jakości roli? Złoty Glob dla niego to byłoby nieporozumienie, na pewno nie za rolę Deana.
Dostał nagrodę, w zeszłym roku, chociaż w drugim sezonie Californication też był świetny.Dalej - David Duchovny za Californication
O to właśnie chodzi.Werdykt - na tyle, co znam dane seriale - wydaje mi się (MI, osobiście) bardzo trafny. Widać wyraźnie, że seriale mocno odbiegły od kina popularnego w USA i rzeczywiście w tych nagrodach docenia się znaczne walory artystyczne (które przy okazji nie przesłaniają rozrywkowych)

-
Shedao Shai
- Kontakt:
Oceń ten serial