Brytyjski serial s-f (w księge Guinessa figuruje jako najdłuższy serial tego gatunku) , którego emisje rozpoczęto w 1963 roku.
'Pierwsza seria' emitowana była w latach 1963-1989, gdzie mieliśmy do czynienia z 7-mioma aktorami grającymi głównego bohatera.
Następnie film prłnometrażowy - 1996 - nowy aktor.
I wielki powrót w 2005 roku z 9-tym aktorem -> Christopher Eccleston (mój ulubieniec) i sławetne FANTAStic !
Niestety już po roku nastąpiła zmiana i 10-tego Doctora do 2010 roku (planowo - conajmmniej) gra David Tennant
Serial opisuje przygody tajemniczego osobnika , który przedstawia sie poprostu jako: Doctor . Jest on podróznikiem w czasie. Przenieszcza się w czasie i przestrzeni w statku 'kosmicznym' , który z zewnątrz wygląda jak budka policyjna z lat 60.
W każdej serii Doctor ma jakiegoś towarzysza, od 2005 roku są to kobiety:
Rose (Billie Piper) [2005-2006]
Martha (Freema Agyeman) [2007]
Donna (Catherine Tate) [2008] + odcinek specjalny 2006
i okazjonalnie:
Mickey Smith (Noel Clarke) [2005 i 2006]
"Kapitan" Jack Harkness (Twarz z Boe)(John Barrowman) [2005 i 2007]
Ostatnim , jak na razie , wyemitowanym odcinkiem jest świąteczny odcinek specjalny: "Voyage of the Damned" z plejadą gwiazd. Towarzyszke Doctora Astrid Peth gra Kylie Minogue, jako przewodnika 'ziemioznawce' mamy Clive'a Swift (niezapomniany Ryszard z 'co ludzie powiedzą') i główny sprawca zamieszania TITANIC - "nie"zwykły statek.
Brytyjski serial s-f (w księge Guinessa figuruje jako najdłuższy serial tego gatunku) , którego emisje rozpoczęto w 1963 roku. 'Pierwsza seria' emitowana była w latach 1963-1989, gdzie mieliśmy do czynienia z 7-mioma aktorami grającymi głównego bohatera. Następnie film prłnometrażowy - 1996 - nowy aktor. I wielki powrót w 2005 roku z 9-tym aktorem -> Christopher Eccleston (mój ulubieniec) i sławetne FANTAStic ! :) Niestety już po roku nastąpiła zmiana i 10-tego Doctora do 2010 roku (planowo - conajmmniej) gra David Tennant Serial opisuje przygody tajemniczego osobnika , który przedstawia sie poprostu jako: Doctor . Jest on podróznikiem w czasie. Przenieszcza się w czasie i przestrzeni w statku 'kosmicznym' , który z zewnątrz wygląda jak budka policyjna z lat 60. W każdej serii Doctor ma jakiegoś towarzysza, od 2005 roku są to kobiety: Rose (Billie Piper) [2005-2006] Martha (Freema Agyeman) [2007] Donna (Catherine Tate) [2008] + odcinek specjalny 2006 i okazjonalnie: Mickey Smith (Noel Clarke) [2005 i 2006] "Kapitan" Jack Harkness (Twarz z Boe)(John Barrowman) [2005 i 2007]
Ostatnim , jak na razie , wyemitowanym odcinkiem jest świąteczny odcinek specjalny: "Voyage of the Damned" z plejadą gwiazd. Towarzyszke Doctora Astrid Peth gra Kylie Minogue, jako przewodnika 'ziemioznawce' mamy Clive'a Swift (niezapomniany Ryszard z 'co ludzie powiedzą') i główny sprawca zamieszania TITANIC - "nie"zwykły statek.
Gorąco polecam :)
I pare linków dla zainteresowanych : http://pl.wikipedia.org/wiki/Doctor_Who http://www.filmweb.pl/Doktor+Who,2005,o+filmie,Film,id=199691 http://www.epguides.com/DoctorWho/
Jest to serial angielski, z założenia nie jest dobry. Jedyny serial z wysp jaki mi sie "podobał" to Primeval i to też w "" (w tej chwili jestem w stanie tylko to przypomnieć). Kiedyś oglądałem ze 2 może nawet 3 odcinki doktora i szczerze mówiąc nie zachwycił mnie anie efektami ,ani tekstami, ani grą aktorów, ani ... Wylądował jeszcze tego samego dnia w koszu (ściągnąłem cały sezon). Ogólnie spodoba się raczej tylko tym co lubią angielski humor i nikomu innemu.
Jest to serial angielski, z założenia nie jest dobry. Jedyny serial z wysp jaki mi sie "podobał" to Primeval i to też w "" (w tej chwili jestem w stanie tylko to przypomnieć). Kiedyś oglądałem ze 2 może nawet 3 odcinki doktora i szczerze mówiąc nie zachwycił mnie anie efektami ,ani tekstami, ani grą aktorów, ani ... Wylądował jeszcze tego samego dnia w koszu (ściągnąłem cały sezon). Ogólnie spodoba się raczej tylko tym co lubią angielski humor i nikomu innemu.
Eee tam. Doctor Who 2005 to serial na wysokim poziomie. W drugim i trzecim sezonie efekty są świetne! Fabuła bardziej przemyślana niż w Dexterze. Ciekawe pomysły na odcinki, a wszystko prowadzi do jednego z końcowych odcinków 3go sezonu. No a końcówka trzeciego sezonu, to po prostuuuuu - coś pięknego. Świetna gra aktorska Doktora - zarówno jednego jak i drugiego. Imo drugi pobił pierwszego.
Eee tam. Doctor Who 2005 to serial na wysokim poziomie. W drugim i trzecim sezonie efekty są świetne! Fabuła bardziej przemyślana niż w Dexterze. Ciekawe pomysły na odcinki, a wszystko prowadzi do jednego z końcowych odcinków 3go sezonu. No a końcówka trzeciego sezonu, to po prostuuuuu - coś pięknego. Świetna gra aktorska Doktora - zarówno jednego jak i drugiego. Imo drugi pobił pierwszego.
To wszystko tłumaczy - ja oglądałem pierwszy sezon. Ale chyba i tak się nie skuszę trzeba by było przebrnąć przez ten pierwszy sezon najpierw, żeby oglądać 2gi. Jakoś nie mam siły ani chęci na to.
To wszystko tłumaczy - ja oglądałem pierwszy sezon. Ale chyba i tak się nie skuszę trzeba by było przebrnąć przez ten pierwszy sezon najpierw, żeby oglądać 2gi. Jakoś nie mam siły ani chęci na to.
A ja wam powiem że chciałem zacząć oglądać ten serial z ciekawości jakieś pare tygodni temu ale ilość seedów wynosiła 0 bądź w godzinach szczytu 1 przez chwile, więc wziąłem się za cos innego:) Ale na pewno do tego wrócę.
A ja wam powiem że chciałem zacząć oglądać ten serial z ciekawości jakieś pare tygodni temu ale ilość seedów wynosiła 0 bądź w godzinach szczytu 1 przez chwile, więc wziąłem się za cos innego:) Ale na pewno do tego wrócę.
djjasiek pisze:Zapraszam do pobrania świątecznego odcinka Doctora Who:
BRAWO :cheers:
Jak na razie pojawiły się w sieci tyluły do 2-ch pierwszych odcinków 4tej serii : Partners in Crime i Flame of Pompei (to drugie pokręciłam coś ) Nie ma jednak wciąż dat emisji, natomiast na stronie BBC widnieje informacja , że partnerką Doctora bedzie Donna (chyba wspomniane na starym forum) i jest lista gości. Po więcej informacji odsyłam: http://www.bbc.co.uk/doctorwho/
Jakby ktoś nadział się na date emisji , to mile widziane byłoby umieszczenie tejj informacji tutaj
Jak na razie pojawiły się w sieci tyluły do 2-ch pierwszych odcinków 4tej serii : Partners in Crime i Flame of Pompei (to drugie pokręciłam coś :)) Nie ma jednak wciąż dat emisji, natomiast na stronie BBC widnieje informacja , że partnerką Doctora bedzie Donna (chyba wspomniane na starym forum) i jest lista gości. Po więcej informacji odsyłam: http://www.bbc.co.uk/doctorwho/ Jakby ktoś nadział się na date emisji , to mile widziane byłoby umieszczenie tejj informacji tutaj :D
...After much fan and media speculation, the BBC has confirmed that Billie Piper will reprise her role as Rose Tyler in the new series of 'Doctor Who'. Billie will return for three episodes – rumoured to be the series finale – rejoining her former co-star, the award-winning David Tennant, as the Doctor, alongside two other companions, Freema Agyeman as Martha Jones, and Catherine Tate as Donna Noble. ...
W kilku słowach : BBC potwierdziło , że w nowym sezonie Doctora powróci Rose Tyler (Billie Piper) 3 epizody oprócz niej wystąpią również Martha Jones (Freema Agyeman) - gościnnie i Donna Noble (Catherine Tate) jako stała towarzyszka :?
[i]...After much fan and media speculation, the BBC has confirmed that Billie Piper will reprise her role as Rose Tyler in the new series of 'Doctor Who'. Billie will return for three episodes – rumoured to be the series finale – rejoining her former co-star, the award-winning David Tennant, as the Doctor, alongside two other companions, Freema Agyeman as Martha Jones, and Catherine Tate as Donna Noble. ...[/i]
W kilku słowach : BBC potwierdziło , że w nowym sezonie Doctora powróci Rose Tyler (Billie Piper) 3 epizody :grin: oprócz niej wystąpią również Martha Jones (Freema Agyeman) - gościnnie i Donna Noble (Catherine Tate) jako stała towarzyszka :?
Z radością ogladałem dzis 1 odcinek 4 serii. W prawdzie porównując go do wcześniejszego (czyli zakończenie 3 sezonu, które było dla mnie arcydziełem w świecie Doctora Who), ten wypadł "tylko dobrze".
To jednak na końcu odcinka doczekałem się sceny na którą liczyłem przez cały wcześniejszy sezon - i już powoli zaczynałem tracić nadzieję - powrotu Rose! O tak, już zapowiada się smakowicie!
[spoiler]Z radością ogladałem dzis 1 odcinek 4 serii. W prawdzie porównując go do wcześniejszego (czyli zakończenie 3 sezonu, które było dla mnie arcydziełem w świecie Doctora Who), ten wypadł "tylko dobrze".
To jednak na końcu odcinka doczekałem się sceny na którą liczyłem przez cały wcześniejszy sezon - i już powoli zaczynałem tracić nadzieję - powrotu Rose! O tak, już zapowiada się smakowicie![/spoiler]
Rzeczywiście końcówka jest bardzo obiecjująca . Niemniej jednak tudno mi znieść Doone :/
Za to w sieci znalazłam perełke : Doctor.Who.2008.Skit.Partners.in.Crime.WS.XviD - to jest coś co tygryski lubią nabardzie : Dalek(i) , Doktor , Rose i (na szczęście w małej ilości) Donna
Oraz coś z czego można się pośmiać - aktorzy z serialu w programie The WEakest Link (Najsłabsze ogniwo ?)
Rzeczywiście końcówka jest bardzo obiecjująca . Niemniej jednak tudno mi znieść Doone :/ Za to w sieci znalazłam perełke : Doctor.Who.2008.Skit.Partners.in.Crime.WS.XviD - to jest coś co tygryski lubią nabardzie : Dalek(i) , Doktor , Rose i (na szczęście w małej ilości) Donna :D Oraz coś z czego można się pośmiać - aktorzy z serialu w programie The WEakest Link (Najsłabsze ogniwo ?)
PaulinAna pisze:Mimo całego mojego uwielbienia dla tego serialu po obejrzeniu pierwszego odcinka - z Donną - nie moge się przemóc aby obejrzeć następne. Smutne
A ja Ci powiem, że warto, drugi odcinek (jak dla mnie) dużo ciekawszy od pierwszego... No ale Donnę mogli by zmienić
[quote="PaulinAna"]Mimo całego mojego uwielbienia dla tego serialu po obejrzeniu pierwszego odcinka - z Donną - nie moge się przemóc aby obejrzeć następne. Smutne [/quote]
A ja Ci powiem, że warto, drugi odcinek (jak dla mnie) dużo ciekawszy od pierwszego... No ale Donnę mogli by zmienić :P
A mi tam Donna bardziej pasuje od Marthy ... Ogolnie lepiej mi sie ogladalo te dwa odcinki niz poczatkowe odcinki trzeciego sezonu. Moze to dlatego ze Martha byla po Rose i nie sprostała wg mnie zadaniu ... w kazdym badz razie w christmas special modlilem sie zeby Kylie nie zginela , ale coz .... bardzo by mi pasowała jako side-kick Doctora
A mi tam Donna bardziej pasuje od Marthy ... Ogolnie lepiej mi sie ogladalo te dwa odcinki niz poczatkowe odcinki trzeciego sezonu. Moze to dlatego ze Martha byla po Rose i nie sprostała wg mnie zadaniu :P ... w kazdym badz razie w christmas special modlilem sie zeby Kylie nie zginela , ale coz .... bardzo by mi pasowała jako side-kick Doctora :P