[mini] Prisoner, The
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: 2 i pół
[mini] Prisoner, The
Na 15 listopada kanał AMC wyznaczył premierę nowego mini-serialu "The Prisoner".
Jest to remake klasycznego brytyjskiego serialu z lat 60-tych. Główne role grają James Caviezel i Ian McKellen. Powstało sześć odcinków, które będą emitowane po dwa przez trzy kolejne tygodnie.
Oryginalny "The Prisoner" był opowieścią o były agencie rządowym, który postanowił zrezygnować ze swojej dotychczasowej pracy. Z tego powodu został wywieziony na tajemniczą odizolowaną od świata wyspę, gdzie jest po prostu "Numerem Sześć". Pracownicy wyspy starają się dociec powodów, dla których zrezygnował ze służby.
źródło: Filmweb.pl
http://www.filmweb.pl/f479720/Prisoner%2C+The,2009
http://www.amctv.com/originals/the-prisoner/
Jest to remake klasycznego brytyjskiego serialu z lat 60-tych. Główne role grają James Caviezel i Ian McKellen. Powstało sześć odcinków, które będą emitowane po dwa przez trzy kolejne tygodnie.
Oryginalny "The Prisoner" był opowieścią o były agencie rządowym, który postanowił zrezygnować ze swojej dotychczasowej pracy. Z tego powodu został wywieziony na tajemniczą odizolowaną od świata wyspę, gdzie jest po prostu "Numerem Sześć". Pracownicy wyspy starają się dociec powodów, dla których zrezygnował ze służby.
źródło: Filmweb.pl
http://www.filmweb.pl/f479720/Prisoner%2C+The,2009
http://www.amctv.com/originals/the-prisoner/
-
Lisu11
-
najphil
- Kontakt:
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Gawith
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Kontakt:
-
najphil
- Kontakt:
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
najphil
- Kontakt:
-
saper202
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
-
asd
-
Expert
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Stacja amc znana jest z nietuzinkowych produkcji. Ta stacja w przeciwieństwie do innych nie decyduje się na emisję"słabych" seriali. Zamiast więc jak inne stacje wypuszczać trzy średnie i dwa beznadziejne seriale wypuszcza jeden ale za to jaki!! (dla przypomnienia: Breaking Bad czy Mad Men). Tym razem również mamy do czynienia z perełką.
Mini serial "Prisoner" jest dopracowany do najmniejszych szczegółw. Niesamowity jest tam zwrot akcji - przez pierwsze kilka odcinków widz w żaden sposób nie jest w stanie domyśleć się o co wogóle tam chodzi - więzienie?, eksperyment rządowy?, wyspa klonów? a może zbiorowa psychoza? a może jeszcze coś innego?
Uspokoję jednak, że wszystko ładnie się na końcu wyjaśnia.

Kto i po co zbudował to miasteczko, gdzie każdy każdego inwigiluje? Gdzie każdą niesubordynację każe się przymusowym "leczeniem" (świetny symbol ta czarna ciężarówka). Z zewnątrz mieszkańcy wioski wyglądają na szczęśliwych i zadowolonych wiodąc swoje proste życie ale to tylko pozory - tak naprawdę każdy żyje w wielkim strachu bojąc się nawet własnych, niezrozumiałych snów...

Nie mogę za wiele zdradzić, żeby nie zepsuć Wam oglądania - polecam szczególnie bo to naprawdę jeden z lepszych seriali jakie widziałem!!!!
(dostępny juz w dziale Up&Down - zapraszam).
Mini serial "Prisoner" jest dopracowany do najmniejszych szczegółw. Niesamowity jest tam zwrot akcji - przez pierwsze kilka odcinków widz w żaden sposób nie jest w stanie domyśleć się o co wogóle tam chodzi - więzienie?, eksperyment rządowy?, wyspa klonów? a może zbiorowa psychoza? a może jeszcze coś innego?
Uspokoję jednak, że wszystko ładnie się na końcu wyjaśnia.

Kto i po co zbudował to miasteczko, gdzie każdy każdego inwigiluje? Gdzie każdą niesubordynację każe się przymusowym "leczeniem" (świetny symbol ta czarna ciężarówka). Z zewnątrz mieszkańcy wioski wyglądają na szczęśliwych i zadowolonych wiodąc swoje proste życie ale to tylko pozory - tak naprawdę każdy żyje w wielkim strachu bojąc się nawet własnych, niezrozumiałych snów...

Nie mogę za wiele zdradzić, żeby nie zepsuć Wam oglądania - polecam szczególnie bo to naprawdę jeden z lepszych seriali jakie widziałem!!!!
(dostępny juz w dziale Up&Down - zapraszam).

-
Yugi_2142
- Kontakt:
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
Mając teraz sporo czasu na oglądanie, leząc chory w łóżku przez 90% dnia, sądziłem że jak zacznę go oglądać wczoraj w nocy to skończę dziś, niestety nie udało mi się to. Pooglądałem od razu całość. Świetny, bardzo dobrze obsadzony serial, świetnie zagrane role. Wciągająca fabuła. Żal byłoby go nie pooglądać 

Oceń ten serial