Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
asd Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me
Jest wiele sposobów ale opiszę najprostrzy.
Pobierz sobie najlepszy (polski) player jakim jest
SubEdit Player build 4060 .
Po uruchomieniu wczytaj do niego plik avi (Ctrl+O)
W trakcie oglądania, jeśli zauważysz interesującą Cię scenę, którą chciałbyś "wyciągnąć" naciśnij SPACJĘ (pausa).
Następnie idz do:
Plik/Zapisz klatkę filmu jako BMP (Shift+Ctrl+P)
Pokaże się okienko:
Kliknij "
Zapisz do pliku " - plik zostanie zapisany jako *.jpeg
I to tyle
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2010, 07:51 przez
asd , łącznie zmieniany 1 raz.
When Dreams Come True...
1199216575
asd
Jest wiele sposobów ale opiszę najprostrzy. Pobierz sobie najlepszy (polski) player jakim jest [url=http://www.free-codecs.com/download/SubEdit_Player.htm]SubEdit Player build 4060[/url]. Po uruchomieniu wczytaj do niego plik avi (Ctrl+O) W trakcie oglądania, jeśli zauważysz interesującą Cię scenę, którą chciałbyś "wyciągnąć" naciśnij SPACJĘ (pausa). Następnie idz do: [b]Plik/Zapisz klatkę filmu jako BMP[/b] (Shift+Ctrl+P) [img]http://tvshows.i365.pl/fille/scrtut/printut1.jpg[/img] Pokaże się okienko: [img]http://tvshows.i365.pl/fille/scrtut/printut2.jpg[/img] Kliknij "[b]Zapisz do pliku[/b]" - plik zostanie zapisany jako *.jpeg I to tyle :)
fluid Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
Kontakt:
Sadzilem ze kazdy wiedzial jak sie robi screenshota subeditem ale wyniki ankiety mowia co innego
Tym nie mniej dobrze ze opisales, na pewno sie komus przyda
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
1199258101
fluid
Sadzilem ze kazdy wiedzial jak sie robi screenshota subeditem ale wyniki ankiety mowia co innego :shock: Tym nie mniej dobrze ze opisales, na pewno sie komus przyda
haker_dream Wskaż do odpowiedzi
autor: haker_dream » 02 stycznia 2008, 15:24
A nawet prent screenem idzie chyba to zrobić i do painta wkleić
1199283848
haker_dream
A nawet prent screenem idzie chyba to zrobić i do painta wkleić
Yogi_18 Wskaż do odpowiedzi
haker_dream pisze: A nawet prent screenem idzie chyba to zrobić i do painta wkleić
U mnie nie idzie tak zrobić :?
Niby w paincie obraz jest taki jak powinien być ale po zapisaniu jest cały czarny
Co do samego tutarialu pomysł jest naprawdę fajny ale już dawno o tym wiedziałem jak się robi screeny :mrgreen:
1199284193
Yogi_18
[quote="haker_dream"]A nawet prent screenem idzie chyba to zrobić i do painta wkleić[/quote] U mnie nie idzie tak zrobić :? Niby w paincie obraz jest taki jak powinien być ale po zapisaniu jest cały czarny :P Co do samego tutarialu pomysł jest naprawdę fajny ale już dawno o tym wiedziałem jak się robi screeny :mrgreen:
Shedao Shai Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:
autor: Shedao Shai » 02 stycznia 2008, 15:34
O toć, toć, Yogi, pritnscreen dobrym pomysłem nie jest - sam się parę razy na tym przejechałem
dlatego dzięki mr. asd - przydało się
1199284479
Shedao Shai
O toć, toć, Yogi, pritnscreen dobrym pomysłem nie jest - sam się parę razy na tym przejechałem :D dlatego dzięki mr. asd - przydało się :)
Lisu11 Wskaż do odpowiedzi
Expert
Yogi_18 pisze: haker_dream pisze: A nawet prent screenem idzie chyba to zrobić i do painta wkleić
U mnie nie idzie tak zrobić :?
Niby w paincie obraz jest taki jak powinien być ale po zapisaniu jest cały czarny
:mrgreen:
Aby okienko wyświetlania nie było czarne przy robieniu screenów klawiszem PRT SCR trzeba w playerze zmniejszyć przyspieszanie wideo.
1199606979
Lisu11
[quote="Yogi_18"][quote="haker_dream"]A nawet prent screenem idzie chyba to zrobić i do painta wkleić[/quote] U mnie nie idzie tak zrobić :? Niby w paincie obraz jest taki jak powinien być ale po zapisaniu jest cały czarny :P :mrgreen:[/quote] Aby okienko wyświetlania nie było czarne przy robieniu screenów klawiszem PRT SCR trzeba w playerze zmniejszyć przyspieszanie wideo.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość