Moze ten film to badanie gruntu pod ewentualny spin off prison breaka tym razem w wiezieniu dla kobiet :) jesli dobrze pamietam kiedys byly takie plotki.
już trochę minęło od emisji Final Break, więc się zapytam czy [b]djjasiek[/b] nie zapomniał o wystawieniu już miejmy nadzieję 'ostatniego' odcinka Prisona?
Dziękuję, czy to już koniec końca? Mogę spokojnie oglądać, bo czekam/alem na ostatni odcienk by kilka (od chyba 16stego) połknąć na raz bez popijania oczekiwaniem na następne
Dziękuję, czy to już koniec końca? Mogę spokojnie oglądać, bo czekam/alem na ostatni odcienk by kilka (od chyba 16stego) połknąć na raz bez popijania oczekiwaniem na następne :)
Ja juz gdzies wyczytalem ze po "sukcesie" koncowki rozwazaja czy
Spoiler:
nie zrobic 5 sezonu, Michael mialby przezyc porazenie milionami woltow, zostal odratowany przez tajna komorke rzadu USA i bedzie pomagal walczyc z firmą ktorą do potegi przywrocil nowy nastepca generala (podobno jego syn o ktorym nie bylo mowy w serialu).Nowa Fima jeszcze bardziej nowoczesna i zakumflowana porwie Sare i jego syna, Michael przy pomocy nowych i starych przyjaciol bedzie chcial uwolnic rodzine i ponownie zniszczyc odwiecznego wroga :D:D:D:D:D:D Tylko co sie stalo z jego rakiem mozgu?
Brzmi to tak absurdalnie ze az mi sie nie chce wierzyc :roll:
Ja juz gdzies wyczytalem ze po "sukcesie" koncowki rozwazaja czy [spoiler] nie zrobic 5 sezonu, Michael mialby przezyc porazenie milionami woltow, :smt083 zostal odratowany przez tajna komorke rzadu USA i bedzie pomagal walczyc z firmą ktorą do potegi przywrocil nowy nastepca generala (podobno jego syn o ktorym nie bylo mowy w serialu).Nowa Fima jeszcze bardziej nowoczesna i zakumflowana porwie Sare i jego syna, Michael przy pomocy nowych i starych przyjaciol bedzie chcial uwolnic rodzine i ponownie zniszczyc odwiecznego wroga :D:D:D:D:D:D:D Tylko co sie stalo z jego rakiem mozgu? :scratch: [/spoiler]
Brzmi to tak absurdalnie ze az mi sie nie chce wierzyc :roll:
Ech, obejrzałem oczywiście (tak jak mówiłem, że nie wytrzymam i się skuszę na ten "finalny finał") i w sumie aż tak źle nie było, choć jednocześnie nadal uważam, że było to zupełnie niepotrzebne. Co mi przeszkadzało szczególnie? -
Spoiler:
- żeńska podróbka T-Baga, czyli "Tatuś" - kompletne kuriozum, źle zagrane, w ogóle nie przerażające, parodia, itd.
Ale poza tym, jakoś to poszło, by nie powiedzieć wprost, że można się nawet lekko wzruszyć Tak czy siak, pozostaje nadzieja, że żadne z tych przewidywań, co krążą po sieci, się nie sprawdzi i pozostaniemy na gruncie tego, co już za nami
No i to by było na tyle (już raz to pisałem, po czym się okazało, że nie do końca jest tak w rzeczywistości )
Ech, obejrzałem oczywiście (tak jak mówiłem, że nie wytrzymam i się skuszę na ten "finalny finał") i w sumie aż tak źle nie było, choć jednocześnie nadal uważam, że było to zupełnie niepotrzebne. Co mi przeszkadzało szczególnie? -
[spoiler] - żeńska podróbka T-Baga, czyli "Tatuś" - kompletne kuriozum, źle zagrane, w ogóle nie przerażające, parodia, itd. [/spoiler]
Ale poza tym, jakoś to poszło, by nie powiedzieć wprost, że można się nawet lekko wzruszyć ;) Tak czy siak, pozostaje nadzieja, że żadne z tych przewidywań, co krążą po sieci, się nie sprawdzi i pozostaniemy na gruncie tego, co już za nami :)
No i to by było na tyle (już raz to pisałem, po czym się okazało, że nie do końca jest tak w rzeczywistości ;) )
Niepotrzebnie zrobili final break, ale zgodzę się z przedmówcami, że nie było najgorzej...
Ale furtka została otwarta... Oby nikt nie próbował jej użyć, bo to może tylko zatrzeć dobre wrażenie, jakie na koniec zostawił PB
Added after 1 minutes:
A, no i oczywiście, moja ulubiona żeńska bohaterka serialu
Niepotrzebnie zrobili final break, ale zgodzę się z przedmówcami, że nie było najgorzej... Ale furtka została otwarta... Oby nikt nie próbował jej użyć, bo to może tylko zatrzeć dobre wrażenie, jakie na koniec zostawił PB
[size=75][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]
A, no i oczywiście, moja ulubiona żeńska bohaterka serialu [spoiler] Grethen [/spoiler] rządzi :salut:
bartek1 pisze:Ja juz gdzies wyczytalem ze po "sukcesie" koncowki rozwazaja czy
Spoiler:
nie zrobic 5 sezonu, Michael mialby przezyc porazenie milionami woltow, zostal odratowany przez tajna komorke rzadu USA i bedzie pomagal walczyc z firmą ktorą do potegi przywrocil nowy nastepca generala (podobno jego syn o ktorym nie bylo mowy w serialu).Nowa Fima jeszcze bardziej nowoczesna i zakumflowana porwie Sare i jego syna, Michael przy pomocy nowych i starych przyjaciol bedzie chcial uwolnic rodzine i ponownie zniszczyc odwiecznego wroga :D:D:D:D:D:D Tylko co sie stalo z jego rakiem mozgu?
Przecież sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie...
Spoiler:
Michael przeżył porażenie milionami voltów, ale rak mózgu nie... xD
[quote="bartek1"]Ja juz gdzies wyczytalem ze po "sukcesie" koncowki rozwazaja czy [spoiler] nie zrobic 5 sezonu, Michael mialby przezyc porazenie milionami woltow, :smt083 zostal odratowany przez tajna komorke rzadu USA i bedzie pomagal walczyc z firmą ktorą do potegi przywrocil nowy nastepca generala (podobno jego syn o ktorym nie bylo mowy w serialu).Nowa Fima jeszcze bardziej nowoczesna i zakumflowana porwie Sare i jego syna, Michael przy pomocy nowych i starych przyjaciol bedzie chcial uwolnic rodzine i ponownie zniszczyc odwiecznego wroga :D:D:D:D:D:D:D Tylko co sie stalo z jego rakiem mozgu? :scratch: [/spoiler][/quote]
Przecież sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie... ;)
[spoiler]Michael przeżył porażenie milionami voltów, ale rak mózgu nie... xD[/spoiler]
1. jeśli Mike przeżyje i zrobią kolejny sezon - to nawet ja nie będę tego oglądał - a jestem z tych niewybrednych widzów
2.akcja przy kaplicy - Gretchen na kolanach - Sara musiała przytulić się do ściany, żeby jej niezauważyli, tak?
więc jakim @#$%* cudem weszła do środka skoro drzwi otwierały się na zewnątrz???
no dobra, też obejrzałem - dwie sprawy: [spoiler] 1. jeśli Mike przeżyje i zrobią kolejny sezon - to nawet ja nie będę tego oglądał - a jestem z tych niewybrednych widzów :grin: 2.akcja przy kaplicy - Gretchen na kolanach - Sara musiała przytulić się do ściany, żeby jej niezauważyli, tak? więc jakim @#$%* cudem weszła do środka skoro drzwi otwierały się na zewnątrz??? :shock: :grin: [/spoiler] ale ogólnie nie było źle, choć trochę smęty. . . :-p
szkoda dla mnie ze się skończyło, mi sie mimo wielu niedociągnięc serial podobał.
Znajdę gdzieś tutaj cały czwarty sezon w formcie (XviD asd) EnglishV+NapisyPL wrzucony na normalne serwery (RS, Sendspace) ? Torrenty mam zablokowane a jestem fanem skompresowanych odcinków
szkoda dla mnie ze się skończyło, mi sie mimo wielu niedociągnięc serial podobał.
Znajdę gdzieś tutaj cały czwarty sezon w formcie (XviD asd) EnglishV+NapisyPL wrzucony na normalne serwery (RS, Sendspace) ? Torrenty mam zablokowane a jestem fanem skompresowanych odcinków :D
Tak przy okazji przeczytania, że serial Royal Pains otrzyma tytuł Bananowy doktor w naszej kochanej tvp to przypomniało mi się ile szumu było wokół nadania serialowi Prison Break tytułu polskiego Skazany na śmierć.
Jestem świadomy tego, że polscy tłumaczy nie mogli wiedzieć jak potoczy się akcja serialu, ale ich moim zdaniem początkowo średnio zrobione tłumaczenie okazało się bardzo trafne co do całej serii.
Tytuł Skazany na śmierć zdecydowanie lepiej pasuje moim zdaniem do wszystkich sezonów niż oryginalny tytuł Prison Break.
Co wy o tym sądzicie?
Ach tak na chwilę mogłem wrócić do wspomnień związanych z tym serialem
; )
Tak przy okazji przeczytania, że serial [i]Royal Pains[/i] otrzyma tytuł [i]Bananowy doktor[/i] w naszej kochanej tvp to przypomniało mi się ile szumu było wokół nadania serialowi [i]Prison Break[/i] tytułu polskiego [i]Skazany na śmierć[/i].
Jestem świadomy tego, że polscy tłumaczy nie mogli wiedzieć jak potoczy się akcja serialu, ale ich moim zdaniem początkowo średnio zrobione tłumaczenie okazało się bardzo trafne co do całej serii.
Tytuł [i]Skazany na śmierć [/i] zdecydowanie lepiej pasuje moim zdaniem do wszystkich sezonów niż oryginalny tytuł [i]Prison Break[/i].
Co wy o tym sądzicie?
Ach tak na chwilę mogłem wrócić do wspomnień związanych z tym serialem ; )
Albo nieraz tłumaczą coś i zostawiają orginalny tytuł "Lost -Zagubieni", następna głupota "Alias-Agentka o stu twarzach"(a ma jedną haha), ale na to trza chyba inny wątek założyć. Wiadomo że nie wszystko da się dokładnie przetłumaczyć czasem lepiej nic nie ruszać.
Albo nieraz tłumaczą coś i zostawiają orginalny tytuł "Lost -Zagubieni", następna głupota "Alias-Agentka o stu twarzach"(a ma jedną haha), ale na to trza chyba inny wątek założyć. Wiadomo że nie wszystko da się dokładnie przetłumaczyć czasem lepiej nic nie ruszać.
[quote="Mysz_06"]Ja widziałam tylko 1 sezon PB. niestety.
No ale zawsze cos.[/quote] Pierwszy sezon był bardzo dobry, drugi już taki sobie - odpadłem po kilku odcinkach trzeciego. Ktoś dotrwał do końca? Pewnie tylko hardcorowcy :-)
Fox chce nakręcić serial od nowa czy dokręcić kolejny sezon ze starą obsadą? Tak czy inaczej tamta popularność już się nie wróci.
Skończyłem gdzieś w połowie czwartego sezonu, miałem kiedyś dokończyć, ale się nigdy nie złożyło. Filmu też nie oglądałem.
Nie podoba mi się ten pomysł. Jak napisał asd pierwszy sezon był bardzo dobry, ale później to już równia pochyła.
Skończyłem gdzieś w połowie czwartego sezonu, miałem kiedyś dokończyć, ale się nigdy nie złożyło. Filmu też nie oglądałem. Nie podoba mi się ten pomysł. Jak napisał asd pierwszy sezon był bardzo dobry, ale później to już równia pochyła.