Poszukiwanie DVD
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
- youtube Warszawa
Poszukiwanie DVD
Mam Ogromną prośbę o podpowiedzi i opinie.
Od jakiegoś czasu szukam dla siebie znaśnego dvd.
Dużych wymagań nie mam: -> MA CZYTAĆ WSZYSTKO WŁĄCZNIE Z PŁYTAMI CHODNIKOWYMI ;D A tak na poważnie. Standadowo DVD/CD R+/- RW , no i czego nie wymieniają producenci rmvb i oczywiście xvid asd.
Mój aktualny Pioneer czyta a i owszem ale bez dzwięku i kolorów :/ .
Żadnych szaleństw cenowych nie przewiduje tak do 200zl. Bez nagrywarki. I teraz mam problem. Brać firmówke np. ładniutka manta za 199 czy krzaka za 99. Wiem że kiedyś producenci 'dobrego' sprzętu sie wycwaniali i soniaki, panasoniki i inne takie nie chciały czytać 'kopii bepieczeństwa' tzn. nieoryginałów. Natomiast w 'krzakach' dośc szybko sie mechanizmy psuły. Jak jest teraz co poradzicie?
Będe wdzięczna za każdą pomoc.
Od jakiegoś czasu szukam dla siebie znaśnego dvd.
Dużych wymagań nie mam: -> MA CZYTAĆ WSZYSTKO WŁĄCZNIE Z PŁYTAMI CHODNIKOWYMI ;D A tak na poważnie. Standadowo DVD/CD R+/- RW , no i czego nie wymieniają producenci rmvb i oczywiście xvid asd.
Mój aktualny Pioneer czyta a i owszem ale bez dzwięku i kolorów :/ .
Żadnych szaleństw cenowych nie przewiduje tak do 200zl. Bez nagrywarki. I teraz mam problem. Brać firmówke np. ładniutka manta za 199 czy krzaka za 99. Wiem że kiedyś producenci 'dobrego' sprzętu sie wycwaniali i soniaki, panasoniki i inne takie nie chciały czytać 'kopii bepieczeństwa' tzn. nieoryginałów. Natomiast w 'krzakach' dośc szybko sie mechanizmy psuły. Jak jest teraz co poradzicie?
Będe wdzięczna za każdą pomoc.
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Manta to przecież "krzak".
Osobiście mam w domu dwa stacjonarne odtwarzacze DVD - jeden Denona - "super wypasiony" i... nic nie czyta - tylko oryginały i to pod warunkiem, że są nowiutkie i ani jednej ryski - bez sensu.
Drugi to marki Wiva - taki za niewiele ponad sto pln (119?) i czyta wszystko - nawet zdarte płyty. Polecam więc tanie modele bo przecież i tak masz dwa lata gwarancji.
Osobiście mam w domu dwa stacjonarne odtwarzacze DVD - jeden Denona - "super wypasiony" i... nic nie czyta - tylko oryginały i to pod warunkiem, że są nowiutkie i ani jednej ryski - bez sensu.
Drugi to marki Wiva - taki za niewiele ponad sto pln (119?) i czyta wszystko - nawet zdarte płyty. Polecam więc tanie modele bo przecież i tak masz dwa lata gwarancji.

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Wskaż do odpowiedzi
ja mogę polecić z czystym sumieniem ten modelik wiwa http://www.wiwa.info.pl/new/index.php?o ... &Itemid=31 jedyna wada trzeba się przyzwyczaić do menu
jeżeli zależy ci na rmvb to można je odtważać na przerobionym X-box z wgranym XBMC
albo zamowić produkt Chiński RMVB DVD http://www.alibaba.com/trade/search/3i1 ... layer.html

albo zamowić produkt Chiński RMVB DVD http://www.alibaba.com/trade/search/3i1 ... layer.html
-
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Hmm, moja rada jest taka, idź do pierwszego lepszego hipermarketu i szukaj najtańszego odtwarzacza. Ja sam ponad dwa lata temu kupiłem DVD marki Simbio za 99zł. Nie dość że 2 razy węższe i mniej miejsca zajmuje to czyta wszystko bez problemu (oczywiście poza rmvb i innymi wynalazkami typu mkv), napisy czyta też ładnie (oprócz MPL2). Ma jedynie często problem z dopasowaniem napisów do filmu, dlatego generalnie zasada 1 film i 1 plik tekstowy w jednym folderze. Kilka miesięcy temu w Realu widziałem, też małe fajne DVD, czarne z niebieskim podświetleniem za 79zł.
Nie ma co patrzeć na markę, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?
Nie ma co patrzeć na markę, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać?
-
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko