Michael Mickey Bricks przez całe swoje życie był oszustem. Nawet więzienie nie ostudziło jego szulerczej natury. Kiedy więc z niego wychodzi montuje nowa ekipę która zaczyna trudzić się naciaganiem na wszelakiego rodzaju sposoby naiwnych ludzi.
Serial już trochę ma ale pora się zainteresować szczególnie, że przekręty to jeden z moich ulubionych tematów
Michael Mickey Bricks przez całe swoje życie był oszustem. Nawet więzienie nie ostudziło jego szulerczej natury. Kiedy więc z niego wychodzi montuje nowa ekipę która zaczyna trudzić się naciaganiem na wszelakiego rodzaju sposoby naiwnych ludzi. Serial już trochę ma ale pora się zainteresować szczególnie, że przekręty to jeden z moich ulubionych tematów ;)
Oglądałem to, leciało na jedynce około 23 Nie wiem ile sezonów, na pewno dalsze, te niepokazane chętnie bym pooglądał A pierwsze 2 pewnie nie byłbym zainteresowany osobiście, ale mogę śmiało polecić ten serial każdemu, podobał mi się Ciekawy, dobry ang serial:)
Na IMDb ocena 9/10, to tez sporo mówi
Jeżeli są napisy, to dopisz ten serial do listy:)
Oglądałem to, leciało na jedynce około 23 :) Nie wiem ile sezonów, na pewno dalsze, te niepokazane chętnie bym pooglądał :) A pierwsze 2 pewnie nie byłbym zainteresowany osobiście, ale mogę śmiało polecić ten serial każdemu, podobał mi się :) Ciekawy, dobry ang serial:) Na IMDb ocena 9/10, to tez sporo mówi :) Jeżeli są napisy, to dopisz ten serial do listy:)
To dwaj różni aktorzy, w Hustle gra Adrian Lester /Mickey 'Bricks' Stone a w Psych gra Dulé Hill /Gus. Co nie zmienia faktu ze Hustle to dobry serial. Ogladalem tylko 1 sezon.
Dulé Hill /Gus
Adrian Lester
To dwaj różni aktorzy, w Hustle gra Adrian Lester /Mickey 'Bricks' Stone a w Psych gra Dulé Hill /Gus. Co nie zmienia faktu ze Hustle to dobry serial. Ogladalem tylko 1 sezon. Dulé Hill /Gus [img]http://gfx.filmweb.pl/p/69/46/6946/128283.1.jpg[/img] Adrian Lester [img]http://gfx.filmweb.pl/p/00/84/10084/89616.1.jpg[/img]
No, no... jestem strasznie zdziwiony, że o tak dobry serial nikt się prawie od tego czasu nie upomniał! Ale do rzeczy.
Oglądnąłem właśnie pierwsze dwa odcinki i muszę przyznać, że zapowiada się całkiem dobrze. O czym jest?
Każdy odcinek to inna historyjka (oszustwo). Ekipa przygotowywuje wszystkie rekwizyty i sytuacje byle by kogoś oszukać na dużą kasę.
Np. aranżują spotkania i sytuacje by przedstawicsiebie jako całkiem inne osoby - po prostu wkręcają ludzi i wyłudzają od nich pieniądze.
Oczywiście można się czepiać szczegółów jak np. zgranie całego dysku na pendriva w dwie minuty lub też ogólne sytuacja wydaje się być nieprawdopodobna jak w drugim odcinku,
Spoiler:
kiedy Boss w swoim gabinecie strzela z pistoletu a podem daje się z niegu usunąć. A gdzie jego ochrona??
I potem niby wezwana policja przyjechała do tego gabinetu??
Ale nie przeszkadza mi to na razie zbytnio bo serial jest sympatyczny, ciekawy i bardzo miło się go ogląda.
No, no... jestem strasznie zdziwiony, że o tak dobry serial nikt się prawie od tego czasu nie upomniał! Ale do rzeczy.
Oglądnąłem właśnie pierwsze dwa odcinki i muszę przyznać, że zapowiada się całkiem dobrze. O czym jest? Każdy odcinek to inna historyjka (oszustwo). Ekipa przygotowywuje wszystkie rekwizyty i sytuacje byle by kogoś oszukać na dużą kasę. Np. aranżują spotkania i sytuacje by przedstawicsiebie jako całkiem inne osoby - po prostu wkręcają ludzi i wyłudzają od nich pieniądze.
Oczywiście można się czepiać szczegółów jak np. zgranie całego dysku na pendriva w dwie minuty lub też ogólne sytuacja wydaje się być nieprawdopodobna jak w drugim odcinku, [spoiler]kiedy Boss w swoim gabinecie strzela z pistoletu a podem daje się z niegu usunąć. A gdzie jego ochrona?? I potem niby wezwana policja przyjechała do tego gabinetu??[/spoiler] Ale nie przeszkadza mi to na razie zbytnio bo serial jest sympatyczny, ciekawy i bardzo miło się go ogląda.
Jak jest podstrona to znaczy, że serial jest już jedną nogą w formacie (XViD asd).
Może sie zdarzyć wyjątek - że nie ma napisów albo, że serial jest tak beznadziejny, że nawet ten kto się zadeklarował do wystawienia go wymiękł (jak np. OTH ecc. ).
Czasami jednak zdarza się taka zagadka jak Hustle - nie mam pojęcia dlaczego zrobiłem podstronę...
Serial wystawię - tyle sezonów do ilu zdobędę napisy.
Jak jest podstrona to znaczy, że serial jest już jedną nogą w formacie (XViD asd). Może sie zdarzyć wyjątek - że nie ma napisów albo, że serial jest tak beznadziejny, że nawet ten kto się zadeklarował do wystawienia go wymiękł (jak np. OTH ecc. :D ). Czasami jednak zdarza się taka zagadka jak Hustle - nie mam pojęcia dlaczego zrobiłem podstronę... :scratch:
Serial wystawię - tyle sezonów do ilu zdobędę napisy.
Jestem już po pierwszym sezonie.
Serial szalenie sympatyczny, ciekawy i wciągający.
Obsada jest świetnie dobrana i idealnie się uzupełniają
Ta grupa oszustów jest po prostu honorowa i nie obrabiają dobrych ludzi - tylko tych chciwych i pazernych chocnie zawsze im się to udaje.
Bardzo podoba mi się też nietypowa konwencja w tym serialu: często dopiero pod koniec odcinka rozumiemy sceny, które były wcześniej jakby w tle (np. to z arbuzami czy ta gdy Stacie zatrzymuje ten samochód...) albo często wszystko zostaje jakby zamrożone a np. dwóch dedukuje...
Brytyjski serial BBC, w US dystrybucją zajął się amc znany z tego, że nie wystawia szmatławców.
Napradwę bardzo, bardzo gorąco polecam! Jest po prostu świetny!!
Jestem już po pierwszym sezonie. Serial szalenie sympatyczny, ciekawy i wciągający. Obsada jest świetnie dobrana i idealnie się uzupełniają [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files/375hustle.jpg[/img]
Ta grupa oszustów jest po prostu honorowa i nie obrabiają dobrych ludzi - tylko tych chciwych i pazernych chocnie zawsze im się to udaje. Bardzo podoba mi się też nietypowa konwencja w tym serialu: często dopiero pod koniec odcinka rozumiemy sceny, które były wcześniej jakby w tle (np. to z arbuzami czy ta gdy Stacie zatrzymuje ten samochód...) albo często wszystko zostaje jakby zamrożone a np. dwóch dedukuje... Brytyjski serial [b]BBC[/b], w US dystrybucją zajął się [b]amc [/b]znany z tego, że nie wystawia szmatławców.
Napradwę bardzo, bardzo gorąco polecam! Jest po prostu świetny!!
Mi się strasznie podobają te momenty gdy któryś z aktorów, po jakimś spektakularnym zagraniu, uśmiech się do widza (do kamery) , albo puszcza oczko. To trochę dziwna konwencja, ale rzeczywiście nadaje to taki fajny, lekki klimat.
Mi się strasznie podobają te momenty gdy któryś z aktorów, po jakimś spektakularnym zagraniu, uśmiech się do widza (do kamery) , albo puszcza oczko. To trochę dziwna konwencja, ale rzeczywiście nadaje to taki fajny, lekki klimat.
Zapraszam na dwa pierwsze sezony!
Dodatkowo dostępny pierwszy odcinek z trzeciego sezonu.
Więcej nie ma napisów niestety.
Ale i tak polecam!! Naprawdę świetny serial
Zapraszam na dwa pierwsze sezony! Dodatkowo dostępny pierwszy odcinek z trzeciego sezonu. Więcej nie ma napisów niestety. Ale i tak polecam!! Naprawdę świetny serial :ok2
Kiedyś obejrzałem pierwszy (a może dwa?) odcinek i jakoś mnie nie wciągnął, chociaż miałem ściągnięty cały sezon, to sobie darowałem. Po przeczytaniu waszych postów jednak chyba dam mu jeszcze raz szansę, bo lubię tą tematykę.
Fajnie, że jest w asd.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Kiedyś obejrzałem pierwszy (a może dwa?) odcinek i jakoś mnie nie wciągnął, chociaż miałem ściągnięty cały sezon, to sobie darowałem. Po przeczytaniu waszych postów jednak chyba dam mu jeszcze raz szansę, bo lubię tą tematykę. Fajnie, że jest w asd.
Ja również dałem temu serialowi szansę po przeczytaniu wpisów na forum i była to dobra decyzja. Serial jest rzeczywiście fajny, ma klimat a odcinki są dobrze przemyślane... aż szkoda że nie ma więcej napisów.
Ja również dałem temu serialowi szansę po przeczytaniu wpisów na forum i była to dobra decyzja. Serial jest rzeczywiście fajny, ma klimat a odcinki są dobrze przemyślane... aż szkoda że nie ma więcej napisów.
Jak komuś nie rpzeszkadza brak napisów PL i ang, to polecam ang dokument BBC The Real Hustle. 3 byłych kanciarzy pokazuje jak takie sztuczki robi się w praktyce. Na nieświadomych tego ludziach (którym potem oddają kasę). Można obserwować profesjonalistów w akcji. Zwykle każda taka akcja jest zakończona jakąś przestrogą jak się chronić przed tego typu rzeczami.
Nie wiem czy jest wersja z lektorem, nie szukałem.
Jak komuś nie rpzeszkadza brak napisów PL i ang, to polecam ang dokument BBC The Real Hustle. 3 byłych kanciarzy pokazuje jak takie sztuczki robi się w praktyce. Na nieświadomych tego ludziach (którym potem oddają kasę). Można obserwować profesjonalistów w akcji. Zwykle każda taka akcja jest zakończona jakąś przestrogą jak się chronić przed tego typu rzeczami.
Nie wiem czy jest wersja z lektorem, nie szukałem.