[doc] Visions of the Future [BBC]

Dokumentalne - Ktokolwiek widział, ten wie więcej!
gracek17
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

[doc] Visions of the Future [BBC]

Post autor: gracek17 »

Obrazek
serial dokumentalny
Wielka Brytania, 2007
czas trwania: 55 min
Amerykański profesor fizyki teoretycznej, Micho Kaku, prezentuje wizję niedalekiej przyszłości. Uczony udowadnia, że nieustanny postęp w dziedzinie informatyki, biologii molekularnej i nanotechnologii spowoduje radykalne zmiany w naszym życiu. Jednocześnie Kaku pozostaje w pełni świadomy, że człowiek będzie musiał wykazać się prawdziwą mądrością, by zyskawszy potężne narzędzia do przemiany rzeczywistości, zachować nad nimi kontrolę i nie dopuścić do globalnej katastrofy. W naukowej miniserii profesor przekonuje, że ludzkość znalazła się w przełomowym punkcie swojej historii, co pociąga za sobą przede wszystkim wielką odpowiedzialność.
Obrazek

Obrazek

Wizje Przyszłości to dokument na podstawie książki Michio Kaku. Ten dokument składa się z 3 części każda ma 50 min. Jest spory problem mianowicie brak polskich napisów :( ale, są angielskie, może tłumacz się skusi przecież to "tylko" 3 epy :smile: :roll:

Dostepność :ok
Napisy pl - :no eng - :ok
Część 1 - The Intelligence Revolution - http://video.google.com/videoplay?docid ... 8139596344
Część 2 - The Biotech Revolution http://video.google.com/videoplay?docid ... 6744133463
Część 3 - Quantum Revolution - http://video.google.com/videoplay?docid ... 0931232990
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Lubię takie dokumenty - szkoda, że nie ma polskich napisów :(
Obrazek When Dreams Come True...
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

xvidasd mam dobrą wiadomość :smile: zaczełem tłumaczyć napisy na własną ręke :-)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Hmm - no to w takim razie to bardzo dobra wiadomość!
Czekam więc z niecierpliwością!
MAm co wystawiać w między czasie więc nie ma pośpiechu :D
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Tak więc przetłumaczyłem pierwszy odcinek :-) Są to moje pierwsze napisy wiec prosze o obiektywną ocene :) Następne napisy w czerwcu z powodu matury :pirat:

napisy+torrent
Ostatnio zmieniony 21 marca 2010, 08:13 przez gracek17, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Cieszę się bardzo i czekam na kolejne! :ok
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Dzięki gracek17, już ściągam i może w wolnym czasie zrobię korektę napisów, o ile w ogóle jest potrzebna ;)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ