Dexter executive Sara Colleton has shared some secrets about the show's fifth season.
Spoiler:
According to Entertainment Weekly, the creators will not jump ahead past Rita's (Julie Benz) death from last season.
"We need to see Dexter go through the process that we'd all have to go through if such a horrible thing had happened to us. We need to see him doing everything from the big emotional things like grieving the loss, to the mundane things like arranging a funeral, getting the kids dressed, and all the other things that are usually done for men because their wives or mothers do them," she confirmed.
The crew are also going to be moving away from the typical formula of having Dexter face off against another killer. Instead, they will delve deeper into the main character's psyche.
"John Lithgow is a tough act to follow. If there was ever a year that we could take a step back from the big bad formula and go deeper into Dexter and his psychology, this would be that year."
She added that the serial killer will still do some murdering, saying: "Dexter has a dark passenger that won't go away no matter how much he yearns to be normal. That rears up and needs to be dealt with."
Of a potential romance for Dexter, Colleton emphasised: "Anything is possible, but I don't think Dexter will be in the mood for dating or love any time soon. That's not even on our radar right now."
Source: Digital Spy
Dexter executive Sara Colleton has shared some secrets about the show's fifth season.
[spoiler]According to Entertainment Weekly, the creators will not jump ahead past Rita's (Julie Benz) death from last season.
"We need to see Dexter go through the process that we'd all have to go through if such a horrible thing had happened to us. We need to see him doing everything from the big emotional things like grieving the loss, to the mundane things like arranging a funeral, getting the kids dressed, and all the other things that are usually done for men because their wives or mothers do them," she confirmed.
The crew are also going to be moving away from the typical formula of having Dexter face off against another killer. Instead, they will delve deeper into the main character's psyche.
"John Lithgow is a tough act to follow. If there was ever a year that we could take a step back from the big bad formula and go deeper into Dexter and his psychology, this would be that year."
She added that the serial killer will still do some murdering, saying: "Dexter has a dark passenger that won't go away no matter how much he yearns to be normal. That rears up and needs to be dealt with."
Of a potential romance for Dexter, Colleton emphasised: "Anything is possible, but I don't think Dexter will be in the mood for dating or love any time soon. That's not even on our radar right now." Source: Digital Spy
O właśnie wczoraj czytałam. Mniej więcej to samo tu: [url]http://www.popcorner.pl/popcorner/1,81588,7630826,Dexter__pierwsze_informacje_o_5_serii_ujawnione_.html[/url] Spoilery! :P
Obejrzałem 4 sezon i ... chyba jestem jedynym, który jest nim zawiedziony
Pominę Ritę, która to irytowała mnie od samego początku, ale całość tego sezonu była mało interesująca dla mnie ;/ Już na 3 sie zdarzało, że się nudziłem, a na 4 to kompletnie nie wyrabiałem i czekałem na koniec odcinka. 5 sezonu chyba nie ruszę ;/
Całe to "uspołecznianie" i "uczłowieczanie" Dextera jest dla mnie marnie wykonane ;/ Jedyny plus, jaki znalazłem, to zachowanie rodziny "Trójkowego", te postacie mi się podobały, sam Trinity zły też nie był jako aktor, ale to nie ratuje odbioru całego sezonu w moich oczach. Szkoda
Obejrzałem 4 sezon i ... chyba jestem jedynym, który jest nim zawiedziony :P Pominę Ritę, która to irytowała mnie od samego początku, ale całość tego sezonu była mało interesująca dla mnie ;/ Już na 3 sie zdarzało, że się nudziłem, a na 4 to kompletnie nie wyrabiałem i czekałem na koniec odcinka. 5 sezonu chyba nie ruszę ;/ Całe to "uspołecznianie" i "uczłowieczanie" Dextera jest dla mnie marnie wykonane ;/ Jedyny plus, jaki znalazłem, to zachowanie rodziny "Trójkowego", te postacie mi się podobały, sam Trinity zły też nie był jako aktor, ale to nie ratuje odbioru całego sezonu w moich oczach. Szkoda :(
Zaskoczył mnie też "urodzinniony" Dexter WOW!
Zakończenie - Rita - Harrison - a zwłaszcza ostatnie słowa Dextera - Świetne
Chociaż - trochę się obawiam co będzie z dziećmi - czy Dex sobie poradzi?
I czy bez Rity Mroczny Pasażer znów nie przejmie kontroli?
Spoiler:
Czytałam jakiś czas temu artykuł z Julie Benz (Rita) i mówiła, że prawdopodobnie wróci jako duch (tak jak Harry), żeby trzymać Dextera w ryzach (jeśli chodzi o wychowanie dzieci). Niestety nie mogę tego artykuł odnaleźć .
Hasło/Password: xvidasd.com
***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).
***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
[quote="Anonymous992"][spoiler]Zaskoczył mnie też "urodzinniony" Dexter :shock: WOW! Zakończenie - Rita - Harrison - a zwłaszcza ostatnie słowa Dextera - Świetne Chociaż - trochę się obawiam co będzie z dziećmi - czy Dex sobie poradzi? I czy bez Rity Mroczny Pasażer znów nie przejmie kontroli?[/spoiler][/quote]
[spoiler]Czytałam jakiś czas temu artykuł z Julie Benz (Rita) i mówiła, że prawdopodobnie wróci jako duch (tak jak Harry), żeby trzymać Dextera w ryzach (jeśli chodzi o wychowanie dzieci). Niestety nie mogę tego artykuł odnaleźć :(.[/spoiler]
Sezon 1 był najlepszy z całej 4. Co prawda sezon 4 podniósł serial z kolan na których to ten znalazł się po marnym dość sezonie 3.
Spoiler:
Szkoda Rity, dostała w kość od życia - pierwszy mąż psychol, drugi w sumie nie lepszy tyle czasu sama opiekowł sie dziecmi, przetrwała zdradę dexa a na koniec została zamordowana we własnym domu. No i teraz nie wiem jak to scenarzyści zrobią - seryjny morderca będzie samotnym ojcem 3 dzieci?
Sezon 1 był najlepszy z całej 4. Co prawda sezon 4 podniósł serial z kolan na których to ten znalazł się po marnym dość sezonie 3. [spoiler]Szkoda Rity, dostała w kość od życia - pierwszy mąż psychol, drugi w sumie nie lepszy ;) tyle czasu sama opiekowł sie dziecmi, przetrwała zdradę dexa a na koniec została zamordowana we własnym domu. No i teraz nie wiem jak to scenarzyści zrobią - seryjny morderca będzie samotnym ojcem 3 dzieci?[/spoiler]
Fakt pierwszy był najlepszy, ale 2 sezon też nie była aż taki zły, trzeci natomiast to jakaś pomyłka. Dlatego zbieram siły do 4 sezonu i jakoś nie mogę.
Fakt pierwszy był najlepszy, ale 2 sezon też nie była aż taki zły, trzeci natomiast to jakaś pomyłka. Dlatego zbieram siły do 4 sezonu i jakoś nie mogę.
Może doda Ci ich informacja o 5 nominacjach (Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films) za ten sezon...
Hasło/Password: xvidasd.com
***PL***
Proszę o kierowanie zapytań o ponowne wystawienie/seedowanie odcinków/sezonu za pomocą "Prywatnej wiadomości" - wtedy dostaje maila, że coś zostało napisane, a tak dowiaduje się jak wrzucam nowe odcinki (a potem zapominam o tych zapytaniach).
***ENG***
Please send your requests for re-uploads/seeding of episodes/seasons via "private message" - this way I get the e-mail about your request and not see it at the moment of adding links for a new episodes (which leads to me forgeting about your requests).
Dla mnie wszystkie są świetne, ale najlepsze w kolejności:
- 1
- 2
- 4
- 3
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
Zgadzam się z Cayack.czwaty sezon zakonczył się mocnym uderzeniem i powiem szczerze, że chyba dzięki temu wydarzeniu czekam na kolejny sezon z dużą niecierpliwością.Co też wymyślą scenarzyści?Czy dexter przejdzie na ciemną stronę mocy?
Zgadzam się z Cayack.czwaty sezon zakonczył się mocnym uderzeniem i powiem szczerze, że chyba dzięki temu wydarzeniu czekam na kolejny sezon z dużą niecierpliwością.Co też wymyślą scenarzyści?Czy dexter przejdzie na ciemną stronę mocy? :-p
http://www.pudelek.pl/artykul/24353/dexter_pokonal_nowotwor/ dobra wiadomosc, juz sie balem ze start kolejnego sezonu sie opozni, ale chyba wyrobia sie na czas
pudel moze i niepewne, ale jak czytalem w innym pewniejszym miejscu to prawda
no i jeszcze jedna bardzo dobra wiadomosc - prace przygotowawcze do sezonu 5 w pelnym toku
pudel moze i niepewne, ale jak czytalem w innym pewniejszym miejscu to prawda :) no i jeszcze jedna bardzo dobra wiadomosc - prace przygotowawcze do sezonu 5 w pelnym toku :)
[url]http://hatak24.pl/news/8903/Dexter_promo_5_sezonu/[/url] Wygląda na to, że możemy spodziewać się jeszcze lepszego sezonu niż poprzednio. Już się nie mogę doczekać..
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams