Też mam dużo bajek - myszka miki, król lew, kilka odcinków oryginalnej "Brzyduli", wszystkie części Rocky`ego, nagrane na vhs i 2 piersze części harry`ego pottera
Ale moje video jeszcze działa, więc póki co stoi, co prawda nieużywane, obok dvd
Też mam dużo bajek - myszka miki, król lew, kilka odcinków oryginalnej "Brzyduli", wszystkie części Rocky`ego, nagrane na vhs i 2 piersze części harry`ego pottera :) Ale moje video jeszcze działa, więc póki co stoi, co prawda nieużywane, obok dvd :)
U mnie chyba gdzieś leży jeszcze oczywiście "Szklana pułapka", "Terminator2" i "Kevin sam w domu" xD - nieśmiertelny film (w koncu cos w nim byc musi skoro leci co roku od 15 lat chyba xD)
Ale VHS odeszło już praktycznie w zapomnienie. Czasem jak starszemu nie chce sie siedziec po nocach to cos tam sobie nagra i kilka dni pozniej obejrzy. A tak to stoi sprzet i sie kurzy tylko
U mnie chyba gdzieś leży jeszcze oczywiście "Szklana pułapka", "Terminator2" i "Kevin sam w domu" xD - nieśmiertelny film :D (w koncu cos w nim byc musi skoro leci co roku od 15 lat chyba xD)
Ale VHS odeszło już praktycznie w zapomnienie. Czasem jak starszemu nie chce sie siedziec po nocach to cos tam sobie nagra i kilka dni pozniej obejrzy. A tak to stoi sprzet i sie kurzy tylko :P
Moje zostały wyrzucone po tkaim czasie jak lezaly nie dalo sie niczego odczytac, wilgoć itp... a szkoda bo filmow bylo ponagrywanych tez z TV kilkaset chyba
Moje zostały wyrzucone po tkaim czasie jak lezaly nie dalo sie niczego odczytac, wilgoć itp... a szkoda bo filmow bylo ponagrywanych tez z TV kilkaset chyba
Ja mam całego Ojca Chrzestnego (klasyka), trzy części Zabójczej Broni, Robin Hood z Kevinem Costnerem i Martwe Zło 2 , Rzecz (Coś) Carpentera Tyż sama klasyka.
A no i jeszcze angielski Robin of Sherwood nagrywany z RTL 7, trochę odcinków X-files i w sumie tyle.
Aha i jeszcze lotnisko we Frankfurcie
P.S Teraz tak sobie myślę, jak nagrywałam z telewizji film na kasecie, a potem pożyczałam go znajomym, którzy też go przegrywali- to to było piractwo chyba??? Hehe, to prawda w takim razie, że czym skorupka za młodu nasiąknie....
Ja mam całego Ojca Chrzestnego (klasyka), trzy części Zabójczej Broni, Robin Hood z Kevinem Costnerem i Martwe Zło 2 , Rzecz (Coś) Carpentera :D Tyż sama klasyka. A no i jeszcze angielski Robin of Sherwood nagrywany z RTL 7, trochę odcinków X-files i w sumie tyle. Aha i jeszcze lotnisko we Frankfurcie :D
P.S Teraz tak sobie myślę, jak nagrywałam z telewizji film na kasecie, a potem pożyczałam go znajomym, którzy też go przegrywali- to to było piractwo chyba??? Hehe, to prawda w takim razie, że czym skorupka za młodu nasiąknie.... :-p
Dwa lata temu wywaliłem około 100 kaset. Zostawiłem tylko 5 kaset żonie na nagrywanie swoich ulubionych seriali jak Moda na sukces itp. . Tłumaczyłem żonie aby nie nagrywała tego badziewia bo strasznie z tego się niszczą kasety . Nie wierzyła mi i teraz kasety nadają się tylko do wyrzucenia bo obraz strasznie skacze . Nie uwierzycie ile miejsca odzyskałem
Dwa lata temu wywaliłem około 100 kaset. Zostawiłem tylko 5 kaset żonie na nagrywanie swoich ulubionych seriali jak Moda na sukces itp. :-p. Tłumaczyłem żonie aby nie nagrywała tego badziewia bo strasznie z tego się niszczą kasety ;) . Nie wierzyła mi i teraz kasety nadają się tylko do wyrzucenia bo obraz strasznie skacze :D. Nie uwierzycie ile miejsca odzyskałem :grin:
Mi został "Powrót do przyszłości", "Denis rozrabiaka", "Zabójcza broń" wszystkie części, "Polowanie na Czerwony Październik", "Terminator", sporo filmów przyrodniczych i jeszcze pare kaset na których nawet nie wiem co się znajduje. Myślałam ostatnio o ściągnięciu w/w filmów na cd, ale stwierdziłam, że niech sobie ten vhs zostanie, jako taka pamiątka mojego dzieciństwa
Mi został "Powrót do przyszłości", "Denis rozrabiaka", "Zabójcza broń" wszystkie części, "Polowanie na Czerwony Październik", "Terminator", sporo filmów przyrodniczych i jeszcze pare kaset na których nawet nie wiem co się znajduje. Myślałam ostatnio o ściągnięciu w/w filmów na cd, ale stwierdziłam, że niech sobie ten vhs zostanie, jako taka pamiątka mojego dzieciństwa :)
[img]http://www.panelsonpages.com/wp-content/uploads/2009/08/250px-gijoemovie1987.jpg[/img] tylko ta kasete zostawilem z sentymentu, reszta dawno wyrzucona
U nas w domu w ogóle nie było odtwarzacza VHS, ale parę kaset posiadam jakieś bajki Boolinki, no i komunia, studniówka ale to jest już zgrane na DVD i szkoda wyrzucić oryginał.
U nas w domu w ogóle nie było odtwarzacza VHS, ale parę kaset posiadam jakieś bajki Boolinki, no i komunia, studniówka ale to jest już zgrane na DVD i szkoda wyrzucić oryginał.