Closer, The / Podkomisarz Brenda Johnson

Seriale prawdziwsze niż życie.
CzekoladowyBlok
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: CzekoladowyBlok »

Gdzie ona suka?:)
Przecież:
Spoiler:
W pierwszym odcinku masz pewną siebie w pracy, a niepewną w życiu prywatnym panią naczelnik, która zajada się słodyczami, by zabić "ból".

To jest naprawdę dobry serial, bardzo dobry drugi plan - każdy w jej wydziale jest "jakiś". Każdy ma świetnie nakreślony charakter, wiele jest odcinków, które skupiają się głównie na życiu osobistym naszych bohaterów, wątek kryminalny schodzi na drugi plan. Poza tym ten serial nazwałabym komedią kryminalną, chociaż nie wiem z jakiego powodu, w Złotych Globach, Emmy i bóg wie jeszcze gdzie, nominowany jest w kategorii dramat.
Nie znam NCIS, CSI, etc i trudno mi porównywać. Mogę jedynie zachęcić do obejrzenia kolejnych odcinków, no bo gdzie to i jak tak, po pierwszym odcinku od razu sie zrażać? Wtedy nigdy bym Mad Men nie obejrzała czy Lie to me, bo pierwsze odcinki do najlepszych nie należały :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Doskonale zdaję sobie z tego sprawę i pewnie gdyby to nie był kryminał to oglądnął bym jeszcze kilka odcinków, żeby sprawdzić....
Niestety jest to gatunek, za którym niespecjalnie przepadam choć są wyjątki jak: The Beast czy Shark

Pierwsze wrażenie jest zawsze ważne - oglądając pilota wyrabiam sobie ogólne zdanie o danym serialu i decyduję czy dać mu szansę czy nie. I choć na pewno czesto się mylę w swoim osądzie (każdy serial wciąga) to jednak mało jest produkcji jak The Closer, do której aż tak mocno odczułem zniechęcenie (i to dwa razy!) po pierwszym odcinku.

No ale każdy jest inny i na pewno wielu osobom ten serial przypadnie do gustu :)

Added after 3 minutes:

PS:
CzekoladowyBlok pisze:Gdzie ona suka?
Sama się tak nazwała w pierwszym odcinku a przejmując sprawę nie zachowywała się zbyt kulturalnie wobec miejscowych kryminalnych (?)
Tak - wiem - była nowa i musiała im pokazać kto tu rządzi - po prostu nie spodobał mi się ten serial i do czegoś musiałem się przyczepić :)
Obrazek When Dreams Come True...
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja moge tylko powiedzieć wzorem pani podkomisarz dziekuję, bardzo dziękuję ;)
Serial jest świetny, szybciutko połknęłam pierwszy sezon i własnie zabieram się za drugi, niestety w pełnym wymiarze, jako, że widzę brak zainteresowania nim na forum, jak zresztą coraz większą ilością niezłych seriali :(
Główna bohaterka, może trudna w obyciu na poczatku, choć mnie od początku przypadła do gustu, z czasem coraz bardziej się rozkręca. Wg mnie to dobry serial kryminalny z małą nutką humoru. Kto jeszcze nie widział - polecam :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No niestety ja nie lubię kryminałów.
Dodam też może zdanie, za które mnie zlinczujecie ale co tam:
Pani podkomisarz jest po prostu brzydka.
Po tym serialu muszę przyznać, że jednak uroda w filmach odgrywa kolosalne znaczenie. Nie twierdzę, że musiała być to jakaś "super-dupa",
ale chociaż taka "normalna" a nie coś takiego:
Obrazek
nova.nike pisze:widzę brak zainteresowania nim na forum, jak zresztą coraz większą ilością niezłych seriali
A konkretniej? :)
CzekoladowyBlok
Wskaż do odpowiedzi

Przecież to Kyra Sedgwick, nie widziałeś jej wcześniej w żadnym filmie?:)
Kiedyś myliłam ją z Julią Roberts...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Patrząc na jej filmografię mogłem ją widzieć jedynie w Ally McBeal czy Miami Vice ale to byo 1985... A tak to kompletnie sobie nie przypominam :scratch:
I może źle się wyraziłem - nie jest brzydka tylko nie w moim typie za co przepraszam :oops:
Basia82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Basia82 »

Przychylam się do prośby o wystawianie kolejnych sezonów.
Za sezon 1 dziękuję bardzo, połknęłam w 4 dni :D
W 100% zgadzam się z CzekoladowymBlokiem.
Serial zasługuje na szansę, bo jest dobry.
Na ogół, też wyrabiam sobie pierwsze wrażenie po obejrzeniu pilotażowego
odcinka i uważam, że był naprawdę niezły i zachęcający.
No, ale ja lubię kryminały :-p
Najtrudniej było mi znaleźć sezon 2 i 3, gdyż większość linków po prostu wygasła,
dlatego czekam z niecierpliwością na wersje z napisami, może ktoś wstawi
torrenta albo linki.
Co do Kyry Sedgwick, będę jej bronić. Sądzę że pasuje do tej roli i potrafi
nakreślić charakter postaci. Jest wszechstronną aktorką i ma bogatą filmografię.
Co niektórzy mogą ją faktycznie kojarzyć z ról serialowych. Ale w przeciągu
ostatnich 10 lat wystąpiła także w wielu filmach o różnej tematyce.
Jak na 45-latkę trzyma się doskonale. Trochę chuda, ale to chyba kwestia
gustu :roll: Poza tym, czy 20-latka byłaby wiarygodna w takiej roli?
Pozdrawiam :]
anabi1
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: anabi1 »

Jest to jeden z moich ulubionych seriali. Jestem już po 5 sezonach i nie mogę doczekać się 6.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oczywiście mogę się mylić, ale posty pisane przez same panie utwierdzają mnie w tum przekonaniu, że ten serial podoba się płci przeciwnej dlatego, ponieważ pozwala widzowi (kobietom) zintegrować się z postacią pani komisarz.
Jak wiadomo (chyba) Brenda jest mocno zakompleksiona - odchudza się a jednak często nie potrafi być silna i ulega swoim słabością.
A teraz pokażcie mi kobietę, która uważa, że jest... za chuda :D

Wystarczy więc, żeby ten serial oglądnęła kobieta, która lubi kryminały* a serial będzie się jej podobał. Ja niestety nie spełniam żadnego z powyższych kryteriów dlatego nie zabieram się za niego :(

Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Basia82 »

Integracja (wolę nazwę - utożsamianie się :tongue: ) z postacią pani komisarz
to, moim zdaniem, płaskie uproszczenie.
Nie sądzę, aby fakt, że jestem kobietą decydował o moim guście w kwestii osądu dobrego serialu.
Przede wszystkim podoba mi się to, że Brenda Johnson, aby rozwikłać sprawę zabójstwa,
nie potrzebuje do tego porażającej urody, ani Patricka Jane.
Serial jest dobry, bo ma swój klimat i charakter, jak również nie dotyczy samej szefowej, ale także jej zespołu.
Oczywiście, nie będę nikogo przekonywać na siłę. Ale zachęcam :-p

Nadal szukam sezonu 2 i 3, będę wdzięczna za jakieś namiary.
Mogą być całe sezony lub odcinkami.
Pozdrawiam :]
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Ja nie jestem Saperką :D :-p a serial mi strasznie spodobał.
Co do zdjęcia które xvidasd przedstawił, wybrał chyba najbrzydsze z najbrzydszych, a Kyra Sedgwick jest naprawde świetną laską :-p , nawet na swoje 40 lat.
Serial jest świetnie wyważony, znaczy po trochu jst spraw kryminalnych, a po trochu perypetii i relacjii między głównymi bohaterami.
Ja jestem również za wystawieniem reszty sezonów :]
Ostatnio stacja TNT zbiera u mnie same plusy :)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja oglądnęłam już wszystkie dostępne sezony (wzięłam je chyba z piratebay), napisy też są wszystkie, oprócz chyba jednego odcinka w 4 lub 5 sezonie. Serial świetny, bardzo dziękuję za jego rekomendację. Dobre sprawy kryminalne, nieco ironii w każdym z bohaterów, dobrze skonstruowane nieco skomplikowane życie osobiste. Na pewno nie oglądałam serialu dlatego, że bohaterką była kobieta, ja po prostu uwielbiam kryminały, ale cieszę się że nią jest, ponieważ pokazuje co po niektórym szowinistom, że kobieta dobrze radzi sobie w życiu zawodowym, a nie tylko w domu przy dzieciach, że ma prawo podejmować samodzielne decyzje. Oczywiście wiem, że uświadamianie co po niektórym nie jest celem tego serialu, ale myślę, że im więcej byłoby takich seriali tym lepiej dla rozwoju społeczeństwa. Co do urody, każdy ma swoje gusta, o których się nie dyskutuje, ale ja nie uważam Kyry ani za miss świata, ani za jakąś okropną babę, po prostu przeciętnej urody kobietka, która bardzo przypasowała mi do granej roli.
CzekoladowyBlok
Wskaż do odpowiedzi

W 5 sezonie wszystkie odcinki są przetłumaczone, ręczę za to ręką, nogą czy czymkolwiek innym :)

W 4 sezonie nie było ostatniego odcinka przetłumaczonego, 4x15, ale kilka miesięcy temu zostało to nadrobione.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ale pamiętacie, że od początku mówiłem, że nie lubię (z małymi wyjątkami) kryminałów? Ten fakt głównie zaważył na moim osądzie. Reszta to tylko małe cegiełki...
Coś w tym jednak musi być bo jak na razie naliczyłem jednego faceta (saper202), który stanął w jego obronie - mieści się to w granicach błędu statystycznego ;)
saper202 pisze:Ja jestem również za wystawieniem reszty sezonów
To na co czekasz? :)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Przecież ja też mówiłem że to fajny serial, oglądałem w TVP2.

A może to nie ja oglądałem, tylko kobieca strona mojej osobowości ;-)?
Obrazek
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

ufff kamień spadł mi z serca, już nie jestem rodzynkiem :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

AreQ_BAH się nie liczy bo widzisz co ma w podpisie - "Two and a half man" a to przecież o facetach, którzy robią za mamusie... ;)
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Nie pozostaje mi nic innego jako RODZYNOWI, jak zadowolić obecne tu Panie (i AreQ'a_BAH'a (kurde jak to się odmienia :scratch: )) i wstawić pozostałe sezony :D:D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Brawo - cóż za męska decyzja!!
Życzę wszystkim miłego oglądania :)
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Dzięki :P
Ja jeszcze co prawda nie oglądałam nawet pierwszego odcinka, ale po tych komentarzach na pewno zobaczę co to i się wypowiem. Kryminały lubię :D

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ