Robin of Sherwood

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
steven pienaar
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista
youtube Warszawa

Robin of Sherwood

Post autor: steven pienaar »

Jako że na stronie nie jest zamieszczonych zbyt wiele starszych produkcji, chciałbym zaproponować serial znany chyba większości z was, a mianowicie Robin of Sherwood. Był on emitowany przez TVP bodajże na początku lat 90-tych.
Uważam, że jest to pozycja znacznie ciekawsza od Robin Hooda z 2006 roku i jak najbardziej godna uwagi i zamieszczenia jej w wersji asd. Jest to serial nakręcony w latach 1983-1986, złożony z 26 odcinków
podzielonych na 3 serie. Oto opis z filmwebu:
"Robin of Loxley, który nie chce poddać się woli normandzkich tyranów, zostaje wybrany przez mistycznego władcę lasów, Herna, by pomóc uciskanemu ludowi. Robin z kilkoma towarzyszami podejmuje walkę ze złem i tyranią.
To najbardziej magiczny i tajemniczy film o Robin Hoodzie, utrzymany w klimacie średniowiecznego mistycyzmu i czarnej magii. Doskonała muzyka, za którą w 1985 roku zespół Clannad otrzymał nagrodę BAFTA."
Napisy w polskiej wersji językowej są dostępne do wszystkich 26 odcinków na napisy24:
http://napisy24.pl/search.php?str=robin+of+sherwood

Paczka ze wszystkimi odcinkami w 350-kach i soundtrackiem znajduje się tu:
http://btjunkie.org/torrent/Robin-of-Sh ... 1d60f37193

Tu znajdziecie więcej informacji:
Filmweb
IMDb
Wikipedia

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 27 marca 2008, 09:52 przez steven pienaar, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ale co to ma do rzeczy na tamtym forum był zaproponowany ale nie wyszlo..
Wiec można próbować szczescia tutaj.
Jakby cos to ja mam wszystkie odcinki moge pomoc:D
Obrazek
dunk on u
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dunk on u »

piotr_cebo pisze:Ale co to ma do rzeczy na tamtym forum był zaproponowany ale nie wyszlo..
Ano to ma do rzeczy, że podane linki są związane z tym serialem i MOŻE autor wątku (i inni) ich nie czytał, a skoro proponuje ten serial to chyba leży to w jego kręgu zainteresowań.

Ciężko z myśleniem na początku tygodnia? :wink:

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

No w sumie to chyba cieżko :oops:
Myslalem ze odbierasz to negatywnie i chcesz powiedziec ze juz na poprzednim forum bylo cos o tym i zeby nawet sie nie interesowac. :mrgreen:

Ja rowniez pozdrawiam!
Obrazek
Awatar użytkownika
steven pienaar
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

dunk on u pisze:Ano to ma do rzeczy, że podane linki są związane z tym serialem i MOŻE autor wątku (i inni) ich nie czytał, a skoro proponuje ten serial to chyba leży to w jego kręgu zainteresowań.
Czytałem ten wątek na bieżąco i również miałem wstawić w propozycji linki do niego ale dunk on u mnie wyręczył. :wink: Problem był w tym, że jeden z użytkowników wystawił na własną rękę 2 odcinki pod nazwą asd i pożegnał się przez to z forum, a temat upadł i nikt na nowym forum się nim nie zainteresował. A serial myślę, że jest wart zachodu, tym bardziej, że wszystkie odcinki i napisy do nich są dostępne...
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Ja również jak uważam i zdecydowanie jest za:D
Obrazek
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Bardzo chciałabym obejrzeć jeszcze raz ten serial. po prostu jest cudowny. 10/10 za historie, pomysł, grę aktorów i przede wszystkim ...za muzykę. Wtedy po raz pierwszy usłyszałam Claanad :D O tamtej pory zdążyłam zgromadzić chyba wszystkie nagrania tego zespołu. Zainteresowałam się mitologią celtycką i tak dalej...
Jeśli ktoś zdecyduje się wstawic ten serial (ja niestety nie kumata a i łącza nie te) Hern Łowca będzie miał go w swojej opiece. :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
Matthaios
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Matthaios »

beata101 pisze:Bardzo chciałabym obejrzeć jeszcze raz ten serial. po prostu jest cudowny. 10/10 za historie, pomysł, grę aktorów i przede wszystkim ...za muzykę. Wtedy po raz pierwszy usłyszałam Claanad :D O tamtej pory zdążyłam zgromadzić chyba wszystkie nagrania tego zespołu. Zainteresowałam się mitologią celtycką i tak dalej...
Jeśli ktoś zdecyduje się wstawic ten serial (ja niestety nie kumata a i łącza nie te) Hern Łowca będzie miał go w swojej opiece. :D
Hmmm, muszę powiedzieć, że nie dawno miałem okazje obejrzeć wszystkie 3 sezony tego serialu.
Również "wychowałem" się na tej produkcji i darzę ją wielkim sentymentem, a i wspominam bardzo miło, ale...
...Ale to jest serial z lat 80, jego realizacja i użyte efekty specjalne na dzień dzisiejszy mnie drażnią, gra aktorska jest rzeczywiście dobra, klimat mroczny, tajemniczy i pełen wierzeń celtyckich, jednak moim skromnym zdaniem to nie wystarcza. Podobnie muzyka Clannad'u, która jest dobra, zaczyna się szybko nudzić, gdyż jest eksploatowana we wszystkich sezonach.
Jak powiedział mi kiedyś przyjaciel, ten serial najlepiej zostawić w spokoju, czeluściach wspomnień z dzieciństwa i nie starać się go wygrzebać za wszelką cenę bo może się okazać, że "król jest nagi". Istnieje dużo innych pozycji, kręconych obecnie którymi warto się zająć, a Robin... Robin pozostanie tam gdzie jego miejsce...w pamięci.

PS Moja wypowiedź nie miała na celu negatywnego ocenienia tej produkcji, chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że odgrzebując ten serial można się rozczarować, a jest wiele innych pozycji na które, warto poświęcić swój czas.
TU może być TWOJA reklama :D
Awatar użytkownika
steven pienaar
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Widzę, że propozycja umieszczenia serialu w wersji asd nie znalazła żadnego odzewu ze strony grupy uploaderów, może to jakaś niewytłumaczalna i tajemnicza seria przypadków sprawiła, że została ona przez Was nieumyślnie przeoczona :grin:
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

steven pienaar pisze: Widzę, że propozycja umieszczenia serialu w wersji asd nie znalazła żadnego odzewu ze strony grupy uploaderów, może to jakaś niewytłumaczalna i tajemnicza seria przypadków sprawiła, że została ona przez Was nieumyślnie przeoczona :grin:
W tym temacie muszę Cię akurat wyprowadzić z błędu. Mam akurat ten serial skompresowany i praktycznie gotowy do wstawienia na stronę. Przyznaję się jednak bez bicia, że w natłoku spraw codziennych zapomniałem o nim :D. Jest jednak mały problem, który wynikł w trakcie kompresji. Jako, że jest to już starszy serial to kompresji nie poddawał się dźwięk. Zatem w 1 i 2 sezonie odcinki ważą ok 170-180 MB. 3 sezon jest już normalnie skompresowany. Wszystkie sezony razem ważą ok 3,80 GB. Jakość obrazu też nie powala na kolana w stosunku do dzisiejszych produkcji ale idzie śmiało oglądać go. Pytanie zatem czy wstawiać na stronę czy odpuścić sobie. Proszę zatem szerokie gremium o zabranie głosu w tej materii.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Wystawic wszystko w jednej paczce.
Obrazek When Dreams Come True...
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Zgadzam się z przedmówcą :)
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

WYSTAWIAĆ WYSTAWIAĆ WYSTAWIAĆ!

Nie pamiętam już o czym była dokładnie historia, ale pamiętam że jako dziecko uwielbiałem ten serial :D
I coś z tą skórą jelenia mi się kojarzy :)
(nie czytałem opisów serialu które daliście teraz, żeby nie psuć sobie zabawy przy oglądaniu :))
Obrazek
mareczek82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mareczek82 »

nie moge się już doczekać-ale fajna niespodzianka
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

Suuuuuuuuuuuper, wstawiaj proszę :grin:
sineater
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: sineater »

Zdecydowanie trzeba wystawić. Może być w jednej paczce :grin:
Bartek
Awatar użytkownika
steven pienaar
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

An25driu pisze:Pytanie zatem czy wstawiać na stronę czy odpuścić sobie. Proszę zatem szerokie gremium o zabranie głosu w tej materii.
Gremium postanowiło jednomyślnie, że byłoby fajnie, gdyby serial się pojawił. :grin:
An25driu pisze:Przyznaję się jednak bez bicia, że w natłoku spraw codziennych zapomniałem o nim .
Czyżby znowu dała znać o sobie skleroza? :P
A tak na poważnie to jak wyglądają postępy z wystawieniem serialu, tak tylko z ciekawości pytam, nie żebym sie niecierpliwił...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko

steven pienaar pisze:A tak na poważnie to jak wyglądają postępy z wystawieniem serialu, tak tylko z ciekawości pytam, nie żebym sie niecierpliwił...
Ja dołączam :grin:
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

A ja to mam na płytkach już z rok i nie mogę się zebrać. Obejrzałem dwa odcinki ale mnie nie wciągnął.
Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ