Zastanawia mie tylko jedno - w obu odcinkach kilkakrotnie położony był nacisk na motto: "Spluwa zawsze wygrywa".
Skoro tak co stoi na przeszkodzie, żeby większość z tych co przeżyli nie zaopatrzyła się w broń? Przecież na pewno masa gliniarzy leży gdzieś tam nie mówiąc już o sklepach z bronią czy bazach wojskowych.
A tutaj wygląda na to, że tylko Tom ma łeb na karku...
Druga sprawa to Sarach - poszła po "ciężki sprzęt" potrzebny do wykopania przysypanych ludzi a co przyniosła? Coś co wyglądało na jakiś lewarek samochodowy... - to już mogli scenarzyści jakiś dzwig podstawić etc...
No i nie uważacie, że Abby za łatwo uciekła?
Taki ośrodek i nie miał żadnego strażnika przy drzwiach? Ani elektronicznego zamka??
Na razie jest nieźle - wartka i ciekawa fabuła. [spoiler]Zastanawia mie tylko jedno - w obu odcinkach kilkakrotnie położony był nacisk na motto: "Spluwa zawsze wygrywa". Skoro tak co stoi na przeszkodzie, żeby większość z tych co przeżyli nie zaopatrzyła się w broń? Przecież na pewno masa gliniarzy leży gdzieś tam nie mówiąc już o sklepach z bronią czy bazach wojskowych. A tutaj wygląda na to, że tylko Tom ma łeb na karku...
Druga sprawa to Sarach - poszła po "ciężki sprzęt" potrzebny do wykopania przysypanych ludzi a co przyniosła? Coś co wyglądało na jakiś lewarek samochodowy... - to już mogli scenarzyści jakiś dzwig podstawić etc... [img]http://tvshows.i365.pl/upload_files/Survivors[2x01]Episode1(XviDasd).jpg[/img]
No i nie uważacie, że Abby za łatwo uciekła? Taki ośrodek i nie miał żadnego strażnika przy drzwiach? Ani elektronicznego zamka??[/spoiler]
Jestem w 3/4 drugiego sezonu więc moja ocena może nie być miarodajna ale:
Sezon trochę słabszy a to ze względu na brak innowacyjności.
Spoiler:
Jak dotychczas nie dowiadujemy się niczego nowego w globalnej sprawie, zamiast tego mamy odcinki/historyjki dotyczące survivalu...
no ale trudno mieć o to pretensje w końcu o tym jest serial.
Wracam do oglądania bo ciekawy jestem końca sezonu - będzie jakieś wytłumaczenie czy bbc znowu każe nam czekać dwa lata??
Jestem w 3/4 drugiego sezonu więc moja ocena może nie być miarodajna ale: Sezon trochę słabszy a to ze względu na brak innowacyjności. [spoiler]Jak dotychczas nie dowiadujemy się niczego nowego w globalnej sprawie, zamiast tego mamy odcinki/historyjki dotyczące survivalu...[/spoiler] no ale trudno mieć o to pretensje w końcu o tym jest serial. Wracam do oglądania bo ciekawy jestem końca sezonu - będzie jakieś wytłumaczenie czy bbc znowu każe nam czekać dwa lata?? :(
Ha - oglądnąłem całość i muszę stwierdzić, że bardzo dobrze zakończył się ten sezon.
Generalnie można by przyjąć, że to już koniec - większość tajemnic została wyjaśniona, ale to co Zrobił Tom na samym końcu świadczy o tym, że możemy spodziewać się kolejnego sezonu...
Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam
Ha - oglądnąłem całość i muszę stwierdzić, że bardzo dobrze zakończył się ten sezon. Generalnie można by przyjąć, że to już koniec - większość tajemnic została wyjaśniona, ale to co Zrobił Tom na samym końcu świadczy o tym, że możemy spodziewać się kolejnego sezonu... Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam :ok :ok :ok
Ja właśnie skończyłem oglądać 2. sezon. Wyśmienity serial. Jeden odcinek słabszy. Ale końcówka sezonu rewelacyjna. Krótki, ale bardzo dobry serial. Kto jeszcze nie widział, lepiej niech zasysa
Ja właśnie skończyłem oglądać 2. sezon. Wyśmienity serial. Jeden odcinek słabszy. Ale końcówka sezonu rewelacyjna. Krótki, ale bardzo dobry serial. Kto jeszcze nie widział, lepiej niech zasysa :D
Ja już mam na dysku tylko teraz trzeba wygospodarować 6 godzin
Ostatnimi czasy chętniej oglądam takie kilku odcinkowe sezony, maksymalnie 12sto. Dłuższe mi się przejadły.
Ja już mam na dysku tylko teraz trzeba wygospodarować 6 godzin :scratch: Ostatnimi czasy chętniej oglądam takie kilku odcinkowe sezony, maksymalnie 12sto. Dłuższe mi się przejadły.