Jak w temacie. Podzielcie się swoimi typami. Nie piszmy tu o kontynuacjach, bo pewnie jest pełno pozycji na które wszyscy czekają, tylko o premierach nowych seriali. Mile widziane opinie, np. zdanie uzasadnienia dlaczego akurat ten serial.
To ja zacznę, a jest tego trochę. Dominują trzy gatunki: ala-historyczny (ala- dlatego, że z historią mają mało co wspólnego, ale dzieją się w przeszłości), sajfaj i akcja (konspiracyjny).
Czyli po kolei:
Game Of Thrones (HBO) - wystarczy popatrzeć na ekipę odpowiedzialną za tą produkcję. Książek nie czytałem, ale serial zobaczę na pewno z dwóch powodów: fantsy i hbo :)
Pillars of the Earth (Starz) - miniserial od Starz. Przekonał mnie trailer, więc na pewno zobaczę przynajmniej pierwszy odcinek.
Camelot (Starz) - znowu Starz ;) . O tej produkcji nie wiadomo jeszcze zbyt wiele, ale na pewno zobaczę przynajmniej pilota serialu.
Borgias, The (SHOWTIME) - porównywany do The Tudors, którego nie oglądałem. Jakby nie Jeremy Irons w roli głównej, i że to stacja SHOWTIME pewnie bym się nie zainteresował, a tak po zobaczeniu trailera, przerywanego wypowiedziami Ironsa nabrałem smaku na tą produkcję.
Boardwalk Empire (HBO) - gangsterski serial hbo. Czasy prohibincji w Atlantic City. Czegoi tu więcej chcieć ;). Jeden z trzech najbardziej oczekiwanych przezemnie.
Walking Dead, The (AMC) - szum wokół tego sreialu "zmusił mnie" do zamówienia sobie komiksu. Jest to drugi serial którego, jak na razie nie mogę się doczekać.
Hawaii Five-O (CBS) - lubię tego aktora z Moonlight. Mam nadzieję, że to będzie hit CBS na miarę CSI:LV, bo zapowiada się ciekaie. Trzeci faworyt :)
Event, The (NBC) Zaj....y trailer. Polecam ;) Mój cichy kandydan na zastępstwo 24, chociaż wątpię, że mu dorówna.
Pozatym:
Cape, The (NBC)
Haven (SyFy)
Day One (NBC)
Rubicon (AMC)
Phantom, The (SyFy)
Under The Dome
Kiedy ja znajdę na to czas :D
Na na jakie premierowe seriale czekacie? (Jesień 2010+)
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- youtube Warszawa
Na na jakie premierowe seriale czekacie? (Jesień 2010+)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Game of Thrones powinno być bardzo dobre, właśnie czytam książkę i jest bardzo ciekawa, dużo zwrotów akcji, bardzo solidny materiał na serial, możemy być pewni, że szykuje się bardzo mocna pozycja, zwłaszcza, żę to HBO
Walking Dead wygląda interesująco, aż mam ochotę komiks, a nie przepadam za komiksami

Walking Dead wygląda interesująco, aż mam ochotę komiks, a nie przepadam za komiksami

-
Wskaż do odpowiedzi
Nie za bardzo mogę się z tym zgodzić. Oczywiście książka jest świetna, nie ma tutaj żadnych wątpliwościgracek17 pisze:Game of Thrones powinno być bardzo dobre, właśnie czytam książkę i jest bardzo ciekawa, dużo zwrotów akcji, bardzo solidny materiał na serial, możemy być pewni, że szykuje się bardzo mocna pozycja, zwłaszcza, żę to HBO![]()

Tak więc z jednej strony niecierpliwie oczekuję na ten serial, a z drugiej trochę się boję jak im wyjdzie ta ekranizacja. Pociesza mnie jednak fakt, że stoi za tym HBO. Pozwala mi to z optymizmem patrzeć na losy tej produkcji.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
Oceń ten serial