napisy.info / n24 i inne...

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: kickmyass »

// wyemigrowali z Naszej Pięknej Ojczyzny
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mogłabym chcieć pomóc komuś
A mogłabym chcieć pomóc wszystkim

Obrazek
Obrazek
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

Jako że na hataka wejść nie mogę to wchodzę sprawdzać napisy na napisy24 jak wiadomo ta strona też należy do hataka (lub hatak do tej strony :P) w każdym razie napisy ze strony napisy24 zawsze trafiają na hataka :)

No ale wracam do tego co chciałem wam pokazać :P
Jak pamiętacie ostatnio były zbiórki na hataku, w tym momencie gdy piszę wiadomość nie wiem czy czasem znów nie pojawiła się kolejna zbiórka, każdym razie teraz zaczynają "żebrać" na napisy24 :P
Obrazek
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Przepili wszystko w sylwestra i pojawiły się pajęczyny w portfelu, więc trzeba uzupełnić zasoby finansowe na tłusty czwartek :lol:
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: haker_dream »

Pośmielisko i żebraków (rzebraków?) z siebie robią takie jest moje zdanie. Choć robią wiele dobrego to robią to z własnej woli, dlaczego ich nie zamkneli tak jak napisy org, a napisy zostawili przecież napisy nie robiły zbiórek?
Awatar użytkownika
kickmyass
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: kickmyass »

// ja już tego nie komentuje. Po prostu ściągam napisy.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Mogłabym chcieć pomóc komuś
A mogłabym chcieć pomóc wszystkim

Obrazek
Obrazek
Pepe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pepe »

Pozwolę siebie zacytować
Pepe Gru 06, 2007 23:42 pisze:jutro może napiszą, że brakuje około 600 zł, bo trzy stówy wydali na mikołajki :D
jednak na mikołajki wydali więcej (2 tyś) :wink:
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Jak pamiętacie wczoraj zapodałem tego screena:

Obrazek

Dzisiaj wchodzę sprawdzić czy są najnowsze napisy do Earla i widzę nawy tekst :shock:
Coś mi się wydaje że kiepsko idzie im ta zbiórka :P

Obrazek

ehh chyba już coś za długo owijają w tą bawełnę :roll:
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Chyba mają kaca giganta i im sie śpieszy po kolejne dostawy klinów :lol:
Oj panowie, panowie. Nie wiecie kiedy "należy ze sceny zejść"?
qwertz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: qwertz »

Zabawni oni są. Wspólna baza miała wystartować już kilka miesięcy, reklamowali się nawet hasłem "projekt już prawie gotowy". Dodatkowo uzbierali kasę na grafikę do napisów24 i teraz chcą budować serwis od nowa?

Żenada, panowie.

Polecam zajrzeć na forum napisów24, gdzie Sokar żali się ile on to już kredytów na serwis pobrał (ciekawe co wpisał we wniosku o przyznanie kredytu :P ).

http://forum.gwrota.com/index.php?showtopic=13166
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Szkoda gadać.
Serwis ma charakter zarobkowy i żeruje na naiwności użytkowników.
Nowy silnik miał ruszyć już w październiku zeszłego roku - był już gotowy tylko brakowało tysiaka na grafike (i na jej pocięcie). Po zebraniu tej kasy
nagle okazuje się, że znowu trzeba zapłacić programiście... to po co były te ogłoszenia "pilnie potrzeba php-owca" itp? Przecież nie chodziło o płatnego programiste...
Mniejsza z tym - bezczelność w tym przypadku została przektroczona - starzy wyjadacze pamiętają, ze od początku swojego istnienia hatak kilka razy do roku robił "ostatnie" zbiórki.

Dodatkowo homelab okazał się niewypałem i nie widzę sensu podtrzymywania przy życiu "trupa" poprzez ciągłe nawoływania do odwiedzin - jeśli coś jest nieciekawe to żadne takie akcje nie przyniosą rezultatów na dłuższą metę...

W końcu dojdzie do tego, że serwis stanie sie płatny gdyż autorom zależy wyłącznie na łatwym zarobku.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
qwertz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: qwertz »

Bawi mnie to zdanie Sokara, że jeśli nie będzie napisów24 to nie będzie i samych napisów. Facet kreuje się trochę na "mesjasza", bez którego świat by nie istniał - zauważyliście, że Sokar używa tych samych metod jak pan na eSz z konkurencji? Na przykład te całe szantaże, że jeśli kasy nie będzie to zamknie serwis/przekaże serwis innym/zrobi serwis na abo itp. No i uśmiech politowania pojawia się na moich ustach, kiedy stwierdza, że przez wpłaty dziękuje się tłumaczom za tłumaczenia - śmiech na sali. No i te posty niektórych w stylu "ile to oni kasy nie dali". Tu 50 zł, tam 100 zł. W kraju, w którym średnia płaca wynosi ok 2700 zł (co jak wiadomo nie jest miarodajne), a opłaty ciągle rosną, nagle sporo osób zaczyna się robić rozrzutna. Tyle, że te informacje są nie do udowodnienia. Też mogę wpłacić 10 złotych, a mówić wszem i wobec, że było to 500 złotych. Ludzie kreują się na wielkich dobroczyńców i nawet nie próbują dowiadywać się na co faktycznie ta kasa zostaje przeznaczona. Skąd mogą wiedzieć, że zbiórka 2 tys. złotych nie zakończyła się dopiero po zebraniu 5 tys.? Z czegoś trzeba odsetki od kredytów spłacać :P

IMO napisy24 zeszły na psy, kiedy dołączyli bazę napisów z .orgów. Tak się zarzekali, że nigdy nie dopuszczą do "obrotu" napisów w TMP, a teraz 3/4 tekstów jest właśnie w tym formacie - polecieli na popularność i zaprowadzili burdel w swoich czeluściach. Zbiórki non-stop to był ten ziobrowski gwóźdź do trumny serwisu.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Afery z portalami PL

Post autor: fluid »

Od czasu do czasu z czystej ciekawosci wizytuje ten burdel ktory kiedys byl calkiem dobra strona z napisami ale odkad pewna osoba zaczela miec problemy emocjonalne bagno tam wieksze niz w dzungli amazonskiej.
Coz wiec takiego interesujacego odwalil imc KJS, ano strzelil "niusa" ze ze smiechu sie jeszcze tarzam po podlodze.

Obrazek

Co w tym takiego dziwnego??
Jak mozemy sie dowiedziec z ww. notki
Czterech administratorów strony - Peter Sunde, Carl Lundstrom, Fredrik Neij i Gottfrid Svartholm Warg - zostali skazani na karę 123 tysięcy euro, konfiskatę mienia oraz po roku więzienia dla każdego z nich.
wszystko cacy i pieknie tylko ze kiedy udamy sie pod link podany jako zrodlo owego "niusa" ( http://www.tech.co.uk ) i poszperamy troche na tej stronce to znajdziemy
takie cos

..gdzie jak byk jest napisane..
could been fined €123,000 (£91,762) and will have all their equipment confiscated if convicted.
..czyli JESLI zostana skazani to tyle beda musieli zaplacic.

Jednym slowem smiech na sali a KJS to bardzo dziwna i IMO ciezko chora i zakompleksiona persona.
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

myślę, że brak odpowiedzi w tym temacie przez cały dzień mówi sam za siebie - brak słów na poczynania tego pana.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Szklarski toczy pianę i szuka wszędzie wroga nie widząc tego, że niczym Donkichot walczy z wyimaginowanymi wiatrakami...
Uczcijmy jego pamięć minutą ciszy...
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

przy dzisiejszym kursie 3.5902 * 123 = 441.6 zł to faktycznie majątek, szczególnie dla Skandynawów
widać że czytając "niusa" pan Sz. tak się ucieszył że z 123 euro zrobił 123 tyś. :grin: marzy mu się....
tetrus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tetrus »

za duzo jednoczesnie tych projektow chcieli uruchomic, homelab, hatak live, napisy24 i nie wiadomo co jeszcze
jak to Leo B. mowi powinno byc krok po kroku...a nie wszystko na raz
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Wg zapowiedzi nowy hatak będzie tak wyglądał:

Obrazek

Na pierwszy rzut oka wygląda ładnie - design dopracowany i czytelny.
Skoro jdnak strona hatak.pl zmienia sie ze strony czysto "napisowej" to po co im home lab?
Nie wiem tez czy informacje "dnia codziennego" są naprawdę konieczne - od tego mam onet czy tvn24
Szkoda mi trochę "starego" hataka - miał swój klimat no ale poczekamy zobaczymy - może faktycznie będzie lepiej? :alien:
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Ja mam nadzieję że nie będzie zbyt dużo grafik i "flash'y" bo skończy się odwiedzanie hataka na dobre :roll: ( mój słaby komp nie wytrzymuje takich stron )

A co do samego wyglądu... po tym co widać na powyższym screenie nie jest źle :)
Jak wyszło w rzeczywistości to przekonamy się w "praniu" :grin:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

ja się cieszę, przynajmniej widać że ta fortuna którą zbierali przez ostatnie ćwierćwiecze wreszcie na coś poszła.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ