Nowy portal

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa

Post autor: piotr_cebo »

A ja niestety muszę trochę wtrącić. Coraz więcej ludzi korzystna z notebooków, więc za najpopularniejszą rozdzielczość trzeba uważać 1366x768, oczywiście nie można też robić stron za małych bo będą słabo wyglądały na większych monitorach. W związku z tym proponowałbym zmniejszyć to 'okno' powiedzmy reklamowe. Po za tym nie podoba mi się jeszcze jeden element - logo, jest najzwyczajniej w świecie słabe - widać, że moja robota :D

Tyle uwag, a co do samego wyglądu layoutu - świetny!! Nic dodać nic ująć. Pozostaje nie przesadzić z ilością elementów na głównej i będzie super!
Obrazek
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

nie znam się na grafice ale wygląd jak dla mnie bomba, tylko nastąpiło odejście od barw klubowych :smile:
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Wow. Fajowe. Wygląd ekstra, ciekawy jestem strasznie jak się będzie strona prezentowała w całej okazałości :tongue:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

najphil pisze:dla mnie bomba, ale bardziej mnie interesuje wygląd forum
Layout Forum będzie najpewniej dopasowany do strony. Co do samego układu kolumn to najpewniej zostanie ten: http://xvidasd.com/n/ (proszę nie pisz tam postów itp - to wersja "testowa").
piotr_cebo pisze:proponowałbym zmniejszyć to 'okno' powiedzmy reklamowe.
No nie wiem - celowo zrobiłem je takie duże, żeby odróżniać się od innych stron - zamiast więc porównywać tą stronę do innych, popatrz jeszcze raz obiektywnie.
Oczywiście wszystko jest do zmiany - na razie serwis jest w fazie projektowania - jak więcej osób będzie chciało zmniejszenia to oczywiście się zrobi :)
piotr_cebo pisze:Po za tym nie podoba mi się jeszcze jeden element - logo, jest najzwyczajniej w świecie słabe - widać, że moja robota
Logo jest świetne choć to na stronie naprędce wyciąłem ze starego bannera dlatego krawędzie musiałem zmiękczyć. Jako autor na pewno posiadasz to logo w wersji 'nie bitmapowej' - jak więc możesz to prosiłbym o przesłanie pliku źródłowego / lub wykonanie innego skoro to obecne Ci się nie podoba :)

Jeśli masz propozycję na trzy rotacyjne bannerki to również będziemy dziękować (1000x350) :)
duzybumcyk pisze:tylko nastąpiło odejście od barw klubowych
Ano właśnie - pierwotnie chciałem podtrzymać tradycję ale zdecydowałem się jednak na odmianę - jak już zmieniamy to niech będzie to widoczne a co! ;)
beata101 pisze:
xvidasd pisze:może więc pomożesz?
Oczywiście w miare możliwości :)
Dziękuję wszystkim, którzy chcą pomóc - na pewno każde zgłoszenie będzie wykorzystane w miarę powstawania serwisu (będę się upominał :D ) - na chwilę obecną jak ktoś ma Joomlę w małym palcu i chciałby pomóc to niech piszę bo ja więcej czasu tracę obecnie na czytaniu "co i jak" niż na pisaniu skryptów a czas leci...
Obrazek When Dreams Come True...
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

kawal dobrej roboty, ze strona telewizji N mi sie kojarzy ;)
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Obrazek
Awatar użytkownika
Don_Bazylian
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: Don_Bazylian »

Moim zdaniem fajne, ale trochę mało charakterystyczne, nie wiem czemu, nie umiem dobrze uargumentować.
Poza tym uważam, że na takie logo jeszcze za wcześnie. Dlaczego? Uważam, że marka XviD asd nie jest jeszcze na tyle silna, aby miała tego typu logo. Trzeba by jeszcze trochę popracować, albo poczekać na większą popularność serwisu. Póki co przypadałoby się jednak logo "z literkami". To jest fajne, ale "na później", jak do serwisu ludzie się przyzwyczają a przyjdzie czas na kolejne zmiany :D
Takie jest moje subiektywne zdanie i mogę się mylić.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Bardzo ciekawe ale Don_Bazylian ma rację - bez napisu się nie obejdzie.
I troszkę barwy kolorów jakby troszkę za ostre wg, mnie.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

chodziło mi bardziej o to + napis, ale to tylko propozycja, podobać się nie musi :) Jeśli nic innego nie wymyślę to jutro, albo pojutrze podeśle Ci tamto logo.
Obrazek
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: yar »

Wchodzę i oczy przecieram ze zdumienia - nowy layout strony w dobrym kierunku - ciekawa kolorystyka - baner dosyć duży - jednak to pewnie kwestia rozdzielczości ekranu - jestem zdecydowanie na tak.

Forum hmmm rozumiem że kolorystycznie będzie dopasowane do strony głównej? Swoją drogą już wydaję się bardziej przejrzyste.

W kwestii tego co zaproponował piotr_cebo myślę, że dobrym pomysłem jest pójście w całkiem nową stronę z logiem znanej marki - stworzyć coś innego od standardów i tym samym spopularyzować portal (znana reguła ale jednak coś nowego) - rozumiem użytkowników z dłuższym stażem i archiwalnym spojrzeniem ;)

@xvidasd pisałeś docelowo o 1280x1024, ciutkę mniejsza nie stworzy kłopotu korzystania z www?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie - 1024x... jest wystarczające i przy tej rozdziałce dolny suwak nie powinien się wyświetlać. Tyle, że jak ktoś ma ustawioną tak niską rozdzielczość to serwis nie będzie się tak efektownie prezentował.
Ten duży banner będzie tylko na głównej - reszta stron będzie bez niego
np.: http://xvidasd.com/j/index.php/szukaj
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

Bardzo dobrze się prezentuje. Prosta i elegancka kolorystyka, przejrzysta forma. Chociaż chciałbym tam wpleść jakiś ciepły kolor - jakąś stłumioną czerwień albo pomarańczę. . .
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Coś tam postaram się wpleść, żeby trupio nie było. A shoutboxa chcecie?
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: yar »

xvidasd pisze:A shoutboxa chcecie?
Pewnie - ciekawa forma, krótkich wypowiedzi.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Jasne że tak. Powinien pozostać.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Potrzebuję kilku chętnych do przetestowania pewnej funkcji.
Ochotnik będzie miał za zadanie napisać artykuł - temat dowolny - byle związany z serialami...
Nie musi to być nie wiadomo co - kilka zdań wystarczy, może zdjęcia czy youtube.
Może to nawet być jakiś artykuł z innych stron (podajemy wtedy źródło i link).

Napisałem kilka funkcji, które automatycznie będą ingerować w napisane treści i je moderować ale sam nie mogę sobie napisać artykułu bo wiadomo, że taki został by sformatowany idealnie :D

Czy ktoś będzie chętny?
(artykuły trzeba by napisać (umieścić) pojutrze czyli 23.02.2012 ).
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Ode mnie będzie jeden artukuł jeśli trzeba pomocy :) Nie będę tego ja pisał, więc prawdopodobnie będzie się dało czytać :)
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

O, to ja skrobnę cosik :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Przejrzałem, żadnych nowych, ciekawych seriali nie znalazłem. Mogę napisać coś o zbliżającej się premierze filmu. :D Ewentualnie, dodać zajadły komentarz na temat "Rescu me".
ObrazekObrazek
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

To jak kilka zdań wystarczy to ja też spróbuję coś napisać :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ