hehe - chyba nie zaglądałeś dawno na główną bo ostatnio coś tam pozmieniałem ale faktycznie stare wcale nie znaczy gorsze... więc po kolei: http://xvidasd.com/phpbb2/portal.php
Porównajmy co było a co jest:
Opcje:
RSS: będzie
Kalendarz: jest (i był)
Panel: jest (i był)
SBox: jest (i był)
Zabawa: był - pytałem czy ktoś chce by w nowej wersji był - zero odzewu,
Ankieta: bez problemu - zero zainteresowania,
Stat: (statystyki - jest - szersze można dodać),
i po lewej:
Dodano: jest,
Wkrótce: właśnie trwają konsultacje z grupą,
Dotacje: jest,
Głosuj: wszelkie moduły statystyczne gotowe,
Zobacz: do dodania w każdej chwili.
Wygląda więc na to, że większość jest po staremu tylko layout się zmienił...
Moja propozycja jest następująca - albo po staremu będziemy na głównej ogłaszać premiery - wtedy będzie 95% zgodność albo zamiast tego na głównej będziemy ogłaszać: "planuję wystawić + newsy".
hehe - chyba nie zaglądałeś dawno na główną bo ostatnio coś tam pozmieniałem ale faktycznie stare wcale nie znaczy gorsze... więc po kolei: http://xvidasd.com/phpbb2/portal.php Porównajmy co było a co jest:
Opcje: RSS: będzie
Kalendarz: jest (i był)
Panel: jest (i był)
SBox: jest (i był)
Zabawa: był - pytałem czy ktoś chce by w nowej wersji był - zero odzewu,
Ankieta: bez problemu - zero zainteresowania,
Stat: (statystyki - jest - szersze można dodać),
i po lewej:
Dodano: jest,
Wkrótce: właśnie trwają konsultacje z grupą,
Dotacje: jest,
Głosuj: wszelkie moduły statystyczne gotowe,
Zobacz: do dodania w każdej chwili.
Wygląda więc na to, że większość jest po staremu tylko layout się zmienił... Moja propozycja jest następująca - albo po staremu będziemy na głównej ogłaszać premiery - wtedy będzie 95% zgodność albo zamiast tego na głównej będziemy ogłaszać: "planuję wystawić + newsy".
Brak odzewu można wyjaśnić tym, że wielu wchodzi od razu na forum, z pominięciem strony głównej, np. ja
Ale w tej chwili patrząc na główną to mogę tylko przyklasnąć, bardzo ładna
Brak odzewu można wyjaśnić tym, że wielu wchodzi od razu na forum, z pominięciem strony głównej, np. ja :) Ale w tej chwili patrząc na główną to mogę tylko przyklasnąć, bardzo ładna :)
nova.nike pisze:Brak odzewu można wyjaśnić tym, że wielu wchodzi od razu na forum, z pominięciem strony głównej, np. ja
Ale w tej chwili patrząc na główną to mogę tylko przyklasnąć, bardzo ładna
Ja z str. głównej korzystam ale osatnio mam strasznie dużo na głowie i w związku z tym nie chce mi się myśleć... nawet bardziej niż zwykle. W związku z tym pójdę na łatwiznę i poprę przedmówcę
[quote="nova.nike"]Brak odzewu można wyjaśnić tym, że wielu wchodzi od razu na forum, z pominięciem strony głównej, np. ja :) Ale w tej chwili patrząc na główną to mogę tylko przyklasnąć, bardzo ładna :)[/quote]Ja z str. głównej korzystam ale osatnio mam strasznie dużo na głowie i w związku z tym nie chce mi się myśleć... nawet bardziej niż zwykle. W związku z tym pójdę na łatwiznę i poprę przedmówcę ;)
Nie ma się co oszukiwać - odkąd firmy hostingujące nałożyły ograniczenia serwis podupada - dodatkowo zmiany jakie zostały wprowadzone podziałały na niekorzyść - "niby ładniej i piękniej ale jakoś drętwo"... - rozumiem to.
Rozumiem też, że coraz dalej sięga szerokopasmowy internet i ściągnięcie 350mb to kwestia minut a nie jak kiedyś dni... Coraz mniej osób więc zagląda na niniejsze forum a co za tym idzie nie pisze...
Jakieś dwa tyg temu zastanawiałem się czy po prostu nie zlikwidować serwisu w ogóle zostawiając tylko forum i bazę seriali... - ot tak dla potomnych
Wpadłem jednak na inny pomysł ale tym razem nie robię nic samemu - albo większość się włączy albo klapa...
Co zawsze było najlepsze w xvidasd? Forum... - może więc zamiast joomli niech to forum będzie stroną główną ew. z shoutboxem i ostatnimi tematami z forum?
Albo tylko z takimi informacjami jakie byście chcieli?
No właśnie? Jakie byście chcieli?
Kto chce coś zbudować? Kto chce coś zaproponować?
Może jakiś wzór? Jakiś adres serwisu?
Chętni na moderację? Programowanie? Administrację?
Mój potencjał jest niewyczerpalny i po raz kolejny wszystko można przebudować ale tym razem potrzebuję solidnych konsultacji i wsparcia... - jeśli tradycyjnie ze dwie - trzy osoby coś napomkną to zostanie tak jak jest... - zbyt dużo energii pochłania przebudowywanie wszystkiego a dla pięciu osób to z całym szacunkiem ale strata czasu...
Od razu mówię że nie trzeba być profesjonalistą w żadnej dziedzinie, żeby wymienić co i gdzie byście chcieli mieć na "first look" - od razu też mówię, że jak z dwadzieścia osób nie wypowie się w tym temacie to ja już nie robię nic...
Ale może faktycznie nie ma co się starać bo czasy się zmieniają i po prostu trzeba iść dalej a trupy po prostu zakopać??
Czasy się zmieniają i ja to rozumiem - nie ma sensu nic na siłę prawda?
Więc co robimy?
Nie ma się co oszukiwać - odkąd firmy hostingujące nałożyły ograniczenia serwis podupada - dodatkowo zmiany jakie zostały wprowadzone podziałały na niekorzyść - "niby ładniej i piękniej ale jakoś drętwo"... - rozumiem to. Rozumiem też, że coraz dalej sięga szerokopasmowy internet i ściągnięcie 350mb to kwestia minut a nie jak kiedyś dni... Coraz mniej osób więc zagląda na niniejsze forum a co za tym idzie nie pisze... Jakieś dwa tyg temu zastanawiałem się czy po prostu nie zlikwidować serwisu w ogóle zostawiając tylko forum i bazę seriali... - ot tak dla potomnych ;) Wpadłem jednak na inny pomysł ale tym razem nie robię nic samemu - albo większość się włączy albo klapa...
Co zawsze było najlepsze w xvidasd? Forum... - może więc zamiast joomli niech to forum będzie stroną główną ew. z shoutboxem i ostatnimi tematami z forum? Albo tylko z takimi informacjami jakie byście chcieli? No właśnie? Jakie byście chcieli? Kto chce coś zbudować? Kto chce coś zaproponować? Może jakiś wzór? Jakiś adres serwisu? Chętni na moderację? Programowanie? Administrację?
Mój potencjał jest niewyczerpalny i po raz kolejny wszystko można przebudować ale tym razem potrzebuję solidnych konsultacji i wsparcia... - jeśli tradycyjnie ze dwie - trzy osoby coś napomkną to zostanie tak jak jest... - zbyt dużo energii pochłania przebudowywanie wszystkiego a dla pięciu osób to z całym szacunkiem ale strata czasu...
Od razu mówię że nie trzeba być profesjonalistą w żadnej dziedzinie, żeby wymienić co i gdzie byście chcieli mieć na "first look" - od razu też mówię, że jak z dwadzieścia osób nie wypowie się w tym temacie to ja już nie robię nic...
Ale może faktycznie nie ma co się starać bo czasy się zmieniają i po prostu trzeba iść dalej a trupy po prostu zakopać?? Czasy się zmieniają i ja to rozumiem - nie ma sensu nic na siłę prawda? :) Więc co robimy?
Dobra, pewnie nie powinnam się mądrzyć, jak nowa wśród Was, ale...skoro pytają to odpowiadam. Przyciągnęła mnie tu chęć pogadania/poczytania o serialach, gatunku do którego przekonałam się stosunkowo niedawno. Korzystam z opinii innych na temat poszczególnych produkcji. Czasem z nimi się zgadzam, czasami mam zdanie odmienne, ale lubię poczytać co inni na temat piszą. Lubię się spierać (oczywiście w sposób kulturalny) czyli pięknie się różnić. Czyli tak, głównie forum mnie interesuje. Pracuję dużo przy kompie i takie wizyty na forum traktuję jako chwilową ucieczkę od tematyki zawodowej. Bywam też na forum KMF, gdzie prowadzone są rozmowy "filmowe". Sporo ludzi tam piszących jest "ze sobą" już od lat i tworzą grupę znajomych wymieniających poglądy na interesujące ich tematy ( pozafilmowe również). Przyznaję się, że o kolejne odcinki swoich seriali i filmy staram się sama i nie ciągnę z xvidasd. No, to podałam powód, dla którego tutaj wpadam. A czego się spodziewam? Oczywiście więcej fajnego "gadulstwa" tematycznego. Tyle.
Dobra, pewnie nie powinnam się mądrzyć, jak nowa wśród Was, ale...skoro pytają to odpowiadam. Przyciągnęła mnie tu chęć pogadania/poczytania o serialach, gatunku do którego przekonałam się stosunkowo niedawno. Korzystam z opinii innych na temat poszczególnych produkcji. Czasem z nimi się zgadzam, czasami mam zdanie odmienne, ale lubię poczytać co inni na temat piszą. Lubię się spierać (oczywiście w sposób kulturalny) czyli pięknie się różnić. Czyli tak, głównie forum mnie interesuje. Pracuję dużo przy kompie i takie wizyty na forum traktuję jako chwilową ucieczkę od tematyki zawodowej. Bywam też na forum KMF, gdzie prowadzone są rozmowy "filmowe". Sporo ludzi tam piszących jest "ze sobą" już od lat i tworzą grupę znajomych wymieniających poglądy na interesujące ich tematy ( pozafilmowe również). Przyznaję się, że o kolejne odcinki swoich seriali i filmy staram się sama i nie ciągnę z xvidasd. No, to podałam powód, dla którego tutaj wpadam. A czego się spodziewam? Oczywiście więcej fajnego "gadulstwa" tematycznego. Tyle.
Poważny temat do przemyślenia.
Od dłuższego czasu zaglądam tutaj głównie dla forum. Ale muszę przyznać, że w tej odsłonie jakoś nie mogę się odnaleźć, wolałam starą. Prostszą, przyjaźniejszą. Myślę, że nie ma co kombinować z jakimś portalem. Jest już ich i tak sporo i każdy zainteresowany tam zagląda. Tutaj skupmy się na forum i rozmowach.
Jeśli chodzi o pobieranie to w dużej większości pobieram na bieżąco normalne formaty. Jeśli czekam na cały sezon to sięgam po asd. In plus tutaj zawsze były dla mnie (i zawsze będę to powtarzać) mini seriale, uk, dokumenty na które pewnie nigdy nie trafiłabym gdyby nie to forum.
Poważny temat do przemyślenia. Od dłuższego czasu zaglądam tutaj głównie dla forum. Ale muszę przyznać, że w tej odsłonie jakoś nie mogę się odnaleźć, wolałam starą. Prostszą, przyjaźniejszą. Myślę, że nie ma co kombinować z jakimś portalem. Jest już ich i tak sporo i każdy zainteresowany tam zagląda. Tutaj skupmy się na forum i rozmowach.
Jeśli chodzi o pobieranie to w dużej większości pobieram na bieżąco normalne formaty. Jeśli czekam na cały sezon to sięgam po asd. In plus tutaj zawsze były dla mnie (i zawsze będę to powtarzać) mini seriale, uk, dokumenty na które pewnie nigdy nie trafiłabym gdyby nie to forum.
Zgadzam się z lubie_kiedy w temacie portalu i forum. Sam jakiś czas temu zmieniłem skrót jakiego używam i teraz omijam stronę główną i wchodzę bezpośrednio na forum. Cenię sobie opinie z forum i często kieruję się nimi przy wyborze, co oglądać. Gadżety na stronie głównej nie są mi specjalnie potrzebne.
Dalej jestem natomiast zainteresowany wstawkami, gdyż z bezprzewodowym internetem muszę liczyć każdy megabajt. Zależałoby mi więc żeby wstawki w dotychczasowej formie przetrwały.
Zgadzam się z lubie_kiedy w temacie portalu i forum. Sam jakiś czas temu zmieniłem skrót jakiego używam i teraz omijam stronę główną i wchodzę bezpośrednio na forum. Cenię sobie opinie z forum i często kieruję się nimi przy wyborze, co oglądać. Gadżety na stronie głównej nie są mi specjalnie potrzebne.
Dalej jestem natomiast zainteresowany wstawkami, gdyż z bezprzewodowym internetem muszę liczyć każdy megabajt. Zależałoby mi więc żeby wstawki w dotychczasowej formie przetrwały.
To ja też się wypowiem.
Nie ukrywam, że stronka xvidasd.com jest moją ulubioną stronką w całym internecie i bardzo zależy mi, aby jej byt nie był zagrożony
Pamiętam jak odkryłem ją w lutym 2006 roku, na stronce były 3 seriale na krzyż a cała lista mieściła się w wąskiej kolumnie po lewej stronie strony.
Od tego czasu regularnie korzystam ze zbioru seriali a moja kolekcja też jest już bardzo pokaźna. Przez lata widziałem ile pracy i trudu zostało zainwestowane w tą stronkę.
Praktycznie wszystkie seriale, które oglądam ściągam w wersji (XviD asd), jest kilka wyjątków, które muszę ściągać w 350, dlatego nie wyobrażam sobie świata seriali bez xvidasd.com. Natomiast sam format filmu jest też świetnym wynalazkiem - idealny kompromis pomiędzy jakością obrazu a wielkością pliku. Mi osobiście nie zależy na super jakości.
Jeśli chodzi o nową odsłonę strony to ja kompletnie tego nie kupuję. Dlaczego? Na początku jak były same artykuły miałem problem z nawigacją. Nie wiedziałem w którym miejscu serwisu jestem i jak się po nim poruszać. Z resztą obecnie też układ newsów w 2 kolumnach jest dla mnie nieczytelny. Z resztą wypracowałem sobie już taki odruch, że jak wchodzę na stronę to klikam od razu "Seriale A-Z" (do forum mam oddzielny przycisk w przeglądarce).
W moim subiektywnym odczuciu poprzednia wersja strony była optymalna i trochę za nią tęsknię, może przez to, że kolorystyka też mi bardziej odpowiadała. Ta czerń to nie moje klimaty.
Samo forum uważam że jest OK i nie wymaga zmian - jasny podział i nazwy działów mówią wszystko. Od czasu jak pracuję zawodowo to mój czas na oglądanie seriali zdecydowanie skurczył się, ale jak wyjdę na prostą w oglądaniu bieżących odcinków wszystkich moich seriali to tutejsze forum jest świetnym miejscem do przekonania się "co by tu zassać"!
Jeśli chodzi o problem z serwisami hostującymi to myślę że znaleźliby się znawcy, którzy mogliby się wypowiedzieć konkretnie na temat poszczególnych serwisów. Wiem że sytuacja jest niestabilna, ale jakoś się to jeszcze wszystko trzyma a serwisy sprzedające konta premium co róż rozbudowują swoją ofertę.
Jeśli chodzi o moje wsparcie to oczywiście pomogę jak mogę np. moderując ale nawet mogę wspomóc finansowo.
To ja też się wypowiem. Nie ukrywam, że stronka xvidasd.com jest moją ulubioną stronką w całym internecie :D i bardzo zależy mi, aby jej byt nie był zagrożony :) Pamiętam jak odkryłem ją w lutym 2006 roku, na stronce były 3 seriale na krzyż a cała lista mieściła się w wąskiej kolumnie po lewej stronie strony. Od tego czasu regularnie korzystam ze zbioru seriali a moja kolekcja też jest już bardzo pokaźna. Przez lata widziałem ile pracy i trudu zostało zainwestowane w tą stronkę. Praktycznie wszystkie seriale, które oglądam ściągam w wersji (XviD asd), jest kilka wyjątków, które muszę ściągać w 350, dlatego nie wyobrażam sobie świata seriali bez xvidasd.com. Natomiast sam format filmu jest też świetnym wynalazkiem - idealny kompromis pomiędzy jakością obrazu a wielkością pliku. Mi osobiście nie zależy na super jakości. Jeśli chodzi o nową odsłonę strony to ja kompletnie tego nie kupuję. Dlaczego? Na początku jak były same artykuły miałem problem z nawigacją. Nie wiedziałem w którym miejscu serwisu jestem i jak się po nim poruszać. Z resztą obecnie też układ newsów w 2 kolumnach jest dla mnie nieczytelny. Z resztą wypracowałem sobie już taki odruch, że jak wchodzę na stronę to klikam od razu "Seriale A-Z" (do forum mam oddzielny przycisk w przeglądarce). W moim subiektywnym odczuciu poprzednia wersja strony była optymalna i trochę za nią tęsknię, może przez to, że kolorystyka też mi bardziej odpowiadała. Ta czerń to nie moje klimaty. Samo forum uważam że jest OK i nie wymaga zmian - jasny podział i nazwy działów mówią wszystko. Od czasu jak pracuję zawodowo to mój czas na oglądanie seriali zdecydowanie skurczył się, ale jak wyjdę na prostą w oglądaniu bieżących odcinków wszystkich moich seriali to tutejsze forum jest świetnym miejscem do przekonania się "co by tu zassać"! Jeśli chodzi o problem z serwisami hostującymi to myślę że znaleźliby się znawcy, którzy mogliby się wypowiedzieć konkretnie na temat poszczególnych serwisów. Wiem że sytuacja jest niestabilna, ale jakoś się to jeszcze wszystko trzyma a serwisy sprzedające konta premium co róż rozbudowują swoją ofertę. Jeśli chodzi o moje wsparcie to oczywiście pomogę jak mogę np. moderując ale nawet mogę wspomóc finansowo.
Jeśli chodzi o mnie, to korzystam prawie wyłącznie z forum, i to z tej części "gadanej". Stronę główną raczej omijam - chociaż shoutbox i artykuły to dobre pomysły, to jakoś tak są schowane na dole strony, że mi w sumie umknęły i nie miałem przyjemności z nimi zbyt często "obcować".
Wstawek z (XviD asd) nie ściągam już prawie w ogóle, odkąd mam szybszy internet. Jest to po prostu niewygodne dla mnie - żeby ściągnąć coś z serwerów typu fileserve trzeba wpierw czekać minutę, później wpisywać te śmieszne słówka a i tak plik ściąga się z ograniczoną prędkością. No i jeszcze pewnie są limity w stylu 1 plik na godzinę... A tak to kliknę sobie raz na torrenta i już jest ;] Może gdyby torrenty wróciły do nas w całosezonowych wstawkach?
Jednak mimo iż sam obecnie z formatu asd nie korzystam, to myślę, że błędem byłoby pozbycie się tej części naszego serwisu. Bo jak inaczej ludzie będą trafiać na naszą stronkę? Większość z nas pewnie najpierw znalazła w sieci "jakieś takie dziwnie małe pliki", zobaczyła podpis "więcej odcinków znajdziesz na xvidasd.com (czy wcześniej na tvshows.yoyo)" i sprawdziła z ciekawości co to takiego. Przynajmniej ja tak miałem. Zresztą była tu kiedyś chyba ankieta "jak trafiłeś na forum", z tym że nie pamiętam wyników...
Co do aktywności na forum - faktycznie, robi się tu bardziej cicho. Dlaczego? Ja sam chociażby mam teraz mniej czasu, oglądam mniej seriali, do tego dochodzi okres letni, wakacyjny, rzadziej się zostaje w domu... W dodatku odchodzi coraz więcej starych wyjadaczy, a ilu przybyło nam nowych (aktywnych) użytkowników w przeciągu chociażby ostatniego roku? Dwóch, trzech? Myślę, że na pewno nie więcej niż 5... I tu może nawiążę znowu do torrentów. Może to jest jakiś częściowy sposób? Do plików z fileserve ciężko trafić spoza forum, natomiast do torrentów o wiele łatwiej. A stąd już prosta droga do forum...
A może w ramach zwiększenia aktywności na forum wprowadzić system podobny do hataka? Forum, które mamy by zostało, a w formie obecnych artykułów na głównej tworzyć mini recenzje bieżących odcinków seriali, z komentarzami i dyskusją pod spodem. Do określonego serialu byłaby przypisana osoba, która by pisała na bieżąco o nowych odcinkach, a i reszta mogłaby dorzucić pod spodem swoje trzy grosze... Jeszcze gdyby dało się to połączyć z normalną dyskusją w odpowiednim dziale na forum...
Nie mam pojęcia, czy to by wypaliło; tak tylko tutaj "głośno myślę", może któryś z pomysłów i przemyśleń komuś się spodoba lub kogoś zainspiruje
PS A jeśli chodzi o zmiany graficzne: to forum oprócz kolorystyki prawie się nie zmieniło (czyli na plus), ale strona główna jakaś się taka nieporęczna zrobiła (chociażby wspomniane przeze mnie wcześniej shoutbox i artykuły schowane gdzieś w dole). Zresztą ze strony głównej wcześniej też zbyt często nie korzystałem - może scalić ją jakoś z forum?
Odnośnie pomocy, moderacji - chętnie pomogę, ale wiedzy informatycznej niestety nie mam. Jednak jeśli będzie to coś w miarę nieskomplikowanego do ogarnięcia - jestem do dyspozycji.
Jeśli chodzi o mnie, to korzystam prawie wyłącznie z forum, i to z tej części "gadanej". Stronę główną raczej omijam - chociaż shoutbox i artykuły to dobre pomysły, to jakoś tak są schowane na dole strony, że mi w sumie umknęły i nie miałem przyjemności z nimi zbyt często "obcować".
Wstawek z (XviD asd) nie ściągam już prawie w ogóle, odkąd mam szybszy internet. Jest to po prostu niewygodne dla mnie - żeby ściągnąć coś z serwerów typu fileserve trzeba wpierw czekać minutę, później wpisywać te śmieszne słówka a i tak plik ściąga się z ograniczoną prędkością. No i jeszcze pewnie są limity w stylu 1 plik na godzinę... A tak to kliknę sobie raz na torrenta i już jest ;] Może gdyby torrenty wróciły do nas w całosezonowych wstawkach?
Jednak mimo iż sam obecnie z formatu asd nie korzystam, to myślę, że błędem byłoby pozbycie się tej części naszego serwisu. Bo jak inaczej ludzie będą trafiać na naszą stronkę? Większość z nas pewnie najpierw znalazła w sieci "jakieś takie dziwnie małe pliki", zobaczyła podpis "więcej odcinków znajdziesz na xvidasd.com (czy wcześniej na tvshows.yoyo)" i sprawdziła z ciekawości co to takiego. Przynajmniej ja tak miałem. Zresztą była tu kiedyś chyba ankieta "jak trafiłeś na forum", z tym że nie pamiętam wyników...
Co do aktywności na forum - faktycznie, robi się tu bardziej cicho. Dlaczego? Ja sam chociażby mam teraz mniej czasu, oglądam mniej seriali, do tego dochodzi okres letni, wakacyjny, rzadziej się zostaje w domu... W dodatku odchodzi coraz więcej starych wyjadaczy, a ilu przybyło nam nowych (aktywnych) użytkowników w przeciągu chociażby ostatniego roku? Dwóch, trzech? Myślę, że na pewno nie więcej niż 5... I tu może nawiążę znowu do torrentów. Może to jest jakiś częściowy sposób? Do plików z fileserve ciężko trafić spoza forum, natomiast do torrentów o wiele łatwiej. A stąd już prosta droga do forum...
A może w ramach zwiększenia aktywności na forum wprowadzić system podobny do hataka? Forum, które mamy by zostało, a w formie obecnych artykułów na głównej tworzyć mini recenzje bieżących odcinków seriali, z komentarzami i dyskusją pod spodem. Do określonego serialu byłaby przypisana osoba, która by pisała na bieżąco o nowych odcinkach, a i reszta mogłaby dorzucić pod spodem swoje trzy grosze... Jeszcze gdyby dało się to połączyć z normalną dyskusją w odpowiednim dziale na forum...
Nie mam pojęcia, czy to by wypaliło; tak tylko tutaj "głośno myślę", może któryś z pomysłów i przemyśleń komuś się spodoba lub kogoś zainspiruje :]
PS A jeśli chodzi o zmiany graficzne: to forum oprócz kolorystyki prawie się nie zmieniło (czyli na plus), ale strona główna jakaś się taka nieporęczna zrobiła (chociażby wspomniane przeze mnie wcześniej shoutbox i artykuły schowane gdzieś w dole). Zresztą ze strony głównej wcześniej też zbyt często nie korzystałem - może scalić ją jakoś z forum?
Odnośnie pomocy, moderacji - chętnie pomogę, ale wiedzy informatycznej niestety nie mam. Jednak jeśli będzie to coś w miarę nieskomplikowanego do ogarnięcia - jestem do dyspozycji.
Ja tego w ogóle nie rozumiem, jakoś od początku roku na xvidasd ciągle zachodzą jakieś rewolucje, przeprowadzki, zmiany interfejsów i w ogóle wszystkiego, po co to, źle było? Może dajmy na jakiś czas spokój zmianom i pozwólmy się przyzwyczaić użytkownikom do tego co jest teraz? Mnie osobiście to wszystko przytłoczyło i - jak może ktoś zauważył - wchodzę tu obecnie bardzo rzadko. Ciężko mi się przyzwyczaić a gadki o kolejnych zmianach tylko mnie zniechęcają.
A zamykać całość? Po co? Co to komu da? Dla mnie to jest bez sensu.
Ja tego w ogóle nie rozumiem, jakoś od początku roku na xvidasd ciągle zachodzą jakieś rewolucje, przeprowadzki, zmiany interfejsów i w ogóle wszystkiego, po co to, źle było? Może dajmy na jakiś czas spokój zmianom i pozwólmy się przyzwyczaić użytkownikom do tego co jest teraz? Mnie osobiście to wszystko przytłoczyło i - jak może ktoś zauważył - wchodzę tu obecnie bardzo rzadko. Ciężko mi się przyzwyczaić a gadki o kolejnych zmianach tylko mnie zniechęcają.
A zamykać całość? Po co? Co to komu da? Dla mnie to jest bez sensu.
Może i faktycznie wszelkie zmiany były niepotrzebne...
Oto więc ostatnia zmiana... - postaram się wszystko przywrócić do stanu pierwotnego.
-- 11.05.2012 21:33 --
Po przemyśleniach doszedłem do wniosku, że skoro chcecie głównie forum to tak będzie - bez zbędnych bajerów. Przez chwilę chciałem nawet wrócić do starego ale phpbb2 jest na tyle przestarzałe, że to byłby strzał w stopę.
Definitywnie zostajemy więc przy phpbb3 - zmieniłem template na taką jak była (mniej więcej) - ikony i inne detale się poprawi. - kiedyś dodam alternatywę - czarny styl dla tych co lubią w nocy...
Docelowo mam zamiar jako główną stronę zainstalować stosunkowo prosty portal ZINTEGROWANY z forum.
Przez jakiś czas będą też pojawiały się różne "krzaki" za co przepraszam - forum jest jednak obecnie STABILNE i takie już będzie.
Za wszelkie usterki przepraszam i jeśli ktoś jeszcze się nie zniechęcił to czyta to DZIEŃ DOBRY
Może i faktycznie wszelkie zmiany były niepotrzebne... Oto więc ostatnia zmiana... - postaram się wszystko przywrócić do stanu pierwotnego.
-- 11.05.2012 21:33 --
Po przemyśleniach doszedłem do wniosku, że skoro chcecie głównie forum to tak będzie - bez zbędnych bajerów. Przez chwilę chciałem nawet wrócić do starego ale phpbb2 jest na tyle przestarzałe, że to byłby strzał w stopę. Definitywnie zostajemy więc przy phpbb3 - zmieniłem template na taką jak była (mniej więcej) - ikony i inne detale się poprawi. - kiedyś dodam alternatywę - czarny styl dla tych co lubią w nocy... Docelowo mam zamiar jako główną stronę zainstalować stosunkowo prosty portal ZINTEGROWANY z forum. Przez jakiś czas będą też pojawiały się różne "krzaki" za co przepraszam - forum jest jednak obecnie STABILNE i takie już będzie. Za wszelkie usterki przepraszam i jeśli ktoś jeszcze się nie zniechęcił to czyta to DZIEŃ DOBRY :)
Dzień dobry! A w zasadzie dobry wieczór, bo ja jak zawsze - w piątkowy (czasem sobotni) wieczór - staram się udzielić jakoś na forum Witamy ponownie jasne kolory (akurat mi ciemne nie przeszkadzały) i radosną myśl - że głównie będziemy tutaj rozmawiać. Nie zdążyłem napisać tam, na "dark-forum", że dla mnie to jest w sumie jedyną (w sensie - najważniejszą) wartością forum, bo pliki i tak zdobywam w o wiele większym formacie I tu są ludzie, z którymi - choć, chyba już kiedyś o tym mówiłem - na oczy się nie widziałem - lubię rozmawiać
Dzień dobry! A w zasadzie dobry wieczór, bo ja jak zawsze - w piątkowy (czasem sobotni) wieczór - staram się udzielić jakoś na forum :) Witamy ponownie jasne kolory (akurat mi ciemne nie przeszkadzały) i radosną myśl - że głównie będziemy tutaj rozmawiać. Nie zdążyłem napisać tam, na "dark-forum", że dla mnie to jest w sumie jedyną (w sensie - najważniejszą) wartością forum, bo pliki i tak zdobywam w o wiele większym formacie :) I tu są ludzie, z którymi - choć, chyba już kiedyś o tym mówiłem - na oczy się nie widziałem - lubię rozmawiać :)
Dobry wieczór. Forum wróciło! Cieszę się. Kolorystyka jak dla mnie to sprawa drugorzędna, ale preferowałem "ciemniejszą" wersję. Widzę, że i tak parę postów "ucięło", ale się nadrobi.
Dobry wieczór. Forum wróciło! Cieszę się. Kolorystyka jak dla mnie to sprawa drugorzędna, ale preferowałem "ciemniejszą" wersję. Widzę, że i tak parę postów "ucięło", ale się nadrobi.
Najważniejsze, że forum przetrwało, a w jakiej formie to już mniej istotne (chociaż przyznaję, że ta wersja bardziej mi się podobała od "mrocznej" odsłony). Cieszę się też, że wszystkie (czy, jak pisze Lubec, prawie wszystkie) nasze posty przetrwały - w ciągu tych dwóch ostatnich miesięcy coś tam jednak popisaliśmy...
Najważniejsze, że forum przetrwało, a w jakiej formie to już mniej istotne (chociaż przyznaję, że ta wersja bardziej mi się podobała od "mrocznej" odsłony). Cieszę się też, że wszystkie (czy, jak pisze Lubec, prawie wszystkie) nasze posty przetrwały - w ciągu tych dwóch ostatnich miesięcy coś tam jednak popisaliśmy...