Dawno nie było już nic ciekawego z gatunku Sci-fi dlatego z ogromną przyjemnością prezentuję L5 - nowy serial, który możecie oficjalnie i za darmo pobierać i oglądać.
Czy to znaczy, że jest to jakaś "dziadowska" produkcja? Nic bardziej mylnego! Jest to kolejny "darmowy" serial rozprzestrzeniany w internecie (tak samo jak np. Pioneer One).
Najciekawsze jest jednak to, że historia w nim przedstawiona jest niesamowicie ciekawa - właściwie to zawsze chciałem oglądnąć taki serial z dokładnie takim scenariuszem (o czym jest serial możesz przeczytać TUTAJ.
Ale to jeszcze nic - z tego co zobaczyłem zastosowano w nim świetne efekty specjalne - po prostu każdy fan tego gatunku musi go zobaczyć!
Polecam i lecę oglądać.
Dawno nie było już nic ciekawego z gatunku Sci-fi dlatego z ogromną przyjemnością prezentuję L5 - nowy serial, który możecie oficjalnie i za darmo pobierać i oglądać. Czy to znaczy, że jest to jakaś "dziadowska" produkcja? Nic bardziej mylnego! Jest to kolejny "darmowy" serial rozprzestrzeniany w internecie (tak samo jak np. [url=http://xvidasd.com/n/podstrona.php?zmienna=pioneerone][b]Pioneer One[/b][/url]). Najciekawsze jest jednak to, że historia w nim przedstawiona jest niesamowicie ciekawa - właściwie to zawsze chciałem oglądnąć taki serial z dokładnie takim scenariuszem (o czym jest serial możesz przeczytać [url=http://xvidasd.com/n/podstrona.php?zmienna=l5][b]TUTAJ[/b][/url].
Ale to jeszcze nic - z tego co zobaczyłem zastosowano w nim świetne efekty specjalne - po prostu każdy fan tego gatunku musi go zobaczyć! Polecam i lecę oglądać.
Całkiem interesująca historia, trzeba przyznać, efekty specjalne też jak najbardziej w porządku jak na darmową produkcję. Nie rozumiem dlaczego taki serial nie jest realizowany w normalnej, 'komercyjnej' formie...
Całkiem interesująca historia, trzeba przyznać, efekty specjalne też jak najbardziej w porządku jak na darmową produkcję. Nie rozumiem dlaczego taki serial nie jest realizowany w normalnej, 'komercyjnej' formie...
W "normalnej komercyjnej" formie wszystko było by podyktowane przez producenta (kasa!!) - serial nie był by już taki fajny bo zaraz trzeba by wprowadzić wątek romansu, kilkoro nastolatków i familiady.
Nawet tytuł byłby inny - pewnie serial nazywał by się "krążki"... *
Świetny odcinek i świetny serial - czekam na więcej!
-----------------------
*Kto oglądał Episodes ten zrozumie.
W "normalnej komercyjnej" formie wszystko było by podyktowane przez producenta (kasa!!) - serial nie był by już taki fajny bo zaraz trzeba by wprowadzić wątek romansu, kilkoro nastolatków i familiady. Nawet tytuł byłby inny - pewnie serial nazywał by się "krążki"... *
Świetny odcinek i świetny serial - czekam na więcej!
----------------------- *Kto oglądał [url=http://xvidasd.com/n/podstrona.php?zmienna=episodes][b]Episodes[/b][/url] ten zrozumie.
Wow. Obejrzałem (dzięki za informację!) i również jestem pod wrażeniem. "Pioneer One" jest fajny, ale bardzo skromny, jeśli chodzi o środki wyrazu. A tutaj, nie dość, że fabuła zapowiada się kapitalnie (uwielbiam takie klimaty - zagadka, ludzie znikają, nie wiadomo, co się stało), to na dodatek wygląda to bardzo dobrze Również czekam na dalsze epizody (Fabuła wciąga na tyle, że nawet się człowiek nie zastanawia, czy w ogóle możliwe jest to, że - choćby przy bardzo zaawansowanej technologii - kriosen mógł trwać dwieście lat... )
Wow. Obejrzałem (dzięki za informację!) i również jestem pod wrażeniem. "Pioneer One" jest fajny, ale bardzo skromny, jeśli chodzi o środki wyrazu. A tutaj, nie dość, że fabuła zapowiada się kapitalnie (uwielbiam takie klimaty - zagadka, ludzie znikają, nie wiadomo, co się stało), to na dodatek wygląda to bardzo dobrze :) Również czekam na dalsze epizody :) (Fabuła wciąga na tyle, że nawet się człowiek nie zastanawia, czy w ogóle możliwe jest to, że - choćby przy bardzo zaawansowanej technologii - kriosen mógł trwać dwieście lat... ;) )
Ale to serial z gatunku sci-fi i jego akcja (nawet przed zaśnięciem) toczyła się już w przyszłości. Można więc przyjąć, że w końcu ludzkość osiągnie taką wiedzę i technologię, że być może tak długi kriosen będzie możliwy.
Ale to serial z gatunku sci-fi i jego akcja (nawet przed zaśnięciem) toczyła się już w przyszłości. Można więc przyjąć, że w końcu ludzkość osiągnie taką wiedzę i technologię, że być może tak długi kriosen będzie możliwy.
Obejrzałam. Historia rzeczywiście bardzo dobra,a przynajmniej ma potencjał. Mozna dostrzec, że nie jest to produkcja wielko budżetowa, ale wielkie brawa dla twórców za to, że podjeli sie s-f na własna rękę. Mam nadzieję, że doczekamy sie kolejnych odcinków.
Obejrzałam. Historia rzeczywiście bardzo dobra,a przynajmniej ma potencjał. Mozna dostrzec, że nie jest to produkcja wielko budżetowa, ale wielkie brawa dla twórców za to, że podjeli sie s-f na własna rękę. Mam nadzieję, że doczekamy sie kolejnych odcinków.
Trzydziestego września 2010 zakończyło się zbieranie funduszy (kickstarter) na kwocie $10.400 (wymagane było $10.000) czyli kasa jest...
W sierpniu (2012) jeden z twórców (Stanley) przeprosił za tak ogromną zwłokę i prosił o cierpliwość - film wyprodukowali w wolnym czasie i za swoje pieniądze. Kolejny odcinek jest w produkcji chociaż nie wiadomo jak idą prace.
Pozostaje więc mieć nadzieję, że jednak doczekamy się kolejnych odcinków - ważne, że tak ambitny projekt nie upadł!! I to jest ta dobra wiadomość
Trzydziestego września 2010 zakończyło się zbieranie funduszy (kickstarter) na kwocie $10.400 (wymagane było $10.000) czyli kasa jest... W sierpniu (2012) jeden z twórców (Stanley) przeprosił za tak ogromną zwłokę i prosił o cierpliwość - film wyprodukowali w wolnym czasie i za swoje pieniądze. Kolejny odcinek jest w produkcji chociaż nie wiadomo jak idą prace. Pozostaje więc mieć nadzieję, że jednak doczekamy się kolejnych odcinków - ważne, że tak ambitny projekt nie upadł!! I to jest ta dobra wiadomość :]