Boston Public

Seriale prawdziwsze niż życie.
bedomir
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Boston Public

Post autor: bedomir »

Nie znalazłem w czasie wyszukiwania serialu boston public, w Polsce był emitowany 1 sezon z 4. proponował bym żeby ktoś w miarę możliwości wrzucił go na xvidasd. O czym jest serial: "Jeden z nielicznych seriali przedstawiające prawdziwe życie nastolatka w dużym mieście. Jest to serial nie tylko o młodzieży, co o grupce nauczycieli stojących na straży ich wykształcenia. Każdego dnia walczą o ich wykształcenie o nich samych często nie tylko z biurokracją, co i z ich rodzinami jak i z samymi uczniami. Niektórzy nauczyciele wykorzystują niekonwencjonalne metody nauki, co nie podoba się rodzicom jak i pedagogom, ale to jedyny sposób, który jest zauważany przez uczniów. Bywają i tacy nauczyciele, którzy choć nie wiem jak się starają nic im nie wychodzi, co przysparza dyrektorowi mnóstwo problemów. Jednak cała grupka nauczycieli nie poddaje się i z każdym dniem stara się i wierzy, że coś zmieni w życiu uczniów jak i swoim."
Moim zdaniem jeden z ciekawszych seriali a nie doczekał się tłumaczenia :(
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Boston Public

Post autor: asd »

10sec mi zajęło:

00:00:02: Tłumaczenie ze słuchu: Dżoasia
00:00:06: Do wersji: Avi, 205 mb
00:00:19: Naprawdę nic na to nie poradzę, panie Harrison.
00:00:21: Proszę tak nie mówić.| Może mu pani dać dwóję zamiast jedynki!
00:00:25: Ale pana syn oblał test.
00:00:27: Bo pani tak twierdzi. | Oblał, ponieważ nie podobały się pani jego odpowiedzi!
00:00:31: To była historia Ameryki. | Odpowiedzi nie są subiektywne.
00:00:35: Kim jest Abraham Lincoln? Jason odpowiedział, że wynalazł logarytm.
(...)

Co oznacza, że jednak coś tam jest...
Przedstawiony opis również mnie nie zaciekawił.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Serial niby o szkolnym życiu, ale skupia się przede wszystkim na pedagogach. Pamiętam jak na polsacie go puszczali oglądałem prawie wszystkie odcinki :) Klub samobójców założony przez jednego z nauczycieli, Harvey Lipschult - ekscentryczny profesor; wicedyrektor, który musi być "tym złym", bo tego wymaga od niego stanowisko czy Sharon Leal i Jeri Ryan jako urodziwe nauczycielki to tylko niektóre smaczki, które zapamiętałem do dziś, a dawno go nie oglądałem :)
Jeden z lepszych tego typu seriali, a w moim osobistym rankingu najlepszy serial o szkolnym życiu.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Też pamiętam ten serial dobrze. Bardzo mi się podobał. Ale jak to bywa ze starszymi pozycjami. Nie wiadomo jak by teraz wypadł. Po latach.
bedomir
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bedomir »

xvidasd pisze:10sec mi zajęło:

00:00:02: Tłumaczenie ze słuchu: Dżoasia
00:00:06: Do wersji: Avi, 205 mb
00:00:19: Naprawdę nic na to nie poradzę, panie Harrison.
00:00:21: Proszę tak nie mówić.| Może mu pani dać dwóję zamiast jedynki!
00:00:25: Ale pana syn oblał test.
00:00:27: Bo pani tak twierdzi. | Oblał, ponieważ nie podobały się pani jego odpowiedzi!
00:00:31: To była historia Ameryki. | Odpowiedzi nie są subiektywne.
00:00:35: Kim jest Abraham Lincoln? Jason odpowiedział, że wynalazł logarytm.
(...)

Co oznacza, że jednak coś tam jest...
Przedstawiony opis również mnie nie zaciekawił.
1 sezon jest z lektorem lub napisami do pozostalych nie ma napisow niestety.
wlasnie skonczylem 1 sezon i z uplywem czasu nadal fajnie sie oglada.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Pamiętam, pamiętam i zresztą bardzo dobrze wspominam ten serial... Jeden z moich pierwszych... Tak jak pisał Lubec, pierwsze skrzypce grali nauczyciele, uczniowie schodzili raczej na drugi plan. Ciekawe, że po tylu już latach nadal pozostają w pamięci ci wszyscy charakterystyczni bohaterowie z Winslow High School. Swoją drogą, może nie ma się co dziwić, skoro twórcą serialu jest David E. Kelley, specjalista od barwnych postaci (Ally McBeal, Boston Legal)...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ