Citizen Khan [uk]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

W.BRYTANIA Citizen Khan [uk]

Post autor: Lubec »

obrazek

Citizen Khan

Dość nietypowa komedia przedstawiająca losy pakistańskiej rodziny w Birmingham. I choć obejrzałem tylko jeden odcinek i to niestety bez napisów (bo ich niestety nie ma) to i tak się niemało uśmiałem, choć czasami przez akcent trudno zrozumieć co kto mówi.
Temat na serial, a tym bardziej sitcom dość kontrowersyjny. Do BBC były wysyłane skargi ze strony islamskiej ludności, ale stacja nie przestała emitować serialu i koniec końców serial odniósł sukces.
Tematem gagów i głównym czynnikiem śmiechogennym jest sam Pan Khan, który jest mylnie przekonany o swoim wysokim statusie wśród miejscowej społeczności, a który sam siebie nazywa "Community Leader". Sama kultura islamska jest tutaj pokazana w sposób przerysowany i dość karykaturalny, ale daje to niemałe pole do stwarzania śmiesznych sytuacji.

Szkoda, że nie ma napisów, bo jednak część tegoco mówią postacie umyka przez niezrozumiały, aczkolwiek dość śmieszny akcent. Może ktoś by się za to wziął, jest tylko sześć odcinków pierwszego sezonu i są szansę na kolejny... ale to już przyszłość.

Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Citizen Khan [uk]

Post autor: asd »

A to nie jest Remake? Bo kilka lat temu też coś takiego widziałem tylko chyba od US..
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Tego nie wiem. Na serial się dość niedawno natknąłem, ale raczej nie jest to remake, bo chyba w informacji prasowej by o tym było.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Lubec. tu masz angielskie napisy http://www.addic7ed.com/ . Serialu nie oglądałem choć zajawka całkiem całkiem
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

W sumie nie pamiętam czy się za angielskimi rozglądałem :) Ale i takie dobre może kiedyś z nudów przetłumaczę.
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Bardzo fajna komedia, obejrzałam już trzy odcinki na you tubie:) Przypomina mi te starsze angielskie komedie, mam nadzieję na więcej odcinków:)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ