[doc] Universe, The
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
W tłumaczeniu już ostatni odcinek 2 sezonu. Tłumaczy amon31 i widzę, że jest też zarejestrowany na tym forum. "The Universe" bezapelacyjnie jest najlepszym serialem o kosmosie i polecam każdemu. Mam nadzieję, że drugi sezon też będzie w asd.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
asd
-
Expert
The Universe to bezapelacyjnie najlepszy dokument o kosmosie jaki dotychczas powstał.
W bardzo przystępny sposób tłumaczy skomplikowane zjawiska i tajemnice kosmosu często posługując się analogiami. Od tygodnia właściwie nie oglądam niczego innego tylko właśnie drugi sezon TU.
POLECAM

W bardzo przystępny sposób tłumaczy skomplikowane zjawiska i tajemnice kosmosu często posługując się analogiami. Od tygodnia właściwie nie oglądam niczego innego tylko właśnie drugi sezon TU.
POLECAM

-
asd
-
Expert
I w końcu nadszedł ten dzień - sezon drugi gotowy!
Podziękowania należą się tłumaczom, którzy odwalili kawał dobrej roboty!
Wiadomo, że tłumaczenie tego typu dokumentu wymaga sporej wiedzy i umiejętności - na szczęście tłumacze wywiązali się celująco!
Mam nadzieję, że doczekamy się i kolejnych sezonów!
Drugi sezon The Universe porusza trochę bardziej skomplikowane tajemnice kosmosu - jest zrealizowany jednak w tej samej konwencji co pierwszy - wszystko jest pięknie pokazane i dokładnie wytłumaczone tak, że nawet największy laik zrozumie i w łatwy i przyjemny sposób przyswoi wiedzę.
W tym sezonie m.in.: o poszukiwaniach obcych planet (nadających się do życia), o kosmicznych dziurach i astrobiologii, poznasz też tajemnice księżyca, i Mlecznej Drogi. Co to jest Ciemna Materia? O możliwościach podróżowania w kosmosie, supernovach, grawitacji czy kolonizacji kosmosu.
Ciekawe odcinki o pogodach panujących na innych planetach czy też kosmiczny ranking na "największe". Fajny też jest jeden odcinek, który w dwie minuty obala horoskopy gazetowe...
Najbardziej zaintrygowała mnie "Ciemna materia" - jak to się stało, że dopiero teraz dowiedziałem się, że istnieje? To największy "obiekt" w kosmosie a jakoś mało kto o niej słyszał...
Naprawdę POLECAM!!

PS: Nie wiecie może, czy loty "Zero-G" są dostępne dla "zwykłych ludzi"?

Podziękowania należą się tłumaczom, którzy odwalili kawał dobrej roboty!
Wiadomo, że tłumaczenie tego typu dokumentu wymaga sporej wiedzy i umiejętności - na szczęście tłumacze wywiązali się celująco!
Mam nadzieję, że doczekamy się i kolejnych sezonów!

Drugi sezon The Universe porusza trochę bardziej skomplikowane tajemnice kosmosu - jest zrealizowany jednak w tej samej konwencji co pierwszy - wszystko jest pięknie pokazane i dokładnie wytłumaczone tak, że nawet największy laik zrozumie i w łatwy i przyjemny sposób przyswoi wiedzę.
W tym sezonie m.in.: o poszukiwaniach obcych planet (nadających się do życia), o kosmicznych dziurach i astrobiologii, poznasz też tajemnice księżyca, i Mlecznej Drogi. Co to jest Ciemna Materia? O możliwościach podróżowania w kosmosie, supernovach, grawitacji czy kolonizacji kosmosu.
Ciekawe odcinki o pogodach panujących na innych planetach czy też kosmiczny ranking na "największe". Fajny też jest jeden odcinek, który w dwie minuty obala horoskopy gazetowe...
Najbardziej zaintrygowała mnie "Ciemna materia" - jak to się stało, że dopiero teraz dowiedziałem się, że istnieje? To największy "obiekt" w kosmosie a jakoś mało kto o niej słyszał...
Naprawdę POLECAM!!

PS: Nie wiecie może, czy loty "Zero-G" są dostępne dla "zwykłych ludzi"?

-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Nie traktuję na poważnie tego co mówią w filmach sci-fi. A ty wierzysz w Gwiezdne Wrota? 
A wracając do serialu - bardzo często występuje w nim naukowiec Alex Filippenko:

Jest niesamowicie sympatyczny i sprawia wrażenie jakby cały czas się śmiał. Przez cały czas zastanawiałem się, czy facet naprawdę ma takie pogodne usposobienie czy to też jego naturalne rysy twarzy?
A może i jedno i drugie?
A skoro tak to wyobrażacie go sobie jak robi awanturę?

A wracając do serialu - bardzo często występuje w nim naukowiec Alex Filippenko:

Jest niesamowicie sympatyczny i sprawia wrażenie jakby cały czas się śmiał. Przez cały czas zastanawiałem się, czy facet naprawdę ma takie pogodne usposobienie czy to też jego naturalne rysy twarzy?
A może i jedno i drugie?

A skoro tak to wyobrażacie go sobie jak robi awanturę?

-
asd
-
Expert
Zaczynamy trzeci sezon. Na żaden inny serial tak się nie cieszę jak na Ten.
Pierwszy odcinek -Deep Space Disasters opowiada o wypadkach jakie mogą zdarzyć się w kosmosie - począwszy od pożarów na promach/stacjach kosmicznych na zerwaniu liny od kosmicznej windy jeśli takowa kiedykolwiek by powstała.
Zapraszam do oglądania!!
Pierwszy odcinek -Deep Space Disasters opowiada o wypadkach jakie mogą zdarzyć się w kosmosie - począwszy od pożarów na promach/stacjach kosmicznych na zerwaniu liny od kosmicznej windy jeśli takowa kiedykolwiek by powstała.
Zapraszam do oglądania!!

-
Wskaż do odpowiedzi
Wszystko ładnie i pięknie, ale czy można by dać na bardziej cywilizowany serwer, np: hotfile lub megaupload ???xvidasd pisze:Zaczynamy trzeci sezon. Na żaden inny serial tak się nie cieszę jak na Ten.
Zapraszam do oglądania!!
Z fileserve zrywa połączenie i nie da się zciągnąć.
-
asd
-
Expert
Re: [doc] Universe, The
Miło mi zakomunikować, że anetag77 odwaliła kawał dobrej roboty i zaczęła tłumaczyć piąty sezon...
Pierwszy odcinek już gotowy - zapraszam do oglądania i jeszcze raz DZIĘKUJEMY!!
-- 09.01.2013 19:01 --
Kolejny odcinek - tym razem wszystko o Marsie - trochę mnie zdziwił fakt dywagacji nad tym czy jądro Marsa dawno już się zespoliło czy też nadal jest aktywne.
Przecież Mars stracił swoją atmosferę właśnie przez to, że jądro ostygło i przestało być płynne - wielu naukowców dawno już ten fakt potwierdziło...
No ale jak widać kosmos co rusz przynosi wiele niespodzianek - bardzo dobry odcinek - jak zwykle zresztą.
anetag77 dzięki za wykonanie napisów
Pierwszy odcinek już gotowy - zapraszam do oglądania i jeszcze raz DZIĘKUJEMY!!

-- 09.01.2013 19:01 --
Kolejny odcinek - tym razem wszystko o Marsie - trochę mnie zdziwił fakt dywagacji nad tym czy jądro Marsa dawno już się zespoliło czy też nadal jest aktywne.
Przecież Mars stracił swoją atmosferę właśnie przez to, że jądro ostygło i przestało być płynne - wielu naukowców dawno już ten fakt potwierdziło...
No ale jak widać kosmos co rusz przynosi wiele niespodzianek - bardzo dobry odcinek - jak zwykle zresztą.
anetag77 dzięki za wykonanie napisów

-
X-asd
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
- Kontakt:
Świetny piąty odcinek - to co dotychczas oglądaliśmy tylko na filmach sci-fi okazuje się być prawdą... - szkoda tylko, że sam to oglądam... z anetag77 
Dziękówa i czekam na następne napisy hehe

-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Też właśnie sobie przeczytałam ten wątek i chyba rzeczywiście tylko my oglądamyasd pisze:Świetny piąty odcinek - to co dotychczas oglądaliśmy tylko na filmach sci-fi okazuje się być prawdą... - szkoda tylko, że sam to oglądam... z anetag77

-
X-asd
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
- Kontakt:
Tak, tak, tak - szybciutko i bez gadania proszę 

Oceń ten serial