Mam problem, który polega na tym, że...

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
mikel2
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Re: Mam problem, który polega na tym, że...

Post autor: mikel2 »

Coś to nie pomaga. :) Dalej mam Nowe posty (197) mimo klikania Oznacz działy jako przeczytane. Wrr. :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Problemy zaczęły się tego samego dnia - wszystkie skrypty mam niezmienione a i w bazie wszystko sprawdziłem i jest ok może więc coś takiego:

Ciekawostka za wirtualmedia:
Użytkownicy internetu są mimowolnymi świadkami potencjalnie największego w historii ataku w sieci internet. W wyniku walki dwóch organizacji znacznemu spowolnieniu uległa komunikacja w kluczowych węzłach sieci Internet. Ataki typu DDoS dosięgną również polskie firmy - pisze Cezary Piekarski z Deloitte.

Od ponad 2 tygodni trwa cyberatak na infrastrukturę organizacji Spamhaus – kontrowersyjnego dostawcy usług udostępniającego informacje o firmach i serwisach wspierających lub będących źródłem spamu. Analitycy wskazują, że źródłem ataku może być inna, szeroko znana firma – Cyberbunker, którą do takiej aktywności miało skłonić umieszczenie na liście stron wspierających dystrybucję spamu jednego z jej dostawców, a przez to utrudnienie operacji biznesowych.
Toczący się obecnie atak został sklasyfikowany jako atak typu DDoS (Distributed Denial of Service). Polega on ograniczeniu dostępu do infrastruktury celu poprzez „zalanie” jej ogromną ilością informacji, których nie jest ona w stanie przetworzyć. Ten konkretny atak wykorzystuje powszechnie dostępną infrastrukturę serwerów nazw by zwielokrotnić efekt ataku oraz ukryć jego źródło. Analitycy obserwujący tą rozgrywkę zidentyfikowali ponad 30 tysięcy serwerów wykorzystywanych do multiplikacji siły, z jaką atakowane są maszyny Spamhaus.
Opisywanych konflikt oraz związany z nim atak zaczynają mieć bezpośredni wpływ na dostępność innych portali i usług w internecie. Zmasowane ataki typu DDoS spowodowały czasowe ograniczenia w transmisji danych, wywołały niedostępność wybranych stron internetowych oraz mają i będą miały daleko idący wpływ na wygodę korzystania z sieci.
Toczące się obecnie ataki są zbliżone do tych, których ofiarą stały się na początku marca 2013 roku czeskie instytucje finansowe. W ciągu jednego dnia przez infrastrukturę banków, firm ubezpieczeniowych, agentów rozliczeniowych oraz firm wspierających, takich jak firmy telekomunikacyjne przetoczyły się dwie fale zmasowanych ataków typu DDoS. Były kontynuowane przez 3 kolejne dni i doprowadziły do braku dostępności kluczowych stron internetowych, a w konsekwencji do znaczących niedogodności dla klientów zaatakowanych instytucji.
Co motywuje taki rodzaj cyberprzestępczości? Przyczynkiem do ataku może być zwykły konflikt lub wysokokonkurencyjne otoczenie działające w sposób nieetyczny. Ataki typu DDoS są proste w inicjacji i tanie w przeprowadzeniu, a ich wpływ na większość organizacji jest znaczny. Według naszych ocen ataki DDoS zaczną wkrótce dotykać coraz większej liczby polskich firm, a przeciwdziałanie im w warstwie technicznej będzie bardzo trudne. Dlatego tak istotne jest odpowiednie przygotowanie, trening, a także umiejętność identyfikacji pierwszych symptomów ataku i przeciwdziałanie im już w tej fazie.
Ataki typu DDoS są powszechnym zjawiskiem w internecie. Spotykają się z nimi firmy, organizacje publiczne oraz NGO. Przeciwdziałanie tego typu zagrożeniom wymaga profesjonalnego zespołu, dobrego przygotowania do działania w sytuacjach awaryjnych oraz bardzo często także wsparcia zewnętrznego. Ogromne kłopoty w zwalczaniu DDoS wynikają przede wszystkim z dwóch czynników: rozproszenia źródła agresywnych działań oraz trudności w skutecznym ściganiu autorów ataku, gdy już zostaną oni zidentyfikowani. Skala oraz wpływ tego zjawiska na sieć Internet oraz jej komercyjnych i prywatnych użytkowników pokazuje jak wiele pracy mamy do wykonania, aby być dobrze przygotowanym na nadejście ataku.

Najlepiej by było gdybyś spróbował zalogować się z całkiem innego komputera - jeśli błąd nie wystąpi to będziemy pewni :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ja mam to samo co mike12 i również nie pomogło mi ani usuwanie cookisów ani cashu przeglądarki. Zauważyłem natomiast, że gdy nie jestem zalogowany data na górze strony jest poprawna. Data ostatniej wizyty również aktualizuje się prawidłowo jeśli wyloguję się manualnie (w domyślnych ustawieniach jestem "zawsze zalogowany"). Rozwiązuje to również problem powodzi "nowych" postów, przynajmniej tymczasowo...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Z laptopa brata było to samo. Spróbowałem jak napisał Yugi_2142 czyli się wylogowałem i licznik się wyzerował. Zobaczę co będzie za kilka dni.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Zmieniłem domene ciasteczka - wyczyśćcie wszystko i sprawdźcie teraz.
Czy login i hasło poprawnie jest zapamiętywane? Nie przekierowuje Was do 404? Używacie stylu quasar cały czas? (czy ktoś przełączał?).
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Dziś już jest ok. Nic nie czyściłem więc nie wiem... Wylogowanie i zalogowanie tak jakby pomogło.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jeszcze ktoś ma problemy?
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ręczne wylogowanie się działało przy poprzednich cookisach też. Zmiana "domeny ciasteczka" z 03.04 u mnie nie zrobiła niestety żadnej różnicy. Dalej przy użyciu opcji "zapamiętaj mnie" forum zdaje się taktować moje wizyty jako jedną bardzo dłuuugą sesję, gdzie nowe posty pozostają "nowe", niezależnie od tego ile razy są przeglądane... :roll: (kasowałem dane przeglądarki)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Dziś sprawdziłem i mam to samo. Przy automatycznym zalogowaniu ilość postów ciągle rośnie mimo czytania. Przy ręcznym out/in licznik się zeruje. Ciekawe. :)
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

W jaki sposób odnaleźć spis seriali [ w starym układzie forum była to lista wszystkich seriali , po kliknięciu w dany tytuł pojawiał się opis ]
grzebie grzebie i nie moge znaleźć :(
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

hehe nic nie wpisuj do szukajki na głównej tylko kliknij na dużą lupę :D
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

WRRRRRRR!!! :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

A czy ktoś mi pomoże z tym fantem?
Ani znaku allow ani znaku zapytania nie mam. Zawsze zatrzymuje sie na 14%, chociaz kiedyś tak nie było.
Obrazek
:)
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

dalej nic, ale jak instalowałam to, to mi jakis "problem" wyskoczył. popróbuje jeszcze
thx :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Wersja bez potrzeby instalacji

http://google-chrome-portable.softonic.pl/
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

Jaki problem?
Widzisz MEGA poprawnie działa właściwie tylko pod przeglądarką Chrome.
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Jak instalowałam chrome to na samym końcu wyskoczyło mi jakies info, ze nastąpił jakis problem. Nawet nie przeczytałam :) o co chodziło. Spróbuje jeszcze raz.

-- 07.07.2013 20:51 --

No i poszło :) dzięki chłopcy, dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki dzięki ......
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Da radę wrzucać pliki, które są tylko na MEGA (np. ostatni dexter) także na inne serwisy? Nie bardzo wierzę czemuś co poprawnie działa tylko na przeglądarce googla (samej przeglądarce i w to, że nie szpieguje wierzę jeszcze mniej).
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Sirm pisze:(samej przeglądarce i w to, że nie szpieguje wierzę jeszcze mniej).
Jest też chromium czyli chrome z usuniętymi funkcjami szpiegującymi (które naturalnie są, skąd ta niepewność?). A chome-owy silnik WebKit niedawno wszedł w skład Opery i tam też nie ma googlowego szpiegowania.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ