W fajną grę ostatnio grałem...

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Re: W fajną grę ostatnio grałem...

Post autor: najphil »

Tak tylko przypomnę, że się zachwycałem tą grą. Też miałem z GoG-a, choć mniej legalnie, niestety. Strona jest fantastyczna, bo usuwa zabezpieczenia ze starych gier, co umożliwia granie na win7.

http://xvidasd.com/n/viewtopic.php?f=8& ... owe#p70398
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

O, faktycznie - mówię o temacie :) Tam też widzę "Phatasmagorię" - tę akurat ukończyłem, obecnie planuję nabyć część drugą :) A GOG dodatkowo robi mnóstwo promocji, stąd można za naprawdę grosze kupić świetne rzeczy - np. "Outcast" - zawsze chciałem w to zagrać, a od nich sobie legalnie kupiłem coś około 2 dolarów :) Tylko trzeba mieć cierpliwość, zresztą obecnie na wszystko można się doczekać, ostatnio nabyłem na steam w promocji GTA IV za 4 dolary, a ileż było dramatu, jak gra kosztowała na początku ogromne pieniądze :)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

skoro stare przygodowki ci pasuja to polecam koniecznie zapoznac sie z SANITARIUM - rewelacja
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Tak, czasem człowiek się wygłupi nie czytając wcześniejszych postów. :D
ObrazekObrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Wcale nie wygłupi, a po prostu fluid nie przewidział, że ktoś dzisiaj gra w tę grę, która jest bardziej dziełem sztuki niż prostą rozrywką :) Tak dodam, że również takie nowe tytuły jak "Gemini Rue" czy "To the Moon" wskazują, że absolutnie nie liczy się grafika, a klimat, zagadka, fabuła, a przy tym wszystkie takie pozycje da się kupić za grosze i to całkiem legalnie :) Obecnie świat gracza jest światem prawie że utopijnym :)
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

Bostonq pisze:Swego czasu próbowałem to kupić na allegro, ale cena była zaporowa, w przypływie rozpaczy zdobyłem nawet jakiś rip z sieci, ale bez filmów, co w sumie było zupełnie bez sensu, aż w końcu zakupiłem na GOG-u w jakiejś promocji w okolicach 3 dolarów :) Gra jest wielka, jeszcze nie ukończyłem, ale klimatem i kunsztownością fabuły mogłaby obdzielić z setkę współczesnych produkcji :)
Dokładnie tak :) Gra jest super (czyt. Sanitarium). Ja ją mam gdzieś w gablotce, ale nie sądzę żeby poszła na Viście. Może jakby się pokombinowało :scratch:

-- 11.05.2013 17:09 --
najphil pisze:Tak tylko przypomnę, że się zachwycałem tą grą. Też miałem z GoG-a, choć mniej legalnie, niestety. Strona jest fantastyczna, bo usuwa zabezpieczenia ze starych gier, co umożliwia granie na win7.
ooo, jednak można coś pokombinować. Na starym kompie mam XP może tak sie da :)

-- 11.05.2013 17:11 --
fluid pisze:skoro stare przygodowki ci pasuja to polecam koniecznie zapoznac sie z SANITARIUM - rewelacja
najphil pisze:Tak, czasem człowiek się wygłupi nie czytając wcześniejszych postów. :D
:ok

-- 11.05.2013 17:12 --

Musze popatrzeć co to GOG :)
:)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

GOG jest super, bo można tam legalnie nabyć stare tytuły, dostosowane do grania na współczesnych systemach. No i są to pełne wydania, często z jakimiś fajnymi bonusami. np. muzyką z gry :) I bardzo często są promocje, więc można sporo zaoszczędzić :) Ja obecnie nie rozstaję się ze stronami: http://lowcygier.pl/ i http://markolf.pl/ gdyż naprawdę można znaleźć niekiedy wręcz absurdalnie atrakcyjne oferty :)
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Właśnie sobie zobaczyłam. Z tego co się zorientowałam w tym krótkim czasie (GOG), to płacisz i ściągasz. Tak? Więc nie ma na CD. A jak z płatnościami? Tylko karta kredytowa? Czy można to później zgrać na CD? Sorki za głupie pytania, ale 1-sze widzę tą stronę.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Na GOGu płacisz albo kartą, albo PayPalem - ja sobie założyłem w końcu tam konto i sobie chwalę, bo w zasadzie wszędzie się przydaje. A że można przez Blue Media doładować (o ile bank ma umowę) w czasie rzeczywistym, to nie ma praktycznie żadnego problemu :) Jak zapłacisz, na koncie GOGa masz wtedy plik z grą plus ewentualne bonusy, możesz sobie to pobrać, nagrać, w zasadzie zrobić, co chcesz, bo nie ma żadnych zabezpieczeń :) Można oczywiście pobierać dowolną ilość razy.
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

O... super. Dzięki za wyczerpujące info. Szczególnie ucieszyło mnie to, że można ściągać kilka razy, bo jakby poszło coś nie tak to można jeszcze raz spróbować. A paypal to chyba to co mają na Allegro? Chyba mam tam konto, musze sprawdzic, bo dawno nie wchodziłam. Thx jeszcze raz. Najpierw poszukam tej mojej i sprawdze czy pojdzie na XP.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

https://www.paypal.com/pl/webapps/mpp/home - allegro ma payu. PayPal się przydaje, bo generalnie obsługuje go większość stron zagranicznych :) Na XP powinna pójść, bo mam XP, a na nim kiedyś odpaliłem tę z alternatywnej dystrybucji ;)
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

najphil pisze:Tak, czasem człowiek się wygłupi nie czytając wcześniejszych postów. :D

oj tam oj tam :crazy :crazy
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Dwa dni temu kupiłem w za 20zł w Biedronce "Fallout: New Vegas". Dawno temu grałem w Fallout 2 i dobrze tą grę wspominam, więc pomimo lekkich obaw co do odświeżonej wersji 3D zdecydowałem się ją wczoraj zainstalować... i jestem pod dużym wrażeniem jaką świetną robotę wykonało studio Obsidian. Gra jest w oryginalnej angielskiej wersji z polskimi napisami, które z tego co dotychczas widziałem są zrobione bardzo dobrze. Już na samym początku widać głębię i oryginalność produkcji, tworzenie charakterystyki postaci odbywa się poprzez udział w krótkim teście psychologicznym. Nie bez znaczenia jest też duże poczucie humoru, które widać choćby przy ustalaniu atrybutów postaci, które są opisane krótkimi zabawnymi komentarzami. I to wszytko w dobrze znanych już z przednich części gry klimatach post-nuklearnego pustkowia. Gra umożliwia zabawę w trybie normalnym i trudnym, gdzie otrzymuje się więcej obrażeń i trudniej się je leczy oraz trzeba pilnować aby kierowana postać jadła, piła i spała. Decyzja o wyborze trybu sprawdza się do odpowiedzi na pytanie "Czy jesteś hardkorem?" xD Jak nie jak tak! Polecam wszystkim!
Obrazek
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Chciałbym jeszcze coś mądrego napisać o grze Fallout New Vegas, ale nie mam na to za bardzo czasu, jako że dużą część ostatniego tygodnia spędziłem grając w nią i teraz mam mnóstwo codziennych spraw do nadrobienia :] Ze swojej strony napiszę więc tylko, że dla fana postapokaliptycznych klimatów kolejny dzień w którym jeszcze nie poznał gry studia Obsidian powinien być dniem straconym, a dla zainteresowanych szczegółami odsyłam do bardzo dobrej recenzji na serwisie gram.pl: http://www.gram.pl/artykul/2010/10/20/f ... nzja.shtml
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ja mam, ja mam, ale cały czas się zastanawiam, czy trzeba jednak najpierw zagrać w normalnego "Fallouta" - tego nowego oczywiście, czy też można jednak od razu w tę? I tak się zastanawiam i w rezultacie nie gram w żadną... ;)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Bostonq pisze:Ja mam, ja mam, ale cały czas się zastanawiam, czy trzeba jednak najpierw zagrać w normalnego "Fallouta" - tego nowego oczywiście, czy też można jednak od razu w tę? I tak się zastanawiam i w rezultacie nie gram w żadną... ;)
Ja w zwykłą trójkę nie grałem. Z tego co słyszałem wydarzenia z trójki rozgrywają się w zupełnie innym miejscu więc podejrzewam że obie gry nie mają bezpośredniego związku fabularnego. Ja w każdym razie nie zauważyłem żeby czegoś mi brakowało, a wydaje mi się że dużą część fabuły New Vegas już znam. Choć po ukończeniu Bioshocka jestem bardzo ostrożny w formułowaniu ostatecznych osądów o czymkolwiek w tego typu grach więc kto wie... kilka elementów fabuły New Vegas nadal pozostaje dla mnie zagadką.

Przyznać trzeba że gra ta jest bardzo rozbudowana. Teren "do zwiedzania" jest ogromny, z licznymi tajemniczymi budowlami z okresu przedwojennego. Równie duża jest liczba frakcji z którymi można nawiązać kontakty. Przyprawia mnie to czasem o lekki ból głowy, jako że staram się być w New Vegas klasycznym bohaterem pozytywnym, co przy wielu sprzecznych interesach napotykanych grup i ich szaroburości moralnej powoduje że podjęcie "dobrej" decyzji jest często bardzo trudne.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

"Brutal Legend" - http://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=6057

Tzw. tylko dla dorosłych :)

Pewnie bardziej chodzi o tych, co kojarzą muzyków, klimaty - gra jest kapitalna! :) Pykam w sumie parę, paręnaście minut - humor, MUZYKA!!, atmosfera - Hell Yeeeaaaa ;) Dawno czegoś takiego nie widziałem, w sumie nigdy, KAŻDEGO fana tego typu muzyki zachęcam - no przecież zabawa jest cudowna :D A jak dojdę, jak w to multi grać, to byśmy mogli! :)

I są karty na steam - więc część zapłaty się zwróci :)

Tja, pierwszy boss, poziom najniższy - ja nie wiem, co jest ze mną nie tak, ale to chyba wiek jest, no przecież to już któryś raz, że czytam w recenzjach, że gra za łatwa, po czym ja sobie nie radzę ;) Ale spokojnie - po wielu próbach nawet ja dam radę ;)
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

F 3 a FNV to zupełnie inna para kaloszy
F3 miał iny system perków atrybtów . Lepszy bliższy oryginałowi.
Jednak powyżej 20 poziomu - na który wchodziło się dość szybko , postać stawała się przegięta.
FNV ma inny system perków , inny system umiejętności[biegłości] - jest ich mniej
za to świat jest bardziej otwarty ,fabularnie gra jest ciekawsza , blizsza F2 czy F 1
Yugi_2142 pisze:
Bostonq pisze:Ja mam, ja mam, ale cały czas się zastanawiam, czy trzeba jednak najpierw zagrać w normalnego "Fallouta" - tego nowego oczywiście, czy też można jednak od razu w tę? I tak się zastanawiam i w rezultacie nie gram w żadną... ;)
Ja w zwykłą trójkę nie grałem. Z tego co słyszałem wydarzenia z trójki rozgrywają się w zupełnie innym miejscu więc podejrzewam że obie gry nie mają bezpośredniego związku fabularnego. Ja w każdym razie nie zauważyłem żeby czegoś mi brakowało, a wydaje mi się że dużą część fabuły New Vegas już znam. Choć po ukończeniu Bioshocka jestem bardzo ostrożny w formułowaniu ostatecznych osądów o czymkolwiek w tego typu grach więc kto wie... kilka elementów fabuły New Vegas nadal pozostaje dla mnie zagadką.

Przyznać trzeba że gra ta jest bardzo rozbudowana. Teren "do zwiedzania" jest ogromny, z licznymi tajemniczymi budowlami z okresu przedwojennego. Równie duża jest liczba frakcji z którymi można nawiązać kontakty. Przyprawia mnie to czasem o lekki ból głowy, jako że staram się być w New Vegas klasycznym bohaterem pozytywnym, co przy wielu sprzecznych interesach napotykanych grup i ich szaroburości moralnej powoduje że podjęcie "dobrej" decyzji jest często bardzo trudne.
-- 27.08.2013 09:50 --

Obrazek

Shadowrun returns
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=18207

Shadowrun to hybryda cyberpunka z fantasy .

Nie grywałem w wersję papierową RPG , czytałem parę publikacji z tego systemu
Gra w konwencji kryminału z zamkniętymi lokacjami, w porównaniu do archaicznego Baldurs Gate , nie mamy nawet możliwości wyboru dokąd się udać - przerzucani jesteśmy za rękę z lokacji do lokacji,
System sterowania jest prosty, bardzo prosty , Jagged Alliance był bardziej wymagający wobec użytkownika. A jednak gra bardzo przyjemna, kreowany w niej świat przyszłości z magią urzeka.
Gra dostępna na Stream , oczywiście również na Torrentach
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

GOTHIC
Ktokolwiek grał w rpg to o tej grze musiał przynajmniej słyszę jeśli nie zagrał.
Pojawił się właśnie mod Czas Zapłaty , zmieniający zarówno fabułę pierwszej części, jak i poprawiający grafikę. Ktokolwiek chciałby powrócić do koloni karnej i przeżyć na nowo historię bezimiennego ma możliwość [mod zmienia nawet głównego bohatera , ma on teraz imię :) ]
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Yugi_2142 pisze:Mnie wessało w Kingdom Rush :)

Obrazek

To prosta flashowa gierka z garunku tower defense, posiadająca jednak wiele interesujących innowacji. Ponadto w grę wpleciono wiele zabawnych odniesień z popkultury... Przykładowo jeden z bohaterów, osiłek z młotem przy przemieszczaniu się mówi: "Hammertime!" i "Can't touch this!", a jeśli barbarzyńca pokona 10 przeciwników to dostajemy achiwment "Are you not entertained?!" :D
Polecam wszystkim!
http://www.kongregate.com/games/Ironhid ... ngdom-rush
Kingdom Rush powróciło w nowej odsłonie! ...tzn. na tyle nowej na ile to możliwe w środowisku flash :) Mamy więc nowych bohaterów, wieże, przeciwników i achiwmenty w starym, ale ciągle bardzo fajnym opakowaniu. Polecam!

http://www.kongregate.com/games/Ironhid ... -frontiers

Obrazek
Obrazek
Ignorance is a virtue.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ