odcinek 4x06 taki sobie. Za dużo w nim się nie wyjaśnia, zdecydowanie akcja zwolniła. Dowiadujemy się jednej ciekawej rzeczy (choć nie jest powiedziana wprost ale można się domyślić), nad którą się pewnie wszyscy od dawna zastanawiali Spoilerów nie chce mi sie pisać, bo i w zasadzie niema za bardzo o czym...
odcinek 4x06 taki sobie. Za dużo w nim się nie wyjaśnia, zdecydowanie akcja zwolniła. Dowiadujemy się jednej ciekawej rzeczy (choć nie jest powiedziana wprost ale można się domyślić), nad którą się pewnie wszyscy od dawna zastanawiali ;) Spoilerów nie chce mi sie pisać, bo i w zasadzie niema za bardzo o czym...
niby jakiej rzeczy sie dowiadujemy bo nie czaje???
Spoiler:
tego że gaz prawie na pewno został użyty do "czystki". Było powiedziane że Ben już go użył raz, a efekty podobno miały zabić wszystkich na wyspie (tych bez masek gazowych) wiec to chyba jedyna jak narazie racjonalna metoda wybicia wszystkich z Dharmy.
[quote]niby jakiej rzeczy sie dowiadujemy bo nie czaje??? [/quote]
[spoiler]tego że gaz prawie na pewno został użyty do "czystki". Było powiedziane że Ben już go użył raz, a efekty podobno miały zabić wszystkich na wyspie (tych bez masek gazowych) wiec to chyba jedyna jak narazie racjonalna metoda wybicia wszystkich z Dharmy.[/spoiler]
No bez przesady, mimo, że 4x06 uważam za 2gi od końca odcinek w tym sezonie (w sensie 4 były lepsze :D) to jednak przyniósł pewne odpowiedzi.
[spoiler]Wiadomo już, że ludzie z frachtowca pracują dla Charlesa Widmore'a, ojca Penny. To dość znacząca informacja. No i zobaczyliśmy kolejną stację.[/spoiler]
Ciekawe ile jeszcze jest tych stacji na wyspie? Tutaj jest zestawienie: http://en.wikipedia.org/wiki/Dharma_Initiative i jak widać po ostatnim odcinku, możliwości są nieograniczone. Miejmy nadzieję, że ich liczba nie przekroczy liczby albańskich bunkrów
Mnie zaciekawiła rozmowa tej babki z Juliette.
Spoiler:
Padło tam stwierdzenie, że Juliette przypomina Benowi jakąś inną kobietę i dlatego darzy ją takimi względami. Kojarzy ktoś może, czy już były jakieś wzmianki o tym?
Ciekawe ile jeszcze jest tych stacji na wyspie? Tutaj jest zestawienie: [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Dharma_Initiative[/url] i jak widać po ostatnim odcinku, możliwości są nieograniczone. Miejmy nadzieję, że ich liczba nie przekroczy liczby albańskich bunkrów :) Mnie zaciekawiła rozmowa tej babki z Juliette. [spoiler]Padło tam stwierdzenie, że Juliette przypomina Benowi jakąś inną kobietę i dlatego darzy ją takimi względami. Kojarzy ktoś może, czy już były jakieś wzmianki o tym? [/spoiler]
A tak w ogóle, to Juliette bardzo kochliwa jest :)
Juliet może przypominać nieco [spoiler]zmarłą matkę Bena, która ukazała mu się gdy był dzieckiem (retrosy w 3x20). Nie wiem, czy to można wiązać w ten sposób, ale kto wie ;) .[/spoiler]
Co do stacji, o ile wiem, [spoiler]to Orchidea miała być ostatnią, jaką ujrzymy. Jednakże, nic mi nie wiadomo o tym, ile ich zobaczymy przed nią...[/spoiler]
odcinek 7 troche rozczarowuje...nie bede tutaj za bardzo wdawac sie w szczegoly jednak coraz bardziej prawdopodobna staje sie wersja o dywersjach czaso-przestrzennych i rownolegle istniejacych swiatach czy serial staje sie przez to ciekawszy???...
odcinek 7 troche rozczarowuje...nie bede tutaj za bardzo wdawac sie w szczegoly jednak coraz bardziej prawdopodobna staje sie wersja o dywersjach czaso-przestrzennych i rownolegle istniejacych swiatach :D czy serial staje sie przez to ciekawszy???...
Akurat w tym odcinku nie zauważyłem niczego, co by można kojarzyć ze zmienną czasoprzestrzenią. [spoiler]jeśli mowa o flashe, to rozwiązanie jest dużo prostsze - widzieliśmy flashforwardy Sun i flashbacki Jina ;) . Nie wiem gdzie jest jakaś niejasność :) .[/spoiler]
prawdę mowiąc ja tez nie wiem gdzie tu nie jasności wszystko jasne
Spoiler:
rok smoka byl bodajrze w 2001 roku czyli to przeszłość
Sun rodzi dziecko juz po ucieczce z wyspy
pytanie czemu Jin nie uciekł razem z nia??? nie żyje????
na nagrobku była data katastrofy 22.09 czyli uznano ze zginą w katastrofie
prawdę mowiąc ja tez nie wiem gdzie tu nie jasności wszystko jasne
[spoiler]rok smoka byl bodajrze w 2001 roku czyli to przeszłość Sun rodzi dziecko juz po ucieczce z wyspy pytanie czemu Jin nie uciekł razem z nia??? nie żyje???? na nagrobku była data katastrofy 22.09 czyli uznano ze zginą w katastrofie[/spoiler]
FB to Jin FW to Sun. Wiemy ze jest Oceanic 6 : Jack, Hugo, Said, Kate, Sawyer no i teraz dochodzi ostatnia znana osoba SUN. A Jin zapewne z jakis przyczyn zostal na wyspie.
[spoiler]FB to Jin FW to Sun. Wiemy ze jest Oceanic 6 : Jack, Hugo, Said, Kate, Sawyer no i teraz dochodzi ostatnia znana osoba SUN. A Jin zapewne z jakis przyczyn zostal na wyspie.[/spoiler]
Co do FB i FF, to zgadzam się z przedmówcami. Co do Sun nie ma żadnych wątpliwości, natomiast u Jina wystarczy spojrzeć na jakiego zachowanie, zwłaszcza w scenie z taksówkarzem. Do tego dochodzi jeszcze fakt lojalności i pokory wobec przełożonych, dwumiesięczne małżeństwo o którym wspomina i... telefon komórkowy (cegła). Jin został na wyspie, albo dym zrobił mu kuku.
Kevin Johnson - tu też sprawa jest prosta. Michael jest szpiegiem Bena na łodzi, a w zamian Walt bezpiecznie dorasta sobie (to całe zabawy z czasem wymyślono nie bez powodu i to prawdopodobnie już bardzo dawno) w "normalności".
Ostatnia sprawa - Lost Via Domus. Gra (w sumie to tam się mało co gra, głównie patrzy i słucha miernego voice-actingu w dodatku w większości z imitowanymi głosami aktorów) strasznie słaba i kompletnie niepotrzebna, ale ja nie o tym tutaj. Nie wiem czy ktoś widział zakończenie, ale to również daje do myślenia (jak zwykle polecam YouTube - oglądasz na własną odpowiedzialność).
[spoiler]Co do FB i FF, to zgadzam się z przedmówcami. Co do Sun nie ma żadnych wątpliwości, natomiast u Jina wystarczy spojrzeć na jakiego zachowanie, zwłaszcza w scenie z taksówkarzem. Do tego dochodzi jeszcze fakt lojalności i pokory wobec przełożonych, dwumiesięczne małżeństwo o którym wspomina i... telefon komórkowy (cegła). Jin został na wyspie, albo dym zrobił mu kuku. Kevin Johnson - tu też sprawa jest prosta. Michael jest szpiegiem Bena na łodzi, a w zamian Walt bezpiecznie dorasta sobie (to całe zabawy z czasem wymyślono nie bez powodu i to prawdopodobnie już bardzo dawno) w "normalności". Ostatnia sprawa - Lost Via Domus. Gra (w sumie to tam się mało co gra, głównie patrzy i słucha miernego voice-actingu w dodatku w większości z imitowanymi głosami aktorów) strasznie słaba i kompletnie niepotrzebna, ale ja nie o tym tutaj. Nie wiem czy ktoś widział zakończenie, ale to również daje do myślenia (jak zwykle polecam YouTube - oglądasz na własną odpowiedzialność).[/spoiler]
atathoth, gdzie znalazłeś taką rewelację, że niby:
Spoiler:
Sawyer jest w O6? Twórcy zapowiadali, że po 4x07 będą znane wszystkie osoby z O6, a zatem Jack, Kate, Hurley, Sayid, Sun i Jin. To, że Jin jest martwy, nie znaczy, że nie mógł wrócić. Po prostu zginął/umarł dość szybko po powrocie, nim Sun zdążyła urodzić.
[b]atathoth[/b], gdzie znalazłeś taką rewelację, że niby: [spoiler]Sawyer jest w O6? Twórcy zapowiadali, że po 4x07 będą znane wszystkie osoby z O6, a zatem Jack, Kate, Hurley, Sayid, Sun i Jin. To, że Jin jest martwy, nie znaczy, że nie mógł wrócić. Po prostu zginął/umarł dość szybko po powrocie, nim Sun zdążyła urodzić.[/spoiler]
Odcinek nie podobał mi się. Poza fajnym smaczkiem jakim był występ Zoe Bell z Death Proofa, było tak jak się spodziewałem - nie lubię odcinków z koreańcami bo ich historia miłosna mnie nie interesuje, a poza tym nic do serialu nie wnoszą. I wielka szkoda że
Spoiler:
Sun będzie w O6; miałem nadzieję że ją szybko ubiją.
I nawet ciekawa jak zawsze akcja na statku tegoi nie rekompensuje. Właściwie 4x7 to pierwszy w tym sezonie który mnie rozczarował, mam nadzieję że 8ka będzie lepsza.
Odcinek nie podobał mi się. Poza fajnym smaczkiem jakim był występ Zoe Bell z Death Proofa, było tak jak się spodziewałem - nie lubię odcinków z koreańcami bo ich historia miłosna mnie nie interesuje, a poza tym nic do serialu nie wnoszą. I wielka szkoda że [spoiler]Sun będzie w O6; miałem nadzieję że ją szybko ubiją.[/spoiler] I nawet ciekawa jak zawsze akcja na statku tegoi nie rekompensuje. Właściwie 4x7 to pierwszy w tym sezonie który mnie rozczarował, mam nadzieję że 8ka będzie lepsza.
[spoiler]No i flashbacki Michaela, jak mniemam [/spoiler] :D