The After - nowy projekt Amazon.

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

The After - nowy projekt Amazon.

Post autor: joana »

Krótki fragment projektu Chrisa Cartera (The X-Files), trillera realizowanego przez Amazon, noszącego tytuł "The After".

Niewiele wiemy na temat fabuły tego serialu. Akcja ma dziać się w czasie "po apokalipsie".
Osiem obcych sobie osób walczy o przetrwanie w brutalnym świecie, który ich otacza, a który jest efektem niewyjaśnionych zjawisk.
Obrazek
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Re: The After - nowy projekt Amazon.

Post autor: grego1980 »

Moja ulubiona tematyka. Biorę w ciemno.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Sam Chris Carter za to odpowiada...
To moj pewniak do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Może być ciekawie. Po pilota na pewno sięgnę. Oby ktoś się za tłumaczenie tego :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Czy Amazon od zawsze kręcił seriale czy też to jego nowy pomysł?
Bo jak to drugie to może być różnie...
Wiem, że sama firma jest ogromna ale jak nie ma doświadczenia na tym polu to nie ma się co napalać...
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

To byłby trzeci albo czwarty serial Amazonu, a przynajmniej z tego co się orientuję. Netflix przed "House of Cards" chyba też nie miał doświadczenia.
Za serial odpowiada Chris Carter, więc serial ma u mnie kredyt zaufania.
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

asd pisze:Czy Amazon od zawsze kręcił seriale czy też to jego nowy pomysł?
Bo jak to drugie to może być różnie...
Wiem, że sama firma jest ogromna ale jak nie ma doświadczenia na tym polu to nie ma się co napalać...
Na dobrą sprawę to sama firma nie ma za wielkiego wpływu na jakość serialu, a raczej jego twórcy.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Cinemax tez nie mial doswiadczen (no ewentualnie jedynie z przejetym Strike Back) a calkiem niezle wyszedl mu Banshee, podobnie jest z History i the Vikings...
Dla mnie wazniejsze jest nazwisko Cartera.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Mam nadzieję, że nie wyjdzie jak z Day One. Napalę się a tak jak się napaliłam na tamten serial a NBS nawet pilota, który był nakręcony nie puściła. Ehhh...Zapowiada się ciekawie. Jak Carter przypomni sobie najlepsze lata to może być fajny serial :)

P.S. Trochę prywaty. Bostonq! Może ta droga komunikacji zadziała ;)
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Pilota można już znaleźć w Sieci, niestety brak angielskich subów, choć ktoś się tam zadeklarował, że będzie tłumaczyć.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Polskie już są - oglądamy?

Kod: Zaznacz cały

/Kim jesteś?|/Czego chcesz?
/Wiesz, co?|/Pierdol się!
/Twoja córeczka cię potrzebuje, Gigi.
/Mamuś?
/Mamuś!
/Powal ich na kolana!
- Bonjour, skarbku.|/- Bonjour, Gigi. (...)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

no to do dziela :)

-- 12.02.2014 23:20 --

Jestem po premierze.
Pierwsze wrazenie super.
Mix Lost z Archiwum X.
Bedzie sie dzialo
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Coś jest nie tak z tym pilotem, nie wiem, do końca, co, ale nie podobało mi się tak, jak myślałem, że będzie...

Niby wszystko jest na swoim miejscu, tak jak lubię, koniec świata, grupka bohaterów, sensowne i dobrze ułożone sceny masowe, skontrastowane ze scenami dotyczącymi wspomnianej grupy, do tego tajemnica, również jakaś mistyczna, czyli powinienem być ukontentowany jak rzadko kiedy. A nie jestem...

Może ma na to wpływ makabrycznie fatalne aktorstwo (choć może o to chodziło, że to mają być tacy zwyczajni ludzie, ale mam wrażenie, że zwyczajnego człowieka też można zagrać bardzo dobrze), irytujące błędy logiczne, w stylu policjantki, która strzela do biegnącego kolesia na początku serialu, by pod koniec dać sobie wyjąć pistolet z ręki, dialogi brzmiące jak sztuczna choinka, "puszczanie" postaci - tego leżącego, rannego w brzuch, kolesia od wyważania drzwi, wcześniej przekupionego, co też jest średnio mądre, sam nie wiem, pewnie wszystko na raz.

W tej chwili do "Lost" czy też "Archiwum X" to daleka droga. Nie ten poziom realizacji, nie ten poziom aktorów, nie ten poziom w sumie wszystkiego. Potencjał oczywiście jest znaczący, sam koncept, choć z lekka chaotyczny, niezbyt dobrze rozpisany, jest wielce interesujący, więc na pewno chciałbym oglądać to dalej. Ale zawód czuję, bo myślałem, że będzie to coś w rodzaju spełnienia marzeń. Na razie jest to kiepsko zrealizowany (choć oddaję sprawiedliwość - sceny zbiorowe są bardzo dobre) serial o świetnym pomyśle, z ogromnym znakiem zapytania: co z tego wyjdzie?
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Bostonq sie troche przejechal po pilocie the After :)
Zgadzam sie - jest troche glupot - ale i tak mi sie o wiele bardziej podobal niz start Helix, ktore przeciez nadal z checia ogladam (tam to dopiero glupot nie brakuje).
Mysle, ze pierwsza czesc the After mozna troche porownac do pilota mocno niedocenionego Flash Forward - oby jego losy nie potoczyly sie tak samo jak FF.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Nie tyle przejechał, co głęboko rozczarował :) Żeby było jasne: wiem, że w mnóstwie seriali są głupoty, nieścisłości, również w tych, co mi się podobają - najbliższy przykład "Chicago PD" i jego najnowszy epizod, przy którym najphil wielce słusznie wytknął bezsensowności. Ja również je dostrzegłem, tylko mi nie przeszkadzały, bo więcej było plusów, aktorzy grali bardzo dobrze, historia wciągała, więc nie denerwowały mnie te elementy przesadzone.

Na pewno miałem duże oczekiwania względem "The After". Pewnie więc trudno mu było do nich dorosnąć, to prawda. Ale też czemu miałbym ich nie mieć? Chris Carter, świetny temat, choć pewnie powinienem wziąć poprawkę, że Amazon zrobił też pilota "Zombieland", który był praktycznie nieoglądalnym gniotem. Oczywiście, "The After" to poziom wyżej, ale też przyznam, że pewne budżetowości, nieumiejętne prowadzenie aktorów, ich wybór - kto wprowadził tę kobietę, Francuzkę??, brak jakiejkolwiek błyskotliwości w dialogach, wydają się póki co charakterystyczne dla Amazona.

A co najgorsze - w zasadzie brak napięcia - bohaterowie za szybko wychodzą na zewnątrz, za szybko zostaje pokazane to coś na końcu odcinka, przypomnij sobie szepty z "Losta", ile było rozważań, co to. A tutaj już widzimy, skąd się biorą. Oczywiście, nie wiemy, co to jest, ale też sposób, w jaki nam to pokazano, z tą trzęsącą się jak trzcina w przeręblu grupą (nie chodzi mi o to, że nie powinni się bać, oczywiście, że powinni, ale przypatrz się, jak to jest zagrane...) nie wprowadzał stosownej tajemniczości, a o nią chyba chodziło.

No cóż, najwyraźniej nie każdy może być Netflixem :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Ta kobieta to pewnie raczej kanadyjka znajac realia amerykanskie ;)
Mam wrazenie, ze Carter zrobil odwrotny zabieg niz w X Files, gdzie stopniowo - przez cale sezony wrecz - budowal napiecie zwiazane z glownym watkiem. W the After niby duzo kart odkryl od razu na poczatku - niemniej mam nieodparte wrazenie, ze iz w duzej czesci sa to karty falszywe. Bo wlasciwie czy w pilocie sie wyjasnilo co tak naprawde sie stalo? Bynajmniej.
Zreszta nie ma co przesadzac po pilocie - poczekam cierpliwie na to, co bedzie sie dzialo dalej.
I jestem w tym wzgledzie optymista :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ja w sumie też, bo tematyka jest bliska memu sercu :) I mam pytanie? Czy to było tak, jak z "Zombieland", że dopiero dobre przyjęcie pilota spowoduje kręcenie dalszych odcinków, czy też są już stworzone? To o tyle istotne, że gdybym ja był producentem i miał wyłożyć na to sporą sumę, to bym się wstrzymał, dopóki nie wymienią większości aktorów i nie uporządkują narracji ;)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Nie każdy może być Netflixem - zdanie podsumowuje wszystko. Aktorsko rzeczywiście kiepsko. Do tego cholernie, ale to monstrualnie kiepski montaż. Zwróćcie uwagę na te szybkie zmiany ujęć, które mają pokazywać reakcje bohaterów - zbliżenie na Murzyna, zbliżenie na twarz przerażonej laski, z powrotem na Murzyna, który gwałtownie przeładowuje shotguna i momentalnie dostajemy zbliżenie innej laski tylko po to, żeby pokazać jak się ona wzdryga na ten dźwięk. A wszystko to w 10 sekundowej scenie. Ożeż w mordę, to pachnie pracą dyplomową na jakiejś mało renomowanej uczelni, na dodatek zaocznej.

Nie będę się znęcał nad logiką i sensem zachowań bohaterów, bo w tym wypadku jest mocno skrzywiony uzależnieniem od TWD. Poprzeczka jest tak mocno ustawiona, że wszelkie seriale pokazujące ludzi w obliczu jakiejś katastrofy są z góry skazane na niepowodzenie i moje rozczarowanie.

ALE, i tu jest duże ALE. Paradoksalnie ostatnie 3 minuty serialu bardzo mi się spodobały i wręcz przychylnie nastawiły do tej produkcji. Odkładam na bok wszelkie wątpliwości i spróbuję się cieszyć samym pomysłem na serial.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Trochę byłam zdziwiona skąd nagle pojawił się w sieci pilot The After i Bosch.
Okazuje się, że jest to polityka sieci, która przedstawia publiczności piloty nowych seriali i po zebraniu opinii, decyduje czy będzie produkować serial.
Czyli, przyjąć trzeba, że nie ma pewności, że The After i Bosch staną się serialami, a to co zostało nam pokazane jako piloty są raczej "zajawką" fabuły obu tych seriali, a nie dopracowanym produktem finalnym.
To może wyjaśniać skąd takie, krytykowane przez Was, niedoróbki realizacyjne i aktorskie.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Czyli trzeba uzbroic sie w cierpliwosc i czekac na decyzje co dalej...

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ