Komediowy horror "Wormwood" [Travieso & IDW]

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Komediowy horror "Wormwood" [Travieso & IDW]

Post autor: sindar »

Obrazek

Powstanie animowany serial, będący adaptacją komediowo-horrorowego komiksu pt. Wormwood Bena Templesmitha.

Tytułowym bohaterem serii jest "półboski międzywymiarowy robak", który ratuje świat przed różnego rodzaju zagrożeniami o charakterze transcendentalnym, w tym celu korzystając zazwyczaj z dobrze ubranych ludzkich zwłok.

Za produkcję odpowiedzialne będą firmy IDW, Travieso oraz Circle of Confusion (ta ostatnia także zaangażowana w produkcję Walking Dead).

Mimo, że nie jestem jakimś wielkim fanem kreskówek, muszę przyznać, że ten pomysł bardzo mi się spodobał.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Komediowy horror "Wormwood" [Travieso & IDW]

Post autor: Lubec »

Jak na podstawie Templesmitha to biorę w ciemno :) I mam nadzieję, że oddadzą klimat jego specyficznych rysunków. W "30 dni nocy" wyszło całkiem nieźle to jestem dobrej myśli.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Re: Komediowy horror "Wormwood" [Travieso & IDW]

Post autor: najphil »

"30 dni nocy" to rewelacyjny horror. Świetne monstra, ich zachowanie i sposób komunikowania się.
ObrazekObrazek

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ