Nie wiedziałem, że jest taka bandera, ale to dobrze zawsze to jakaś reklama
O rangę musisz zapytać asd albo sindara, ale podejrzewam, ze chodzi o osoby, które udostępniają napisy na naszym forum, niekoniecznie pod banderą seriale-asd... ale pewien nie jestem.
Nie wiedziałem, że jest taka bandera, ale to dobrze zawsze to jakaś reklama :) O rangę musisz zapytać asd albo sindara, ale podejrzewam, ze chodzi o osoby, które udostępniają napisy na naszym forum, niekoniecznie pod banderą seriale-asd... ale pewien nie jestem.
do końca sierpnia jestem w rozjazdach i trochę nie nadążam z tymi zmianami i rangami. i banderami
ad peciaq:
Co do napisów na seriale-asd zasada jest bardzo luźna: https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f= ... ead#unread
Zacytuję
"W tej sekcji dodajemy napisy - jeśli kiedykolwiek coś przetłumaczyłeś możesz śmiało u nas zamieścić pliki. Obecnie nie utożsamiamy się z żadną grupą - każdy więc może u nas zamieścić napisy, włącznie z informacją do jakiej grupy należy."
Peciaq - myślę, że jak czasem wrzucisz coś nawet jako Haven, myślę, że banderę tłumacza da się załatwić
do końca sierpnia jestem w rozjazdach i trochę nie nadążam z tymi zmianami i rangami. i banderami :)
ad peciaq: Co do napisów na seriale-asd zasada jest bardzo luźna: https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=111&t=6706&view=unread#unread Zacytuję "W tej sekcji dodajemy napisy - jeśli kiedykolwiek coś przetłumaczyłeś możesz śmiało u nas zamieścić pliki. Obecnie nie utożsamiamy się z żadną grupą - każdy więc może u nas zamieścić napisy, włącznie z informacją do jakiej grupy należy."
Peciaq - myślę, że jak czasem wrzucisz coś nawet jako Haven, myślę, że banderę tłumacza da się załatwić :)
Niezalogowani widzą wszystkie banderki użytkowników. Myślę, że to trochę wygląda jak odznaczenia na klapie radzieckich generałów
Pewnie mógłbym to zmienić, ale nie bardzo wiem jak
Niezalogowani widzą wszystkie banderki użytkowników. Myślę, że to trochę wygląda jak odznaczenia na klapie radzieckich generałów :) Pewnie mógłbym to zmienić, ale nie bardzo wiem jak :)
[quote="bluedog"]Czy mi się zdaje, czy w tematach zniknęła opcja "Obserwuj temat" i "Przestań obserwować" :roll:[/quote] Zależnie od stylu - w domyślnym obserwowanie jest na dole strony po prawej (na szarym pasku).
[quote="Lubec"]a mianowicie czy można zmienić skalę ocen seriali z 5 do dajmy na to 10 gwiazdek? Pięciostopniowa skala jest dla mnie trochę za wąska. [/quote] Popieram.
Właściwie nie powinnam się wypowiadać, bo ani nie punktuję seriali, ani nie korzystam z podobnych rankingów.
Wolę polecenia/opinie zaufanych osób.
Ale...
Po pierwsze - z tego, co się zorientowałam, punktować można na stronie Baza seriali, nie wchodzę tam za często, bo jest nieczytelna - taki drobny maczek, a poza tym kliknięcie na tytuł serialu prowadzi akurat do tej części info, która mnie mniej interesuje. Wolę poczytać opinie o serialu pisane przez userów.
Na dodatek, z punktacją jest tak, że jest subiektywna. Niby opinia, wyrażona w postaci obszerniejszego postu, też skazona jest subiektywizmem, ale przynajmniej mam więcej argumentów opisowych.
Wiem jednak, że jest sporo osób, które lubią punktować.
Czyli
Poprawiłabym przejrzystość/czytelność strony - Baza seriali
Strona z klasyfikacją - jaka? Być może warto się pokusić o stworzenie takiej, która uwzględniałaby też gatunki. Nie wiem tylko czy to możliwe.
Czyli pozycja serialu w punktacji ogólnej, ale też gatunkowej.
Zastanawiam się również, czy jest możliwe abym np. dowiedziała się, jak punktuje seriale konkretny użytkownik ?
Dobra, już się nie mądrzę.
Właściwie nie powinnam się wypowiadać, bo ani nie punktuję seriali, ani nie korzystam z podobnych rankingów. Wolę polecenia/opinie zaufanych osób. Ale... Po pierwsze - z tego, co się zorientowałam, punktować można na stronie Baza seriali, nie wchodzę tam za często, bo jest nieczytelna - taki drobny maczek, a poza tym kliknięcie na tytuł serialu prowadzi akurat do tej części info, która mnie mniej interesuje. Wolę poczytać opinie o serialu pisane przez userów. Na dodatek, z punktacją jest tak, że jest subiektywna. Niby opinia, wyrażona w postaci obszerniejszego postu, też skazona jest subiektywizmem, ale przynajmniej mam więcej argumentów opisowych. Wiem jednak, że jest sporo osób, które lubią punktować. Czyli Poprawiłabym przejrzystość/czytelność strony - Baza seriali Strona z klasyfikacją - jaka? Być może warto się pokusić o stworzenie takiej, która uwzględniałaby też gatunki. Nie wiem tylko czy to możliwe. Czyli pozycja serialu w punktacji ogólnej, ale też gatunkowej. Zastanawiam się również, czy jest możliwe abym np. dowiedziała się, jak punktuje seriale konkretny użytkownik ? :D Dobra, już się nie mądrzę.[center][/center]
Na głównej nie pjawiają się komentarze z działu "wszystko o napisach". Choćby np. te https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=111&t=5739&start=90 Umieściłbym je w "komentarzach poza serialami".
Fakt, lista seriali wygląda źle. Szczególnie te skrócone nazwy lub dziwne przenoszenie tytułu do drugiej linii. Zmniejszyłbym i poszerzył liczbę kolumn kosztem dłuższego przewijania strony.
Fakt, lista seriali wygląda źle. Szczególnie te skrócone nazwy lub dziwne przenoszenie tytułu do drugiej linii. Zmniejszyłbym i poszerzył liczbę kolumn kosztem dłuższego przewijania strony.
najphil pisze:Fakt, lista seriali wygląda źle. Szczególnie te skrócone nazwy lub dziwne przenoszenie tytułu do drugiej linii. Zmniejszyłbym i poszerzył liczbę kolumn kosztem dłuższego przewijania strony.
Nie powinny się zawijać - w jakiej rozdzielczości oglądasz stronę? Możesz printscreena dodać?
Zmniejszyłem ilość kolumn z 14-tu do dziesięciu - jest więc wyżej.
[quote="sindar"]Na głównej nie pjawiają się komentarze z działu "wszystko o napisach". Choćby np. te https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=111&t=5739&start=90 Umieściłbym je w "komentarzach poza serialami".[/quote]
Czyli dopisać f=111 - ok - zrobione.
[quote="najphil"]Fakt, lista seriali wygląda źle. Szczególnie te skrócone nazwy lub dziwne przenoszenie tytułu do drugiej linii. Zmniejszyłbym i poszerzył liczbę kolumn kosztem dłuższego przewijania strony.[/quote]
Nie powinny się zawijać - w jakiej rozdzielczości oglądasz stronę? Możesz printscreena dodać? Zmniejszyłem ilość kolumn z 14-tu do dziesięciu - jest więc wyżej.
Właściwie już mam prawie pewność, ale tak dla zyskania 100% zapytam:
Rozumiem, że ten f=111, tak jak cała strona główna i np. podstrony pozostaje w gestii asd, bo czegoś takiego w uprawnieniach nie widziałem?
Co do listy seriali też radko tam zaglądam, bo jej czytelność jest eufemistycznie taka sobie.
Przydałoby się pomyśleć o innym rozwiązaniu - jakichś zakładkach wg alfabetu może?
Właściwie już mam prawie pewność, ale tak dla zyskania 100% zapytam: Rozumiem, że ten f=111, tak jak cała strona główna i np. podstrony pozostaje w gestii asd, bo czegoś takiego w uprawnieniach nie widziałem? :)
Co do listy seriali też radko tam zaglądam, bo jej czytelność jest eufemistycznie taka sobie. Przydałoby się pomyśleć o innym rozwiązaniu - jakichś zakładkach wg alfabetu może?
I tak się przypomnę o temacie grafik - pytałem o to tutaj: https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=117&t=7081&start=15#p92204 Bo np. w działach tutaj https://seriale-asd.eu/viewforum.php?f=19 chyba brakuje jakichś grafik i z tego co doklikałem, jedyną rzeczą jaką mógłbym zrobić byłoby ich całkowite usunięcie.
Ilość wyświetlanych znaków (tytułu) ograniczyłem do 14-tu znaków - jak zwiększę np. do 20-tu to osoby, które przeglądają stronę w niższych rozdzielczościach znowu podniosą krzyk, że tekst się zawija...
Może zamiast ograniczania ilości znaków zastosować "chowanie" tekstu pod kolejnego diva?
Ilość wyświetlanych znaków (tytułu) ograniczyłem do 14-tu znaków - jak zwiększę np. do 20-tu to osoby, które przeglądają stronę w niższych rozdzielczościach znowu podniosą krzyk, że tekst się zawija... Może zamiast ograniczania ilości znaków zastosować "chowanie" tekstu pod kolejnego diva?
Znalazłem taki błąd: w https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=19&t=3751, w tych pierwszych postach, jest link "Switched at Birth Season1 EnglishV+NapisyPL (XviD asd)", który nie do końca przenosi tam gdzie ma bo odwołuje się jeszcze do 'xvidasd.com'. Kliknijcie.
Znalazłem taki błąd: w [url]https://seriale-asd.eu/viewtopic.php?f=19&t=3751[/url], w tych pierwszych postach, jest link "Switched at Birth Season1 EnglishV+NapisyPL (XviD asd)", który nie do końca przenosi tam gdzie ma bo odwołuje się jeszcze do 'xvidasd.com'. Kliknijcie.