Marvel's Agents of SHIELD

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Marvel's Agents of SHIELD

Post autor: Lubec »

Finał dobry. Niczego lepszego się nie spodziewałem, ale też pozostał pewien niedosyt.
Spoiler:
Scena po napisach niesamowicie intryguje.

Mimo iż serial nie zachwycał poziomem przez pierwszą połowę, to odkąd wrócił do ramówki po przerwie przedstawiając losy organizacji po wydarzeniach z CA: Winter Soldier poziom rósł i utrzymywał się na wysokim - jak na ten serial - poziomie. I serial ostatecznie stał się tym czym miał być od początku. Mam nadzieję, że "Agenci..." w drugim sezonie też zaliczą skok jakościowy jaki zaliczyło "Arrow".
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Całkiem niezły sezon, cieszę się, że zostałem przy serialu do końca choć początki były bardzo zniechęcające.
Spoiler:
Teraz czekam na 2 sezon, oby nie rozkręcał się tak samo wolno jak sezon 1.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Jakiś czas temu pojawiła się informacja o gościnnym występie agentki Carter granej przez Hayley Atwell w premierze drugiego sezonu serialu. A teraz Marvel Entertainment poprzez TV Guide zaprezentowało jej pierwsze zdjęcie z pierwszego odcinka. Na zdjęciu towarzysza jej Howling Commandos! Których mogliśmy oglądać w filmie Captain America.
Zdjęcie pod spoilerem
Spoiler:
Serial wraca na antenę 23 września.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Trzeba powiedzieć uczciwie że agenci trzymają poziom z 2 części sezonu pierwszego. Widzimy Coulsona w nowej roli oraz jego słabość
Spoiler:
i walkę o agencję a generał Talbot na razie jest głównym przeciwnikiem z ramienia rządu. Fitz całkowicie pogubiony i nawet trochę mu współczuje. May cały czas trzyma formę a Skye rozwija się jako agentka terenowa. W 3 odcinku ma pojawić się Simmons, bardzo ciekawy zabieg z Rainą która
Spoiler:
i chyba oni będą głównymi przeciwnikami Tarczy w sezonie. Fajnie się ogląda na razie nie było dłużyzn i zbędnych zapychaczy. Oby tak dalej!
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Trzeba przyznać, że powrót Agentów udany. Szału oczywiście nie ma i serial tak jak napisał przedmówca trzyma końcówki pierwszego sezonu, więc jeszcze dużo z serialu można wycisnąć.
Na nudę narzekać nie można, coś się dzieje cały czas. Trochę zmieniono skład grupy co wyszło na lepszei poprawiono to co zgrzytało w pierwszym sezonie, czyli irytujący duet Fitz-Simmons został kompletnie przemodelowany, ale jak najbardziej na plus. Fitz to postać, której oberwało się najwięcej i to widać. Nie sposób mu nie współczuć, ale podejrzewam, że na dłuższą metę jeżeli jego stan nie ulegnie poprawie to znowu będzie irytował, choć w inny sposób.
Ward stał się - a może już był - szaleńcem opętanym przez własne demony. Dziwi jego chęć nawiązania ze Skye... znaczy może dziwi bardziej fakt, że liczy że jakąś jest w stanienie nawiązać po tym co zrobił.
Pozostałe postaci z Coulsonem i May trzymają poziom. Nowe nabytki nie za bardzo miały okazję się pokazać, tak jak i Talbot, który jak dotąd ściga SHIELD zamiast Hulka, ale może jeszcze do tego nawiążą na co liczę.

Początkowe odcinki dobrze rokują na przyszłość i oby było tylko lepiej.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Obejrzałem 5 odcinków i sporo się dzieje. Mały minus, że
Spoiler:
Wprowadzane są nowe postaci i chyba wychodzi to na duży plus dla serialu, rysuje się nam główny wątek
Spoiler:
Chyba będzie głównym czarnym charakterem przez większą część tego sezonu.May cały czas w formie.Nic tylko czekać na dalsze odcinki a do kolejnego mają dołączyć rozszerzony teaser Avengersów.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Agenci Zaliczyli w drugim sezonie niezły skok jakościowy, podobnie jak Arrow rok temu.
Wszystkie odcinki są dobre - pierwszy był "tylko" niezły- to ostatni, piąty odcinek z debiutem Adrianne Palicki jako Bobbi Morse aka Mockingbird był najlepszym do tej pory. Widać, że twórcy wyciągnęli wnioski z błędów pierwszego sezonu i starają się konsekwentnie trzymać dobry poziom.
Jest akcja, jest ciekawa intryga, są zwroty akcji i humor, a to wszystko podane w odpowiednich proporcjach.
Jeżeli chodzi o Skye i jej ojca
Spoiler:

Podoba mi się również, że Raina pojawia się coraz częściej. Wydaje się twardą i sprytną kobietą, ale jak widzieliśmy w ostatnim odcinku nie do końca jest tak jak o sobie myśli. I zamiast wykorzystać Coulsona do własnych celów to właśnie ona będzie zależna od niego.

Co do ojca Skye i HYDRY jest w tym wątku wielki potencjał i mam nadzieję, że nie zostanie zmarnowany.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

1 sezon obejrzałem w maratonie, teraz 2 oglądam już na bieżąco. Na początku byłem przekonany, że będzie to jedynie odcinanie kuponów po 'Avengersach' ale miło się pomyliłem. Nie wiem co macie do Fitz-Simmons bo mi akurat te postacie bardzo się podobają i szkoda, że tak rozwalili ten duet w 2 sezonie. Kolejną rzeczą, która baaardzo mi się podobała to fakt, że serial ładnie połączył własne wątki z filmami a przy okazji wszystko szło bokiem i nie było żadnego odtwarzania scen z filmów. Trochę dziwi mnie świrowanie Coulsona o swoje wskrzeszenie bo jako stary wyga w SHIELD powinien być przyzwyczajony do rożnych niesamowitych rzeczy. Druga rzecz, która mnie martwi to fakt, że Coulsona nie ma w obsadzie nowych Avengersów, nie wiem co będzie w filmie albo czy historie tu i tam nadal będą szły w miarę równolegle ale trochę szkoda bo to świetna postać. W komiksach shield też się tak rozpadała?
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Niezbyt martwię się brakiem Coulsona w filmach ważne, żeby trzymał formę w serialu. Fakt, że Winter Soldier pomógł agentom pod względem fabuły ale serial chyba jest odrębnym projektem i cieszy mnie wprowadzanie nowych postaci zwłaszcza nowej agentki, która jest przeciwwagą dla May. Serial trzyma poziom i niech tak zostanie. Nie znam komiksów (z Shield zetknąłem się jak oglądałem kreskówki ze Spidermanem) i nie przejmuje się kim okaże się Skye oby tylko scenarzyści dobrze to wyjaśnili.
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Chyba trochę za wcześnie rozwiązali sytuację z ryciem po ścianach ale z drugiej strony daje to nowe możliwości dla serialu. Ciekawe dla kogo pracuje Ward?Jest aż taki ważny w Hydrze, że pozwala sobie na takie prezenty?
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Kontakt:

Tak mnie tknęło
Spoiler:
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Spoiler:
Swoją drogą Agenci ostatnio pozytywnie zaskakują. Trzymają od początku równy poziom, który przed przerwą nawet nieznacznie wzrósł. Tajemnica się powoli wyjaśnia, ale im bliżej jej wyjaśnienia to napięcie rośnie i emocji nie brakuje
Spoiler:
.
Jest akcja, jest dynamika. Trochę mniej humoru niż zwykle jest w ostatnich odcinkach, ale i atmosfera ostatnich odcinków trochę inna.
Ciekaw jestem jak w tym wszystkim Skye się odnajdzie.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Kontakt:

Spoiler:
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Równy a co ważniejsze bardzo wysoki poziom pierwszej połowy sezonu. Trafiony pomysł z poszerzeniem ekipy a zwłaszcza Kyle maclachlan, który wniósł do serialu sporo świetnej gry aktorskiej. Na pewno jeszcze o nim usłyszymy bo nie mogą teraz zrezygnować z granej przez niego postaci. Finał dostarczył odpowiedź na pytanie co z Obeliskiem a jednocześnie otworzył nowy rozdział w historii. Ciekawe co z Rainą oraz Wardem?Czy Hydra dalej będzie głównym wrogiem?Szkoda, że trzeba czekać tak długo na kolejną przygód agentów.
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

Lubec
Spoiler:
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

@kain_b
Dzięki. Będę musiał sobie coś poczytać o nich, bo akurat z Marvela znam tylko niektóre tytuły.
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

polecam w Polsce wydane "Inhumans" Jenkinsa oraz nową serię "Inhuman" aktualnie wydawaną w USA.
Poszukaj jeszcze po stronach translacyjnych "Inhumans: Silent War"
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Tutaj małą informacja o Inhumans
http://marvelcomics.pl/encyclopaedia/list/letter/I
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Efektowny trailer zapowiadający powrót serialu. Produkcja wraca z nowymi odcinkami 3 marca.

Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Obrazek

Dobra wiadomość dla fanów Bobbi Morse, która w komiksach znana jest jako Mockingbird. Postać ta zagości na dłużej w serialu, ponieważ Adrianne Palicki, która wciela się w agentkę awansowała do stałej obsady serialu.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ