V [2009]

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa

Post autor: Lisu11 »

właśnie obejrzałem 2xo1 i jestem bardzo zawiedziony jeśli 2 odcinek będzie podobny lub słąbszy to niestety szkoda mojego czasu na tę pozycję
A naiwność i głupota tej sceny mnie rozwaliła :no
Spoiler:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

A mnie się podobał. Trochę odsłoniono rąbka tajemnicy i już wiemy co obcy planują i jaki jest naprawdę cel ich misji. Wprawdzie trochę zirytował mnie sam wątek z Marcusem
Spoiler:
Od samego początku nie uwierzyłem w tą medialną akcję ze skalą ocen i szumnymi zapowiedziami - podszedłem do niego bez emocji i bez żadnych oczekiwań - może dlatego nie czuję się w żaden sposób zawiedziony. Wręcz przeciwnie - z odcinka na odcinek coraz lepiej mi się go ogląda.
Obrazek When Dreams Come True...
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Powiem szczerze, że też byłem sceptycznie nastawiony do drugiego sezonu ale po 3 odcinkach jestem miło zaskoczony.Akcja powoli to powoli ale się rozwija, znamy już plan i kto spełni w nim kluczową rolę.
Spoiler:
Czekam na dalszy rozwój akcji ale z tego co pamiętam mamy teraz tygodniową przerwę w emisji
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

Spoiler:
Bynajmniej ja to tak rozumiem, jeśli coś się pomyliłem, proszę o sprostowanie
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No dobra ale dlaczego w takim razie
Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Spoiler:
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

Spoiler:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Odnoszę wrażenie, jakby od 6 odcinka potroili ekipie V budżet: strzelaniny z dużym rozmachem, podróże po całym świecie... w ogóle jest jakoś ciekawiej, podoba mi się :) odcinek 6 jest moim zdaniem najlepszy z całego serialu - spokojnie by wystarczył nawet jako season finale. Chociaż wciąż nie ma rewelacji, to robi się coraz lepiej. No i jakoś tak się składa, że na 5 seriali które oglądam (czyli i tak niedużo, w porównaniu z 12 w okolicach 2007) przy 4 niebezpiecznie często słyszę słowa "zagrożenie skasowaniem". Więc mam nadzieję że V zostanie, żeby w przyszłym roku nie zostało mi tylko Californication :D
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

"podróże po całym świecie" hehehe. naprawde myslisz ze prodroze po calym swieice? Teraz to sie nazywa bluescreen ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Shedao Shai pisze:Odnoszę wrażenie, jakby od 6 odcinka potroili ekipie V budżet:
Mam bardzo podobne wrażenia jednak nawet już nie od 6-go ale wcześniej - odkąd pojawiły się nowe, znane twarze:
Jay Karnes, którego świetnie wspominam z fantastycznej roli z Burn Notice, genialny aktor Oded Fehr, który w serialu Sleeper Cell zagrał tak charyzmatyczną rolę, że do teraz (to już pięć lat!) żaden inny aktor nie wywarł na mnie tak silnego wrażenia! Producenci o tym wiedzą dlatego nic dziwnego, że "Farik" znowu wcielił się w rolę przywódcy uśpionej komórki...
Jeśli dodać do tego Joel'a Gretsch'a, którego darzę ogromnym szacunkiem za rolę w epokowym serialu The 4400 to nic dziwnego, że serial należy do moich "TOPowych" - rola tych aktorów świadczy o tym, że producenci ciągle starają się walczyć o widza a to się chwali!

są też minusy:

Od samego początku nie podoba mi się "sterowanie" widzem - otóż główną postacią w tym serialu jest postać agentki Evans. W zależności od jej poziomu rozumowania sytuacji widz zmuszany jest do przyjmowania jej "słusznych" racji jako swoich.
Najpierw więc Erica jako przykładny stróż prawa stoi po stronie "jednostki" tak jak ją nauczono w szkole kadetów i wydaje się być w tym niezłomna do momentu aż zagrożenie nie sięga bezpośrednio jej rodziny - wtedy nagle okazuje się, że te wszystkie szlachetne poematy, które dotychczas wygłaszała w obronie jednostek są nic nie warte - synuś zagrożony? - to łup ich (obcych) i to "po trupach"...
"Życiowo" patrząc jest to naturalna reakcja ludzka (grabie grabią pod siebie) tyle tylko, że wzbudza to niechęć do jej roli - agent/policjant stawia na pierwszym miejscu swoje dobro? jego punkt widzenia nie zależy od prawa tylko od jego własnych korzyści??
I dlaczego jesteśmy zmuszani przez producenta do akceptacji tego zjawiska?? (Agentka Evans gra główną, "pozytywną" rolę w tym serialu i chcąc, nie chcąc zmuszeni jesteśmy do trzymania jej strony).

Pomimo tego aspektu serial nadal bardzo dobry :ok
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

A ja tak oglądam siłą rozpędu i szczerze mówiąc niespecjalnie mnie serial pasjonuje :roll:

Owszem, akcja się rozkręciła zdecydowanie w stosunku do sezonu 1.

Kilka postaci rozwinęło się w ciekawy sposób- niestety nie zaliczam do tego grona Evans bo jest irytująca z ta jej pryncypialnością i jedynie słusznym poglądem na świat.

Za to coraz bardziej podoba mi się Anna,. Jest taką wredną suką jaką powinna być :D

Szczerze mówiąc miałam znacznie większe oczekiwania w stosunku do serialu. Sklęsły po pierwszych odcinkach i jakoś serial nie zdołał mnie "pociągnąć" dalej.

A tak szczerze- "V" należy do seriali sf bez sf :/

Wiem, wiem, przesadzam - ale .....strasznie mi brakuje jakiegoś fajnego , luźnego serialu typu SGA czy Andromeda, nie mówiąc o Farscape. Ehhh.... :]
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Obejrzałem finał i hmm...
odcinek był kozacki, epicki itd.
Spoiler:
Jednakże!
Spoiler:

Ogólnie odcinek świetny, 2 sezon lepszy od 1, ale nie podoba mi się jak wytyczono kierunek w którym to wszystko ma iść.

PS. doczytałem teraz post powyżej - widzę Beata wciąż w formie :D wg. ciebie w V nie ma elementów sf - bardzo chętnie bym usłyszał co w takim razie za takowe uważasz skoro statki kosmiczne, obcy i zaawansowana technologia to dla ciebie nie sf :D
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Finał to chyba najlepszy odcinek w tej serii.Uważam, że powinni dać 3 sezon a jak nie to po co zaczynali wątek
Spoiler:
Serial warty obejrzenia sezon 2 lepszy od 1
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Świetny i zaskakujący finał! Poza jednym motywem -
Spoiler:
Spoiler:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Shedao Shai pisze:PS. doczytałem teraz post powyżej - widzę Beata wciąż w formie
Ja zawsze wolałam typowe space-opera :-p

A "V" to taki miszmasz.

Poza tym jak zwykle się czepiasz :-p Ale jestem cierpliwa :)
Spoiler:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

No, no, no... Serial jest nadal naiwny, prosty i niewymagający - ale to nie szkodzi. Drugi sezon jest jeszcze ciekawszy i bardziej wciągający niż poprzedni.

No i finał sezonu:
Spoiler:
Szczerze, to wcześniej jakoś nie kibicowałem temu serialowi, ale teraz chętnie bym zobaczył ciąg dalszy. To kawał całkiem niezłej rozrywki.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Spoiler:
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Drugi sezon zdecydowanie zaliczyć trzeba na plus względem pierwszego :ok
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

mhm... no i tak jak Event - V również dostało dziś cancela. Prawdziwy piątek 13go.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Trochę szkoda bo drugi sezon naprawdę był niezły no i zakończenie bardzo ciekawe. No ale trudno się mówi.
Oceń ten serial
ODPOWIEDZ