El Internado (Internat)

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Shen »

Yugi_2142 pisze:
Shen pisze:Sa napisy do wszystkich sezonow?
Nie ma nawet do jednego :( Angielskie są raczej niedostępne a tłumaczy zdolnych zrobić nowe napisy ze słuchu brak :roll:
Super, a mam juz prawie sciagniete pelne dwa sezony. Padaka.

Sciagacie jakies ripy z tv czy jak? bo axn nie mam
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Dwa pierwsze sezony tak właśnie oglądałem - zripowane z TV. Są do zdobycia w internecie bez większych problemów. Również poza chomikiem, np. na pebie lub u nas na stronie 4 tego tematu (nie wszystkie linki działają, ale część tak). Jeśli chodzi o sezon trzeci, to jest głównie na chomiku, co średnio cieszy, no i na stronie AXN. Ja akurat oglądam w TV, bo mam AXN Crime. Niestety z dekodera, bez certolenia się z otwieraniem obudowy i kombinowaniem, jak zdekodować nagrane materiały, wydobyć się niczego nie da.
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

Sezony 1,2,3 z lektorem są dostępne na dx-team.org
1 i 2 sezon leżą tam na rapidzie natomiast 3 sezon jest na bieżąco wstawiany na megaupload i hotfile
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

no i jest ramówka axn na sierpień, no i powtarzają internat oba sezony, więc najwcześniej we wrześniu s3, choć ja bym wolał raczej jeszcze jedną powtórkę o ludzkiej godzinie (ta jest o 24 i 3 w nocy to ja sobie daruję), może jest torrent z dwoma pierwszymi sezonami z lektorem w rmvb?

w sierpniu będziemy wiedzieć czy pokażą s4
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Odcinek 5 to perła, której doskonałych kształtów nie są w stanie zmącić urocze idiotyzmy informatyczne :)

Ogólny wątek snu, rzeczywistości - jest przeprowadzony rewelacyjnie - i przy okazji mamy scenę genialną -
Spoiler:
A do tego dochodzą - jak zwykle w tym serialu wymieszane jak bajaderka (takie ciastko-śmieciuch, ale pyszne):

a) scena melodramatyczno-komiczna
Spoiler:
b) scena grozy
Spoiler:
c) scena estetyczna - Carolina pod prysznicem :) Ale i Julia w reminiscencjach, gdy "ubarwiono" ją kolorem brązowym i zielonym okazała się być ładniejsza, niż to wcześniej przypuszczałem :)

d) scena szkolna
Spoiler:
e) scena typu "detale łączące"
Spoiler:
f) scena ... i tak można w kółko. Już przecież kiedyś napisałem, że to jest serial o wszystkim :)

Jeszcze cztery odcinki do końca sezonu i już majaczące na horyzoncie dramatyczne pytanie - kiedy sezon 4?

(PS. Sprawdzałem, nie ma AXN w dekoderze napisów - owszem, co najwyżej mogę sobie czysty oryginał zostawić - to dla tych, co nie lubią lektora - ale fakt, sporo stacji, zwłaszcza filmowych, oferuje napisy i ścieżkę oryginalną, co w sumie jest super sprawą :) )
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

I kolejny świetny odcinek (choć mam wrażenie, że nawet jakby pokazywali tylko widoczki, też byłby dla mnie świetny, bo względem tego serialu jestem zupełnie bezkrytyczny) :)

Taki trochę bardziej romansowy -
Spoiler:
Ale innych wydarzeń jest mnóstwo - ze szczególnym uwzględnieniem
Spoiler:
No i wreszcie ktoś zadał elementarne pytanie - Kim jest Carlos? :)

I smutna ciekawostka. Przeglądając tytuły odcinków na imdb pozostałych sezonów, nie sposób nie zauważyć tytułu ostatniego odcinka siódmego sezonu:
Spoiler:
Na dodatek w necie natknąłem się na dramatyczne zdjęcia :(
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

Czemu nikt się nie zaopiekuje tym serialem w Xvid ASD? Męczy mnie ściąganie 800mb odcinków :P
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Lektor, to raz, praktycznie nikomu się nie podoba, poza nielicznymi dziwakami, to dwa :)

Spróbuj oglądać na stronie AXN - nic nie trzeba ściągać :)
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

Bostonq pisze:
Taki trochę bardziej romansowy -
Spoiler:

Spoiler:
Bostonq pisze: I smutna ciekawostka. Przeglądając tytuły odcinków na imdb pozostałych sezonów, nie sposób nie zauważyć tytułu ostatniego odcinka siódmego sezonu:
Spoiler:
Na dodatek w necie natknąłem się na dramatyczne zdjęcia :(
Spoiler:
Ogólnie serial jest świetny, szkoda tylko, że tak mało jest Polskich odcinków i trzeba czekać.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
W sumie niby 7 sezonów, ale razem to daje 62 odcinki, czyli praktycznie trzy sezony klasyczne, po 22 odcinki :) Można by to szybciej do Polski sprowadzić i nadrobić zaległości :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Zle szukalem czy na stronie AXN mozna zobaczyc tylko kilka ostatnich odcinkow? Znalazlem tylko trzy epizody z trzeciego sezzonu.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Tak, nie ma wszystkich. I tak sporo znalazłeś, bo wydawało mi się, że jest zawsze jeden, góra dwa.

Added after 14 hours 7 minutes:

Może więc w Hiszpanii takie rzeczy to norma, a serial wcale nie jest tak nieprawdopodobny:

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

:)
pesti69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: pesti69 »

El Internador to swietny serial, ze swietna fabula, co prawda z polskim lektorem duzo traci, ale jak ktos nie zna hiszpanskiego to i tyle dobrze ;] w sumie zastanawialo mnie w pierwszym sezonie skad w ogole taki pomysl ale trzeba przyznac ze fabula jest dobrze pociagnieta i sa dopracowane szczegoly co osttanio coraz czesciej podupada
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Będzie IV sezon! kolejne 11 odcinków! 34 odcinki razem!

o dziwo nie na axn crime tylko na zwykłym axn o 24, więc będziecie musieli się w odpowiednim momencie przestawić, na axn crime będą po 3 sezonie powtórki od początku 5/7 i zapewne po nich 4 sezon

zauważyliście, że oglądalność cały czas spada? http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Epis ... _Internado
spadła o 1,7mln licząc całe sezony, a od pierwszego do ostatniego odcinka 2,7mln!

u nich sezony są dzielone na 2 części pokazywane w jednym roku, więc 2 sezony to jeden normalny sezon

na zwykłym axn będą pokazywane wszystkie 4 sezony po odcinku 5 dni w tygodniu, byłoby super, tylko, że o 24 :( chyba będę zmuszony do pobierania tych brzydkich i dużo zajmujących rmvb

wiecie, że jest coś takiego jak axn hd? czyżbyśmy mogli niedługo oglądać internat w hd? (na axn powtarzają od początku, mógłby ktoś zgrać w hd) tylko podobno są jakieś tam oszukane hd..
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

Świetnie, że będzie 4 sezon.
Nie ma się co podniecać AXN HD. Coś około 70% produkcji to upscaling z SD więc raczej Internat też będzie w tej jakości. W ogóle jestem ciekawy czy ktoś nadaje ten serial w hd ?
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

ten serial jest od początku nadawany w hd :] a o co chodzi z tym upscalingiem? np. gdy kupię lost sezon 1 który był w sd kręcony kupię na blu-rayu jaka będzie jakość?
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

4 sezon bedzie leciał od 15 wrzesnia bo tego chyba nikt nie napisał :D
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Saga pisze:15 wrzesnia
No to całkiem szybko, dobra wiadomość po tak długim przestoju :ok2 Sam jednak nie wiem jak szybko do serialu powrócę bo choć HDD w moim laptopie jest już naprawiony to odczuwam jakąś awersję do powrotu do świata seriali.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

to niech ktoś sprawdzi czy jest te hd czy nie ma 24:00 dni robocze
Bostonq pisze:Sprawdzałem, nie ma AXN w dekoderze napisów - owszem, co najwyżej mogę sobie czysty oryginał zostawić - to dla tych, co nie lubią lektora - ale fakt, sporo stacji, zwłaszcza filmowych, oferuje napisy i ścieżkę oryginalną, co w sumie jest super sprawą :)
a możesz mi sprawdzić foxlife, tcm, comedy central, bbc entertainment czy tam bbc hd, wojna i pokój czy są napisy jak oczywiście masz te kanały

a może by tak spisać lektorai zrobić z tego napisy do oryginału?
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

a może by tak spisać lektorai zrobić z tego napisy do oryginału?
To jest taki rodzaj kradzieży intelektualnej, który na tej stronie raczej nie jest tolerowany
ObrazekObrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ