[quote="Yugi_2142"][quote="Shen"]Sa napisy do wszystkich sezonow?[/quote]
Nie ma nawet do jednego :( Angielskie są raczej niedostępne a tłumaczy zdolnych zrobić nowe napisy ze słuchu brak :roll:[/quote] Super, a mam juz prawie sciagniete pelne dwa sezony. Padaka.
Sciagacie jakies ripy z tv czy jak? bo axn nie mam
Dwa pierwsze sezony tak właśnie oglądałem - zripowane z TV. Są do zdobycia w internecie bez większych problemów. Również poza chomikiem, np. na pebie lub u nas na stronie 4 tego tematu (nie wszystkie linki działają, ale część tak). Jeśli chodzi o sezon trzeci, to jest głównie na chomiku, co średnio cieszy, no i na stronie AXN. Ja akurat oglądam w TV, bo mam AXN Crime. Niestety z dekodera, bez certolenia się z otwieraniem obudowy i kombinowaniem, jak zdekodować nagrane materiały, wydobyć się niczego nie da.
Dwa pierwsze sezony tak właśnie oglądałem - zripowane z TV. Są do zdobycia w internecie bez większych problemów. Również poza chomikiem, np. na pebie lub u nas na stronie 4 tego tematu (nie wszystkie linki działają, ale część tak). Jeśli chodzi o sezon trzeci, to jest głównie na chomiku, co średnio cieszy, no i na stronie AXN. Ja akurat oglądam w TV, bo mam AXN Crime. Niestety z dekodera, bez certolenia się z otwieraniem obudowy i kombinowaniem, jak zdekodować nagrane materiały, wydobyć się niczego nie da.
Sezony 1,2,3 z lektorem są dostępne na dx-team.org
1 i 2 sezon leżą tam na rapidzie natomiast 3 sezon jest na bieżąco wstawiany na megaupload i hotfile
Sezony 1,2,3 z lektorem są dostępne na dx-team.org 1 i 2 sezon leżą tam na rapidzie natomiast 3 sezon jest na bieżąco wstawiany na megaupload i hotfile
no i jest ramówka axn na sierpień, no i powtarzają internat oba sezony, więc najwcześniej we wrześniu s3, choć ja bym wolał raczej jeszcze jedną powtórkę o ludzkiej godzinie (ta jest o 24 i 3 w nocy to ja sobie daruję), może jest torrent z dwoma pierwszymi sezonami z lektorem w rmvb?
no i jest ramówka axn na sierpień, no i powtarzają internat oba sezony, więc najwcześniej we wrześniu s3, choć ja bym wolał raczej jeszcze jedną powtórkę o ludzkiej godzinie (ta jest o 24 i 3 w nocy to ja sobie daruję), może jest torrent z dwoma pierwszymi sezonami z lektorem w rmvb?
Odcinek 5 to perła, której doskonałych kształtów nie są w stanie zmącić urocze idiotyzmy informatyczne
Ogólny wątek snu, rzeczywistości - jest przeprowadzony rewelacyjnie - i przy okazji mamy scenę genialną -
Spoiler:
a więc moment, kiedy siostra Marcosa po raz pierwszy szczypie się w rękę - przyznam, że nie spodziewałem się takiego rozwiązania
A do tego dochodzą - jak zwykle w tym serialu wymieszane jak bajaderka (takie ciastko-śmieciuch, ale pyszne):
a) scena melodramatyczno-komiczna
Spoiler:
Hector i Maria zamknięci w schowku i ten pierwszy po dwóch łykach wina z ostrym wyznaniem miłości - no cudo
b) scena grozy
Spoiler:
a więc znowu Kajetan, który zawłaszczył w całości te wątki - choć coś się już rozwiązuje - Julia ma taką "przypadłość" - I see dead people
c) scena estetyczna - Carolina pod prysznicem Ale i Julia w reminiscencjach, gdy "ubarwiono" ją kolorem brązowym i zielonym okazała się być ładniejsza, niż to wcześniej przypuszczałem
d) scena szkolna
Spoiler:
Marcos i nauczycielka w męskim kiblu - kto ma związki ze szkołą, doceni
e) scena typu "detale łączące"
Spoiler:
Maria była w tym samym szpitalu co Julia - krótki "flesz", ale fajny
f) scena ... i tak można w kółko. Już przecież kiedyś napisałem, że to jest serial o wszystkim
Jeszcze cztery odcinki do końca sezonu i już majaczące na horyzoncie dramatyczne pytanie - kiedy sezon 4?
(PS. Sprawdzałem, nie ma AXN w dekoderze napisów - owszem, co najwyżej mogę sobie czysty oryginał zostawić - to dla tych, co nie lubią lektora - ale fakt, sporo stacji, zwłaszcza filmowych, oferuje napisy i ścieżkę oryginalną, co w sumie jest super sprawą )
Odcinek 5 to perła, której doskonałych kształtów nie są w stanie zmącić urocze idiotyzmy informatyczne :)
Ogólny wątek snu, rzeczywistości - jest przeprowadzony rewelacyjnie - i przy okazji mamy scenę genialną - [spoiler] a więc moment, kiedy siostra Marcosa po raz pierwszy szczypie się w rękę - przyznam, że nie spodziewałem się takiego rozwiązania [/spoiler]
A do tego dochodzą - jak zwykle w tym serialu wymieszane jak bajaderka (takie ciastko-śmieciuch, ale pyszne):
a) scena melodramatyczno-komiczna [spoiler] Hector i Maria zamknięci w schowku i ten pierwszy po dwóch łykach wina z ostrym wyznaniem miłości - no cudo :) [/spoiler]
b) scena grozy [spoiler] a więc znowu Kajetan, który zawłaszczył w całości te wątki - choć coś się już rozwiązuje - Julia ma taką "przypadłość" - [i]I see dead people [/i];) [/spoiler]
c) scena estetyczna - Carolina pod prysznicem :) Ale i Julia w reminiscencjach, gdy "ubarwiono" ją kolorem brązowym i zielonym okazała się być ładniejsza, niż to wcześniej przypuszczałem :)
d) scena szkolna [spoiler] Marcos i nauczycielka w męskim kiblu - kto ma związki ze szkołą, doceni :) [/spoiler]
e) scena typu "detale łączące" [spoiler] Maria była w tym samym szpitalu co Julia - krótki "flesz", ale fajny [/spoiler]
f) scena ... i tak można w kółko. Już przecież kiedyś napisałem, że to jest serial o wszystkim :)
Jeszcze cztery odcinki do końca sezonu i już majaczące na horyzoncie dramatyczne pytanie - kiedy sezon 4?
(PS. Sprawdzałem, nie ma AXN w dekoderze napisów - owszem, co najwyżej mogę sobie czysty oryginał zostawić - to dla tych, co nie lubią lektora - ale fakt, sporo stacji, zwłaszcza filmowych, oferuje napisy i ścieżkę oryginalną, co w sumie jest super sprawą :) )
I kolejny świetny odcinek (choć mam wrażenie, że nawet jakby pokazywali tylko widoczki, też byłby dla mnie świetny, bo względem tego serialu jestem zupełnie bezkrytyczny)
Taki trochę bardziej romansowy -
Spoiler:
ech, jak już Carolina zebrała się w sobie, co by z Marcusem być, to menda jedna zaczął zabawiać się z nauczycielką
Ale innych wydarzeń jest mnóstwo - ze szczególnym uwzględnieniem
Spoiler:
porwania tego matematyka - niezły motyw, wprowadzający sporo zamieszania
No i wreszcie ktoś zadał elementarne pytanie - Kim jest Carlos?
I smutna ciekawostka. Przeglądając tytuły odcinków na imdb pozostałych sezonów, nie sposób nie zauważyć tytułu ostatniego odcinka siódmego sezonu:
Spoiler:
El asesino de Carolina
Na dodatek w necie natknąłem się na dramatyczne zdjęcia
I kolejny świetny odcinek (choć mam wrażenie, że nawet jakby pokazywali tylko widoczki, też byłby dla mnie świetny, bo względem tego serialu jestem zupełnie bezkrytyczny) :)
Taki trochę bardziej romansowy - [spoiler]ech, jak już Carolina zebrała się w sobie, co by z Marcusem być, to menda jedna zaczął zabawiać się z nauczycielką :)[/spoiler]
Ale innych wydarzeń jest mnóstwo - ze szczególnym uwzględnieniem [spoiler]porwania tego matematyka - niezły motyw, wprowadzający sporo zamieszania[/spoiler]
No i wreszcie ktoś zadał elementarne pytanie - Kim jest Carlos? :)
I smutna ciekawostka. Przeglądając tytuły odcinków na imdb pozostałych sezonów, nie sposób nie zauważyć tytułu ostatniego odcinka siódmego sezonu: [spoiler]El asesino de Carolina[/spoiler] Na dodatek w necie natknąłem się na dramatyczne zdjęcia :(
ech, jak już Carolina zebrała się w sobie, co by z Marcusem być, to menda jedna zaczął zabawiać się z nauczycielką
Spoiler:
Nie menda, tylko mój bohater . Uważam, że ten wątek jest i będzie o wiele ciekawszy i 'gorętszy' niż to flirtowanie z niezdecydowaną(akurat teraz się zdecydowała- a little too late ) Caroliną. Od samego początku kibicowałem, żeby młody w końcu podszedł Amelię. Zdecydowanie bardziej mi się podoba, mimo, że starsza...
Bostonq pisze:
I smutna ciekawostka. Przeglądając tytuły odcinków na imdb pozostałych sezonów, nie sposób nie zauważyć tytułu ostatniego odcinka siódmego sezonu:
Spoiler:
El asesino de Carolina
Na dodatek w necie natknąłem się na dramatyczne zdjęcia
Spoiler:
Tak bardzo mi nie będzie szkoda - mam nadzieję, że pojawi się nowy kociak, żeby liczba ślicznotek w serialu się nie zmniejszyła .
Ogólnie serial jest świetny, szkoda tylko, że tak mało jest Polskich odcinków i trzeba czekać.
Taki trochę bardziej romansowy - [spoiler]ech, jak już Carolina zebrała się w sobie, co by z Marcusem być, to menda jedna zaczął zabawiać się z nauczycielką :)[/spoiler] [/quote]
[spoiler]Nie menda, tylko mój bohater :-p . Uważam, że ten wątek jest i będzie o wiele ciekawszy i 'gorętszy' niż to flirtowanie z niezdecydowaną(akurat teraz się zdecydowała- a little too late ) Caroliną. Od samego początku kibicowałem, żeby młody w końcu podszedł Amelię. Zdecydowanie bardziej mi się podoba, mimo, że starsza... [/spoiler]
[quote="Bostonq"] I smutna ciekawostka. Przeglądając tytuły odcinków na imdb pozostałych sezonów, nie sposób nie zauważyć tytułu ostatniego odcinka siódmego sezonu: [spoiler]El asesino de Carolina[/spoiler] Na dodatek w necie natknąłem się na dramatyczne zdjęcia :([/quote] [spoiler]Tak bardzo mi nie będzie szkoda - mam nadzieję, że pojawi się nowy kociak, żeby liczba ślicznotek w serialu się nie zmniejszyła :) .[/spoiler]
Ogólnie serial jest świetny, szkoda tylko, że tak mało jest Polskich odcinków i trzeba czekać.
Amelia, to znaczy aktorka ją grająca, urodziła się w 1977 roku, więc w sumie nadal jest młoda i fakt - ładna i charakterologicznie na pewno ciekawsza się okaże, choć jak na razie, nic aż tak ciekawego nie zaprezentowała. Carolina to rocznik 1988 i fakt, jako postać - szalenie niezdecydowana, no w ramach serialu - typowa nastolatka, z całym szacunkiem dla nastolatek, bo to różnie z tą dojrzałością bywa. Mi jest jednak szkoda, bo najpierw wszystko było nastawione na to, że będzie z Marcosem (no, jak tak się o tym rozmawia, to faktycznie z boku może wyjść, że to jest telenowela ), ja się zaangażowałem w kibicowanie, a tu mi takie - owszem, ciekawe - ale jednak sprzeczne z moimi oczekiwaniami decyzje postaci podejmują No i nic nie poradzę na to, że Ana de Armas jest tam - jak dla mnie - najładniejsza
W sumie niby 7 sezonów, ale razem to daje 62 odcinki, czyli praktycznie trzy sezony klasyczne, po 22 odcinki Można by to szybciej do Polski sprowadzić i nadrobić zaległości
[spoiler] Amelia, to znaczy aktorka ją grająca, urodziła się w 1977 roku, więc w sumie nadal jest młoda i fakt - ładna i charakterologicznie na pewno ciekawsza się okaże, choć jak na razie, nic aż tak ciekawego nie zaprezentowała. Carolina to rocznik 1988 i fakt, jako postać - szalenie niezdecydowana, no w ramach serialu - typowa nastolatka, z całym szacunkiem dla nastolatek, bo to różnie z tą dojrzałością bywa. Mi jest jednak szkoda, bo najpierw wszystko było nastawione na to, że będzie z Marcosem (no, jak tak się o tym rozmawia, to faktycznie z boku może wyjść, że to jest telenowela :D ), ja się zaangażowałem w kibicowanie, a tu mi takie - owszem, ciekawe - ale jednak sprzeczne z moimi oczekiwaniami decyzje postaci podejmują :) No i nic nie poradzę na to, że Ana de Armas jest tam - jak dla mnie - najładniejsza :) [/spoiler]
W sumie niby 7 sezonów, ale razem to daje 62 odcinki, czyli praktycznie trzy sezony klasyczne, po 22 odcinki :) Można by to szybciej do Polski sprowadzić i nadrobić zaległości :)
El Internador to swietny serial, ze swietna fabula, co prawda z polskim lektorem duzo traci, ale jak ktos nie zna hiszpanskiego to i tyle dobrze ;] w sumie zastanawialo mnie w pierwszym sezonie skad w ogole taki pomysl ale trzeba przyznac ze fabula jest dobrze pociagnieta i sa dopracowane szczegoly co osttanio coraz czesciej podupada
El Internador to swietny serial, ze swietna fabula, co prawda z polskim lektorem duzo traci, ale jak ktos nie zna hiszpanskiego to i tyle dobrze ;] w sumie zastanawialo mnie w pierwszym sezonie skad w ogole taki pomysl ale trzeba przyznac ze fabula jest dobrze pociagnieta i sa dopracowane szczegoly co osttanio coraz czesciej podupada
Będzie IV sezon! kolejne 11 odcinków! 34 odcinki razem!
o dziwo nie na axn crime tylko na zwykłym axn o 24, więc będziecie musieli się w odpowiednim momencie przestawić, na axn crime będą po 3 sezonie powtórki od początku 5/7 i zapewne po nich 4 sezon
u nich sezony są dzielone na 2 części pokazywane w jednym roku, więc 2 sezony to jeden normalny sezon
na zwykłym axn będą pokazywane wszystkie 4 sezony po odcinku 5 dni w tygodniu, byłoby super, tylko, że o 24 chyba będę zmuszony do pobierania tych brzydkich i dużo zajmujących rmvb
wiecie, że jest coś takiego jak axn hd? czyżbyśmy mogli niedługo oglądać internat w hd? (na axn powtarzają od początku, mógłby ktoś zgrać w hd) tylko podobno są jakieś tam oszukane hd..
Będzie IV sezon! kolejne 11 odcinków! 34 odcinki razem!
o dziwo nie na axn crime tylko na zwykłym axn o 24, więc będziecie musieli się w odpowiednim momencie przestawić, na axn crime będą po 3 sezonie powtórki od początku 5/7 i zapewne po nich 4 sezon
zauważyliście, że oglądalność cały czas spada? http://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Episodios_de_El_Internado spadła o 1,7mln licząc całe sezony, a od pierwszego do ostatniego odcinka 2,7mln!
u nich sezony są dzielone na 2 części pokazywane w jednym roku, więc 2 sezony to jeden normalny sezon
na zwykłym axn będą pokazywane wszystkie 4 sezony po odcinku 5 dni w tygodniu, byłoby super, tylko, że o 24 :( chyba będę zmuszony do pobierania tych brzydkich i dużo zajmujących rmvb
wiecie, że jest coś takiego jak axn hd? czyżbyśmy mogli niedługo oglądać internat w hd? (na axn powtarzają od początku, mógłby ktoś zgrać w hd) tylko podobno są jakieś tam oszukane hd..
Świetnie, że będzie 4 sezon.
Nie ma się co podniecać AXN HD. Coś około 70% produkcji to upscaling z SD więc raczej Internat też będzie w tej jakości. W ogóle jestem ciekawy czy ktoś nadaje ten serial w hd ?
Świetnie, że będzie 4 sezon. Nie ma się co podniecać AXN HD. Coś około 70% produkcji to upscaling z SD więc raczej Internat też będzie w tej jakości. W ogóle jestem ciekawy czy ktoś nadaje ten serial w hd ?
ten serial jest od początku nadawany w hd a o co chodzi z tym upscalingiem? np. gdy kupię lost sezon 1 który był w sd kręcony kupię na blu-rayu jaka będzie jakość?
ten serial jest od początku nadawany w hd :] a o co chodzi z tym upscalingiem? np. gdy kupię lost sezon 1 który był w sd kręcony kupię na blu-rayu jaka będzie jakość?
No to całkiem szybko, dobra wiadomość po tak długim przestoju Sam jednak nie wiem jak szybko do serialu powrócę bo choć HDD w moim laptopie jest już naprawiony to odczuwam jakąś awersję do powrotu do świata seriali.
No to całkiem szybko, dobra wiadomość po tak długim przestoju :ok2 Sam jednak nie wiem jak szybko do serialu powrócę bo choć HDD w moim laptopie jest już naprawiony to odczuwam jakąś awersję do powrotu do świata seriali.
to niech ktoś sprawdzi czy jest te hd czy nie ma 24:00 dni robocze
Bostonq pisze:Sprawdzałem, nie ma AXN w dekoderze napisów - owszem, co najwyżej mogę sobie czysty oryginał zostawić - to dla tych, co nie lubią lektora - ale fakt, sporo stacji, zwłaszcza filmowych, oferuje napisy i ścieżkę oryginalną, co w sumie jest super sprawą
a możesz mi sprawdzić foxlife, tcm, comedy central, bbc entertainment czy tam bbc hd, wojna i pokój czy są napisy jak oczywiście masz te kanały
a może by tak spisać lektorai zrobić z tego napisy do oryginału?
to niech ktoś sprawdzi czy jest te hd czy nie ma 24:00 dni robocze
[quote="Bostonq"]Sprawdzałem, nie ma AXN w dekoderze napisów - owszem, co najwyżej mogę sobie czysty oryginał zostawić - to dla tych, co nie lubią lektora - ale fakt, sporo stacji, zwłaszcza filmowych, oferuje napisy i ścieżkę oryginalną, co w sumie jest super sprawą :)[/quote]
a możesz mi sprawdzić foxlife, tcm, comedy central, bbc entertainment czy tam bbc hd, wojna i pokój czy są napisy jak oczywiście masz te kanały
a może by tak spisać lektorai zrobić z tego napisy do oryginału?