Doctor Who

a long, long time ago..
Alinoe5
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Alinoe5 »

Cóż, zobaczymy jak Smith sobie poradzi. Dla mnie Tennant jest genialny w roli Doktora. A tak a propos moim zdaniem tegoroczny Christmas Special nie był powalający aczkolwiek lepszy niz ubiegłoroczny. Pozdro.
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: soban »

Nowy Easter Special już w sobotę 11 kwietnia :)

http://www.bbc.co.uk/doctorwho/s4/misc/media/
Obrazek
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Odcinek po prostu genialny.

Kilka razy mnie ciarki przechodziły, a zwłaszcza na końcu.

Szykuje sie bardzo ciekawy piąty sezon :)
bweb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bweb »

Wartooo bylo czekac!
Spoiler:
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: soban »

Jak podaje brytyjski The Sun nastepny doktor jesienia tego roku a dwa nastepne to podwojny christmas special. jesli wierzyc sunowi to zobaczymy w nim rose i done. no i cos z czego osobisie bardzo sie ciesze - powroci john simm jako the master. przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z komorki i troche to trudne by bylo.
Obrazek
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

gdzie moge znalesc wszystkie odcinki doctora? te ze stronki juz sie nie da pobrac :/

pozdr
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

wujekjoe pisze:gdzie moge znalesc wszystkie odcinki doctora? te ze stronki juz sie nie da pobrac :/

pozdr
-> http://www.tvshows.i365.pl//viewtopic.php?t=1259
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
wujekjoe
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wujekjoe »

:* dzieki ;p
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Obrazek
yareckt
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yareckt »

jak ja uwielbiam takich "wpieniaczy"
obejrzałaś? zrozumiałaś? masz jakieś zdanie?
czy tylko wklejasz linki do (szanowanego jakby nie było) portalu?

nie wiem jak reszta tego forum, a jak dotąd się nie zawiodłem, ale dla mnie takie komentarze to spam

chętnie się wypowiem na temat uczestnictwa pani Anderson w serialu, ale życzyłbym sobie takich postów jak najmniej
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Jak sobie życzysz nieco dłuższa wypowiedź:

Po jakby nie patrzeć udanym występie Kylie Minogue BBC zaprasza do udziału w Doctorze kolejną gwiazdę. Agentka Scully ma zagrać przeciwniczkę Doctora - Rani. Z postacią tą brytyjczycy mieli już wcześniej doświadczenia. W tę rolę wcielała się Kate O'Mara, z którą zmierzył się szósty doktor. Sposób wypróbowany na postaci Master'a ;) Roger Delgado -> John Simm; przywcaramy do 'życia' starych wrogów Doctora.

Jak wcześniej było już wspominane nowym Doctorem ma zostać Matt Smith -raczej mało znany aktor. Jednak wnioskując z ostatnich plotek BBC ma wprowadzić swoistą asekurację i jako partnerkę Doktora zatrudnić jakąś bardzo popularną kobietę. Wśród kandydatek znalazła się 23-letnia piosenkarka Lily Allen.
Obrazek

Inne kandydatki to Rachel Stevens

Obrazek

i Kelly Brook,

Obrazek

które ostatnio można było oglądać w brytyjskiej wersji ''Tańca z gwiazdami'', a także modelka Agyness Deyn.

Obrazek

Osobiście mam nadzieję, że pierwsza i ostatnia nie zostaną wybrane :)
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Hmm, zdaje się, że popełniłem pewien kardynalny błąd, lekceważąc ten serial. Zachęcony przez Łukasza Orbitowskiego, obejrzałem jeden z podobno najlepszych odcinków serialu, czyli "Blink" (autor "Świętego Wrocławia" napisał, że można go oglądać bez znajomości innych epizodów). No i bardzo mi się się spodobał rzeczony odcinek, kapitalny pomysł, elementy grozy, dziwaczne anioły, no i sporo specyficznego humoru.

No i stąd pytanie pierwsze: czy są jeszcze jakieś odcinki w tym stylu, to znaczy takie, które można oglądać niezależnie od całości historii (bo raczej nie znajdę póki co czasu na projekcję od początku)? A pytanie drugie: czy ta prześliczna aktorka z tego odcinka pojawia się jeszcze w innych? Czy była to tylko rola epizodyczna? :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Bostonq jeśli masz na myśli prześliczną aktorke grającą Sally Sparrow to jest to niestety tylko rola epizodyczka. A sam odcinek Blink jest genialny. chyba ze 3 razy go obejrzałem :P.

z takich odcinków fajnych i klimatycznych ale mało nie zdradzających dużo fabularnie to mogę polecić.

2x04 - "The Girl in the Fireplace"
3x07 - "42"
4x10 - "Midnight"
i odcinek specjalny "Voyage of the Damned"

przeglądając liste odcinków więcej takich nie zdradzających fabuły nie znalazłem. Osobiście polecam obejrzeć całość w odpowiedniej kolejności, ale skoro cierpisz na brak czasu to na razie możesz obejrzeć te epki.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

O, wielkie dzięki, na pewno obejrzę :) No ale wielka szkoda, że nie ma więcej tej aktorki, o którą pytałem :(
Alinoe5
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Alinoe5 »

Mam pytanko? Czy cos wiadomo o odcinku specjalnym Doktora który wyemitowano w kwietniu?
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

no i wiadomo już kto będzie towarzyszył nowemu (niestety, ale nie traćmy nadziei) Doktorowi w 5 sezonie serialu wiosną 2010. będzie to szkocka aktorka Karen Gillan

Obrazek
trzeba przyznać że wygląda niczego sobie. Mam tylko nadzieje że sprosta wyzwaniu grania roli pierwszoplanowej, bo w jej filmografii takich nie zauważyłem. Ja w każdym razie trzymam kciuki :D

a Wy co sądzicie o tym wyborze?
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Dla spragnionych/stęsknionych Doctora: Doctor Who Greatest Moments
Obrazek
Awatar użytkownika
Bombom
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Kontakt:

Post autor: Bombom »

W dziale Up/Down re-seed 4 sezonów.
zubair4148
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: zubair4148 »

"The Next Doctor" 4.14
"Planet of the Dead" 4.15

need this 2 episodes
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Bostonq pisze:obejrzałem jeden z podobno najlepszych odcinków serialu, czyli "Blink" (autor "Świętego Wrocławia" napisał, że można go oglądać bez znajomości innych epizodów). No i bardzo mi się się spodobał rzeczony odcinek, kapitalny pomysł, elementy grozy, dziwaczne anioły, no i sporo specyficznego humoru
Ta sama sytuacja, wczesniej nie oglądałem tego serialu, Blink bardzo mi się podobał, spoko pomysł z tymi aniołami i wogóle całą historią :thumleft:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Oceń ten serial
ODPOWIEDZ