Dyskusje o streamingach

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Post autor: Sirm »

Na Fallouta też czekam ale po trailerze widzę, że to nie będzie mój Fallout. Dla mnie liczą się tylko dwie pierwsze części (może ewentualnie tactics) a trailer pokazuje, że serial raczej będzie czerpał z tych trójwymiarowych i klimat taki "karnawałowo-postapokaliptyczny". To jest taka delikatna różnica ale pierwsze Fallouty to była postapokalipsa doprawiona lekko klimatem art déco, jeszcze nawet trójka od biedy też, potem coraz większy był nacisk na stylizację i klimat retrofuturyzmu ale taki kiczowaty, wyidealizowany, coś jak park rozrywki w klimacie lat 50. Z ciekawej postapokalipsy zrobiła się rozrywkowa postapokalipsa, lepiej się sprzedaje ale trudniej w nią uwierzyć.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Takie pytanie bo dziecka i żona naciskają aby coś cyfrowego dokupić do amazona: hbo max czy sky showtime. Netflix odpada, za drogi, uprzedzając. Sprawdzałem co ma lepszą ofertę ale na stronach oficjalnych g. piszą, a różne inne wyszczególniają coś tam ale jakoś ciężko to zebrać. Które z tych dwóch wy byście polecili?
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Ulubiony Serial: The Sopranos
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Post autor: Skalpel »

hbo max
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: Grey's Anatomy
Grupa: Project Haven

Dyskusje o streamingach

Post autor: Nazgul »

Disneya. Hbo cienkie jak duda węża, na D+ znacznie więcej fajnych rzeczy.
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.

It might all be gone tomorrow.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

pozwolę się nie zgodzić ;] jeśli chodzi o jakość fabularną seriali to HBO MAX oraz Apple TV+ nie ma sobie równych :)
Na D+ wcale nie ma takich super produkcji :) oczywiście pod względem bajek dla dzieci jak najbardziej może być ale te wszystkie Marvele, Star Warsy itd. cóż ich jakość jest dla mnie mocno dyskusyjna ostatnio.
Na plus jeśli chodzi o D+ to wlatują tam seriale FX/Hulu niektóre są dobre i warte uwagi. Jednak w skali roku to zdecydowanie HBO wygrywa.
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Dyskusje o streamingach

Skalpel pisze: 28 grudnia 2023, 20:07 pozwolę się nie zgodzić ;] jeśli chodzi o jakość fabularną seriali to HBO MAX oraz Apple TV+ nie ma sobie równych :)
Jednak w skali roku to zdecydowanie HBO wygrywa.
Ale z Ciebie żartowniś :)
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,

Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

To nie jest żart. Możesz sprawdzić sobie sama rankingi seriali. The Last of Us, Rod Smoka, Lakers Dynastia Zwycięzców, Sukcesja, Biały Lotos itd. te seriale wygrywają nagrody i mają najlepsze oceny od widzów i krytyków. Już nie wspominając o klasykach jak Sopranos, Deadwood, Kompania Braci czy Sześć stop pod ziemią. HBO jest lepsze jak ktoś ceni sobie wartościowe seriale. Plus jest u nich cała masa dobrych brytyjskich seriali od BBC, ITV oraz Acron.

Mam wykupione wszystkie streamingi poza Viaplay. Na D+ najwięcej oglądam z dzieckiem produkcji pod jego kategorie wiekową oraz zainteresowania. To nie jest zła platforma ale uważam, że pod względem seriali jest słabo dla dorosłego widza.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Właśnie potrzebował bym coś głównie pod dzieci i nastolatki, i żeby co chwilę nie wywalali połowy rzeczy jak na amazonie. Disney, Netflix trochę drogo wychodzi skoro ja ostatnio mało oglądam, hbo i sky najtaniej na rok wychodzi. Nie muszą być wielkie przeboje.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Disney+ ma raczej stałą bibliotekę bo zdecydowana większość to ich produkcje. Wszystko rozbiega się właśnie kto to będzie oglądał i na co jest nastawiony. Jeśli chodzi o dzieci to można brać śmiało Disney+ na obecną chwilę jeszcze nie blokują współdzielenia kont więc można podzielić to na kilka osób.

SkyShowtime jest tanie ale też szału nie ma jeśli chodzi o bibliotekę plus tam jest mocna rotacja biblioteki.
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Dyskusje o streamingach

Wczoraj z nudów (i ciekawości, jak ogólnie go przetłumaczyli, bo serial ciężki i mieliśmy wiele rozkminek) zaczęłam oglądać Respondera na Viaplay.
Oglądam i z zazdrością patrzę, jakie fajne napisy, że sama w sumie bym dokładnie tak przetłumaczyła, po czym do mnie dotarło, że tak, patrzę na moje własne (i chłopaków) napisy :szok: Trochę było pozmieniane, ale ogólnie koleś zerżnął nasze napisy i podpisał własnym nazwiskiem :smt013 :smt013
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,

Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

I to się nazywa plot twist! Ciekawe ile jeszcze takich napisów jest wykorzystywanych na tych platformach streamingowych.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Jeśli dobrze kojarzę to Grupy Hatak też napisy latały jako oficjalne w kilku przypadkach
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Dyskusje o streamingach

Post autor: sindar »

Skalpel pisze: 17 marca 2024, 21:28 Jeśli dobrze kojarzę to Grupy Hatak też napisy latały jako oficjalne w kilku przypadkach
Czasem jest tak, że autorzy ci sami, więc czasem to nic dziwnego. Ale w przypadku Respondera, to zwykłe draństwo...
Awatar użytkownika
Nazgul
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Dyskusje o streamingach

Sirm pisze: 17 marca 2024, 21:09 I to się nazywa plot twist! Ciekawe ile jeszcze takich napisów jest wykorzystywanych na tych platformach streamingowych.
Wielu tłumaczy robi też komercyjne napisy i jeśli wykorzystują swoją pracę to pewnie, nie ma w tym nic złego. Tu jednak mamy zupełnie inny przypadek, przypadek zwykłego sku*******. Napki na C+ (bo tam też jest Responder) były tłumaczone przez inną osobę, więc są zupełnie autorskie.
Tu parę "zbiegów okoliczności":
obrazek
obrazek
obrazek
obrazek
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,

Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Dyskusje o streamingach

Na pewno zupełny przypadek... :smt110
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Chciałem tego MAXa, przez jakiś czas miałem hbo max, ale od czasu jak jakiś miesiąc temu zmienili aplikację to tego nie da się oglądać. Mam firesticka od amazona i wszystko ogólnie inne streamingi działa ok, ale z HBO się żre. Już właśnie nawet wcześniej oficjalna aplikacja nie była dostępna w tym ich sklepie ale szło to obejść ściągając apk z neta samemu, w pewnym momencie hbo zwyczajnie odciął wszystkie inne wersje oprócz najnowszej, która uruchomić to się uruchomi ale działa tragicznie a nawet TRAGICZNIE. Może jakoś to naprawią w najbliższym czasie i będzie oficjalne wsparcie skoro się zmieniają, na razie kiszka. A nie chce mi się kupować nowej przystawki dla kilku filmów.
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Mnie najbardziej irytuje to, ze serwisy VOD każą sobie płacić słono za treści 4K. Plus wciskają reklamy co było sprzeczne chyba z ideą VOD. To nie miala byc kablowka ale wideo na żądanie. Niestety kasa i jeszcze raz kasa.... Teraz jedynie Apple TV+, Disney+ i Prime Video mają domyślnie 4K w swojej ofercie. Szkoda, ze HBO idzie sladem NF... pchaja tam syf z TVN i podnosza ceny.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Dyskusje o streamingach

Ze streamingami jak z tv się robi... Nadmiar nie sprzyja jakości.
A nad Maxem zastanawiam się, czy jest sens kontynuować, ostatnio chyba tam oglądałem Tokyo Vice, pewnie smoki rzucę okiem, ale jakoś reszta mnie nie zachęca do oglądania.
To nie ta magia jak kiedyś HBO...

A co do kwestii technicznych, o ktorych wspomina Sirm, też miałem podobne kłopoty, dlatego teraz oglądam przez konsolę, i tu dodatkowo Apple'a mam zainstalowanego, no i ostatnio dodałem Amazona ze względu na brak napek w Białej Odwadze... W sumie chore, że konsola staje się podstawowym odtwarzaczem do streamingów...
Awatar użytkownika
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Dyskusje o streamingach

Póki nie blokują współdzielenia kont to będę używać chociaż tak jak napisałeś Smoki obejrzę i w sumie nic więcej. To był kiedyś moj nr 1 serwis bo miał dobre jakościowo seriale HBO. Niestety ale teraz to jest lipa jak z NF. Sporo badziewia dla mało wymagającego widza. Pozostaje nadrabiać klasyki HBO bo trochę ich mi pozostało jak Sześć stop pod ziemia, Wiezienie Oz czy West Wing. Lubie tez wracac co kilka lat do mojego najlepszego serialu czyli Rodziny Soprano.

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

ODPOWIEDZ