El Internado (Internat)

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

destiriser pisze:a może by tak spisać lektorai zrobić z tego napisy do oryginału?
Śmiało! - najlepiej zacznij już dziś spisywać :P
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Zakończenie sezonu bardzo dobre - pomysł na Fermina więcej niż rewelacyjny (choć nie-nowy), bardzo wzmagał napięcie. Sporo wiadomości się porządkuje
Spoiler:
AXN ogólnie kombinuje dość dziwacznie, co destiriser już opisywał, tu bardziej szczegółowo:

Kod: Zaznacz cały

We wrześniu stacje AXN i AXN HD nadadzą 3 sezon Internatu. Emisja od 2 września od wtorku do soboty ok. godz. 00:00, powtórka w te same dni ok. 4.00.

We Wrześniu stacje AXN, AXN HD, AXN Crime będą emitowały 4 sezon Internatu i tu stacje AXN i AXN HD wyprzedzą z emisja stację AXN Crime (jeżeli nic nie ulegnie zmianie na AXN Crime, gdyż ramówka tej stacji na wrzesień jest jeszcze niedostępna). I tak emisja na AXN Crime będzie (przyjmując, że będzie emisja tak jak do tej pory) będzie od odcinka 3 (w poniedziałki) - 6 września. AXN i AXN HD emisję zaczynają 15 września i wyprzedzą najprawdopodobniej AXN Crime już od 5 odcinka. Poniżej rozpiska dat emisji AXN, AXN HD i przypuszczalna rozpiska emisji odcinków w AXN Crime.

AXN, AXN HD:
4x01 - 15.09 godz. 0:15 (105 min) powt. 4:10
4x02 - 16.09 godz. 0:10 (85 min)   powt. 4:20
4x03 - 17.09 godz. 0:00 (90 min)   powt. 4:00
4x04 - 18.09 godz. 0:05 (100 min) powt. 4:20
4x05 - 21.09 godz. 0:00 (90 min)   powt. 4:05
4x06 - 22.09 godz. 0:15 (95 min)   powt. ???? - Brak w ramówce na dzień dzisiejszy
4x07 - 23.09 godz. 0:10 (100 min) powt. ???? - Brak w ramówce na dzień dzisiejszy
4x08 - 24.09 godz. 0:00 (95 min)   powt. 4:00
4x09 - 25.09 godz. 0:20 (100 min) powt. ???? - Brak w ramówce na dzień dzisiejszy
4x10 - 28.09 godz. 0:00 (90 min)   powt. ???? - Brak w ramówce na dzień dzisiejszy
4x11 - 29.09 godz. BRAK DANYCH

AXN Crime:
4x04 - 13.09 godz. 16:00 (?)
4x05 - 20.09 godz. 16:00 (?)
4x06 - 27.09 godz. 16:00 (?)

P.S. To ciekawe, że AXN (HD) wyprzedzi z emisja AXN Crime. Sezonu 5 już nie ma w ramówce. Po zakończeniu 4 sezonu jest tam wsadzone CSI więc albo AXN (HD) przerywa emisję aby nie wyprzedzać jeszcze bardziej AXN Crime, albo potwierdzi się to, że AXN Crime przerywa emisję Internatu po 4 sezonie.
______________________________________________________________________________________

Emisji 4 sezonu na AXN Crime nie będzie pozostaje emisja na AXN i AXN HD.
Za internat.pun.pl/ - post użytkownika L'Internat FR

Grunt, żeby dawali to też na stronie www, łatwiej jest wtedy obejrzeć w dowolnej porze :) Swoją drogą, ciekawe, kto wymyślił, że godzina 12 w nocy, codziennie, jest najlepszą porą na oglądanie? Pewnie, w czasie urlopu - super sprawa, ale tak w tygodniu pracy? Dekoder dekoderem, ale mogli to jakoś inaczej rozplanować... :) Choć w sumie należy się cieszyć, że tak szybko obejrzymy dalszy ciąg :)

PS

Zapomniałem sprawdzić te stacje, jeśli to nadal potrzebne, to postaram się to zrobić jutro :)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

tak przydałoby mi się, jeśli są to ja zmieniam dostawcę :)

a co do spisywania, to przecież lektor to to samo co spisany lektor, a jakoś nietrudno znaleźć ripy z tv
a jeśli się chce napisy to można się pomęczyć, i tak mniej roboty niż z tłumaczeniem :)
a co do hd, to pewnie nikt tu nie ma, no cóż, ważne, że jest
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

No i mamy już za sobą 1 odcinek 4 sezonu :] Tylko godzina emisji jest poroniona :/
adamek1974
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: adamek1974 »

Czy mógłby ktos wstawić ten serial na xvidasd.com please!
Jestem po 4 odcinkach 1 sezonu i mnie wciagnęło. Zapał sudzi natomiast rapidshare i reszta serwerów.
Po 2 dniach sciągania rapidem mam 5 odcinków a z fileserver wogole mi niechce sciągać.
(uzywam Mipony) bardzo dużo plików na dx-team.org jest martwych.

Czy mógłby ktoś "obrobić" na lżejsze pliki sezony od 2 wzwyż i włożyć na jakiegoś torrenta?

Bede dozgonnie wdzięczny, inaczej zanim sciągnę te 70 odcinków to minie moją młodość.........

Chyba ze ktos zna jakieś tricki z rapidshare to plz info na p.w
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Przecież nie ma napisów do tego.
Obrazek When Dreams Come True...
adamek1974
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

wiem ze nie ma i raczej nie zanosi się ze będą, chyba raczej wersja amerykańska będzie szybciej niż angielskie napisy. Nie mniej jednak serial jest ok i prośbe swoją cały czas podtrzymuje

a za co dostałem ostrzezenie?
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ekhm, napisy to są, grupa z forum poświęconego "Internatowi" opracowała napisy praktycznie do całości (od sezonu 4 niestety), lada moment wyjdą wszystkie odcinki :) Są pliki z wgranymi subami, a są i same napisy w formacie txt.
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

Początkiem serialu byłem zachwycony, jednak od około 4-5 sezonu- nudna telenowela, poprostu szkoda czasu.
adamek1974
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

jeszcze 5 odcinków zostało mi do końca. Fajny wciągający ale mozna było spokojnie z 7 sezonów zrobic 3!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

W końcu nadrabiam, jestem przy końcu 5 sezonu. Co tu dużo mówić - jest znakomicie, a główny wątek
Spoiler:
jest rewelacyjny i jakby nie patrzeć, wiarygodny historycznie. Tak oglądając, myślę sobie, że gdyby ten zespół scenarzystów dostał do ręki możliwości ekipy z "Lost", to powstałoby dzieło idealne - czemu? Bo mnóstwo jest tu cech wspólnych - tajemnica, powiązania między postaciami, wizje, tunele, ale jest jedna, moim zdaniem zasadnicza różnica - twórcy "Internatu" (przy wszystkich wadach, wystających mikrofonach, ckliwości, kiczowatości) twardo stąpają po ziemi i zagadki mają swoje naprawdę logiczne a mimo to wywołujące dreszcze rozwiązania. I stale coś się dzieje, dochodzą nowe elementy, który uzupełniają wcześniejsze. Jeszcze dwa sezony przede mną, a już mi smutno, że więcej nie będzie :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ha! Tak, inspiracje "Lostem" są wyraźniejsze niż gwiazdy na bezchmurnym nocnym niebie :) W odcinku 2 szóstej serii pojawia się scena, która jest - czego wcale nie biorę za coś złego - jawnym nawiązaniem do momentu z "Zagubionych", kiedy to Lock spoglądał przez szybkę włazu, pod którym był ukryty bunkier. Rzecz w tym, że finalnie bohaterowie produkcji amerykańskiej "znaleźli" mniej lub bardziej bełkotliwą (przy całej mojej atencji, jaką darzę "Losta") metafizykę, a w "Internacie" w głębi tuneli siedzą
Spoiler:
:)

I jedno mnie zastanawia... Ten temat ma jedną z większych liczb tam z boku - wyświetleń - ponad trzy tysiące... Owszem, zaglądam tu czasem, ale nie aż tak ;) Wpisuje się kilka osób, gdzież reszta?
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Nadal nie ma polskich napisów? Bo leniwy jestem i nie chce mi się z warezów ściągać wersji z lektorem :pale:
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

Hejka, czy ma ktoś moze aktywne linki do tego serialu? Wczoraj jeszcze były na wupload a dzis juz nie :( zakonczylam na s3e6 :( dopiero teraz zaczelam oglądac i nawet spoko. Na axn leci ale chyba 5 sezon, wiec chcialam nadrobic. HELP
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Tu zobacz: http://www.internat.pun.pl/ - powinny być wszystkie :)
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

dzieki, jest tam jakas 1 francuska strona. niestety 1odcinek to 7h sciagania. poczekam do poniedzialku i sprawdze czy to przez obciazenie neta czy tak jest. a jak sie okaze ze tak jest to nie bede sciagac :( - sorry pisze 1 reka
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Oj, zazwyczaj szło z tamtego hostingu godzinę, góra dwie. Ale może teraz jest gorzej, spróbuj wieczorem, może będzie lepiej, kurczę, szkoda, ale nie znam innej możliwości, poza chomikiem, tam na pewno jest.
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Dziękuje. Dzis znowu sprawdziłam i wyszło 3,5h. Sprawdze w nocy jeszcze, a jak nie to znalazlam strone on-line :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Re: El Internado (Internat)

Myślałem, że to już się nie uda, że nigdy nie skończę, tyle sezonów, odcinki po około godzinę i dwadzieścia minut. Na głowie mnóstwo spraw, zaległych obowiązków, również tutaj, złe myśli, złe sytuacje. Oczywiście, dojrzalej byłoby się z tym wszystkim zmierzyć, a ja oglądałem "Internat". I skończyłem. I była to moja największa przygoda serialowa, w jakiej miałem okazję uczestniczyć!

Zastanawiałem się, co napisać, jak to wytłumaczyć. Chyba się nie da, bo i tak jeśli ktoś nie załapie klimatu, to będzie się męczył specyfiką serialu, hiszpańskim stylem serialowej gry aktorskiej, tym, że techniczna strona nie jest taka, do jakiej przyzwyczaiły nas produkcje zachodnie.

A dla mnie to najbardziej sensowny, spójny scenariusz serialu typu "mystery", przy którym "Lost", a zwłaszcza jego zakończenie wypada dość blado. Tutaj prawie wszystkie wątki zostały domknięte, sensownie wyjaśnione, losy postaci znalazły swoje przypieczętowanie. A emocji w zakończeniu było więcej niż w niejednej superutytułowanej produkcji USA.

To jedyny serial, w którym całkiem logicznym wydawało mi się istnienie nastolatka z chorobą Alzheimera, maszyny, która jest w stanie przywrócić człowieka do życia, duchów, które uporczywie przekazują jakieś ważne wiadomości, odcinków, w których w pierwszej połowie, w czasie trwania kwarantanny dwie postaci biorą ślub, a w drugiej umiera osoba, która go im udzielała.

Postaci nie były nieśmiertelne, często najważniejsi bohaterowi umierali i odczuwałem z tego powodu emocje, których często próżno szukać w innych serialach. Oglądając całość, zżyłem się z bohaterami, nie byli mi obojętni, a co chyba najważniejsze, ewoluowali. Zmieniali się i wielką frajdą było patrzenie na to. Na końcu ostatniego odcinka jest takie coś w rodzaju teledysku, który zbiera najważniejsze wydarzenia - gdy go obejrzałem, zdałem sobie sprawę, jak wiele się w tym serialu wydarzyło, ile było zagadek, które zostały całkiem sensownie rozwiązane, ile było emocji.

Ba, jest to jedyny serial, w którym widziałem tak znakomicie wprowadzony element dydaktyczny. Rozmowy między Evelyn a Paulą to majstersztyki scenopisarstwa, potwierdzające, że można w przezabawny, nienachalny sposób dawać lekcje związane z ciążą, seksem, śmiercią, w zasadzie chyba wszystkim, co ważne dla człowieka.

I ta niesamowita atmosfera - tajemnicy, w której plączą się naziści, tajne projekty, genetyka, zjawiska nadprzyrodzone, ukryte miejsca, zagmatwane tunele, bohaterowie, z których wielu nie było tymi, za kogo początkowo ich mieliśmy. I miłości, te świetnie zagrane przez młodych aktorów relacje, pełne emocji, autentycznych przeżyć.

Pewnie, serial ma wiele wad, myślę, że dla wielu nie do przeskoczenia, pisałem o tym na początku. Tylko że te wady dla mnie były jakby dobrodziejstwem inwentarza - ten serial, gdyby był wycyzelowaną, doskonałą produkcją, nie byłby "Internatem", Czarną Laguną, którą mogłem poznać, zachwycić się nią, czerpać po prostu wielką przyjemność z oglądania, zapomnieć, że na zewnątrz jest źle i smutno, a to wielka zasługa sztuki, choćby tej z pozoru "niskiej", "popowej".

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ