Doctor Who

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się
youtube Warszawa

Post autor: soban »

W 2010 roku pożegnamy się nie tylko z Davidem ale również z logo serialu. Ma je zastąpić ten oto wynalazek:

Obrazek

Mi nie bardzo się on podoba.
Obrazek
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

Rozumiem że te DW po prawej ma przypominać TARDISa ale mogli to lepiej wykonać ;)
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

pojawiły się daty emisji kolejnych odcinków specjalnych Doktora.
już za 2 tygodnie, 15 listopada premiera Water of Mars :D:D:D, nie moge się doczekać. Na zachętę nowy trailer. :D

kolejne 2 specjale będą miały premierę następująco
25 grudnia 2009 - christmass special
1 stycznia 2010 - ostatni odcinek specjalny z Davidem Tennantem :( . Mam nadzieję że odejdzie w wielkim stylu chociaż :D. W tym odcinku zobaczymy już też tego nowego Doctora - Matta Smitha. Mam nadzieję że nie rozczaruje widzów...
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

No i już po :)
Żeby nie psuć zabawy powiem tylko jedno wielkie SUPER!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Waters of Mars jest super,
1.01 ostatni specjal z Tennantem - The End of Time. Z niecierpliwoscia czekam. Ciekawe jaki bedzie nowy 11 Doktor?

I tak na marginesie widze, ze warto by jescze 2 zaleglymi specjalami zasilic katalog asd.
Mam na mysli Planet of the Dead oraz the Next Doctor. Uwazam, ze warto - szczegolnie ten pierwszy.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

W nocy oberzałem ostatni odcinek Doktora którego wszyscy znamy i lubimy :), czyli wczorajszy specjal, powiem że zaje*iscie smutno sie robi przez ostatnie kilka minut jak pokazują ostatnie sceny z Tennantem :(
Spoiler:
Cóż, pod koniec odcinka mamy możliwość zobaczyć akcji 11 doktora, no... przez całe 40 sekund jakos i powiem ... brzmi jak Doktor, gada jak to Doktor, ale już nie wygląda jak Tennant do którego przywykliśmy. I jeszcze ma wielką kichawe i jakiś kretyński fryz :/ No ale gdyby sie w role nie wczuł to by pewnie po nakręceniu 2 odcinków zrobili pewnie następny casting więc sądzę że bedzie się dobrze sprawował i widownia raczej go polubi.
Spoiler:
Tutaj zapowiedź 5 sezonu.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Wczoraj w nocy obejrzałem ostatni special Doktora i jest mi tak cholernie smutno, że chodzę przybity. Nie wstydzę się powiedzieć, że na końcu płakałem - zwłaszcza na właśnie tych ostatnich scenach z Tennantem. Moja dziewczyna to dzisiaj obejrzała i zaraz po tym zadzwoniła do mnie tak płacząc, że aż trochę się poczułem o Doktora zazdrosny ;)

Co można powiedzieć o odcinku? No genialny jak zwykle. Nie mam czasu się zbytnio rozpisywać, ale jak zwykle rzucił mnie na kolana, niesamowity serial.

No i ten nowy "Doktor"..... fuuuuuuu. Jaki on jest paskudny! Jak to już chyba tutaj nawet napisałem, wygląda jak przerośnięte dziecko, w ogóle mi się nie podoba (np. i to jego czoło wielkie które na ten nos razem z brwiami tak nachodzi). W ogóle to Tennant to był przystojniak, a ten nowy to wygląda jak neandertalczyk, naprawdę. No i to Geronimo...... po prostu żenue. Mogli to zmienić na cokolwiek, naprawdę cokolwiek ale nie.... "geronimo" - hahahahaha, bardziej wieśniackie już być nie może :D Co oni zamierzają kręcić, bajkę dla dzieci? I jeszcze tak napiszę, sądząc po trailerze 5tego sezonu, że ten nowy doktorek to za przeproszeniem zachowuje się trochę jak jakiś pizduś.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

obejrzalem obie czesci The End of Tme...
nie zdradzajac niczego powiem tylko, ze byly troche za placzliwe jak na moj gust, ale widac producenci zdecydowali, ze tak chca pozegnac Tennanta i tak musialo byc :)
Nowy Doktor mignal nam w koncowce i fakt... zona orzekla, ze... brzydal :)
Niemniej z niecierpliwoscia bede czekal na kolejne czesci jego przygod :)
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Na końcu nowego trailera nowego sezonu pojawia się informacja o rozpoczęciu już w Wielkanoc. Osobiście nie mogę się doczekać mimo iż ten trailer zachęcająco nie wygląda :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
soban
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Po drugim odcinku mogę powiedzieć, że będę oglądał tylko przez sentyment do Doctora, nijak nie mogę się przekonać do nowych aktorów.
Spoiler:
Pierwszy odcinek jeszcze jako tak się oglądało ale drugi jak dla mnie to porażka. Pozostaję mieć nadzieję, że jeszcze się rozkręci.
Obrazek
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

mam 2 sprawy dotyczace Doktora:

1. Z ogladaniem sezonu 5 wstrzymam sie jeszcze dopoki nie bedzie dostepnych wiecej odcinkow, a ze inni bohaterowie...
Tym ten serial sie wyroznia poprzez wszystkie lata emisji, ze czasem taka rewolucja nastepuje.
Mozna w serialu zaczac niektore rzeczy calkiem na nowo i nie brnie sie w rozwiazania typu Moda na Sukces ;) I chyba wlasnie dlatego ten serial jest juz tak dlugo na antenie (oczywiscie mam namysli takze klasyczne sezony).
Stad mysle, ze to kwestia odbioru sezonu 5 sie poprawi, gdy oswoimy sie z nowymi postaciami :)

2. w asd pojawilo sie ostatnio kilka specjali jako kontynuacja sezonu 4 (4x17 do 4x20).
Ze specjalami jest niezle zamieszanie i moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze w katalogu asd nadal brakuje
- jednego duzego specjala "The Next Doctor"
- jednego krotkiego specjala (trwa tylko kilka minut) "Time Crash"
bweb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bweb »

W moim odczuciu nowy Doktor nie stanowi problemu. Sprawdza sie dobrze. Jest bardzo energiczny, wrecz tryska energia, jest to duza odmiana po zmeczonym (aczkolwiek nieugietym i Wielkim) Tennancie. Moim zdaniem swietnie sie nadaje do tej roli.

Problem z nowa seria to raczej scenariusz. Odcinek 3 z Dalekami byl jednym ze slabszych w historii Doktora. Jak to ktos juz napisal, ile razy oni beda powracac... Są jak grypa. Niby sie wyleczysz, ale za miesiac znowu Cie bierze... ;)

Niemniej sam serial obdarzam Ogromnym kredytem zaufania i obejrze kazdy kolejny odcinek, bo wiem ze bedzie lepiej.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

może i 5x03 był jednym ze słabszych odcinków, ale 5x04 już taki zdecydowanie nie jest.
Spoiler:
nie moge się doczekać 2 części tego podwojnego odcinka. Tam dopiero będzie ciekawie.

A teraz ogolnie o nowym doktorze. Do aktora się już w sumie przyzwyczaiłem. Tzn już mi nie przeszkadza ten troche trollowy wyraz jego twarzy :P . Amy zdaje się nawet niezłą towarzyszką - napewno nie jest tak denna jak Donna Noble w pierwszych odcinkach 4 sezonu. Teraz pojawia się dawna/przyszła znajoma :P
Spoiler:
Czy tylko mi się zdaje że Doctor z kazdą kolejną regeneracją młodnieje?! w Dawnych czesciach był przeważnie jakimś staruszkiem. Następnie w nowym 1 sezonie był Eccleston wyglądający na ponad 40 lat, potem Tennant wyglądający na ~35 a teraz Matt Smith wyglądający na 25 lat... czyżbyśmy po kolejnej regeneracji mieli dostać 10-15 latka?!?!? Oo <lol> xD

jeszcze takie pytanie? oglądał ktoś te stare sezony? jak tak to gdzie/jak skad mozna sciagnąć albo jak obejrzeć je online gdzieś. Powstały dobie braku internetu i trudno o nie w necie bardzo. Jak ktoś ma to prosiłbym o linka na PW albo jakieś info
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

nie ogarniam tych nowych wstawek

Mam paczkę z 4 sezonem, ostatnim odcinkiem tam jest 4x13 Journey's End.

Potem była jeszcze wstawka 28.12.2008 Doctor Who 2008 [Christmas Special] (0.22), nazwa pliku - Doctor Who 2008 [5x00] The Next Doctor.

Teraz pojawił się 5x01 potem 4x17-20 potem 5x02-03. Jeśli ktoś wie o co chodzi, może pomóc? W jakiej kolejności to oglądać? Z góry dzięki
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Rany, tu nie ma nic do ogarniania, fakt powstał lekki bałagan ale ogladasz w tej kolejnosci podanej tu
http://epguides.com/DoctorWho_2005/
i jest git. wszystko po kolei.
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Nie wiem jak Wy, ale ja mam takie dziwne wrażenie oglądając nowego Doktora. Otóż, jak mieliśmy poprzednich dwóch to sprawiali wrażenie, że wszystko widzieli, wszystko wiedzą i ogólnie miałem uczucie takiego bezpieczeństwa. Jakbym z takim się znalazł w czasie końca świata to uokurde! A ten nowy to nawet sam w ostatnim odcinku (5x07) pyta Amy dlaczego wszystko musi wiedzieć itp. Wkurza mnie to trochę, ale tak poza tym to odcinki jak zwykle cudowne :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

mnie sie akurat 5x07 najmniej podobal z calego sezonu 5 albo wogole w najgorszy w historii serialu chyba. Za dużo pedałkowatego Rory'ego i jego głupich "niepewności" w związku z Amy. Ten cały Dream Lord wytłumaczony strasznie głupio, mam nadzieje że kolejny odcinek bedzie lepszy ale znowu bedzie Rory to nie wiem ... Za to z niecierpliwością czekam na koniec sezonu bo zapowiada się strasznie Doctorowo :D
bweb
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bweb »

Helventis pisze:mnie sie akurat 5x07 najmniej podobal z calego sezonu 5 albo wogole w najgorszy w historii serialu chyba. Za dużo pedałkowatego Rory'ego i jego głupich "niepewności" w związku z Amy. Ten cały Dream Lord wytłumaczony strasznie głupio, mam nadzieje że kolejny odcinek bedzie lepszy ale znowu bedzie Rory to nie wiem ... Za to z niecierpliwością czekam na koniec sezonu bo zapowiada się strasznie Doctorowo :D
Myślę, że po ostatnim odcinku kamień spadł Ci z serca. Rory więcej się nie pojawi...
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

bweb pisze:Myślę, że po ostatnim odcinku kamień spadł Ci z serca. Rory więcej się nie pojawi...
nie bądź taki pewien, według IMDB pojawi sie jeszcze w 5x13 :/ . ale przynajmniej się cieszę że mamy go z głowy na nastepne 3 epki :D
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

świetny serial! uk to taka jedna wielka kablówka można by rzec, ostatnio, czego bym nie oglądał z uk to jest bardzo dobre lub lepsze! polecam!

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ