Person of Interest

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Person of Interest

Post autor: Lubec »

O ile wcześniejsze odcinki były takie sobie, znaczy nie na tak wysokim poziomie do jakiego PoI nas przyzwyczaiło, to w piątym odcinku serial wraca na właściwe tory. Mamy rozwinięcie wątku głównego, który robi się naprawdę ciekawy,
Spoiler:
. Tylko czekać aż akcja serialu przeniesie się za granice kraju :)
No i pierwsze wersje Maszyny też dają niezły pogląd na to co działo się w pierwszych dniach i ile pracy musiał włożyć Finch by "uczłowieczyć" Maszynę. Świetnie obrazuje to rozmowa Harolda z Root.
John wspominający Carter - fenomenalna scena.
Odcinek świetny. Poważniejszy niż pozostałe.
Jest napięcie, jest akcja i jest wątek główny. Oby tak dalej.
ja123
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: ja123 »

PoI wróciło do bardzo wysokiej formy. Po pierwszych odcinkach myslałem, że kolejny serial sprzeciętniał. Ale piąty i dzisiejszy, szósty odcinek to serial jaki pamiętamy i cenimy. :ok :]
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Lubec pisze: Tylko czekać aż akcja serialu przeniesie się za granice kraju :)
No i wykrakałem :)
Akcja w Honkongu z szóstego odcinka wydawała się po prostu dodatkiem, przykrywką Harolda, ale jak się okazało na końcu był w tym wszystkim większy plan.
Co prawda oglądając serial tego nie widać ale jak pokazała mapa z końcówki tegoż odcinka Samarytanin rozciągnął swoje macki na cały glob, teraz tylko wypatrywać jego agentów z innych krajów.
Sam szósty odcinek jest dobry. Pełen autoironii. Świetne teksty sypią się tu często, a scena slow motion wywołała banana na twarzy.
Motyw Bractwa nam się przeplata z wątkiem Eliasa, który wychodzi na światło dzienne. Można się było tego spodziewać. Nie da się ukryć, że ubarwia to niezbyt atrakcyjny sam w sobie wątek Dominica i jego gangu, ale w zestawieniu z Eliasem bardzo na tym zyskuje.

No i misiek miał swoje 5 minut... bardzo urocza scena :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Właśnie skończyłem nowy odcinek, niby znów mieliśmy problem tygodnia ale bardzo rozwojowy dla głównego wątku... kurczę, to będzie długi tydzień czekania na ciąg dalszy :D
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Ostatni odcinek może nie porwał tak jak poprzedni, ale źle nie było. Maślane oczy Shaw to coś co rzadko można zobaczyć w tym serialu. Tak samo ze sceną w hotelu, było na co popatrzeć.
Ostatnia scena daje do myślenia... czyżby miała nam się drużyna rozrosnąć?
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Lubec pisze:Ostatni odcinek może nie porwał tak jak poprzedni, ale źle nie było. Maślane oczy Shaw to coś co rzadko można zobaczyć w tym serialu. Tak samo ze sceną w hotelu, było na co popatrzeć.
Ostatnia scena daje do myślenia... czyżby miała nam się drużyna rozrosnąć?
@Lubec, mam wrażenie że jesteś odcinek do tyłu :-p
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Ostatnio oglądałem 4x07 do 4x08 jeszcze nie zauważyłem napisów, a przynajmniej na N24 nie uświadczyłem.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Chyba lepiej pisać odcinek do tyłu niż w ogóle :) żeby temat nie stał w miejscu.
Może podzielisz się wrażeniami po najnowszym odcinku :D
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Lubec pisze:Chyba lepiej pisać odcinek do tyłu niż w ogóle :) żeby temat nie stał w miejscu.
Może podzielisz się wrażeniami po najnowszym odcinku :D
Już to zrobiłem :-p
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Ale może coś szerzej? :)
Postaram się nadrobić na weekendzie, co by się włączyć do dyskusji na bieżąco...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Lubec pisze:Ale może coś szerzej? :)
...
Co tu jeszcze dodać... Fajna scena z miśkiem, emocjonująca zapowiedź powrotu bohatera drugoplanowego i mega clifhanger... Szczerze mówiąc jakbym wiedział że tak zakończą to czekałbym z oglądaniem odcinka do przyszłego tyg. bo teraz mnie skręca żeby dowiedzieć się co będzie dalej :)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Yugi_2142 pisze:
Lubec pisze:Ale może coś szerzej? :)
...
Co tu jeszcze dodać... Fajna scena z miśkiem, emocjonująca zapowiedź powrotu bohatera drugoplanowego i mega clifhanger... Szczerze mówiąc jakbym wiedział że tak zakończą to czekałbym z oglądaniem odcinka do przyszłego tyg. bo teraz mnie skręca żeby dowiedzieć się co będzie dalej :)
To w takim razie sobie poczekam :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

obrazek

Nina Sharp z Fringe, pardon, odtwarzająca jej rolę aktorka Blair Brown, pojawi się w Person of Interest w roli nauczycielki Emmy.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Nie wiem jak inni, ale jestem pod wrażeniem ostatnich odcinków. Wcześniej watek Brotherhood nie wydawał się tak atrakcyjny i wydawało się że to kolejny gang uliczny, ale jak się okazuje to taka mieszanka HR z Czujnymi - wyszło wybuchowo, zwłaszcza kiedy postawić na ich drodze Eliasa :) Dzięki konfliktowi starego bossa z Dominiciem ich wątki wiele zyskały i choć wydaje się, że nowe póki co wygrywa z starym to podejrzewam, że jeszcze nie raz scenarzyści nas zaskoczą.
No i druga kwestia. W końcu bohaterom pali się grunt pod nogami, ich tożsamości są zagrożone, a Shaw jest spalona (niedosłownie) i musi pozostać w ukryciu.
Ciekawa postać agentki Samarytanina ciekawe czy jest zła czy aż tak ślepo wykonuje rozkazy. No i pytanie co z jej partnerem?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

No ja mam właśnie akurat inne wrażenie - zaczyna mnie serial już nudzić i dlatego zaczynam marudzić..
No bo co za boss z Eliasa, który praktycznie nie ma żołnierzy? Zauważyliście, że kiedy przez chwilę wybiegli z budynku ("boss" i "garnitur") to zamiast wezwać swoich bandziorów sam bohatersko wraca po swojego kumpla?
Cała jego organizacja z prowadzonych dialogów wyrosła na lidera w półświatku ale nie wiem czy zauważyliście, jak pokazują Eliasa to najwyżej dwie osoby koło niego stoją.
Nadmuchany balon Eliasa właśnie pękł... i najgorsze jest, że pełno w tym serialu takich "perełek".
Coś mi się wydaje, że to ostatni sezon Person of Interest jaki oglądam..
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

No przecież nie wezwie swoich żołnierzy tylko po to, żeby ich wysadzić. Zauważ że jego celem nie było pokonanie Dominica tylko pozbycie się go raz na zawsze. Przecież zostało to jasno wytłumaczone. A kumpel jak to asd określiłeś to bardzo mało powiedziane, można powiedzieć, że wracał po brata... przynajmniej tak go traktował Elias.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jakby był taki mocny jak opowiada, to jego ekipa szczelnie obstawiła by budynek i nie musiał by uciekać się do wysadzania "brata". Piętro po piętrze i eksterminacja każdego a tak?
Przecież Dominic i tak uciekł... Z tego co zauważyłem to zostało mu dwóch ludzi? I to ma być konkurencyjny boss?? No chyba, że Elias ma trzech... :-))
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

asd pisze:Jakby był taki mocny jak opowiada, to jego ekipa szczelnie obstawiła by budynek i nie musiał by uciekać się do wysadzania "brata". Piętro po piętrze i eksterminacja każdego a tak?
Przecież Dominic i tak uciekł... Z tego co zauważyłem to zostało mu dwóch ludzi? I to ma być konkurencyjny boss?? No chyba, że Elias ma trzech... :-))
Oj tam oj tam :P

PoI bardzo mocno wraca po przerwie, nowy odcinek jest pełen emocji od pierwszychminut do samego końca. Właśnie skończyłem oglądać i jestem zdania że to był jeden z najlepszych odcinków czegokolwiek co ostatnio widziałem :)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No i znowu przegięcie... Jedenasty odcinek czwartego sezonu niesamowicie nużący... (te wszystkie wersje...) ale i bezsensowny zarazem.
Maszyna nie może w ten sposób szukać alternatywnych wersji bo nie ma jednej acz istotnej zmiennej jaką jest reakcja Samarytanina na jej działania.
Nie można też wykluczyć, że Samarytanin robi to samo (wybiera alternatywne rozwiązania) więc kółko się zamyka...

Ale to jeszcze jest do przełknięcia - nie spodobało mi się natomiast samo zakończenie -
Spoiler:
Szkoda bo już myślałem, że wprowadzą jakąś świeżą krew i nowe pomysły, które odświeżyły by tą monotonię... :roll:
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Będę w opozycji do asd i napiszę, że 4x11 to jeden z najlepszych odcinków w serialu. Butelkowy, bo mamy jedną lokację, ale niesamowicie emocjonujący. To co asd uważa za wadę, czyli różne wersje to dla mnie pokazanie ludzkiego oblicza Maszyny, która jako wszechmocny twór w tej sytuacji jest bezsilna. A co do Samarytanina to on był ślepy w podziemiach, więc nie mógł kontrować działań maszyny.
Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ